Connect with us

رویداد های اخیر

عبدالله به طالبان؛ برای خواستن چیزی دارید در میز مذاکره مطرح کنید نه از راۀ جنگ و کشتار

منتشر شده

در

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی امروز سه شنبه ( ۱۴دلو) در برنامه اینجا کمیته زنان، در چوکات شورای عالی مصالحه می‌گوید که طالبان نباید با افزایش خشونت‌ها و ترورهای هدفمند، در پی رسیدن به قدرت باشند.

عبدالله می‌افزاید که بربنیاد اطلاعات، مسوول بخش بیشتر حملات هراس‌افگنانه و هدفمند در کشور گروه طالبان است.

آقای عبدالله تاکید می‌کند که اگر طالبان حرفی برای گفتن و یا چیزی برای خواستن دارند، باید آن را در میز مذاکره مطرح کنند.

عبدالله گفت:“کسانیکه میخواهند سهم بگیرند در روند صلح مورد هدف قرار میگیرند، اگر اهل رسانه‌ها است، اگر علمای دین است، اگر جوانان این کشور است، اگر جامعه مدنی است، متاسفانه بیشترین معلومات همین را می‌گوید که بیشتر حملات از سوی طالب‌ها صورت میگیرد. میز مذاکره مشخص است، هیئت افغانستان حضور دارند، اونجه جایی است که هر بحثی دارند هر چیزیکه میخواهند مطرح کنند.”

 آقای عبدالله تاکید می کند که هیچ فرد و یا گروهی نمیتواند که اراده خود را بالای مردم افغانستان به زور تحمیل کنند و طالبان نیز نباید به این فکر باشند.

عبدالله گفت:”هیچ چیز دیگر در غیاب مردم افغانستان فیصله شده نمیتواند، اگر کسی به طالبان وعده بدهد که این کار آینده شما را تضمین می کند یا آینده این کشور را به شما می‌سپارد، این حق مردم افغانستان است و مردم به این نتیجه رسیده اند که جنگ راه حل نیست.”

 با این حال معاون شورای عالی مصالحه ملی می‌گوید که همه‌گی به ویژه زنان به یک صدا خواهان تامین آتش بس در کشور اند، زیرا مردم دیگر از دادن قربانی به تنگ آمده اند.

زهره مطهر احمدزی، معاون شورای عالی مصالحه ملی گفت:” زنان افغانستان همه‌گی به یک صدا خواهان تامین آتش بس فوری اند، و دیگر توانایی از دست دادن عزیزان خویش را ندارند.”

 هیئت گفتگو کننده صلح افغانستان پیش از دو هفته می‌شود که در انتظار هیئت طالبان اند تا به میز مذاکره برگردند، اما این گروه تا کنون به گفتگوها حاضر نشده و دلیل آن را نیز بیان نمی‌کند.

رویداد های اخیر

متقی وارد چین شد

Published

on

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در راس یک هیات وارد چین شده است.

وزارت امور خارجه می‌گوید که احمدالله زاهد، معین وزارت صنعت و تجارت نیز در هیات شامل است.

انتظار می‌رود امیرخان متقی با همتای چینی خود، وانگ یی، در مورد روابط دوجانبه سیاسی، اقتصادی و تجارتی گفتگو کند.

او همچنین در یک نشست مشترک با وزرای امور خارجه چین و پاکستان حضور خواهد یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: افغان‌هایی که از امریکا اخراج می‌شوند با خطر روبه‌رو نخواهند شد

Published

on

سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان با اشاره به لغو وضعیت حفاظت موقت‌ مهاجرین افغان در امریکا اطمینان داده است که این مهاجرین در صورت بازگشت به کشور با خطر روبه‌رو نخواهند شد.

مولوی عبدالکبیر این مطلب را در پیامی بیان کرده است که از سوی ذاکرالله ذاکر، رئیس تنظیم امور دفتر ریاست‌الوزرا در مراسم توزیع کمک‌های هند برای عودت کنندگان در کابل قرائت شد.

او گفت: «شما شاید شنیده باشید که امریکا حدود ۱۴ هزار مهاجر افغان را اخراج می‌کند. این همه افغان‌ها و برادران ما هستند. با پیشانی باز از آنان استقبال می‌کنیم. به خیر بیایند. در افغانستان شرایط بهتر برای کار و زندگی مساعد شده است. مال و جان هر فرد مصون است. برای هیچکس خطر نیست. با درنظرداشت عفو عمومی، هیچکس به دلیل وظیفه قبلی اش مورد سوال قرار نمی‌گیرد.»

گفتنی است که کمک‌های هند برای عودت کنندگان و افراد مستحق، پنج هزار خانواده را تحت پوشش قرار می‌دهد.

مسوولان وزارت مهاجرین و عودت کنندگان می‌گویند که در حال حاضر عودت کنندگان به کمک نیاز دارند و آنان قدردان کشورهای کمک کننده هستند.

کلیم‌الرحمن فانی، معین مالی واداری وزارت مهاجرین و عودت کنندگان گفت: «کسانی که از خارج به کشور برمی‌گردند، طبعاً با مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند. هر کسی که در این زمینه به ما کمک می‎‌کند، از او تشکری می‌کنیم.»

مسوولان می‌گویند که با وجود تلاش‌های امارت اسلامی برای رسیدگی به عودت کنندگان و ساخت سرپناه برای آنان، به کمک کشورها نیاز دارند.

به گفته‌ آنان، قرار است ۵۸ شهرک در ۳۱ ولایت برای عودت کنندگان ساخته شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: امارت اسلامی تلاش دارد تا افغانستان را از نقطه تقابل قدرت‌ها به مرکز تفاهم و همکاری کشورها مبدل کند

متقی می‌افزاید که در کمتر از چهار سال گذشته تهدیدات داعش و عناصر فتنه‌گر دیگر در افغانستان نیز از بین رفته و امنیت سرتاسری به وجود آمده است.

Published

on

سرپرست وزارت خارجه کشور می‌گوید که امارت اسلامی تلاش دارد تا افغانستان را از نقطه تقابل قدرت‌ها به مرکز تفاهم و همکاری کشورها مبدل کند. امیرخان متقی، طی سخنران‌ای در مجمع گفتگوهای تهران همچنان تأکید کرد که افغانستان پس از حدود نیم قرن به مرحله جدید حیات سیاسی خود رسیده و می‌تواند به عنوان چهار راه اتصال همگرایی، ترانزیت کالا و انرژی در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی نقش مثبت ایفا کند.

آقای متقی در این سخنرانی همچنان با اشاره به چالش‌ها و فرصت‌های موجود در روابط افغانستان با ایران تأکید نمود که امارت اسلامی نیت بدی به جانب ایران ندارد و به تأمین حقابه آن کشور از دریای هلمند نیز متعهد است.

متقی می‌افزاید که در کمتر از چهار سال گذشته تهدیدات داعش و عناصر فتنه‌گر دیگر در افغانستان نیز از بین رفته و امنیت سرتاسری به وجود آمده است.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه می‌گوید که: «افغانستان پس از ۴۷ سال بی‌نظمی به خصوص ۲۰سال اشغال خارجی آخر امروز وارد مرحله جدید حیات سیاسی خود گردیده است و می‌تواند به عنوان چهار راه اتصال همگرایی، ترانزیت کالا و انرژی در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی نقش مثبت ایفا نماید. ما درجریان حدود چهارسال موفقانه توانستیم که امنیت سرتاسری تأمین و تهدیدات داعش و عناصر فتنه‌گر دیگر پایان دهیم.»

سرپرست وزارت خارجه همچنان تصریح می کند که امارت اسلامی سیاست متوازن و اقتصاد محور دارد و در این چارچوب می‌خواهد که افغانستان را از نقطه تقابل قدرت‌ها به مرکز تفاهم و همکاری کشورها مبدل کند.

آقای متقی گفت که: «امارت اسلامی با احتیاط و دقت گام برمیدارد و با بسته کردن یک سیاست خارجی متوازن و اقتصاد محور تعامل و گفتگوی فعال با همه جهت‌ها و همکاری با کشورهای منطقه و فرا منطقه بر اساس اصول احترام متقابل و منافع مشترک نقش ایفا می‌نماید و درپی حفظ امنیت و ثبات موجود و شکل دادن رفاه اقتصادی از طریق همکاری نزدیک با منطقه و فرا منطقه تلاش می‌کند تا افغانستان بجای تقابل قدرت‌ها به مرکز تفاهم و همکاری کشورها مبدل گردد.»

امیرخان متقی همچنان در پاسخ به سوالی در مورد حقابه ایران در این نشست تأکید کرد که امارت اسلامی تأمین حقابه ایران را مسؤولیت شرعی خود می‌داند و به پرداخت آن مطابق معاهده هلمند متعهد است.

آقای متقی تصریح نمود که: «در این باره یک مسؤولیت شرعی ما است یک مسلمانی که از تشنگی رنج میبرد ما اگر بتوانیم که به او کمک بکنیم هم ثواب میدانیم و هم یک سیاست خوب میدانیم در این باره باید مردم جمهوری اسلامی ایران که صدای ما را میشنود باید هیچ تشویشی نداشته باشد که ما کدام نیت بد نداریم.»

سرپرست وزارت خارجه همچنان با اشاره به موضوع مهاجرین افغان در ایران تأکید کرد که افغانستان میزبانی ایران از این مهاجرین را طی چهار دهه گذشته فراموش نخواهد کرد.

در همین حال احمد رضا رادان، قومندان کل نیروی انتظامی ایران طی نشستی با مقام‌های امنیتی آن کشور گفته که شناسایی و اخراج مهاجران افغان باید ادامه یابد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!