Connect with us

رویداد های اخیر

دیدبان حقوق بشر حمله هوایی پاکستان بر مرکز درمان معتادین در کابل را «غیرقانونی» خواند

امارت اسلامی افغانستان گفته است که دراین حمله بیش از ۴۰۰ تن «شهید» و نزدیک به ۳۰۰ تن زخم برداشته اند.

منتشر شده

در

دیدبان حقوق بشر اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز درمان معتادین در کابل که در شانزدهم مارچ ۲۰۲۶ انجام شد، «غیرقانونی» بوده و می‌تواند به عنوان یک جنایت جنگی تلقی شود. این نهاد از حکومت پاکستان خواسته است تا در مورد این رویداد تحقیق فوری و بی‌طرفانه انجام داده و عاملان آن را پاسخگو قرار دهد.

به گفته دیدبان حقوق بشر، این حمله مرکز تداوی معتادین «امید» را هدف قرار داده است؛ مجموعه‌ای با ظرفیت دو هزار بستر که از سال ۲۰۱۶ در محل پایگاه پیشین نیروهای ناتو موسوم به کمپ فینکس در شرق کابل فعالیت دارد. بر بنیاد گزارش نهادهای بین‌المللی، در این حمله دست‌کم ۱۴۳ نفر «شهید» و بیش از ۲۵۰ تن دیگر زخمی شده‌اند که بیشتر آنان بیماران این مرکز بوده‌اند.

امارت اسلامی افغانستان گفته است که دراین حمله بیش از ۴۰۰ تن «شهید» و نزدیک به ۳۰۰ تن زخم برداشته اند.

پاتریشیا گاسمن، معاون بخش آسیای دیدبان حقوق بشر، گفته است شواهد موجود نشان می‌دهد که این حمله یک مرکز شناخته‌شده صحی را هدف قرار داده است. او تأکید کرده است که مقام‌های پاکستانی باید بررسی کنند چرا یک مرکز تداوی که مملو از غیرنظامیان بوده هدف قرار گرفته و چه کسانی مسئول این اقدام هستند.

به گفته کارمندان این مرکز، در زمان حمله بیش از یک هزار بیمار در این مجموعه حضور داشتند و بسیاری از آنان در سالن غذاخوری برای افطار گردهم آمده بودند. همچنین گزارش شده است که در این حمله چندین ساختمان از جمله سالن غذاخوری، بخش اقامت بیماران و اتاق نگهبان هدف قرار گرفته و تخریب شده‌اند.

دیدبان حقوق بشر با بررسی تصاویر ماهواره‌ای و ویدیوهای منتشر شده از محل حادثه گفته است که بخش‌های گسترده‌ای از این مرکز به طور کامل ویران شده است. این نهاد تأکید کرده است که هیچ نشانه‌ای مبنی بر استفاده نظامی از این مرکز درمانی مشاهده نشده و بنابراین حمله می‌تواند مصداق حمله بی‌هدف و نقض قوانین جنگ باشد.

این نهاد حقوق بشری همچنین یادآور شده است که بر اساس حقوق بشردوستانه بین‌المللی، شفاخانه‌ها و مراکز صحی از حمایت ویژه برخوردارند و هدف قرار دادن آن‌ها در صورتی که برای مقاصد نظامی استفاده نشوند، ممنوع است.

دیدبان حقوق بشر در پایان از جامعه جهانی خواسته است تا برای روشن‌شدن حقیقت و جلوگیری از تکرار چنین رویدادهایی، پاکستان را به پاسخگویی و انجام تحقیقات شفاف وادار کند.

رویداد های اخیر

متقی در دیدار با نماینده جدید برنامه توسعه ملل متحد بر اجرای پروژه‌های انکشافی تأکید کرد

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی، با تورهان صالح، نماینده جدید برنامه توسعه سازمان ملل متحد در افغانستان، دیدار کرد.

وزارت امور خارجه گفته است که در این دیدار، درباره فعالیت‌های توسعه‌ای سازمان ملل متحد در افغانستان، ادغام مهاجران بازگشته، همکاری‌ها در بخش‌های صحت و زراعت، معیشت بدیل برای مبارزه با مواد مخدر، حفاظت از محیط زیست، تغییرات اقلیمی و رسیدگی به رویدادهای طبیعی بحث و گفت‌وگو شده است.

آقای متقی، ضمن تأکید بر اهمیت کمک‌های بشردوستانه، بر اجرای پروژه‌های انکشافی و زیربنایی نیز تأکید کرد و افزود که امارت اسلامی در این زمینه به همکاری‌های خود با سازمان ملل متحد ادامه خواهد داد.

وزارت امور خارجه افزوده است که تورهان صالح نیز از هماهنگی برنامه‌های سازمان توسعه ملل متحد با اولویت‌های افغانستان اطمینان داد و گفت که این سازمان بر اساس نیازهای مردم افغانستان، همکاری‌های خود را در بخش‌های پروژه‌های انکشافی و ارتقای ظرفیت‌ها ادامه خواهد داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

محمد نعیم با سفیر جاپان درباره همکاری‌های دوامدار میان کابل و توکیو گفتگو کرد

Published

on

محمد نعیم، معین مالی و اداری وزارت امور خارجه امارت اسلامی، با کنیچی ماساموتو، سفیر جاپان در کابل، دیدار و گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه گفته است که در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه افغانستان و جاپان، منافع مشترک و همکاری‌های دوامدار میان دو کشور گفتگو کردند.

سفیر جاپان ابراز امیدواری کرد که روابط میان دو کشور بیش از پیش تقویت شود. وی همچنین مبارزه جدی و مؤثر امارت اسلامی با مواد مخدر، بهبود وضعیت امنیتی و دیگر پیشرفت‌های افغانستان را ستود و از برگزاری نشست بروکسل میان امارت اسلامی و اتحادیه اروپا استقبال کرد.

محمد نعیم از موضع مثبت جاپان و همکاری‌های این کشور با مردم افغانستان قدردانی کرد و بر گسترش و تقویت روابط دوجانبه و تعاملات متقابل میان دو کشور تأکید کرد.

در پایان، دو طرف بر اهمیت و ضرورت برگزاری نشست‌های مشترک برای تقویت هماهنگی و همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: امنیت مرزهای افغانستان تحت کنترول است؛ خاک کشور علیه هیچ کشوری استفاده نخواهد شد

سخنگوی امارت اسلامی بار دیگر تأکید کرد که سیاست حکومت، اقتصادمحور و اتصال‌محور است.

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که وضعیت امنیتی در مرزهای افغانستان تحت کنترول کامل نیروهای سرحدی قرار دارد و هرگونه تلاش قاچاق‌بران و به گفته او «افراد شرور» برای ایجاد ناامنی، در همان دقایق نخست خنثا می‌شود.

ذبیح‌الله مجاهد روز سه‌شنبه در نشست «برنامه حکومت در آیینه مطبوعات» گفت که نیروهای سرحدی مسؤولیت حفاظت از مرزها، تمامیت ارضی و منافع ملی افغانستان را بر عهده دارند و امنیت در امتداد سرحدات کشور در وضعیت قابل اطمینان قرار دارد.

او افزود که قاچاق‌بران و به گفته وی «افراد شرور» گاهی تلاش می‌کنند در مناطق مرزی مشکلات امنیتی ایجاد کنند، اما این اقدامات به سرعت از سوی نیروهای امارت اسلامی مهار و خنثا می‌شود.

مجاهد همچنین با اشاره به عملکرد وزارت سرحدات، اقوام و قبایل گفت که این وزارت طی یک سال گذشته ۴۳۲ مورد منازعه را حل‌وفصل کرده و برای تقویت همبستگی ملی و تحکیم وحدت، ۳۳ نشست بزرگ مردمی و قومی را در ولایت‌های مختلف کشور برگزار کرده است.

سخنگوی امارت اسلامی بار دیگر تأکید کرد که سیاست حکومت، اقتصادمحور و اتصال‌محور است و افغانستان خواهان گسترش روابط نیک با تمامی کشورهای منطقه و جهان است.

او تصریح کرد که بر بنیاد این سیاست، خاک افغانستان علیه هیچ کشور دیگری مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117