رویداد های اخیر
هیات امارت اسلامی برای بحث روی قرارداد میدانهای هوایی به قطر رفت

یک هیات بلند پایه امارت اسلامی به قطر رفته و قرار است با مقامهای قطر و ترکیه در مورد قرارداد مدیریت میدان های هوایی افغانستان گفتگو کند.
امارت اسلامی می گوید که تلاش میشود تا در این سفر به توافق های با مقامهای قطر و ترکیه روی چگونگی مدیریت میدان های هوای کشور دست پیدا کنند.
هنوز روشن نیست که هیات امارت اسلامی با کدام مقامهای قطری و ترکی و در چه سطحی موضوع قرارداد میدان های هوایی را به بحث خواهند گرفت.
امام الدین احمدی، سخنگوی وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی گفت: “سرپرست وزارت ترانسپورت ملا حمیدالله آخندزاده با تیم تخنیکی اش همراه با یک هیات عالی رتبه به قطر رفته است. در این سفر سرپرست وزارت خارجه، معاون وزارت دفاع ملی و سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز همراه استند و در مورد پنج میدان هوایی بین المللی کشور همراه با تیم تخنیکی قطر و ترکیه گفتگو خواند کرد.”
این هیات در حالی به قطر رفته است که دو هفته پیش معاون نخست ریاست الوزرا در کمیسیون اقتصادی به وزارت خارجه کشور هدایت داد تا در مورد قرارداد و چگونگی مدیریت میدان های هوایی کشور برای ترکیه و قطر مهلت تعیین کند.
خلیل احمد نادم، عضو رهبری حرکت ملی خط سوم گفت: “در ملاقاتهای که قبلا صورت گرفته اینها بخاطری به نتیجه نرسیده اند که قطر و ترکیه هیچ نوع امتیازی به افغانستان قایل نیستند به شمول تکس و مالیه، از همین خاطر هیات قبلی دست آوردی در مذاکرات نداشت.”
در چند ماه گذشته تیمهای تخنیکی افغانستان، ترکیه و قطر بارها از پیشرفت در مذاکرات شان سخن گفته اند اما تا کنون این مذاکرات نهایی نشده و مبهم باقی مانده است.
لعل محمد لامع، آگاه روابط بین الملل گفت: “از اینکه افغانستان یک کشور محاط به خشکه است حمل و نقل هوایی از اهمیت خاصی برخوردار است و از لحاظ سیاسی کشوری که کنترول میدان ها را در اختیار می گیرد تاثیرگذاری اش در مسایل افغانستان بیشتر می شود. آنچه که مهم است در این قرارداد باید منافع ملی افغانستان در نظر گرفته شود.”
میدان های هوایی کابل، هرات، بلخ، کندهار و خوست پنج میدان بین المللی هوایی کشور است که مذاکرات بر سر چگونگی مدیریت آن از سوی قطر و ترکیه با مقامهای امارت اسلامی جریان دارد.
رویداد های اخیر
بنیاد معارف ترکیه: در صورت بازگشایی مکاتب دخترانه، خدمات آموزشی را برای آنان فراهم میکنیم

مسوولان بنیاد معارف ترکیه در افغانستان میگویند هر زمانیکه درب مکاتب به روی دختران باز شود، آنان آمادهاند تا مانند گذشته عرضه خدمات آموزشی را برای دختران بالاتر از صنف ششم فراهم کنند.
رییس عمومی این بنیاد در نشست ارایه کارکردهای این بنیاد در افغانستان میگوید که با مقامهای دولت سرپرست به منظور چگونگی بازشدن درب مکاتب به روی دختران گفتگوها صورت گرفته و تلاشها برای حل این موضوع ادامه دارد.
احمد تکور گفته است: «بلی ما همرای مقامات صحبت کردیم و ملاقاتهای ما ادامه دارد و این موضوع که رسمی شود باز اعلان میکنیم، ما میخواهیم که مکاتب دخترانه باز شود و ما هم صحبت میکنیم و منتظر پاسخ شان هستیم و تعمیرهای ما برای مکاتب دخترانه آماده است.»
تکور همچنان گفته است که دانشآموزان فارغشده از مکاتب افغان ترک، میتوانند بورسیه پوهنتونهای ترکیه را بهگونه رایگان بدست آورند.
به گفته او، روند ثبت نام اخذ امتحان دانشآموزان جدید برای مکاتب افغان ترک در افغانستان نیز آغاز شده است.
از سویی هم، متعلمین لیسه افغان ترک از نصاب تعلیمی این مکتب خرسند اند و بر بازگشایی مکاتب دخترانه از سوی دولت سرپرست تأکید میورزند.
بنیاد معارف ترکیه در حال حاضر ۴۵ باب مکتب، ۷ مرکز آموزشی خدمات تعلیم و تربیه و ۷ هزار دانشآموز در هشت ولایت افغانستان دارد که رییس این بنیاد آنرا پُل دوستی میان کابل و انقره عنوان میکند.
رویداد های اخیر
رئیس جمهور ازبکستان و صدراعظم موقت پاکستان در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کردند

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبکستان روز چهارشنبه (۲۹سنبله) در حاشیه هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک با انوارالحق کاکر، صدراعظم موقت پاکستان دیدار کرد.
دراین دیدار محور بحث دو طرف روی تلاشهای دوجانبه برای تقویت بیشتر مشارکت استراتژیک بین ازبکستان و پاکستان، با تمرکز ویژه بر تجارت، اقتصاد، سرمایهگذاری و حمل و نقل بود.
در این نشست همچنین در مورد امنیت منطقهای، به شمول ارزیابی وضعیت و تحولات اخیر در افغانستان بحث و گفتگو نمودند.
دراین گفتگو تاکید شد که تلاشهای مشترک برای پیشبرد ساخت راه آهن ترانس-افغان، پروژهای با پیامدهای منطقهای مهم حیاتی است.
رویداد های اخیر
دیدار و گفتگوی شارژدافیر سفارت امریکا با هیئتی در دوحه

شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان از دیدار با هیئتی از امارت اسلامی در دوحه خبر داده است. وی گفته است که دو طرف درباره مبارزه با مواد مخدر در افغانستان گفتگو کرده اند.
کرن دکر، شارژدافیر سفارت ایالات متحده امریکا ناوقت روز چهارشنبه (۲۹سبنله) در صفحه ایکس نگاشته است که با هیئتی از امارت اسلامی در دوحه درباره نگرانی کشورهای منطقه و مبارزه با مواد مخدر در افغانستان گفتگو کرده است.
به گفته وی آنان در این دیدار درباره ریشهکن کردن مواد مخدر، معیشتهای جایگزین و درمان اعتیاد بحث و گفتگو کرده اند.
در بخشی از پیام شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان آمده است: «شنیدن توصیههای کارشناسان افغان در داخل و خارج افغانستان درباره این که چگونه جامعه جهانی میتواند کمک کند و نقش حیاتی زنان در تمامی جنبههای مبارزه با مواد مخدر تا چه اندازه مهم است، بسیار ارزشمند است. ما بدون آنها (زنان) موفق نخواهیم شد.»
او با تاکید به این که مواد مخدر از زمان زیادی یک فاجعه انسانی و اقتصادی برای مردم افغانستان و جهان بوده است، افزوده است که با همکاری سازمان ملل و سایر نهادهای ذیربط تلاش دارند تا از «آرمان مردم افغانستان» برای از بین بردن «بلای مواد مخدر غیرقانونی در افغانستان» برای همیشه حمایت کنند.
درهمین حال، رئيس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه میگوید هیئت امارت اسلامی با شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان، تیم فنی امریکا در قطر و نماینده دفتر مبارزه با جرایم و مواد مخدر ملل متحد، درباره «پیشرفتها» در خصوص مبارزه با مواد مخدر و کشت خشاش صحبت کرده است.
سهیل شاهین روز پنجشنبه (۳۰ سنبله) در صفحه ایکس نوشت که یک تیم مبارزه با مواد مخدر امار اسلامی متشکل از وزارت داخله، ریاست امنیت ملی و وزارت خارجه به دوحه سفر کرده است.
سهیل شاهین گفته است که در دیدار با مقامات امریکا، بریتانیا و ملل متحد ارقامی را درباره پیشرفتها در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر و کشت خشخاش ارایه کرده است.
آقای شاهین افزود که امارت اسلامی از بررسی تیمهای نظارتی ملل متحد و جامعه جهانی برای دیدن از مناطقی که کشت خشخاش در آن «ریشهکن» شده، استقبال میکند.
این مقام امارت اسلامی همچنین گفته که پروژههای جایگزین برای کشاورزان مزارع خشخاش نیاز است.
با آنکه امارت اسلامی پس از به قدرت رسیدن در افغانستان بر مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر تاکید دارند، به تازگی ملل متحد با نشر گزارش از افزایش قاچاق و تولید ماده مخدر مت آمفتامین در افغانستان خبر داده است.
اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در گزارشی گفته است که گزارشها و کشفیات مربوط به متآمفتامین تولید شده در افغانستان حاکی از تغییر اقتصاد مواد مخدر در این کشور است، جایی که ۸۰ درصد خشخاش غیرقانونی جهان که برای تولید هیروئین به کار میرود، تولید میشود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
جسد یک معدنچی زغال سنگ افغان با اعضای قطع شده در پاکستان پیدا شد
-
ورزش4 روز ago
هند قهرمان جام کریکت آسیا شد
-
جهان4 روز ago
اردوغان می گوید ترکیه در صورت لزوم میتواند راه خود را از اتحادیه اروپا جدا کند
-
تجارت4 روز ago
افغانستان ماهانه بیش از ۸۰ هزار متر مربع قالین به بازارهای جهانی صادر میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سازمان جهانی غذا: اگر پول نرسد افغانستان را ترک میکنیم
-
ورزش4 روز ago
رقابت داغ برای کسب مقام اول رتبه بندی تیمها در آستانه جام جهانی کریکت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مولانا فضل الرحمن خواستار ایجاد کمیسیون مشترک میان پاکستان و افغانستان شد
-
تجارت3 روز ago
پروژه «رونق» برای ۴۰ شرکت کوچک برنامه آموزشی توسعه تجارت را راه اندازی کرده است