Connect with us

رویداد های اخیر

۱۹ مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در سواحل ترکیه جان باختند

منتشر شده

در

مقام‌های ترکیه روز چهارشنبه اعلام کردند که دست‌کم ۱۹ مهاجر افغان، به شمول یک نوزاد، پس از غرق شدن یک قایق در دریای اژه در نزدیکی سواحل بدروم جان باخته‌اند.

بر اساس اعلام فرماندهی گارد ساحلی ترکیه، این قایق ده‌ها مهاجر را حمل می‌کرد و با وجود شرایط نامساعد دریا، به هشدارهای مکرر برای توقف توجه نکرده و تلاش داشت با سرعت بالا فرار کند. این قایق بعداً دچار آب‌گرفتگی شده و در نهایت واژگون شد.

عملیات نجات بلافاصله آغاز شد و تیم‌ها با پشتیبانی یک هلیکوپتر از ازمیر در محل حضور یافتند. مقام‌ها گفته‌اند که ۲۰ مهاجر از آب نجات داده شدند، در حالی که در ابتدا اجساد ۱۸ تن در محل رویداد پیدا شد. یک تن دیگر بعداً در شفاخانه جان داد و شمار تلفات به ۱۹ نفر افزایش یافت.

تلاش‌های جست‌وجو برای یافتن دست‌کم یک فرد دیگر که هنوز مفقود گزارش شده، ادامه دارد.

مقام‌ها تأیید کرده‌اند که تمامی سرنشینان این قایق شهروندان افغانستان بوده‌اند. ادریس آکبییک، والی ولایت موغلا، گفته است که در میان قربانیان یک نوزاد نیز شامل است.

مسیر خطرناک مهاجرت

این رویداد در یکی از پرترددترین و در عین حال خطرناک‌ترین مسیرهای مهاجرت به اروپا رخ داده است. جزیره یونانی «کاس» در فاصله حدود ۲۰ کیلومتری از بدروم قرار دارد و به همین دلیل یکی از مقاصد رایج برای مهاجرانی است که تلاش دارند خود را به اتحادیه اروپا برسانند.

جزایر دیگری مانند «کالیمنوس»، «لروس» و «سیمی» نیز در نزدیکی این مسیر قرار دارند؛ منطقه‌ای که به‌گونه گسترده توسط افرادی که از جنگ، بی‌ثباتی و مشکلات اقتصادی در خاورمیانه، آسیا و افریقا فرار می‌کنند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ترکیه همچنان یکی از مسیرهای اصلی ترانزیت برای مهاجرانی است که در تلاش ورود به اروپا هستند. بسیاری از آنان با استفاده از قایق‌های کوچک، مزدحم و غیرایمن، این مسیر کوتاه اما بسیار خطرناک دریایی را طی می‌کنند. با وجود افزایش گشت‌زنی‌ها و اقدامات کنترلی، این سفرها اغلب در شرایط نامساعد جوی یا پرخطر انجام شده و در بسیاری موارد به حوادث مرگبار منجر می‌شود.

این رویداد تازه، بار دیگر خطرات جدی پیش‌روی مهاجران در این مسیر و همچنان فشار مداوم بر نیروهای ساحلی در مدیریت عملیات جست‌وجو و نجات را برجسته می‌سازد.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی شارژدافیر پاکستان را بر سر ورود عناصر مسلح به نورستان احضار کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل را احضار کرده و در پیوند به ورود عناصر مسلح و مخرب از خط دیورند در مسیر نورستان، اعتراض‌نامه رسمی و قاطع به وی سپرده است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است که عناصر مخرب و افراد وابسته به داعش تلاش کرده بودند با حمایت و هدایت مستقیم رژیم نظامی پاکستان از خط دیورند عبور کرده و در این منطقه فعالیت‌های تخریبی انجام دهند؛ اما نیروهای امنیتی امارت اسلامی مانع ورود آنان شده و اجازه عملی‌کردن برنامه‌های‌شان را نداده‌اند.

وزارت امور خارجه افغانستان فراهم‌کردن زمینه جذب، سازمان‌دهی، آموزش و تجهیز عناصر مخرب در مناطق تحت کنترل پاکستان و سپس هدایت و انتقال آنان به این سوی خط دیورند را با رهبری مستقیم ارتش پاکستان، به‌شدت محکوم کرده است.

این وزارت گفته است که چنین اقدامات، از دیدگاه امارت اسلامی، نقض آشکار حاکمیت و حریم افغانستان و مغایر با اصول اسلامی، بین‌المللی، بشری و حسن همجواری است.

وزارت امور خارجه هشدار داده است که در صورت ادامه این اقدامات، مسئولیت پیامدهای آن به‌گونه کامل بر عهده رژیم نظامی پاکستان خواهد بود.

با این حال، پاکستان این اتهام‌ها درباره نقش نیروهای امنیتی و استخباراتی این کشور در رویدادهای نورستان را رد کرده و آن را بی‌اساس خوانده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر صنعت و تجارت برای گسترش همکاری‌های اقتصادی به بلاروس رفت

Published

on

وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان در رأس یک هیئت و به دعوت جمهوری بلاروس به این کشور سفر کرده است.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که هدف این سفر، اشتراک در دومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت بلاروس و گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجارتی میان کابل و مینسک است.

قرار است وزیر صنعت و تجارت در جریان این سفر از نمایشگاه بین‌المللی صنعت بلاروس دیدن و در نشست عمومی کشورهای اشتراک‌کننده شرکت کند.

همچنان، او با وزیران امور خارجه، زراعت و صنعت بلاروس دیدار خواهد کرد. در این دیدارها درباره توسعه روابط تجارتی و اقتصادی، همکاری‌های صنعتی و زراعتی، سرمایه‌گذاری و زمینه‌های جدید همکاری میان دو کشور گفتگو خواهد شد.

وزارت صنعت و تجارت ابراز امیدواری کرده است که این سفر زمینه گسترش روابط اقتصادی و تجارتی و افزایش همکاری‌های صنعتی و سرمایه‌گذاری میان افغانستان و بلاروس را فراهم کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت امریکایی درباره جنگ افغانستان با عاصم منیر دیدار کرد

این هیأت به رهبری شمیلا ن. چودری و کالین اف. جکسون در چارچوب بررسی ۲۰ سال حضور نظامی، سیاسی و دیپلماتیک امریکا در افغانستان با منیر دیدار کرده است.

Published

on

هیأتی از کمیسیون جنگ افغانستان امریکا با عاصم منیر، قوماندان اردوی پاکستان، در راولپندی دیدار و درباره نقش پاکستان در جنگ افغانستان، وضعیت امنیتی منطقه و تحولات افغانستان گفتگو کرده است.

این هیأت به رهبری شمیلا ن. چودری و کالین اف. جکسون در چارچوب بررسی ۲۰ سال حضور نظامی، سیاسی و دیپلماتیک امریکا در افغانستان با منیر دیدار کرده است.

بر اساس اعلام اردوی پاکستان، دو طرف درباره حمایت پاکستان در جریان جنگ افغانستان و مسایل مرتبط با کار کمیسیون گفتگو کردند.

عاصم منیر نیز دیدگاه پاکستان درباره تحولات امنیتی و چالش‌هایی را که این کشور در جریان جنگ افغانستان با آن روبه‌رو بوده، با هیأت امریکایی در میان گذاشته و بر اهمیت درنظرگرفتن دیدگاه منطقه‌ای و تجربه پاکستان در ارزیابی ابعاد راهبردی، دیپلماتیک و عملیاتی جنگ تأکید کرده است.

کمیسیون جنگ افغانستان در سال ۲۰۲۱ از سوی کانگرس امریکا ایجاد شد تا تصمیم‌ها و عملکرد ایالات متحده در جنگ افغانستان از جون ۲۰۰۱ تا اگست ۲۰۲۱ را بررسی کند. نیروهای امریکایی در اگست ۲۰۲۱ پس از دو دهه از افغانستان خارج شدند.

این دیدار در حالی انجام شده است که کمیسیون امریکا در حال جمع‌آوری دیدگاه‌های طرف‌های دخیل در جنگ و بررسی نقش کشورهای منطقه در جریان این درگیری طولانی‌مدت است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!