Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: اظهارات بایدن اعتراف به عدم وجود گروه‌های مسلح در افغانستان است

منتشر شده

در

امارت اسلامی افغانستان روز شنبه اعلام کرد که اظهارات جو بایدن، رئیس جمهور امریکا در مورد موضوع القاعده در افغانستان اعتراف به عدم وجود گروه های مسلح در این کشور است.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه امارت اسلامی در تویتی صبح روز شنبه گفت: «ما اظهارات جو بایدن، رئیس ‌جمهور امریکا در مورد عدم وجود گروه‌های مسلح در افغانستان را درک حقیقت می‌دانیم و اعلام می‌کنیم که این اظهارات، گزارش اخیر تیم نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل متحد با ادعای حضور و فعالیت بیش از بیست گروه مسلح در افغانستان را رد می‌کند.»

وی افزود: «سیاست امارت اسلامی این است که اجازه نمی‌دهد کسی از خاک افغانستان برای آسیب رساندن به دیگران استفاده کند. اقدامات ما در این زمینه به دلیل درخواست یا حمایت کسی از جمله امریکا نیست.»

این اظهارات در پی یک گزارش استخباراتی ایالات متحده مطرح می‌شود که هفته جاری با عنوان «چشم انداز القاعده در افغانستان و در سراسر جهان تا سال ۲۰۲۴» منتشر شد.

با این حال، گزارش منتشر شده توسط رئیس استخبارات ملی که به عنوان رئیس جامعه استخباراتی ایالات متحده کار می‌کند، نمی‌گوید که القاعده در افغانستان حضور ندارد، بلکه پیش بینی می‌کند که القاعده ایجاد پناهگاه را نسبت به انجام عملیات طی دو سال آینده اولویت می‌دهد.

در این گزارش آمده است: «ارزیابی ما این است که القاعده در این مرحله دارای پرسونل، زیرساخت‌ها یا قابلیت‌های منحصربه‌فرد برای ایجاد خطر برای ایالات متحده از جانب افغانستان نیست.»

در این سند همچنین اشاره شده است که به احتمال زیاد القاعده به تعدادی از رهبران اش پناه می‌دهد و فعالیت‌های دیگری را در افغانستان انجام می‌دهد، مانند تولید رسانه‌ای، استخدام و آموزش تروریست‌ها که می‌تواند به حملات در سایر کشورها کمک کند.

در این گزارش آمده است که آینده القاعده در افغانستان همچنان به امارت اسلامی و توانایی آن برای اعمال محدودیت‌ها بستگی خواهد داشت.

در این گزارش همچنین آمده است که القاعده زیرساخت‌های اندکی در افغانستان دارد اما می‌تواند از قابلیت‌ شاخه هایش در خاور میانه و افریقا استفاده کند.

اواخر روز جمعه، جو بایدن، رئیس جمهور امریکا در یک نشست خبری در پاسخ به سوالی درمورد این گزارش گفت: «یادت می آید در مورد افغانستان چه گفتم؟ گفتم القاعده آنجا نخواهد بود. گفتم آنجا نخواهد بود. گفتم از طالبان (امارت اسلامی) کمک می‌گیریم. چی شده؟ چه خبر است؟ خبرها را بخوانید. حق با من بود.»

بایدن بدون توضیح بیشتر اتاق نشست خبری را ترک کرد.

با این حال، ظرف چند ساعت بعد، زلمی خلیل‌زاد، نماینده خاص پیشین امریکا برای افغانستان گفت که اظهارات بایدن ممکن براساس گزارش شورای استخبارات ملی مطرح شده باشد.

خلیل‌زاد در اوایل روز شنبه در تویتر از این گزارش سه نکته را برجسته کرد:

۱. القاعده زیرساخت‌های اندکی در افغانستان دارد.

۲. بعید است که القاعده توانایی عملیات خارجی از افغانستان را تا سال ۲۰۲۴ کسب کند.

۳. هرگاه القاعده تصمیم به انجام حملات در سطح جهانی داشته باشد، می‌تواند از قابلیت شاخه هایش در خاور میانه و افریقا استفاده کند.

گزارش‌های واشنگتن در پی گزارش اخیر سازمان ملل متحد منتشر گردیده که در آن ادعا شده که تروریست‌ها از زمان رویکار آمدن امارت اسلامی در آگست سال ۲۰۲۱، آزادی بیشتری برای مانور دارند.

براساس گزارش، ارتباط امارت اسلامی با گروه های تروریستی مانند القاعده و تحریک طالبان پاکستان همچنان محکم است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در واکنش به گزارش شورای امنیت ملل متحد گفته بود که امارت اسلامی به کسی اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه سایر کشورها استفاده کند.

آقای مجاهد گفت: «نشر چنین گزارش‌های یک جانبه و غیر موثق شورای امنیت نه تنها به افغانستان و صلح و امنیت بین المللی کمکی نمی‌کند؛ بلکه باعث افزایش نگرانی های مردم می‌گردد و استقلال و بی‌طرفی سازمان ملل متحد و اعتبار آن را لطمه می‌زند.»

رویداد های اخیر

مجاهد: بازسازی افغانستان باید بر سرمایه‌گذاری داخلی استوار باشد

مجاهد گفت سرمایه‌گذاری داخلی برای تقویت اقتصاد افغانستان و دستیابی به خودکفایی بیشتر ضروری است.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید بازسازی افغانستان باید با استفاده از امکانات داخلی، سرمایه‌گذاری‌های داخلی و سرمایه تاجران افغان انجام شود و کشور نباید به کمک‌ها و پروژه‌های خارجی وابسته باشد.

مجاهد گفت که در دهه‌های گذشته، شماری از کشورها، از جمله اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده، برای تحقق اهداف و منافع خود پروژه‌های بازسازی و انکشافی را در افغانستان اجرا کرده‌اند.

به گفته او، هرچند برخی پروژه‌ها در افغانستان تطبیق شده، اما این اقدامات در مقایسه با نیازهای کشور کافی نبوده و در دوره‌های حضور خارجی، افغانستان متحمل خسارات قابل توجه نیز شده است.

مجاهد تأکید کرد که تاجران و سرمایه‌گذاران افغان باید نقش اساسی در بازسازی کشور و تقویت رشد اقتصادی داشته باشند.

او افزود که امارت اسلامی تلاش می‌کند تاجران و سرمایه‌گذاران افغان را به سرمایه‌گذاری در داخل کشور تشویق کند تا روند بازسازی و توسعه از طریق سرمایه‌گذاری داخلی پیش برده شود.

مجاهد گفت سرمایه‌گذاری داخلی برای تقویت اقتصاد افغانستان و دستیابی به خودکفایی بیشتر ضروری است.

او افزود که توسعه درازمدت افغانستان در نهایت باید بر تلاش‌ها، سرمایه و امکانات خود افغان‌ها استوار باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی از سیاست‌های امارت اسلامی دفاع کرد؛ خواستار روابط گسترده‌تر با جهان شد

متقی ادعا کرد که در حال حاضر بیش از سه میلیون دختر در مکاتب و مدارس دینی آموزش می‌بینند و گفت شاگردان دختر در مدارس دینی، مضامین عصری را نیز فرا می‌گیرند.

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان، از سیاست‌های امارت اسلامی در قبال زنان و دختران، تحریم‌ها و امنیت دفاع کرده و خواستار تقویت روابط افغانستان با ایالات متحده و سایر کشورها شده است.

متقی در گفتگویی با بی‌بی‌سی که این هفته انجام شده، در پاسخ به پرسش درباره محدودیت‌های اعمال‌شده بر آموزش، کار و حضور زنان و دختران در زندگی عمومی، از انتقادها درباره وضعیت حقوق بشر در افغانستان انتقاد کرد و گفت تحریم‌ها علیه افغانستان انگیزه سیاسی دارند.

او گفت: «این یک بی‌عدالتی در حق افغان‌ها است. این یک بهانه است. هیچ دلیل منطقی برای اعمال تحریم‌ها علیه افغانستان وجود ندارد.»

متقی استدلال کرد که وضعیت کنونی افغانستان نسبت به دوره جنگ‌های چند دهه گذشته، از جمله ۲۰ سال جنگ به رهبری امریکا و ناتو، بهتر شده است.

او گفت افغانستان حدود ۴۰ سال جنگ را پشت سر گذاشته و اکنون امارت اسلامی در تلاش است روابط خود را با کشورهای شرق و غرب گسترش دهد.

متقی گفت: «روابط ما با کشورهای منطقه و شرق، در بخش‌های اقتصادی، سیاسی، روابط و سرمایه‌گذاری، بسیار توسعه یافته است» و افزود که در روابط با کشورهای اروپایی نیز پیشرفت‌هایی به وجود آمده است.

او درباره «گفتگوهای تخنیکی» اخیر در بلجیم در مورد مهاجرین افغان نیز گفت که این تحول مثبت است و امارت اسلامی امیدوار است آینده خوبی در پیش باشد.

متقی اذعان کرد که به رسمیت شناسی مهم است، اما به رسمیت شناسی امارت اسلامی از سوی روسیه را یک تحول مثبت خواند.

متقی: سیاست‌های افغانستان درباره زنان باید بر اساس ارزش‌های داخلی بررسی شود

در پاسخ به پرسش درباره محدودیت‌های زنان، متقی گفت سیاست‌های افغانستان باید بر اساس ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی افغانستان بررسی شود، نه معیارهای غربی.

او گفت: «رفتار با زنان نباید از عینک فرهنگ و سنت غربی دیده شود؛ ارزش‌های افغانستان باید در نظر گرفته شود.»

متقی ادعا کرد که در حال حاضر بیش از سه میلیون دختر در مکاتب و مدارس دینی آموزش می‌بینند و گفت شاگردان دختر در مدارس دینی، مضامین عصری را نیز فرا می‌گیرند.

او گفت بیش از سه میلیون دختر پایین‌تر از صنف ششم در مکاتب آموزش می‌بینند و استادان زن نیز در آموزش آنان سهم دارند.

با این حال، متقی نگرانی دیپلمات‌ها و سازمان‌های خارجی را درباره ادامه محرومیت دختران از آموزش متوسطه پذیرفت و گفت این وضعیت ممکن است در آینده به کمبود استادانن زن و داکتران زن منجر شود.

او گفت: «این واقعاً یک مشکل است و به آن رسیدگی خواهد شد.»

با این حال، متقی افزود که افغانستان در حال حاضر با چنین کمبودهایی روبه‌رو نیست و مقام‌ها تلاش خواهند کرد تا در آینده از ایجاد این کمبودها جلوگیری شود.

متقی حضور القاعده و گروه‌های مسلح خارجی را رد کرد

وزیر امور خارجه افغانستان همچنین ادعاها درباره فعالیت القاعده یا دیگر گروه‌های مسلح خارجی در افغانستان را رد کرد.

او گفت امارت اسلامی اجازه نخواهد داد هیچ گروهی از خاک افغانستان برای برنامه‌ریزی حملات علیه کشورهای دیگر استفاده کند و ادعاها درباره حضور جنگجویان خارجی را بخشی از تبلیغات دانست.

متقی گفت: «تا اکنون هیچ‌کس هیچ مدرکی ارائه نکرده است.»

او همچنین از بین‌بردن کشت کوکنار و بهبود وضعیت امنیتی را از جمله تحولاتی دانست که به گفته او باید مورد توجه و شناسایی قرار گیرند.

تلاش برای روابط عادی با واشنگتن

متقی درباره روابط افغانستان با ایالات متحده گفت امارت اسلامی خواهان روابط مثبت و عادی با واشنگتن است، اما حضور نیروهای نظامی خارجی در افغانستان را نمی‌پذیرد.

او گفت افغانستان کشوری در حال توسعه است و در بخش‌های مختلف فرصت‌های سرمایه‌گذاری وجود دارد، هرچند امارت اسلامی نمی‌داند که در حال حاضر میزان علاقه سرمایه‌گذاران امریکایی به افغانستان چقدر است.

متقی گفت بازگشت حدود شش میلیون افغان فشارهایی را بر کشور وارد کرده است، اما ادعا کرد که افراد بازگشته به مناطق اصلی زندگی‌شان انتقال داده شده‌اند.

او افزود که بسیاری از بازگشت‌کنندگان نیروی کار ماهر هستند و در حال حاضر در روند توسعه افغانستان سهم می‌گیرند.

با وجود ادامه نگرانی‌های بین‌المللی درباره حقوق زنان، نیازهای بشردوستانه و وضعیت اقتصادی افغانستان، متقی گفت امارت اسلامی خواهان گسترش تعاملات دیپلماتیک و اقتصادی با جامعه جهانی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

والی هلمند و یوناما درباره چالش‌های کلیدی این ولایت گفتگو کردند

معاون یوناما همچنین بر اهمیت فراهم‌کردن بدیل‌های قانونی و پایدار برای دهاقین در برابر کشت کوکنار تأکید کرد و گفت این کار باید هم‌زمان با تلاش‌ها برای جلوگیری از تولید کوکنار انجام شود.

Published

on

امان‌الدین منصور، والی هلمند، روز یک‌شنبه با برونو لیمارکی، معاون نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان، و هیأت همراهش درباره امنیت، توسعه اقتصادی و نیازهای بشردوستانه در این ولایت دیدار و گفتگو کرد.

این نشست در دفتر مقام ولایت هلمند برگزار شد و در آن موضوعاتی از جمله امنیت و ثبات، پروژه‌های انکشافی، خدمات صحی، زراعت، معیشت بدیل برای کشت کوکنار، تأمین بودجه پروژه‌ها و بازارهای محصولات زراعتی و صنعتی مورد بحث قرار گرفت.

منصور وضعیت هلمند را برای هیأت یوناما تشریح کرد و خواستار همکاری بیشتر برای رسیدگی به نیازهای جوامع محلی و گسترش فرصت‌های انکشافی شد.

برونو لیمارکی از همکاری مقام‌های محلی قدردانی کرد و تلاش‌ها برای بهبود اداره، حفظ امنیت و ثبات و جلوگیری از فساد را ستود.

او گفت که وضعیت امنیتی زمینه مناسبی را برای فعالیت‌های اقتصادی و انکشافی فراهم کرده است؛ اما تأکید کرد که برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم، کار و تلاش‌های مشترک بیشتری نیاز است.

معاون یوناما همچنین بر اهمیت فراهم‌کردن بدیل‌های قانونی و پایدار برای دهاقین در برابر کشت کوکنار تأکید کرد و گفت این کار باید هم‌زمان با تلاش‌ها برای جلوگیری از تولید کوکنار انجام شود.

دو طرف درباره جلب بودجه برای پروژه‌های انکشافی و گسترش خدمات صحی نیز گفتگو کردند. لیمارکی خواستار هماهنگی بیشتر میان نهادهای مربوط در این زمینه شد.

بازاریابی محصولات زراعتی و صنعتی هلمند، از جمله پنبه، نیز از محورهای این نشست بود. بر اساس معلومات دفتر والی هلمند، ازبکستان علاقه‌مندی زیادی برای خرید پنبه افغانستان نشان داده است؛ موضوعی که دسترسی به بازارهای خارجی را به یک فرصت مهم برای کشاورزان و تولیدکنندگان این ولایت تبدیل می‌کند.

اعضای هیأت سازمان ملل متحد پرسش‌ها و موضوعات مربوط به بخش‌های مختلف هلمند را مطرح کرده و درباره راه‌حل‌های احتمالی با مقام‌های محلی گفت‌وگو کردند.

منصور به موضوعات مطرح‌شده پاسخ داد و چالش‌ها، نیازها و راه‌حل‌های پیشنهادی این ولایت را تشریح کرد. او همچنین خواستار افزایش همکاری‌ها برای گسترش پروژه‌های اقتصادی و انکشافی، بهبود معیشت، تقویت خدمات صحی و یافتن بازار برای محصولات زراعتی شد.

دو طرف بر ادامه و تقویت همکاری‌ها برای حمایت از مردم هلمند و اولویت‌های اقتصادی و انکشافی این ولایت تأکید کردند.

برونو لیمارکی را در این سفر سوزان فرگوسن، نماینده کشوری سازمان ملل متحد برای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در افغانستان؛ می‌هیونگ پارک، رئیس دفتر سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان؛ پولیاک اوک سیری، رئیس دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در افغانستان، و نمایندگان یونیسف، کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان و شماری دیگر از مقام‌ها همراهی می‌کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!