Connect with us

جهان

قیمت نفت با تشدید تنش میان امریکا و ایران و نگرانی از بسته شدن مسیر بحر احمر افزایش یافت

منتشر شده

در

قیمت نفت روز جمعه بیش از ۴ درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح خود در بیش از یک ماه گذشته رسید. این افزایش در پی تشدید حملات متقابل امریکا و ایران در منطقه خلیج فارس، افزایش نگرانی‌ها درباره احتمال بسته شدن مسیر کشتیرانی در بحر احمر و محدود شدن تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز، رخ داده است.

بهای نفت خام برنت با افزایش ۳.۸۷ دالر، معادل ۴.۵۹ درصد، به ۸۸.۱۰ دالر در هر بیلر رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت امریکا نیز با رشد ۳.۵۴ دالری، معادل ۴.۴۸ درصد، در ۸۲.۴۹ دالر فی بیلر بسته شد. هر دو شاخص به بالاترین قیمت خود از اواسط ماه جون تاکنون رسیدند.

در مجموع، قیمت هر دو شاخص طی این هفته حدود ۱۶ درصد افزایش یافت. نفت برنت سومین هفته متوالی رشد خود را ثبت کرد و نفت امریکا نیز دومین هفته پیاپی صعودی را پشت سر گذاشت.

روز جمعه درگیری‌ها میان دو کشور شدت گرفت. امریکا چند پل و یک میدان هوایی در ایران را هدف قرار داد و ایران نیز به یک فابریکه برق و یک تأسیسات آب‌شیرین‌کن در کویت حمله کرد. تهران همچنین اعلام کرد که پس از ششمین شب متوالی حملات امریکا به تأسیسات نظامی ایران، حملات بیشتری را علیه پایگاه‌های امریکا در خاورمیانه، از جمله نخستین حمله مستقیم به مواضع امریکا در سوریه، انجام داده است.

اندرو لیپو، رئیس شرکت Lipow Oil Associates، گفت: «بازار به افزایش تنش‌ها میان ایران و امریکا واکنش نشان داده است. اگر نفتکش‌های بیشتری هدف قرار گیرند و آسیب ببینند، قیمت نفت همچنان افزایش خواهد یافت، زیرا مالکان کشتی‌ها از ورود به خلیج فارس خودداری خواهند کرد.»

به گفته تحلیلگران، فروپاشی آتش‌بس میان امریکا و ایران باعث کاهش چشمگیر انتقال نفت از تنگه هرمز شده است، زیرا ایران کشتی‌های عبوری از این آبراه را هدف قرار می‌دهد. پیش از آغاز جنگ، حدود ۲۰ درصد نفت جهان از تنگه هرمز عبور می‌کرد. همچنین ایران از حوثی‌ها خواسته است در صورت حمله امریکا به زیرساخت‌های برق این کشور، مسیر بحر احمر را مسدود کنند.

تاماش وارگا، تحلیلگر شرکت PVM Oil Associates، نیز هشدار داد که با انتقال بخش بزرگی از صادرات نفت عربستان سعودی به بندر ینبع از طریق خط لوله شرق–غرب برای دور زدن تنگه هرمز، هرگونه اختلال در مسیر بحر احمر نیز می‌تواند تهدیدی جدی برای بازار نفت باشد.

از آغاز جنگ، عربستان سعودی بیش از ۷۰ درصد از صادرات روزانه نفت خام خود را به بندر ینبع در ساحل بحر احمر منتقل کرده است. صادرات از این بندر در هفته‌های اخیر به طور اوسط به ۴ میلیون بیلر در روز رسیده، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته حدود ۹۷۳ هزار بیلر در روز بود.

در همین حال، وزارت دفاع قطر اعلام کرده که نیروهای مسلح این کشور صبح جمعه یک حمله راکتی ایران را رهگیری و خنثی کردند. وزارت کشور قطر نیز گفت که در جریان عملیات رهگیری، یک کودک زخمی شده است.

در تحولی جداگانه، اردوی اوکراین اعلام کرد روز پنجشنبه یک پالایشگاه نفت روسیه در منطقه یاروسلاول را هدف قرار داده است.

جهان

ترمپ ازسرگیری جنگ با ایران را رسماً به کانگرس اعلام کرد

رئیس‌جمهور امریکا روز دوشنبه همچنین اعلام کرد که واشنگتن محاصره دریایی کشتی‌های ایرانی در خلیج را دوباره برقرار کرده و برای باز نگه‌داشتن تنگه هرمز اقدام خواهد کرد.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، با ارسال نامه‌ای رسمی به کانگرس، از سرگیری درگیری‌های نظامی با ایران از تاریخ هفتم جولای خبر داد؛ اقدامی که به گفته دولت او، یک دوره تازه ۶۰ روزه را برای ادامه عملیات نظامی بدون نیاز به تأیید کانگرس آغاز می‌کند.

به گزارش رویترز، ترمپ در این نامه که به تاریخ ۱۰ جولای تنظیم شده، نوشته است: «این اقدام نظامی را در چارچوب مسئولیت خود برای حفاظت از شهروندان امریکا، امنیت ملی و منافع سیاست خارجی ایالات متحده هدایت کردم.»

در این نامه، ترمپ به اقدامات پیشین خود نیز اشاره کرده و گفته است که در هفتم اپریل دستور آتش‌بس دو هفته‌ای را صادر کرده بود؛ آتش‌بسی که بعداً تمدید شد و همزمان تلاش‌هایی برای دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک ادامه داشت.

ترمپ همچنین یادداشت تفاهم امضا شده با ایران در ۱۷ جون را یادآور شده و مدعی است که تهران با حمله به کشتی‌های تجاری در حال عبور از تنگه هرمز، این توافق را نقض کرده و همین موضوع سبب شده است که دستور ازسرگیری حملات علیه ایران صادر شود.

رئیس‌جمهور امریکا روز دوشنبه همچنین اعلام کرد که واشنگتن محاصره دریایی کشتی‌های ایرانی در خلیج را دوباره برقرار کرده و برای باز نگه‌داشتن تنگه هرمز اقدام خواهد کرد.

بر اساس قانون اساسی امریکا، تنها کانگرس صلاحیت اعلان جنگ را دارد؛ اما رؤسای جمهور این کشور همواره استدلال کرده‌اند که برای حفاظت از امنیت ملی، می‌توانند عملیات نظامی کوتاه‌مدت را بدون مجوز کانگرس آغاز کنند.

در همین حال، قانون اختیارات جنگ رئیس‌جمهور را مکلف می‌سازد که ظرف ۴۸ ساعت پس از آغاز درگیری، کانگرس را در جریان قرار دهد و در صورت نداشتن مجوز، عملیات نظامی باید حداکثر ظرف ۶۰ روز پایان یابد.

ترمپ استدلال کرده است که مهلت نخست ۶۰ روزه به دلیل اعلام آتش‌بس پایان یافته بود؛ اما شماری از قانون‌گذاران دموکرات و برخی جمهوری‌خواهان مخالف جنگ، این برداشت را نادرست دانسته و دولت را به تفسیر اشتباه قانون متهم کرده‌اند.

همچنین مجلس نمایندگان و سنای امریکا ماه گذشته قطعنامه‌ای را تصویب کردند که از ترمپ می‌خواست نیروهای امریکایی را از درگیری با ایران خارج کند؛ اقدامی که نشان‌دهنده افزایش نگرانی‌ها درباره ادامه این جنگ است.

ترمپ پس از تصویب این قطعنامه، منتقدان خود را متهم کرد که با رأی‌شان به ایران «دلگرمی» داده و مأموریت دولت او را دشوارتر ساخته‌اند.

Continue Reading

جهان

اردوی یمن: برای جلوگیری از نشست طیاره ایرانی، خط پرواز میدان هوایی صنعا را هدف قرار دادیم

Published

on

وزارت دفاع دولت یمن اعلام کرد که نیروهای این کشور خط پرواز میدان هوایی بین‌المللی صنعا را هدف حمله قرار داده‌اند تا از نشست یک طیاره ایرانی جلوگیری کنند.

صنعا، پایتخت یمن، تحت کنترول حوثی‌های همسو با ایران است؛ در حالی که دولت مورد حمایت جامعه جهانی که از پشتیبانی عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج فارس برخوردار است، از شهر بندری عدن در جنوب یمن اداره می‌شود.

حوثی‌ها عربستان سعودی را به انجام حملات هوایی علیه میدان هوایی بین‌المللی صنعا متهم کرده و هشدار داده‌اند که به این حملات پاسخ خواهند داد.

یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثی‌ها، این حملات را «تجاوز آشکار» توصیف کرد و گفت این اقدام به دوره کاهش تنش در جنگ طولانی‌مدت یمن پایان داده است. او تأکید کرد که عربستان باید منتظر پیامدهای این حمله باشد و این اقدام بی‌پاسخ نخواهد ماند.

عربستان سعودی تاکنون به این اتهامات واکنشی نشان نداده است.

یمن از بیش از یک دهه پیش، پس از آنکه حوثی‌ها کنترول صنعا را به دست گرفتند و دولت قانونی را وادار به انتقال مقر خود به جنوب کردند، درگیر جنگ داخلی و رقابت‌های نیابتی قدرت‌های منطقه‌ای بوده است.

معمر بن مطهر الاریانی، وزیر اطلاعات دولت یمن، نیز مدعی شد که حوثی‌ها یک فروند طیاره متعلق به کمیته بین‌المللی صلیب سرخ را در میدان هوایی صنعا نگه داشته و پیلوت و همکار او را بازداشت کرده‌اند.

وزیر دفاع دولت یمن نیز پیش‌تر گفته بود که تلاش‌های دیپلوماتیک برای متقاعد کردن ایران و حوثی‌ها به توقف آنچه «نقض حریم هوایی یمن توسط طیارات ایرانی» خواند، نتیجه‌ای نداشته است. او هشدار داد که نیروهای دولتی به هر طیاره‌ای که به‌صورت خصمانه وارد حریم هوایی یمن شود، «با همه امکانات موجود» پاسخ خواهند داد و ایران را مسئول این وضعیت دانست.

Continue Reading

جهان

زلزله‌های ویرانگر در ونزویلا؛ ۴۳۳۳ کشته و بیش از ۱۶ هزار زخمی

رئیس مجلس ملی ونزویلا، گفته است که تاکنون ۱۶ هزار و ۷۴۰ نفر زخمی شده‌اند و بیش از ۶۴۰۰ تن از زیر آوار نجات یافته‌اند.

Published

on

مقام‌های ونزویلا اعلام کرده‌اند که شمار قربانیان دو زلزله مرگبار که در تاریخ ۲۴ جون این کشور را تکان داد، به ۴۳۳۳ کشته افزایش یافته است.

خورخه رودریگز، رئیس مجلس ملی ونزویلا، گفته است که تاکنون ۱۶ هزار و ۷۴۰ نفر زخمی شده‌اند و بیش از ۶۴۰۰ تن از زیر آوار نجات یافته‌اند.

به گفته مقام‌های ونزویلایی، حدود ۱۷ هزار نفر در پی این رویداد بی‌خانمان شده‌اند. همچنین ۸۵۶ ساختمان آسیب دیده که از این میان ۱۹۰ ساختمان به‌گونه کامل یا قسمی فرو ریخته است.

رئیس مجلس ملی ونزویلا افزوده است که روند جستجو برای یافتن بازماندگان همچنان ادامه دارد و دولت قرار است از هفته آینده روند توزیع نخستین خانه‌ها برای آسیب‌دیدگان را آغاز کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117