Connect with us

تجارت

تصویب ۱۲ پروژه مهم توسعه‌ای؛ تمرکز بر برق، ترانسپورت و زیربنا‌ها

در بخش زیربنا، اتصال برق از سب‌استیشن شرقی کندهار به مرکز جدید ترینکوت، همچنین پروژه برق‌رسانی از بند کجکی تا ترینکوت جدید نیز تصویب شده است.

منتشر شده

در

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا اعلام کرده است که در نشست اخیر کمیسیون اقتصادی، ۱۲ پروژه مهم در بخش‌های مختلف تصویب و برای تطبیق به ادارات مربوطه سپرده شده است.

به گفته این معاونیت، در میان پروژه‌های تصویب‌شده، انتقال برق وارداتی به ولایت پکتیکا، ساخت خط انتقال دبل سرکیت از غزنی، تکمیل کارهای باقی‌مانده سب‌استیشن‌ها و توسعه شبکه برق شامل می‌باشد.

همچنان پروژه‌های مهمی چون تمدید خطوط برق از سب‌استیشن نورالجهاد به ولایت‌های هرات، فراه و نیمروز، رساندن برق به قریه سیدان در ولسوالی گرشک ولایت هلمند و توسعه شبکه برق در ولایت‌های دیگر نیز شامل این بسته پروژه‌ها است.

در بخش زیربنا، اتصال برق از سب‌استیشن شرقی کندهار به مرکز جدید ترینکوت، همچنین پروژه برق‌رسانی از بند کجکی تا ترینکوت جدید نیز تصویب شده است.

علاوه بر آن، پروژه‌های آبیاری در ولایت فاریاب، فعال‌سازی و ارتقای ظرفیت شفاخانه ۳۵۰ بستر عینو مینه در کندهار، ساخت مسجد جامع با ظرفیت ۴۰ هزار نمازگزار در مرکز ولایت نیمروز، و توسعه خطوط آهن تورغندی–هرات و اندخوی–شبرغان–مزارشریف نیز شامل این پروژه‌ها می‌باشد.

تجارت

قرارداد پروژه سمنت ایبک سمنگان با سرمایه‌گذاری ۶۷ میلیون دالری امضا شد

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که ظرفیت تولید روزانه سمنت ۱۲۰۰ تُن خواهد بود.

Published

on

وزارت معادن و پترولیم اعلام کرده که قرارداد پروژه سمنت ایبک در ولسوالی فیروزنخچیر ولایت سمنگان، با سرمایه‌گذاری ۶۷ میلیون دالر امریکایی، به امضا رسید.

بر اساس خبرنامه این وزارت، قرارداد این پروژه روز پنجشنبه میان هدایت‌الله بدری، وزیر معادن و پترولیم، و شرکت «ایبک سمنت» امضا شده است. طبق این قرارداد، شرکت یادشده در بدل هر تُن سمنت تولیدی، ۲۰۰ افغانی حق امتیاز (رویالتی) به دولت پرداخت خواهد کرد.

وزیر معادن و پترولیم در مراسم امضای قرارداد گفت که این پروژه برای مدت ۳۰ سال واگذار شده و ادامه فعالیت آن مشروط به رعایت اصول، طرزالعمل‌های معادن و تعهدات مندرج در قرارداد خواهد بود.

به گفته وی، با تطبیق این پروژه برای حدود ۶۰۰ تن از شهروندان کشور فرصت کاری فراهم می‌شود. همچنین شرکت سرمایه‌گذار متعهد شده است که در مدت تعیین‌شده حدود یک میلیون دالر را در بخش خدمات اجتماعی هزینه کند.

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که ظرفیت تولید روزانه سمنت ۱۲۰۰ تُن خواهد بود.

Continue Reading

تجارت

نظرسنجی تازه: بانک‌های مرکزی بیشتری به افزایش ذخایر طلا روی آورده‌اند

Published

on

نتایج یک نظرسنجی تازه شورای جهانی طلا نشان می‌دهد که بانک‌های مرکزی بیشتری به افزایش ذخایر طلا روی آورده‌اند.

این نهاد بین‌المللی اعلام کرد که ۴۵ درصد از مدیران ذخایر ارزی شرکت‌کننده در نظرسنجی، انتظار دارند بانک‌های مرکزی متبوع‌شان طی ۱۲ ماه آینده میزان ذخایر طلا را افزایش دهند؛ رقمی بی‌سابقه که نسبت به سال گذشته دو درصد افزایش یافته است.

بر اساس این نظرسنجی که از ۷۴ بانک مرکزی انجام شده، ۵۴ درصد پاسخ‌دهندگان گفته‌اند ذخایر طلای آنان بدون تغییر باقی خواهد ماند و تنها یک درصد احتمال کاهش آن را مطرح کرده‌اند.

همچنین ۹۳ درصد از بانک‌های مرکزی شرکت‌کننده اعلام کرده‌اند که در حال حاضر طلا در ذخایر ارزی آن‌ها جای دارد؛ در حالی که این رقم سال گذشته ۸۱ درصد بود.

عملکرد طلا در دوران بحران، حفظ ارزش در درازمدت، تنوع‌بخشی به ذخایر و محافظت در برابر خطرات جیوپولیتیکی از مهم‌ترین دلایل افزایش تمایل بانک‌های مرکزی به نگهداری این فلز گران‌بها عنوان شده است.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که برخی بانک‌های مرکزی در حال انتقال یا متنوع‌سازی محل نگهداری ذخایر طلای خود هستند. بر اساس یافته‌های شورای جهانی طلا، بانک انگلستان همچنان محبوب‌ترین مرکز نگهداری طلای بانک‌های مرکزی جهان به شمار می‌رود.

Continue Reading

تجارت

افزایش قیمت طلا پس از توافق امریکا و ایران

در بازار فلزات دیگر نیز افزایش قابل توجهی ثبت شده است؛ نقره، پلاتین و پالادیوم همگی بیش از ۳ درصد رشد داشته‌اند.

Published

on

قیمت طلا در آغاز هفته جدید بیش از ۲ درصد افزایش یافت، پس از آن‌که ایالات متحده و ایران به یک توافق اولیه برای پایان دادن به درگیری‌ها و کاهش تنش‌های منطقه‌ای دست یافتند؛ توافقی که باعث کاهش قیمت نفت و تضعیف ارزش دالر امریکایی در بازارهای جهانی شده است.

براساس گزارش بازارها، قیمت طلای نقدی با ۲.۵ درصد افزایش به ۴.۳۲۲.۸۷ دالر در هر اونس رسید که بلندترین سطح آن از تاریخ ۹ جون تاکنون محسوب می‌شود. همچنان معاملات آتی طلای امریکا برای ماه آگست نیز با افزایش مشابه به ۴.۳۴۴.۸۰ دالر رسید.

مقام‌های امریکایی و ایرانی اعلام کرده‌اند که این توافق شامل یک چارچوب برای پایان جنگ، رفع محاصره اقتصادی امریکا علیه ایران و بازگشایی تنگه هرمز است؛ مسیری که یکی از مهم‌ترین شاهراه‌های انتقال نفت در جهان به شمار می‌رود.

در پی این تحول، ارزش دالر امریکا به پایین‌ترین سطح ۱۰ روز اخیر سقوط کرده و قیمت نفت نیز بیش از ۴ درصد کاهش یافته است؛ موضوعی که به گفته تحلیلگران بازار، فشارهای تورمی را کاهش داده و فضای مساعدتری برای رشد طلا ایجاد کرده است.

تیم واترر، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت KCM Trade، گفته است که کاهش قیمت نفت و ضعف دالر، در نتیجه کاهش ریسک‌های ژئوپولیتیکی، از مهم‌ترین عوامل حمایت‌کننده از طلا در روزهای اخیر بوده است.

با این حال، او هشدار داده که پایداری این روند به دوام توافق صلح میان دو کشور بستگی دارد.

در همین حال، برخی نهادهای مالی تأکید کرده‌اند که نگرانی‌ها درباره بی‌ثباتی‌های ژئوپولیتیکی و سیاست‌های مالی جهانی همچنان از تقاضای بلندمدت طلا حمایت می‌کند، اگرچه افزایش نرخ بهره همچنان می‌تواند فشار بر این بازار وارد کند.

در بازار فلزات دیگر نیز افزایش قابل توجهی ثبت شده است؛ نقره، پلاتین و پالادیوم همگی بیش از ۳ درصد رشد داشته‌اند.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که سرمایه‌گذاران جهانی اکنون در انتظار تصمیم تازه فدرال رزرو امریکا درباره نرخ بهره هستند؛ تصمیمی که می‌تواند مسیر آینده بازارهای جهانی را تعیین کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!