Connect with us

رویداد های اخیر

رییس جمهور غنی رویکرد جدید در مورد مدیریت امور و امنیت سرحدات را بررسی کرد

منتشر شده

در

اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان روزگذشته (۲۳قوس) درنشست شورای امنیت ملی که در ارگ ریاست جمهوری برگزار شده بود روی گزارش از پیگیری و تطبیق مصوبات قبلی شورای امنیت ملی، در رابطه به طرح تطبیقی برنامه عمل همکاری میان افغانستان و پاکستان (APAPPS) و اتخاذ رویکرد جدید در مورد مدیریت امور و امنیت سرحدات، بررسی و روی آن گفتگو نمود.

دراین نشست محمد عمر داوودزی، نمایندۀ خاص رییس جمهور در امور پاکستان در مورد طرح تطبیقی برنامه عمل همکاری میان افغانستان و پاکستان (APAPPS)گفت :”هر دو کشور برای اقدامات عملی در خصوص مسودۀ برنامه عمل همکاری میان افغانستان و پاکستان (APAPPS) که شامل گسترش روابط دولت با دولت، نقش همکاری پاکستان در پروسۀ صلح افغانستان و تعقیب بحث های انجام شده میان دو کشور می باشد، کار خواهند کرد.”

داوودزی در ادامه گفت که” یکی از مسایل عمدۀ تفاهم میان دو کشور اتصال منطقوی، تجارت، ترانزیت، سرمایه گذاری و مسئله عودت و ادغام مجدد باعزت مهاجرین افغان از پاکستان می باشد.”

همچنان لوی درستیز وزارت دفاع ملی، در مورد تصمیم رویکرد جدید در مورد مدیریت امور و امنیت سرحدات، به جلسه ارائه کرده، گفت که :” نیروهای سرحدی که قبلاً در چوکات وزارت امور داخله فعالیت می کردند، اکنون به وزارت دفاع ملی انتقال یافته اند، اردوی ملی از نگاه تجهیزات و تعلیمات برنامه های مشخص را برای آنان روی دست دارد.”

درهمین حال، رییس جمهور غنی با اشاره به پلان عمل افغانستان و پاکستان برای صلح و همبستگی، گفت که صلح و ثبات در افغانستان، باعث صلح و ثبات در منطقه است.

وی افزود:” صلح باعث خواهد شد تا پروژه های بزرگ اقتصادی برای رفاه و انکشاف اقتصادی افغانستان و منطقه، به اسرع وقت عملی گردد.”

وی همچنان گفته است که :”دیدگاه ما بحیث دولت- ملت؛ دیدگاه گسترش همکاری‌های منطقوی، تجارت، ترانزیت و عملی نمودن پروژه‌های بزرگ اقتصادی می باشد.”

آقای غنی در ادامه گفت که تلاش دولت افغانستان این است تا دیدگاه اقتصادی خود را با پاکستان و کشورهای آسیای مرکزی و سایر همسایه ها، شریک سازد.

اشرف غنی با اشاره به افتتاح خط آهن خواف- هرات، یکبار دیگر بر اهمیت اتصال منطقوی تاکید نموده و افزود که :” بدون یک چارچوب واضح همکاری های منطقوی بخاطر صلح و ثبات در افغانستان، چالش ها همچنان در منطقه پابرجا خواهند ماند.”

وی تاکید کرد که صلح، ثبات، همکاری های منطقوی و انکشاف از موضوعات مهم برای کشورهای منطقه می باشد و اجماع منطقوی برای تقویت آن ممد واقع می گردد.

آقای غنی افزوده است طرح وزارت دفاع ملی را برای انسجام دوباره و تعبیه قوت‌های سرحدی به منظور ستر بهتر سرحدات، مورد تایید قرار داد.

رویداد های اخیر

زلزله ۶.۱ ریشتری بخش‌هایی افغانستان را لرزاند

Published

on

براساس گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده امریکا، زلزله‌ای به بزرگی ۶.۱ ریشتر عصر امروز (شنبه) در افغانستان به وقوع پیوسته است.

مرکز این زمین‌لرزه ولسوالی جرم ولایت بدخشان گزارش شده و عمق آن ۲۰۸.۳ کیلومتر اعلام شده است.

تا کنون گزارشی از تلفات یا خسارات ناشی از این زلزله در دست نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دلاور: افغانستان پس از ۴۷ سال به امنیت، حاکمیت واحد، برادری و پیشرفت رسیده است

Published

on

شهاب‌الدین دلاور، رئیس کمیسیون تماس با شخصیت‌های افغان، در نشستی در کابل گفته است که افغانستان در ۴۷ سال گذشته فاقد حاکمیت واحد بوده، اما با حاکمیت امارت اسلامی این مشکل برطرف شده است.

آقای دلاور تأکید کرد که اکنون پس از ۴۷ سال، در کشور امنیت، حاکمیت واحد، برادری و زمینه پیشرفت فراهم شده است.

دلاور با اشاره به روز عاشورا که روز جمعه برگزار شد، گفت که این روز در سراسر کشور با امنیت کامل گرامی داشته شد.

او گفت که این کمیسیون برای خدمت به افغان‌ها ایجاد شده و از سیاست‌مداران تبعیدی خواست تا به کشور بازگردند.

وی همچنین گفت که هیچ فردی نمی‌تواند به‌گونه مستقیم علیه افراد بازگشت‌کننده ادعایی مطرح کند و در صورت بروز هرگونه مشکل حقوقی، تنها این نهاد صلاحیت رسیدگی به آن را دارد.

او افزود که کمیسیون تماس با شخصیت‌های افغان، در صورتی که مشکلات حقوقی وجود داشته باشد، آن را حل‌وفصل خواهد کرد.

شهاب‌الدین دلاور تصریح کرد که امارت اسلامی از زمان بازگشت دوباره به قدرت، با ایجاد مراکز درمانی، مبارزه قاطع علیه مواد مخدر را آغاز کرده و شمار معتادان به‌گونه چشمگیری کاهش یافته است.

دلاور در بخش دیگری از سخنانش به مسئله عدم مشروعیت بین‌المللی امارت اسلامی پرداخت و گفت که اگر او هم به جای مقام‌های امریکا بود، امارت اسلامی را به رسمیت نمی‌شناخت.

او تصریح کرد: «آن‌ها شکست سختی خورده‌اند که نمی‌توانند آن را فراموش کنند؛ اگر ما را به رسمیت بشناسند، نزد مردم خود زیر سوال می‌روند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا از پروژه‌های صدها میلیون یورویی برای حمایت از کسب‌وکارهای کوچک در افغانستان خبر داد

Published

on

شارژدافیر اتحادیه اروپا در کابل می‌گوید که این اتحادیه پروژه‌هایی به ارزش صدها میلیون یورو برای حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط در افغانستان در دست اجرا دارد.

ورونیکا بوسکوویچ در گفتگو با آریانانیوز تأکید کرده که آنان تلاش می‌کنند با تطبیق این برنامه‌ها، زمینه اشتغال برای افراد دارای مهارت، زنان، جوانان و بازگشت‌کنندگان را فراهم سازند.

به گفته او، در کنار کمک نهادهای بین‌المللی، حکومت افغانستان نیز مسئولیت دارد تا در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.

همزمان، سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی تجارت‌های کوچک و متوسط اعلام کرده است که تقویت این بخش از طریق نوآوری و توسعه پایدار صنعتی برای ایجاد اقتصادهای مقاوم و انعطاف‌پذیر ضروری است.

شارژدافیر اتحادیه اروپا در کابل می‌گوید که این اتحادیه علاوه بر حمایت از توسعه کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، از زنان افغان و بازگشت‌کنندگانی که دارای مهارت‌های اقتصادی هستند نیز پشتیبانی می‌کند.

وی افزود که اتحادیه اروپا در حال حاضر پروژه‌هایی به ارزش ۱۵۶ میلیون یورو برای حمایت از فعالیت‌های اقتصادی کوچک و متوسط اجرا می‌کند و در آینده نیز پروژه‌های دیگری به ارزش ۴۰ میلیون یورو را عملی خواهد ساخت.

این دیپلمات اتحادیه اروپا تأکید می‌کند که این اتحادیه در حال تغییر رویکرد خود از کمک‌های اضطراری بشردوستانه به سوی راه‌حل‌های پایدار و درازمدت برای مردم افغانستان، به‌ویژه بی‌جاشدگان داخلی و بازگشت‌کنندگان است.

ورونیکا بوسکوویچ، شارژدافیر اتحادیه اروپا در کابل گفته است: «در حال حاضر ما پروژه‌هایی به ارزش حدود ۱۵۶ میلیون یورو را در دست اجرا داریم که بر تقویت معیشت مردم، راه‌حل‌های پایدار، حمایت از بخش خصوصی، ایجاد فرصت‌های شغلی و توانمندسازی زنان تمرکز دارند. در آینده، اولویت ما حمایت از زنان، جوانان و بازگشت‌کنندگان خواهد بود. همکاران من نیز روی یک برنامه جدید به ارزش ۴۰ میلیون یورو کار می‌کنند که به‌طور ویژه به بازگشت‌کنندگان اختصاص یافته است.»

همزمان با این، سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی تجارت‌های کوچک و متوسط اعلام کرده است که این تجارت‌ها ستون فقرات اقتصاد جهان را تشکیل می‌دهند. به گفته این سازمان، بیش از ۹۰ درصد تجارت جهانی را کسب‌وکارهای کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند.

استفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل تأکید کرده است که جهان با چالش‌های اقتصادی، اجتماعی، محیط‌زیستی و فناوری روبه‌رو است و تقویت تجارت‌های کوچک و متوسط از طریق نوآوری و توسعه پایدار صنعتی برای ایجاد اقتصادهای مقاوم و انعطاف‌پذیر ضروری است.

او گفته است: «امروز روز جهانی تجارت‌های کوچک و متوسط است. سرمنشی سازمان ملل در پیام خود بر نقش حیاتی این تجارت‌ها در ایجاد فرصت‌های شغلی و رشد اقتصادی تأکید کرده و خواستار افزایش سرمایه‌گذاری، نوآوری و همکاری‌های بین‌المللی شده است تا این تجارت‌ها بتوانند در برابر بی‌ثباتی اقتصادی مقاومت بیشتری داشته باشند و به ایجاد اقتصادهای انعطاف‌پذیر کمک کنند.»

اعضای بخش خصوصی نیز می‌گویند که اگر زمینه رشد و حمایت از تجارت‌های کوچک و متوسط و سایر فعالیت‌های اقتصادی فراهم شود، افغانستان ظرفیت آن را دارد که با سرعت بیشتری از بحران‌های اقتصادی کنونی عبور کند. آنان تأکید می‌کنند که باید توجه و سرمایه‌گذاری بیشتری به این بخش صورت گیرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117