Connect with us

رویداد های اخیر

ایران به ۲۰ سرمایه‌گذار افغانستان تابعیت داد

Published

 on

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۱)

رسانه‌های ایرانی گزارش داده اند که اسناد تابعیت این کشور با حضور مسئولان ذیربط امور تابعیت، پناهندگان و مهاجرین به بیست تن از سرمایه‌گذاران افغانستان که واجد شرایط تابعیت ایران بودند و مراحل قانونی آن را طی کرده بودند، اعطا شد.

علیرضا بیکدلی، معاون قنسولی، ایرانیان و امور مجلس وزارت امور خارجه که در مراسم اعطا تابعیت حضور داشت وجود مشترکات دینی، فرهنگی و تاریخی ایران و همسایگان را زمینه ساز تقویت پیوندهای مردمی در فلات ایران خواند که در نتیجه آن فرصت‌هایی برای همگرایی بیشتر فراهم شده است.

معاون وزیر امور خارجه تسهیل در روند اعطای تابعیت بر اساس فعالیت‌های اقتصادی موفق در ایران را یکی از آثار این همگرایی برشمرد و افزود:”شناسایی و ساماندهی اتباع خارجی توسط وزارت کشور در حال انجام است و در قالب این طرح تلاش برای شناسایی نخبگان و استفاده از ظرفیت‌ها و استعدادها آنها نیز بهبود خواهد یافت.”

وی خاطرنشان کرد:”در حال حاضر نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خارجی، ملزم به روان سازی ارائه خدمات به این اتباع به ویژه در حوزه همسایگی هستند و براساس گفتمان سیاست همسایگی دولت جمهوری اسلامی ایران، تلاش برای تعامل همه جانبه با همسایگان در دستورکار وزارت امور خارجه است و در این چارچوب ‌از افزایش بهره‌وری و فعالیت سرمایه‌گذاران و کارآفرینان موفق خارجی در ایران حمایت جدی به عمل می‌آید.”

به گفته بیکدلی صدور روادید تجاری و روادید سرمایه گذاری، ارائه تسهیلات مجوز اقامت، اعطای تابعیت و حمایت همه جانبه از سرمایه گذاری و کارآفرینی در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد و پیش بینی می‌شود حضور و فعالیت نخبگان افغانستان مورد حمایت بیشتر دولت قرار خواهد گرفت.

در ادامه مراسم رئیس اداره تابعیت وزارت امور خارجه ضمن بیان روند اعطای تابعیت به اتباع خارجی، آمار صدور اسناد تابعیت را در مقایسه با گذشته رو به رشد خواند و افزود:” پس از وصول مستقیم درخواست‌های متقاضیان اخذ تابعیت، آنها بررسی و راستی آزمایی می‌شوند، سپس وضعیت اقامتی، علمی اجتماعی، شغلی، سرمایه گذاری، کارآفرینی متقاضیان از سازمان‌ها و دستگاه‌های ذیربط استعلام و نهایتاً پرونده‌ تکمیل شده برای تصمیم‌گیری به کمیسیون ماده ۳ نظامنامه تابعیت هیأت وزیران ارسال می‌شود.”

در ادامه این مراسم سرمایه گذارانی که تابعیت ایران را اخذ کردند، فعالیت‌های اقتصادی و کارآفرینی مبنی بر مدیریت بهینه فرصت‌ها، سرمایه‌گذاری در بخش مولد، صادرات کالا و ارزآوری خود را شرح دادند.

رویداد های اخیر

نماینده ویژه پاکستان: به رسمیت شناختن امارت اسلامی بستگی به تصمیم اعضای دایمی شورای امنیت ملل متحد دارد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۶, ۱۴۰۲)

نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان گفته است که به رسمیت شناختن حکومت امارت اسلامی بستگی به تصمیم پنج عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد دارد وهر اقدام از سوی این پنج کشور، برمواضع همه کشورهای جهان در قبال افغانستان تاثیر گذار خواهد بود.

آقای درانی در مصاحبه با مرکز تحقیقات و مطالعات امنیتی پاکستان گفت: «درحال حاضر هیچ کشوری در جهان حکومت سرپرست را به رسمیت نشناخته است. به رسمیت شناختن حکومت سرپرست بستگی به تصمیم پنج کشور مقتدر جهان در شورای امنیت دارد. اگر این پنج کشور به هر طریقی عمل کنند بر مواضع کل جهان در قبال افغانستان تاثیر خواهد  گذاشت.»

آصف علی درانی اما از جامعه جهانی خواست اگر نسبت به حاکمان افغانستان «مهربان» نیستند حد اقل با مردم این کشور که دچار فقرو بحران اقتصادی اند، دلسوز باشند.

او همچنان از جامعه جهانی خواست تا بگذارند افغان ها نظام سیاسی، اقتصادی ومدنی خود را به خواست خود بسازند زیرا تجربه گذشته نشان داده است که مداخله در امور این کشور به نفع کشورهای جهان نبوده است.

آقای درانی گفت: «ما در دنیا نمونه هایی هم داریم، شاهی هست، دیکتاتوری هست، اما جهان با آنها تعامل می‌کند.»

به گفته درانی، تمام همسایه های افغانستان نگرانی امنیتی دارند و ثبات کافی در این کشور وجود ندارد.

از سوی دیگر، وزیرخارجه روسیه وارد دوشنبه، پایتخت تاجیکستان شده و با همتای تاجیکستانی اش درمورد افغانستان صحبت کرده است.  دو کشورمی گویند در قبال افغانستان مواضع مشترک دارند.

سرگیی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: «درمورد افغانستان صحبت کردیم. ما به طور منظم رایزنی های محرمانه را از نزدیک انجام می دهیم. ما در مورد شکل گیری یک دولت فراگیر هم از نظر قومی و هم از نظر سیاسی مواضع مشترک داریم. تروریزم نباید تهدید از آدرس افغانستان علیه کشورهای همسایه ومنطقه ایجاد کند. جلو مهاجرت های غیرقانونی وقاچاق مواد مخدر نیز باید گرفته شود.»

سراج الدین مهرالدین، وزیرخارجه تاجیکستان گفت: «ما تماس های منظم در مورد افغانستان داریم، زیرا نگرانی های مشترک از ناحیه امنیتی و تروریزم درنزد ما موجود است. خواست مشترک ما این است که در افغانستان باید یک حکومت همه شمول شکل بگیرد، تروریزم مهار و جلو قاچاق مواد مخدر گرفته شود.»

این اظهارات درحالی مطرح می شود که قراراست تام وست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان با مقامات بریتانیا و امارات متحده عربی در باره افغانستان صحبت کند.  تام وست در تویترش گفته که از پنجم تا نهم ماه جون در لندن وابوظبی درمورد منافع مشترک افغانستان گفتگو خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازدواج‌های زیر سن نسبت به سال‌های گذشته در کشور کاهش یافته است

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۶, ۱۴۰۲)

اداره ملی احصاییه و معلومات امروز (سه‌شنبه، ۱۶ جوزا) طی نشستی در کابل با اعلام یک سروی گفته است که ازدواج‌های زیر سن نسبت به سال‌های گذشته در کشور کاهش یافته است. 

این سروی نشان می‌دهد که ۹.۶ درصد دختران زیر سن ۱۵ سال ازدواج کرده‌اند و ۲۸.۷ درصد دیگر هم در سن هجده سالگی ازدواج کرده‌اند.

بربنیاد سروی، ۱۹ درصد کودکان بین سنین ۵ تا ۱۱ سال همچنان مشغول کارهای شاق هستند.

عصمت‌الله حکیمی، سرپرست معاونیت اداری احصاییه و معلومات، در این مورد می‌گوید: «براساس آمارهای ما، ازدواج‌های زیر سن در کشور کاهش یافته و۱۹ درصد کودکان بین سنین ۵ الی ۱۱ سال مشغول کارهای شاق هستند.»

این گزارش تمرکز بیشتر روی  شاخص تولد، وفات، دسترسی به سهولت‌های اولیه دوران بارداری، مراقبت‌های صحی طفل و مادر، مرگ و میر مادران، تغذیه، تعلیم  و آب آشامیدنی را در بر می‌گیرد.

فقیر محمد زیار، سرپرست اداره احصاییه و معلومات، گفته است: «این سروی برای شاخص‌های تولد، وفات، صحت طفل ومادر، مرگ ومیر مادران و دسترسی به خدمات اولیه در سراسر کشور انجام شده است.»

از سویی هم، این سروی نشان می‌دهد که ۵۴ فیصد مردم افغانستان بالای سن ۱۷ سال هستند که ۲۵.۵ درصد آن در شهرها و متباقی در دهات زندگی می‌کنند.

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، نیز می‌گوید که به خاطر بهبود زندگی مردم نیاز است تا سکتورهای مختلف دولتی با درنظرداشت این آمار، پلان و پالیسی‌های مناسب را برای آینده تهیه کنند.

مسوولان اداره مرکزی احصاییه همچنان گفته‌اند که در این سروی بیش از ۲۳ هزار خانواده، ۴۴ هزار مادر، ۳۲ هزار کودک کمتر از ۵ سال و بیش  از ۲۰ هزار نوجوان مصاحبه شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش بی‌بی‌سی: کشت خشخاش در افغانستان کاهش یافته است

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۶, ۱۴۰۲)

خبرگزاری بی‌بی‌سی امروز (سه‌شنبه، ۱۶جوزا) در یک گزارش تحقیقی از کاهش کشت خشخاش در افغانستان خبر داده است.

در این گزارش آمده که بی‌بی‌سی به شواهدی دست یافته است که نشان می‌دهد حکومت امارت اسلامی در افغانستان موفقیت چشمگیری در کاهش کشت خشخاش به دست آورده است.

بی‌بی‌سی افزوده که این نتایج با تجزیه و تحلیل اطلاعات و تصاویر ماهواره‌‌یی کارشناسان مستقر در بریتانیا تطبیق داده شده است.

این رسانه گزارش داده که به نظر می‌رسد رهبران امارت اسلامی در از بین بردن کشت خشخاش بیش از هر زمان دیگری موفق بوده اند.

در بخشی از این گزارش آمده است: «ما شاهد کاهش شدید رشد خشخاش در ولایات عمده تولید کننده تریاک بودیم، به طوری که یک کارشناس می‌گوید کشت سالانه می‌تواند ۸۰ درصد کمتر از سال گذشته باشد.»

در گزارش بی‌بی‌سی آمده است که افغانستان بیش از هشتاد درصد تریاک جهان که ماده اصلی تولید هروئین هم هست را تولید می‌کند.

براساس گزارش، محصولات کم سود جایگزین خشخاش در مزارع شده است و بسیاری از دهاقین می‌گویند که از نظر مالی با مشکلات روبرو اند.

در گزارش آمده که ولایات مورد بازدید بی‌بی‌سی شامل ننگرهار، کندهار و ولایت هلمند بوده و همچنان برای این گزارش از مطالعات تصاویر ماهواره‌‌یی نیز استفاده شده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در این مورد می‌گوید: «ما می‌دانیم که مردم بسیار فقیر هستند و رنج می‌برند اما ضرر تریاک بیشتر از فواید آن است. چهار میلیون نفر از جمعیت ۳۷ میلیونی ما از اعتیاد به مواد مخدر رنج می‌برند. این عدد بزرگی است. ما از جامعه جهانی می‌خواهیم تا به افغان‌هایی که از این بابت با ضرر و زیان مواجه هستند، کمک کند.»

آقای مجاهد اظهارات سازمان ملل، ایالات متحده و سایر دولت‌ها مبنی بر اینکه تریاک منبع اصلی درآمد امارت اسلامی در زمان جنگ علیه نیروهای غربی و رژیم قبلی افغانستان بود را رد کرده است.

در این گزارش، بی‌بی‌سی از آقای مجاهد پرسیده است که چگونه می‌توانند از سازمان‌های بین‌المللی انتظار کمک داشته باشند، در حالی که امارت اسلامی با منع کار کردن زنان برای همه سازمان‌های غیردولتی، فعالیت‌ها و بودجه آن‌ها را به خطر انداخته است.

مجاهد در پاسخ گفته است: «جامعه جهانی نباید مسایل بشردوستانه را با مسایل سیاسی مرتبط کند. تریاک نه تنها به افغانستان آسیب می‌رساند، بلکه تمام جهان از آن متاثر شده است. اگر جهان از این شر بزرگ نجات یابد، عادلانه است که مردم افغانستان در بدل آن کمک دریافت کنند.»

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!