تجارت
چین یک مسیر جدید تجاری با افغانستان باز کرد

چین یک مسیر زمینی جدید را برای تجارت با افغانستان گشود و در اولین قطار به ارزش یک ونیم میلیون دالر اموال تجاری در این مسیر راه افتاد.
خبرگزاری «شینهوا» گزارش داده که قطار حامل ۳۹ کانتینر اموال تجاری از لانژو، مرکز ولایت شمال غربی گانسو روز چهارشنبه (۵ جولای) به سوی بندر حیرتان افغانستان حرکت کرد.
این اموال شامل پرزه جات موتر، فرنیچر، وسایل دفتری و ماشین آلات میباشد.
مسیر جدید با یک خط راه آهن بین لانژو در ولایت گانسو و کاشغر در سینکیانگ آغاز میشود. سپس اموال در موترهای باربری به قرغیزستان انتقال مییابد و از آنجا دوباره از طریق خط آهن وارد بندر حیرتان میگردد.
به گفته یکی از شرکتهای ارائه دهنده خدمات ترانسپورتی، افتتاح موفقیت آمیز این مسیر تجاری باعث تقویت بیشتر همکاریها و مبادلات اقتصادی و تجاری بین چین، قرغیزستان، ازبیکستان، افغانستان و سایر کشورها در مسیر پروژه ابتکار «کمربند و جاده» خواهد شد.
لانژو یک مرکز ترانسپورتی در شمال غربی چین است. در حال حاضر، لانژو خدمات قطار بینالمللی را به بیش از ۳۰ شهر در بیش از ۲۰ کشور فراهم میکند.
تجارت
سنگ تهداب یک پارک صنعتی در ولایت بلخ گذاشته شد

سنگ تهداب پارک صنعتی بلخ روز یکشنبه (۵ قوس) با حضور مقامات حکومتی و نمایندگان سکتور خصوصی این ولایت گذاشته شد.
به گفته وزارت صنعت و تجارت، در مراسمی که به همین مناسبت برگزار شده بود، نورالهادی ابو ادریس، معاون والی ولایت بلخ ضمن تاکید روی حمایت امارت اسلامی از سکتور خصوصی گفت: «جهت حل مشکلات، اقدامات جدی صورت میگیرد و این گونه پروژهها برای توسعه کشور اجرا میشوند.»
سید محمد نعیم محمدی، رئیس عمومی پارکهای صنعتی وزارت صنعت و تجارت ضمن سپاسگزاری از مقامات جهت تحویلی زمین و راهاندازی ساخت این پارک، از تجار و سرمایهگذاران خواست که در این پارک سرمایهگذاری نمایند.
وزارت صنعت و تجارت گفته است که برای تأسیس پارک صنعتی ولایت بلخ در حدود ۴ هزار جریب زمین از سوی این وزارت اختصاص داده شده است که در مراحل اول، پارک صنعتی در مساحت ۲۴۴ جریب زمین و یک مرکز تجاری ساخته خواهد شد. سنگ تهداب این پارک صنعتی با هزینه ۲۰ میلیون افغانی برای اعمار ۳.۶ کیلومتر دیوار و ۱۰ کیلومتر سرک گذاشته شده که در شش ماه آینده تکمیل خواهد شد.
در همین حال، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت دو شهرک صنعتی را در ولایت هلمند افتتاح کرد.
دفتر مطبوعاتی وزارت صنعت و تجارت با نشر خبرنامهای گفته است که آقای عزیزی در مراسم افتتاح این شهرکها بر صنعتی شدن افغانستان تاکید کرده است.
شهرک صنعتی بست در مساحت ۱۷۵ جریب و شهرک صنعتی ملی در مساحت ۲ هزار جریب زمین در ولایت هلمند ساخته شده اند.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت افزود: «افتتاح شهرکهای صنعتی در کشور، مبدل سازی افغانستان از اقتصاد وابسته به واردات به اقتصاد وابسته به صادرات در اولویت پالیسی اقتصادی امارت اسلامی قرار دارد.»
پیش از این سرپرست وزارت صنعت و تجارت به ولایت کندهار سفر نمود و از فابریکههای تولیدی در آنجا بازدید کرد.
تجارت
افزایش صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان

مشاور اقتصادی نماینده خاص رئیس جمهور ایران در امور افغانستان از افزایش ۴ درصدی صادرات غیر نفتی به افغانستان خبر داد.
به گفته وی طی هفت ماه گذشته صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان چهار درصد افزایش یافته است.
محمد مهدی جوانمرد قصاب گفت: «ایران ۳۵ درصد در بازار واردات افغانستان سهم دارد که رقم قابل توجهی در روابط تجاری دوجانبه است.»
وی افزود: «دو کشور از ظرفیتهای بالایی برای گسترش روابط تجاری دوجانبه به ویژه در زمینه خدمات فنی انجینری، حمل و نقل و ترانزیت برخوردار است.
جوانمرد قصاب در ادامه گفته است که ایران و افغانستان میتوانند مکمل یکدیگر باشند و برای برای بهره برداری بهتر از این شرایط نیازمند یک برنامه استراتژیک درازمدت هستند.
تجارت
وزارت معادن: میزان استخراج نفت قشقری در سرپل روزانه به ۴۰۰ متریک تُن میرسد

مقامهای وزارت معادن و پترولیم میگویند که سطح استخراج نفت قشقری در ولایت سرپل روزانه به۴۰۰ متریک تُن میرسد.
به گفته مسوولان این وزارت، در آینده نزدیک استخراج نفت خام از چاههای جدید احیاشده در این ولایت نیز آغاز میشود که سطح استخراج آنان افزایش چشمگیری خواهد داشت.
از سویی هم، مسوولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری میگویند که ظرفیت بالای در حوزه نفتی کشور وجود دارد و نیاز است که وزارت معادن و پترولیم سرمایهگذاران داخلی را نیز در این قراردادها تشویق کند.
خان جان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایهگذاری، گفته است: «باید یک شرکت مشترک ساخته شود و هرکس سهم خود را داشته باشد و برای سرمایهگذاران داخلی زمینه مساعد شود.»
کارشناسان اقتصادی نیز به این باور اند که افغانستان سرشار از منابع مختلف طبیعی به ویژه در حوزه نفت است و اگر برنامهریزی درست برای بهرهگیری از این منابع روی دست گرفته شود، میتواند تاثیر عمیق و مثبتی بر توسعه اقتصادی کشور داشته باشد.
عبدالقادر جیلانی، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «من مطمئن هستم که میزان تولید و استخراج نفت زیاد بلند میرود و حتا ما باید بتوانیم که از یک هزار تُن هم زیاد تولید داشته باشیم، اما طالبان (امارت اسلامی) در این مورد باید اقدامات اساسی بکنند و تمام شرایط سرمایهگذاری را برابر کنند.»
مسوولان محلی سرپل اما میگویند که میزان نفت استخراجشده از چاههای نفت قشقری روزانه از ۶۵۰ تُن به ۹۰۰ تُن افزایش یافته است که درآمد روزانه آن به ۶۰۰ هزار دالر میرسد.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی وضعیت افغانستان را بررسی کردند
-
جهان4 روز ago
اسرائیل فهرست اسرای را که قرار است روز شنبه توسط حماس آزاد شوند، دریافت کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امارت اسلامی گزارشها مبنی بر قاچاق مواد منفجره از افغانستان به مکسیکو را رد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شاهین: ملل متحد از چوکی افغانستان به عنوان وسیله فشار بر امارت اسلامی استفاده میکند
-
رویداد های اخیر6 ساعت ago
دیدبان حقوق بشر: پاکستان فوراً بدرفتاری با مهاجرین افغان را متوقف کند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا برای مهاجرین افغان در معرض اخراج از پاکستان خط تیلیفون اضطراری راه اندازی کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجاهد: هر نوع خشونت علیه زنان در کشور ممنوع است
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
آزمایش پرتاب راکت جدید اروپا به نام «آرین ۶» موفقانه انجام شد