Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر تحصیلات عالی: وجود امیر شرعی واجب و اطاعت از او در همه امور لازم می‌باشد

منتشر شده

در

ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی، در جریان سفر رسمی‌اش به پکتیا، در یک سمینار یک‌روزه دینی و علمی که از سوی ریاست معارف این ولایت برای استادان مکاتب این ولایت برگزار شده بود، سخنرانی کرد.

وزارت تحصیلات عالی در خبرنامه گفته است که در این سمینار آقای ندیم درباره سیاست اسلامی، تعیین امیر شرعی، حقوق، احکام و فرامین او، شناخت و اطاعت از آن، همچنان تطبیق قانون امر به معروف و نهی از منکر بر فرد و جامعه سخنرانی کرد.

آقای ندیم افزود: «وجود امیر شرعی واجب و یک رحمت الهی است، اطاعت از او در همه امور لازم می‌باشد و مسئولیت‌های امیر شرعی نیز بسیار سنگین است.»

او همچنان بر صداقت و اخلاص تمام مسئولان در نظام اسلامی تأکید کرد و از اشتراک‌کنندگان سمینار خواست تا احکام و فرامین را به‌خوبی فراگیرند، در مورد آن آگاهی حاصل کنند، آن‌ها را تطبیق نمایند و برای عملی‌سازی آن‌ها به دیگران نیز راهنمایی و توصیه کنند.

وزیر تحصیلات عالی همچنان درباره اهمیت سیاست اسلامی صحبت کرده و گفت که کامیابی دنیا و آخرت در تطبیق درست سیاست اسلامی و شرعی است. او نظام شرعی و سیاست اسلامی کنونی را اساس تمامی پیشرفت‌ها در کشور دانست.

رویداد های اخیر

برگزاری نشست آنلاین فدراسیون‌های قایقرانی افغانستان، جهان و آسیا

Published

on

نشست آنلاین رؤسای فدراسیون ملی قایقرانی افغانستان، فدراسیون جهانی قایقرانی و کنفدراسیون قایقرانی آسیا، امروز (چهارشنبه) با هدف بررسی چالش‌ها و فرصت‌های توسعه ورزش قایقرانی در افغانستان برگزار شد.

بر اساس خبرنامه فدراسیون ملی قایقرانی افغانستان، محمد ناصر حکیم‌زاده، رئیس این فدراسیون، در این نشست مشکلات، نیازمندی‌ها و فرصت‌های موجود برای توسعه این رشته ورزشی در کشور را مطرح کرد. رؤسای فدراسیون جهانی و کنفدراسیون قایقرانی آسیا نیز ضمن قدردانی از تلاش‌های مسئولان فدراسیون افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها و حمایت از رشد این رشته ورزشی تأکید کردند.

مسئولان این نهادها وعده سپردند که به‌منظور ارتقای ظرفیت مربیان افغان، سمینارهای آموزشی ملی و بین‌المللی را با حضور استادان بین‌المللی در داخل و خارج از کشور برگزار کنند. آنان همچنان از برنامه‌های خود برای کمک به فدراسیون ملی قایقرانی افغانستان، از جمله اهدای حدود ۱۰ پایه کانو و شماری از تجهیزات ورزشی در آینده نزدیک، خبر دادند.

در بخش دیگری از این نشست، از رؤسای فدراسیون جهانی و کنفدراسیون قایقرانی آسیا برای سفر به افغانستان دعوت رسمی صورت گرفت. آنان نیز وعده دادند که در سال آینده به افغانستان سفر خواهند کرد.

این نشست در راستای تقویت همکاری‌های بین‌المللی، ارتقای ظرفیت‌های تخنیکی و فراهم‌سازی امکانات بهتر برای رشد و توسعه ورزش قایقرانی در افغانستان برگزار شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های ازبیکستان و ناروی در نشستی در اسلو درباره افغانستان و امنیت منطقه‌ای گفتگو کردند

Published

on

جولان وهابوف، مشاور رئیس‌جمهور ازبیکستان، از برگزاری یک نشست دو روزه میان مقام‌های ازبیکستان و ناروی در شهر اسلو خبر داده و گفته است که در این نشست، امنیت منطقه‌ای، ادغام افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای و گسترش روابط اقتصادی بررسی شده است.

وهابوف در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است که این نشست از سوی مرکز ناروی برای حل منازعات برگزار شده و بر تعامل عمل‌گرایانه با افغانستان از طریق گفتگوی دوامدار و همکاری در بخش‌های امنیت، تجارت، انرژی، ترانزیت و اتصال منطقه‌ای تمرکز داشته است.

در هیأت ازبیکستان، عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور این کشور در امور افغانستان، رحمت‌الله نوریمبتوف، سفیر ازبیکستان در ناروی، عادل غفاروف، معاون مؤسسه مطالعات پیشرفته بین‌المللی پوهنتون اقتصاد جهانی و دیپلوماسی، و جولان وهابوف حضور داشتند.

وهابوف گفته است که در این نشست تجربه ازبیکستان در زمینه صلح‌سازی و روابط نیک همسایگی را شریک ساخته و تأکید کرده است که ثبات پایدار در منطقه تنها از طریق مشارکت تدریجی افغانستان در روندهای همگرایی منطقه‌ای امکان‌پذیر است.

او این نشست را آغاز امیدوارکننده‌ای برای گفتگوهای بیشتر خوانده و ابراز امیدواری کرده است که این روند به‌گونه منظم ادامه یابد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قطر خواستار گذار از کمک‌های بشردوستانه به احیای اقتصادی افغانستان شد

Published

on

قطر خواستار تغییر رویکرد جامعه جهانی از کمک‌های اضطراری بشردوستانه به‌سوی احیای اقتصادی و توسعه بخش خصوصی در افغانستان شده و بر ضرورت تداوم تعامل جامعه جهانی برای ایجاد آینده‌ای باثبات‌تر برای این کشور تأکید کرده است.

مریم بنت علی بن ناصر المسند، وزیر دولت قطر در امور همکاری‌های بین‌المللی، این اظهارات را روز سه‌شنبه در نشست گروه هماهنگی افغانستان در دوحه مطرح کرد.

المسند گفت که قطر در جریان یک دهه گذشته، نزدیک به ۱۵۰ میلیون دالر برای پروژه‌های بشردوستانه و انکشافی در افغانستان کمک کرده یا تعهد سپرده است. به گفته او، این کمک‌ها به‌ویژه در بخش‌های صحت، آموزش و رسیدگی به وضعیت اضطراری اختصاص یافته‌اند.

او هشدار داد که نیازهای شدید بشردوستانه و مشکلات اقتصادی همچنان بر خانواده‌های افغان تأثیر می‌گذارند و بازگشت و بی‌جاشدن مردم، فشار بیشتری بر خدمات عامه و معیشت خانواده‌ها وارد کرده است. وی افزود که نیازهای فوری در بخش‌های امنیت غذایی، خدمات صحی، تغذیه، آموزش و دسترسی به آب همچنان پابرجا هستند.

وزیر دولت قطر در امور همکاری‌های بین‌المللی تأکید کرد که کمک‌ها باید به‌گونه شفاف و مطابق با اصول بشردوستانه ارائه شوند و به گروه‌های آسیب‌پذیر، به‌ویژه زنان و جوانان، توجه ویژه صورت گیرد.

او همچنان گفت که آینده افغانستان باید از طریق یک روند سیاسی همه‌جانبه و به رهبری خود افغان‌ها شکل بگیرد؛ روندی که در آن حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی این کشور رعایت شود.

المسند به نقش قطر در تسهیل گفتگوها درباره افغانستان از زمان آغاز روند صلح دوحه در سال ۲۰۱۳ اشاره کرد و حمایت این کشور از ابتکارهایی مانند استراتژی راه‌حل‌ها برای مهاجرین افغان و صندوق بشردوستانه افغانستان را برجسته ساخت.

او گفت که روند دوحه به رهبری سازمان ملل متحد، بستری برای تعامل سیاسی و همکاری‌های عملی فراهم می‌کند. به گفته وی، مبارزه با مواد مخدر و توسعه بخش خصوصی از جمله بخش‌هایی هستند که تلاش‌های بین‌المللی می‌توانند در آن‌ها به نتایج ملموس دست یابند.

المسند از شرکت‌کنندگان نشست خواست تا افغانستان را در دستور کار جامعه جهانی نگه دارند، اولویت‌های روشنی تعیین کنند و تعهدات خود را در قبال مردم افغانستان تجدید کنند. او تأکید کرد که همکاری‌های تخنیکی باید مکمل تلاش‌های گسترده‌تر سیاسی باشند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!