Connect with us

صحت

کمبود جدی داکتران متخصص در افغانستان؛ مقام‌ها بر تعهد، اخلاق و گسترش خدمات صحی تأکید کردند

به باور آگاهان سکتور صحی افغانستان بیش از هر زمان  به افراد مسلکی و متخصص نیاز دارد و باید سرمایه‌گذاری‌های بیشتری در این مورد صورت گیرد.

منتشر شده

در

در مراسم فراغت داکتران متخصص ریاست عمومی اکمال تخصص سال ۱۴۰۴، نور جلال جلالی وزیر صحت عامه با تأکید بر این‌که افغانستان همچنان با کمبود داکتران متخصص روبه‌رو است، گفت که وزارت صحت عامه برای پُر کردن این خلأ و رساندن خدمات صحی به مناطق دوردست کشور، تلاش‌های فشرده و دوامدار را ادامه می‌دهد.

به گفته وزیر صحت عامه، در ۳۱۸ ولسوالی کشور در ساحات موسوم به «سفید» هنوز شفاخانه وجود ندارد و از میان این ساحات، مراحل ابتدایی ساخت شفاخانه‌ها در ۱۰۰ منطقه تکمیل شده است. وی افزود که توسعه زیربناهای صحی و تربیه نیروی متخصص، از اولویت‌های اساسی این وزارت به‌شمار می‌رود.

جلالی همچنان از داکتران و مسئولان صحی خواست تا بر اساس مسئولیت‌های مسلکی و شرعی، با مریضان با اخلاق نیک و رفتار انسانی برخورد کنند و هر مریض را همانند اعضای خانواده خود تداوی نمایند. او تأکید کرد که مسلک طبابت نباید وسیله‌ای برای منفعت‌طلبی مادی باشد، بلکه هدف اصلی باید رضای الهی و خدمت به مردم رنج‌دیده کشور قرار گیرد.

در همین مراسم، حمدالله نعمانی، وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی با اشاره به کاهش اعتماد مردم نسبت به برخی داکتران، گفت که با وجود حضور داکتران شایسته و پاک‌نفس، عملکرد شماری که هدف‌شان صرفاً کسب پول است، باعث بی‌اعتمادی مریضان شده است. وی از متخصصان تازه‌فارغ‌شده خواست تا با اخلاص کامل خدمت کرده و اعتماد مردم را دوباره احیا کنند.

همچنان عبدالولی صدیقی، معین مالی و اداری وزارت صحت عامه در سخنان خود گفت: «اگر می‌خواهید آینده‌ای موفق داشته باشید، به مسلک خود متعهد باشید، مسئولیت‌های‌تان را درست ادا کنید و با اخلاص به مردم خدمت نمایید.» وی افزود که تلاش در امور ملی باید هم‌سطح کوشش در امور شخصی باشد.

در ادامه، عبدالباقی حقانی، رئیس اداره ملی امتحانات نیز تأکید کرد که انسان دو مسئولیت اساسی دارد؛ یکی عبادت خداوند و دیگری حفظ صحت و سلامت خویش، و نقش داکتران در تحقق این مسئولیت دوم حیاتی است.

به باور آگاهان سکتور صحی افغانستان بیش از هر زمان  به افراد مسلکی و متخصص نیاز دارد و باید سرمایه‌گذاری‌های بیشتری در این مورد صورت گیرد.

صحت

شرکت روسی «فارماسینتز» وارد بازار دوا در افغانستان می‌شود

Published

on

رسانه‌های روسی گزارش داده اند که، شرکت روسی «فارماسینتز» اعلام کرده است که به‌زودی صادرات دوا به افغانستان را آغاز می‌کند و توافق‌های لازم در این زمینه با وزارت صحت افغانستان انجام شده است.

این شرکت گفته است که نخستین محموله‌های دوا طی دو ماه آینده وارد افغانستان خواهد شد. فارماسینتز دلیل ورود به بازار افغانستان را کمبود شدید دواهای باکیفیت در این کشور عنوان کرده است.

به گفته این شرکت، انسولین، آنتی‌بیوتیک‌ها و دواهای مربوط به بیماری‌های قلبی و سرطانی از جمله پرتقاضاترین دواها در افغانستان به شمار می‌روند؛ دواهایی که در فهرست تولیدات این شرکت شامل است.

گروه فارماسینتز در سال ۱۹۹۷ در شهر ایرکوتسک روسیه توسط تاجر هندی‌تبار «ویکرام پونیا» تأسیس شد و اکنون بیش از ۳۰۰ نوع دوا تولید می‌کند. این شرکت هفت مرکز تولیدی در شهرهای مختلف روسیه دارد.

فارماسینتز در حال حاضر دواهای خود را عمدتاً به قزاقستان، ازبکستان و بلاروس صادر می‌کند و پیش از این نیز در بازارهایی مانند میانمار و جمهوری دومینیکن فعالیت داشته است.

براساس اطلاعات منتشرشده، این شرکت نخستین شرکت بزرگ داروسازی روسیه است که وارد بازار افغانستان می‌شود.

در گزارش آمده است که افغانستان در سال‌های اخیر با مشکلاتی در بخش تأمین دوا روبه‌رو بوده و تنش‌ها با پاکستان، که یکی از منابع اصلی واردات دوا به افغانستان محسوب می‌شود، وضعیت را دشوارتر ساخته است.

کارشناسان گفته‌اند که بازار دارویی افغانستان وابستگی زیادی به واردات از پاکستان، ایران، هند و کشورهای خاورمیانه دارد و شرکت‌های تازه‌وارد با چالش‌هایی مانند ثبت دوا، انتقالات، پرداخت‌ها و رقابت در بازار روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صندوق جمعیت ملل متحد: افغانستان پنجمین کشور جهان از نظر موارد فیستول ولادت است

Published

on

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در افغانستان اعلام کرده است که این کشور پنجمین کشور جهان از نظر شمار موارد فیستول ولادت به شمار می‌رود و حدود ۱۵ هزار زن و دختر افغان با این آسیب جدی مرتبط با ولادت زندگی می‌کنند.

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در پیامی در ایکس گفته است که فیستول ولادت همچنان باعث معلولیت، مشکلات صحی و انزوای اجتماعی هزاران زن و دختر در افغانستان می‌شود.

این نهاد تأکید کرده است که وقایه و تداوی این مرض نیازمند دسترسی گسترده به خدمات صحی، جراحی مصئون و تجهیزات و امکانات ضروری طبی است.

فیستول ولادت معمولاً در نتیجه ولادت طولانی‌مدت یا دشوار بدون دسترسی به مراقبت‌های صحی به‌موقع به‌وجود می‌آید و می‌تواند پیامدهای جدی جسمی و روانی برای زنان به همراه داشته باشد.

Continue Reading

صحت

کمک ۲۰ تُن مواد طبی از سوی هند به افغانستان

Published

on

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، اعلام کرده که هند ۲۰ تُن مواد طبی ضروری را برای حمایت از برنامه واکسیناسیون کودکان افغانستان به کابل تحویل داده است.

جیسوال در بیانیه‌ای در ایکس گفت که این محموله شامل مواد خشک حیاتی برای واکسین‌ مرض سل همچنین واکسین‌های تیتانوس و دیفتری است. وی افزود که محموله‌های بیشتری در راه است.

سخنگوی وزارت خارجه هند تأکید کرد که هند متعهد به حمایت از «مردم دوست افغانستان در بخش صحت است.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!