Connect with us

رویداد های اخیر

برادر: علما روحیه حفظ نظام اسلامی و منافع ملی را در میان مردم تقویت کنند

منتشر شده

در

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، می‌گوید که علما باید زبان وعظ و منبر را نرم‌تر سازند و در کنار بیان مکلفیت‌های دینی، روحیه حفاظت از نظام اسلامی و منافع ملی را نیز در مردم تقویت کنند.

آقای برادر امروز (چهارشنبه) در مراسم دستاربندی مدرسه «جامعه فتح‌العلوم کابل» افزود که مدارس، پایه‌های مقدس علم دینی، جهاد، اخلاق نبوی، تربیت روحی و فکری و نهضت اسلامی در جوامع اسلامی به‌شمار می‌روند.

برادر تصریح کرد: «در افغانستان، روایت اسلامیِ فرضیت جهاد مقدس از مدارس ظهور کرد، به قریه‌ها و شهرها گسترش یافت و به عملی و تقابل مبدل شد که لشکرهای بزرگ کفر را شکست داد.»

او نقش مدارس را در اصلاح فکری جامعه، از میان برداشتن فرهنگ‌های غیر اسلامی و حفظ روایت‌های اسلامی بسیار مهم دانست و تأکید کرد که مدارس باید در هر شرایطی مسیر اصلی و اساسی خود را حفظ نمایند.

رویداد های اخیر

گسترش همکاری‌های اقتصادی کابل–عشق‌آباد؛ گفت‌وگوی برادر و مردوف روی تاپی، خط آهن و برق

وزیر خارجه ترکمنستان همچنان گفت که کشورش آمادگی دارد از پنج مسیر مختلف برق را به افغانستان انتقال داده و ظرفیت آن را افزایش دهد.

Published

on

معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء، ملا عبدالغنی برادر، روز یک‌شنبه در ولایت هرات با معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه ترکمنستان، رشید مردوف، دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار، شماری از وزیران و مقام‌های بلندپایه افغانستان و ترکمنستان نیز حضور داشتند.

در این نشست، دو طرف روی پروژه‌های مهم اقتصادی و زیربنایی، از جمله تاپی، تاپ، خط آهن و انتقال برق بحث و تبادل نظر کردند. ملا عبدالغنی برادر گفت که آغاز عملی پروژه تاپی زمینه گسترش روابط میان افغانستان، ترکمنستان و کشورهای منطقه را فراهم ساخته و افزون بر آن، شرکت «دلتا انترنشنل» عربستان سعودی نیز برای سرمایه‌گذاری در این پروژه ابراز علاقه‌مندی کرده است.

به گفته وی، این شرکت آماده است در بخش خرید گاز تاپی، افزایش ظرفیت بلاک بزرگ گازی ترکمنستان، ساخت و گسترش خط لوله گاز از ولسوالی گذره هرات تا سپین‌بولدک کندهار و سپس تا مرز هند، و همچنان ایجاد یک مرکز بزرگ و مدرن گاز در بندر گوادر پاکستان سرمایه‌گذاری کند.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء همچنان از ترکمنستان خواست تا موقف خود را در مورد پروژه خط آهن تورغندی–هرات روشن سازد و تأکید کرد که افغانستان برای نهایی‌سازی نقشه راه پروژه تاپ و انتقال برق به ولسوالی‌های بالا مرغاب، خماب و قرقین آمادگی کامل دارد. وی بر ایجاد فرصت‌های کاری برای شهروندان افغان در جریان تطبیق پروژه‌ها نیز تأکید کرد.

در ادامه، رشید مردوف از فراهم‌شدن زمینه مناسب برای تطبیق پروژه تاپی قدردانی کرد و گفت که تا پایان سال میلادی جاری، کار این پروژه تا مرکز ولایت هرات خواهد رسید. وی از علاقه‌مندی شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در پروژه تاپی استقبال کرد و افزود که ترکمنستان آماده سرمایه‌گذاری در پروژه خط آهن تورغندی–هرات بوده و کارهای عملی آن در تورغندی آغاز شده است.

وزیر خارجه ترکمنستان همچنان گفت که کشورش آمادگی دارد از پنج مسیر مختلف برق را به افغانستان انتقال داده و ظرفیت آن را افزایش دهد. دو طرف علاوه بر این، روی گسترش تجارت، همکاری‌های بانکی، ایجاد فرصت‌های شغلی و مدیریت مشترک پروژه‌های اقتصادی نیز گفت‌وگو کردند.

در پایان نشست، تیم‌های تخنیکی دو کشور گزارش‌های مفصلی از پیشرفت پروژه‌های جاری با اشتراک‌کنندگان شریک ساختند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

زلنسکی: اوکراین برای دور تازه گفت‌وگوهای صلح در هفته آینده آماده می‌شود

اظهارات زلنسکی نشان می‌دهد که نشست برنامه‌ریزی‌شده برای روز یک‌شنبه در امارات متحده عربی میان نماینده‌گان اوکراین، روسیه و امریکا احتمالاً برگزار نخواهد شد.

Published

on

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهور اوکراین، گفته که این کشور در انتظار دریافت جزئیات بیش‌تر از ایالات متحده امریکا درباره ادامه گفت‌وگوهای صلح است و برای برگزاری نشست‌های تازه در هفته آینده آماده می‌شود.

خبرگزاری رویترز روز شنبه، ۱۱دلو، گزارش داده که زلنسکی در پیام ویدیویی شبانه‌اش گفته تماس‌ها با طرف امریکایی به‌گونه دوام‌دار ادامه دارد و کی‌یف منتظر مشخص شدن زمان و چارچوب نشست‌های بعدی است.

رئیس‌ جمهور اوکراین گفته است: «ما به‌طور مداوم با طرف امریکایی در تماس هستیم و منتظر دریافت جزئیات مشخص درباره نشست‌های بعدی هستیم. اوکراین آماده کار در همه قالب‌های کاری است. مهم این است که نشست‌ها برگزار شود و نتیجه داشته باشد.»

براساس گزارش، اظهارات زلنسکی نشان می‌دهد که نشست برنامه‌ریزی‌شده برای روز یک‌شنبه در امارات متحده عربی میان نماینده‌گان اوکراین، روسیه و امریکا احتمالاً برگزار نخواهد شد.

در همین حال، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه امریکا، روز شنبه گفت‌وگوهایی را در ایالت فلوریدا با کی‌یریل دیمیتریف، نماینده کرملین، انجام داده و این مذاکرات را «سازنده و مثبت» توصیف کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سهمیه حج افغانستان برای سال آینده ۳۰ هزار نفر اعلام شد

Published

on

نور محمد ثاقب، وزیر ارشاد، حج و اوقاف اعلام کرده که سهمیه حج افغانستان برای سال ۱۴۰۵ هجری خورشیدی، ۳۰ هزار زائر بوده و این سهم به‌گونه شفاف و عادلانه در سراسر کشور میان متقاضیان حج توزیع شده ‌است.

آقای ثاقب در یک نشست خبری امروز (شنبه) گفت که هزینه‌ اشتراک هر زائر از افغانستان برای انجام مراسم حج سال آینده، ۲۶۶ هزار و ۴۰۰ افغانی تعیین شده که در مقایسه با دوره قبلی هزینه هر زائر۱۵ هزار و ۶۹۰ افغانی کاهش یافته است.

به گفته آقای ثاقب، مصارف مجموعی پروسه حج، ۷ میلیارد و ۸۱۸ میلیون و ۳۰۷ هزار و ۲۰۰ افغانی تعیین شده‌ است.

ثاقب تصریح کرد که سهمیه‌های جداگانه‌ برای مجاهدین و مهاجرین افغان در ایران، پاکستان و سایر کشورها نیز مشخص شده ‌است و عربستان سعودی وعده سپرده تا در آینده‌ سهمیه‌ بیشتری به افغانستان اختصاص دهد.

او گفت پس از روی‌کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان، ۸۷ هزار و ۱۰۴ نفر متقاضی حج که پیشتر در سراسر کشور ثبت‌نام کرده بودند، وجود داشت. وی افزود که امسال بخش عمده‌ سهمیه‌ اختصاص‌یافته به افغانستان به همین متقاضیان اختصاص داده شده است.

وزیر ارشاد همچنین تأکید کرد که برای انتقال حاجیان به عربستان، قراردادهایی با شرکت‌های هوایی آریانا و کام‌ایر به امضا رسیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!