Connect with us

اخبار ساحوی

ترمپ ضرب‌الاجل حمله به تأسیسات انرژی ایران را تا ۷ اپریل تمدید کرد

منتشر شده

در

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اعلام کرد که ضرب‌الاجل خود برای بازگشایی تنگه هرمز از سوی ایران را بار دیگر تمدید کرده است؛ در غیر آن، تهران با حمله به تأسیسات انرژی خود مواجه خواهد شد. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که ایران طرح ۱۵ ماده‌ای او برای پایان دادن به جنگ با اسرائیل را رد کرد.

ایران هیچ نشانه مستقیمی مبنی بر آمادگی برای مذاکره یا سازش ارائه نکرده است. سپاه پاسداران ایران در بیانیه‌ای تأکید کرده است که تمامی کشتیرانی «به مقصد و از مبدأ بنادر متحدان و حامیان دشمنان اسرائیلی-امریکایی» به هر مقصدی ممنوع است.

این جنگ در سراسر خاورمیانه گسترش یافته، هزاران نفر را کشته و بزرگ‌ترین اختلال در تاریخ در عرضه انرژی را به‌وجود آورده است. این وضعیت با افزایش شدید قیمت نفت، گاز و کودهای شیمیایی، اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار داده و نگرانی‌ها از افزایش تورم را تشدید کرده است.

ایالات متحده و اسرائیل در ۲۸ فبروری، همزمان با مذاکرات با تهران درباره برنامه هسته‌ای‌اش که هنوز به توافقی نینجامیده بود، حملاتی را علیه ایران آغاز کردند. حملات حزب‌الله، متحد لبنانى ایران، به اسرائیل نیز باعث آغاز حملات گسترده اسرائیل در لبنان شد که در نتیجه آن حدود یک‌پنجم جمعیت این کشور آواره شده‌اند.

ترمپ روز پنج‌شنبه در نشست کابینه تهدید کرد که در صورت عدم دستیابی به توافق، فشارها بر ایران را افزایش خواهد داد. او بعداً در شبکه‌های اجتماعی نوشت که حملات برنامه‌ریزی‌شده به تأسیسات انرژی ایران را برای ۱۰ روز به تعویق می‌اندازد.

او در پیامی در شبکه «تروث سوشال» افزود: «گفتگوها ادامه دارد و با وجود اظهارات نادرست رسانه‌های جعلی و دیگران، بسیار خوب پیش می‌رود.»

اخبار ساحوی

اورانیوم غنی‌شده؛ برگ برنده ایران در آستانه مذاکرات هسته‌ای با امریکا

طبق معیارهای سازمان، ذخایر ۶۰ درصدی ایران در صورت غنی‌سازی بیشتر، برای تولید ۱۰ سلاح هسته‌ای کافی خواهد بود.

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که ایران و ایالات متحده در حال رایزنی برای تمدید آتش‌بس و آغاز مذاکرات درباره موضوعات مختلف، از جمله برنامه هسته‌ای تهران هستند؛ مذاکراتی که در آن واشنگتن تأکید دارد ایران نباید به توانایی ساخت سلاح هسته‌ای دست یابد.

به گزارش رویترز، با وجود آن‌که بخش بزرگی از زیربنا‌های غنی‌سازی اورانیوم ایران در حملات ماه جون اسرائیل و امریکا تخریب یا به‌شدت آسیب دیده است، گمان می‌رود بخش قابل توجهی از ذخایر اورانیوم با غنای بالا همچنان باقی مانده باشد؛ موضوعی که به بزرگ‌ترین نگرانی امریکا پیش از آغاز مذاکرات هسته‌ای تبدیل شده است.

دونالد ترمپ روز جمعه در پیامی در شبکه‌های اجتماعی گفت ایران باید با بیرون آوردن اورانیوم غنی‌شده مدفون در زیر زمین و نابودی آن با هماهنگی تهران و نهاد نظارتی هسته‌ای سازمان ملل موافقت کند.

براساس این گزارش، اورانیوم زمانی «غنی‌شده با درجه بالا» محسوب می‌شود که خلوص آن به ۲۰ درصد برسد و در حدود ۹۰ درصد به سطح مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای می‌رسد.

سازمان بین‌المللی انرژی اتمی تخمین زده است که ایران تا پیش از حملات ۱۳ جون، ۴۴۰.۹ کیلوگرام اورانیوم با غنای ۶۰ درصد، ۱۸۴.۱ کیلوگرام با غنای ۲۰ درصد، بیش از ۶ هزار کیلوگرام با غنای ۵ درصد و ۲۳۹۱ کیلوگرام با غنای ۲ درصد در اختیار داشته است.

طبق معیارهای سازمان، ذخایر ۶۰ درصدی ایران در صورت غنی‌سازی بیشتر، برای تولید ۱۰ سلاح هسته‌ای کافی خواهد بود.

رافائل گروسی، مدیرکل سازمان بین‌المللی انرژی اتمی، گفته است که این نهاد باور دارد «بیش از ۲۰۰ کیلوگرام» از ذخایر ۶۰ درصدی ایران در مجموعه تونل‌های اصفهان نگهداری می‌شود؛ مکانی که به گفته او در حملات ماه جون تا حد زیادی آسیب ندیده است.

رویترز می‌نویسد نگرانی اصلی امریکا بر ذخایر ۶۰ درصدی متمرکز است؛ زیرا این مواد سریع‌تر و آسان‌تر از سایر سطوح غنی‌سازی می‌تواند به مواد مورد نیاز برای ساخت بمب تبدیل شود. ایران اما همواره دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد کرده است.

در همین حال، دو منبع ارشد ایرانی هفته گذشته اعلام کردند که رهبر جمهوری اسلامی ایران دستور داده است ذخایر ۶۰ درصدی اورانیوم به خارج از کشور منتقل نشود.

با این وجود، منابع ایرانی گفته‌اند تهران ممکن است با انتقال نیمی از این ذخایر به یک کشور ثالث در ازای دریافت اورانیوم با غنای ۵ درصد موافقت کند و نیم دیگر را در داخل کشور رقیق سازد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

وزیر خارجه پاکستان وارد واشنگتن شد

Published

on

محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، در یک سفر رسمی وارد واشنگتن شد.

اسحاق دار در جریان این سفر با مارکو روبیو، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی امریکا، درباره موضوعات دوجانبه و منطقه‌ای دیدار و گفتگو خواهد کرد.

وزارت خارجه پاکستان گفته است که پس از پایان دیدارها و برنامه‌های رسمی، آقای دار در پایان امروز (جمعه) به اسلام‌آباد بازخواهد گشت.

گفتنی است که پاکستان در مذاکرات میان ایران و امریکا نقش میانجی را ایفا می‌کند.

 

Continue Reading

اخبار ساحوی

تشدید تنش میان تهران و واشنگتن؛ ایران و امریکا حملات تازه هوایی انجام دادند

این درگیری‌ها تنها چند ساعت پس از آن شدت گرفت که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، گزارش‌ها درباره نزدیک بودن توافق با تهران بر سر تنگه هرمز را رد کرد.

Published

on

در ادامه افزایش تنش‌ها میان ایران و ایالات متحده، سپاه پاسداران ایران اعلام کرده است که یک پایگاه نظامی امریکا را هدف قرار داده؛ اقدامی که پس از حملات تازه نیروهای امریکایی بر یک عملیات طیاره بی‌سرنشین ایران در نزدیکی تنگه هرمز صورت گرفته است.

خبرگزاری رویترز گزارش داده که این درگیری‌ها تنها چند ساعت پس از آن شدت گرفت که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، گزارش‌ها درباره نزدیک بودن توافق با تهران بر سر تنگه هرمز را رد کرد.

به گفته یک مقام امریکایی، نیروهای امریکایی چهار طیاره بی‌سرنشین تهاجمی ایران را سرنگون کرده و یک مرکز کنترول در بندرعباس را نیز هدف قرار داده‌اند؛ مرکزی که به گفته او برای پرتاب طیاره پنجم آماده می‌شد.

این مقام تأکید کرده که این اقدامات «دفاعی و برای حفظ آتش‌بس» بوده است.

در مقابل، سپاه پاسداران ایران گفته است که در واکنش به حمله امریکا در نزدیکی میدان هوایی بندرعباس، یک پایگاه امریکایی را هدف قرار داده است.

در همین حال، کویت اعلام کرده که در برابر حملات راکتی و طیاره‌های بی‌سرنشین واکنش نشان داده و اسرائیل نیز از فعال شدن زنگ خطر در شمال این کشور خبر داده است.

پس از انتشار گزارش‌ها درباره تشدید درگیری‌ها، بهای نفت در بازارهای جهانی دوباره افزایش یافت. قیمت نفت خام امریکا بیش از سه درصد بالا رفت، در حالی که بازارهای سهام کاهش یافتند و ارزش دالر افزایش پیدا کرد.

دونالد ترمپ همچنین گزارش رسانه‌های ایرانی درباره طرح احتمالی توافق برای مدیریت تنگه هرمز میان ایران و عمان را «کاملاً ساختگی» خواند و گفت هیچ کشوری کنترول این آبراه مهم را در اختیار نخواهد داشت.

از سوی دیگر، مقام‌های ایرانی تأکید کرده‌اند که تهران از خواست‌های خود درباره غنی‌سازی اورانیوم، رفع تحریم‌ها و نقش خود در تنگه هرمز عقب‌نشینی نخواهد کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!