Connect with us

جهان

گفت‌وگوهای تازه امریکا و روسیه در فلوریدا برای پایان جنگ اوکراین

یک منبع روسی به رویترز گفته است که هرگونه دیدار مستقیم میان هیأت روسی و مذاکره‌کنندگان اوکراینی در این مرحله منتفی دانسته شده است.

منتشر شده

در

مقام‌های ایالات متحده و روسیه روز شنبه در ایالت فلوریدا دیدار کردند تا دور تازه‌ای از گفت‌وگوها را با هدف پایان‌دادن به جنگ روسیه و اوکراین آغاز کنند؛ تلاشی که دولت دونالد ترمپ می‌کوشد از طریق آن دو طرف را به یک توافق سیاسی سوق دهد.

به گزارش رویترز، این دیدار در شهر میامی پس از گفت‌وگوهای روز جمعه میان مقام‌های امریکا، اوکراین و کشورهای اروپایی انجام شد؛ مذاکراتی که بخشی از طرح صلح بوده و امیدهایی را برای حل‌وفصل جنگی ایجاد کرده است که با تهاجم گسترده روسیه در ماه فبروری ۲۰۲۲ آغاز شد.

کریل دیمیتریف، نماینده ویژه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، پس از دیدار با استیو ویتکاف، نماینده ویژه امریکا، و جرد کوشنر، داماد دونالد ترمپ، به خبرنگاران گفت که گفت‌وگوها «سازنده» بوده و روز یک‌شنبه نیز ادامه خواهد یافت. یک مقام قصر سفید نیز تأیید کرده است که گفت‌وگوهای روز شنبه برای همان روز پایان یافته است.

دیمیتریف گفت: «بحث‌ها به‌گونه سازنده جریان دارد. این گفت‌وگوها از پیش آغاز شده و امروز ادامه یافته و فردا نیز ادامه خواهد داشت.»

هم‌زمان، مارکو روبیو، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی امریکا، گفته است که احتمال دارد او نیز به این مذاکرات بپیوندد.

به گفته مقام‌های امریکایی، اوکراینی و اروپایی، در جریان گفت‌وگوهای این هفته پیشرفت‌هایی در زمینه تضمین‌های امنیتی برای کی‌یف حاصل شده است؛ با این حال، هنوز روشن نیست که این شرایط از سوی مسکو پذیرفته خواهد شد یا نه.

یک منبع روسی به رویترز گفته است که هرگونه دیدار مستقیم میان هیأت روسی و مذاکره‌کنندگان اوکراینی در این مرحله منتفی دانسته شده است.

در همین حال، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز شنبه در کی‌یف اعلام کرد که کشورش از پیشنهاد امریکا برای برگزاری گفت‌وگوهای سه‌جانبه میان امریکا، روسیه و اوکراین حمایت می‌کند؛ به شرطی که این روند به تبادله بیشتر زندانیان و زمینه‌سازی برای دیدار رهبران کشورها منجر شود.

زلنسکی گفت: «امریکا اکنون پیشنهاد نشست سه‌جانبه میان مشاوران امنیت ملی امریکا، اوکراین و روسیه را مطرح کرده است.»

با این حال، گزارش‌های استخباراتی امریکا هشدار می‌دهند که ولادیمیر پوتین همچنان قصد تصرف کامل اوکراین را دارد؛ موضوعی که با ادعاهای برخی مقام‌های امریکایی مبنی بر آمادگی مسکو برای صلح در تضاد است.

پوتین در کنفرانس خبری سالانه خود در مسکو نیز هیچ‌گونه انعطافی نشان نداد و تأکید کرد که شروط روسیه برای پایان جنگ از ماه جون ۲۰۲۴ تغییر نکرده است؛ شروطی که شامل کنارگذاشتن تلاش اوکراین برای عضویت در ناتو و عقب‌نشینی کامل از چهار منطقه‌ای می‌شود که روسیه آن‌ها را قلمرو خود می‌داند.

در مقابل، کی‌یف اعلام کرده است که حاضر نیست مناطقی را واگذار کند که نیروهای روسیه طی نزدیک به چهار سال جنگ موفق به تصرف آن نشده‌اند.

رستم عمروف، مذاکره‌کننده ارشد اوکراین، نیز گفته است که هیأت‌های امریکا و اروپا در دیدار روز جمعه توافق کرده‌اند همکاری‌های مشترک خود را ادامه دهند. او در تلگرام نوشت که در مورد نتایج این گفت‌وگوها رئیس‌جمهور زلنسکی را در جریان گذاشته است.

قصر سفید تاکنون در این مورد چیزی نه گفته است.

مارکو روبیو اما گفته است که هرچند پیشرفت‌هایی در گفت‌وگوها به دست آمده، اما هنوز راه درازی تا پایان جنگ باقی مانده است.

جهان

ترمپ فرمان وضع تعرفه بر شرکای تجارتی ایران را امضا کرد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، روز جمعه فرمانی اجرایی‌ای را امضا کرد که ممکن است با آن تعرفه ۲۵ درصدی بر کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند، اعمال شود.

این دستور در حالی صادر می‌شود که تنش‌ها بین ایران و امریکا، حتی با وجود مذاکرات روز جمعه، همچنان پابرجاست.

Continue Reading

جهان

نماینده‌ ویژه امریکا: روسیه و اوکرین درباره تبادل ۳۱۴ زندانی توافق کردند

Published

on

استیو ویتکاف، نماینده‌ ویژه امریکا، روز پنجشنبه اعلام کرده که هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه برای تبادل ۳۱۴ زندانی به توافق رسیده‌اند و افزود که برای پایان دادن به جنگ، همچنان کارهای مهمی باقی مانده است.

ویتکاف در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه با تبادل ۳۱۴ زندانی موافقت کردند؛ این نخستین تبادل از این دست در پنج ماه گذشته است.»

او افزود: «این نتیجه از گفتگوهای صلحی به دست آمد که دقیق و سازنده بوده‌اند. هرچند کارهای مهمی هنوز باقی مانده، اما گام‌هایی از این دست نشان می‌دهد که تعامل دیپلوماتیک مستمر در حال ارائه نتایج ملموس و پیشبرد تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ در اوکراین است.»

مذاکره‌کننده ارشد کی‌یف روز چهارشنبه، نخستین روز دور جدید گفتگوها با میانجی‌گری امریکا در ابوظبی را «سازنده» توصیف کرده بود، در حالی که درگیری‌ها در مرگبارترین مناقشه اروپا از زمان جنگ جهانی دوم همچنان ادامه داشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفته بود که اوکراین انتظار دارد این گفتگوها به یک تبادل جدید زندانیان منجر شود.

ویتکاف همچنین در ایکس افزود که گفتگوها ادامه خواهد یافت و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده پیشرفت‌های بیشتری حاصل شود.

این فرستاده جزئیاتی درباره تعداد زندانیانی که هر کشور مبادله خواهد کرد ارائه نداد. کاخ سفید نیز خارج از ساعات کاری معمول، بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

Continue Reading

جهان

زلنسکی: ۵۵ هزار سرباز اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند

Published

on

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، می‌گوید که تعداد سربازان اوکراینی که در نتیجه جنگ این کشور با روسیه در میدان جنگ کشته شده‌اند، ۵۵۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

زلنسکی در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه ۲ گفت: «در اوکراین، تعداد رسمی سربازان کشته شده در میدان جنگ – چه حرفه‌ای و چه اجباری – ۵۵۰۰۰ نفر است.»

وی افزود که علاوه بر این رقم تلفات، «تعداد زیادی از مردم» نیز رسماً مفقودالاثر هستند.

زلنسکی پیش از این در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی امریکایی «ان‌بی‌سی» در فبروری ۲۰۲۵ به رقمی برای کشته‌شدگان جنگ اوکراین اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۴۶۰۰۰ نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!