Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

رویداد های اخیر

کمیسیون اقتصادی ۶۶ مسوده معیارهای داخلی را تأیید کرد

Published

on

کمیسیون اقتصادی به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، ۶۶ مسوده معیارهای داخلی و روش‌های آزمایش ارائه‌شده از سوی اداره معیار و کیفیت را بررسی و تأیید کرد.

براساس خبرنامه ریاست‌الوزرا، از میان این موارد، ۳۶ معیار و ۳۰ روش آزمایش پس از بحث و بررسی تأیید شده‌اند. این معیارها و روش‌های آزمایش در بخش‌های محصولات زراعتی، مواد غذایی، دوا، نساجی، مواد کیمیاوی و پلاستیک، مخابرات و برق، معدن‌کاری، مواد ساختمانی، حفاظت از محیط زیست و شماری از بخش‌های دیگر کاربرد دارند.

در این نشست، همچنین درباره تعیین مالکیت مراکز تخلیه، بارگیری، پروسس و بسته‌بندی زغال‌سنگ در ولایت‌های پکتیا، پکتیکا، خوست، کندهار و ننگرهار بحث شد.

پس از ارزیابی همه‌جانبه، فیصله شد که مراکز یادشده مربوط به وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی باشند و این وزارت امور مربوط به آن‌ها را پیش ببرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شکایت افغان‌های محصل طب در ستره محکمه اسلام‌آباد

پیش از این، ستره محکمه لاهور و سند نیز با صدور احکام موقت، اجرای برخی اقدامات علیه محصلین افغان در ایالت‌های پنجاب و سند را متوقف کرده بودند.

Published

on

برای لغو دستور شورای طبی و طب دندان پاکستان درباره محصلین افغان، در ستره محکمه اسلام‌آباد دادخواست ثبت شد.

اتحادیه جمعیت اسلامی طلبه‌ها (IJT) به نمایندگی از شماری از محصلین افغان، علیه یک اطلاعیه اخیر شورای طبی و طب دندان‌ پاکستان (PMDC) در ستره محکمه اسلام‌آباد دادخواست ثبت کرده است.

بر اساس اعلام این اتحادیه، «صاحب‌زاده وسیم حیدر»، رئیس اتحادیه جمعیت اسلامی طلبه‌ها، همراه با شماری از محصلین افغان از پوهنځی‌های طبی فدرال اسلام‌آباد و رئیس اتحادیه جمعیت اسلامی طلبه‌ها اسلام‌آباد، در ستره محکمه حضور یافته است.

رسیدگی حقوقی به این دوسیه از سوی «عمران شفیق»، وکیل مدافع، و تیم حقوقی او انجام می‌شود.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که محصلین افغان طب در پاکستان نسبت به دستورهای شورای طبی و طب دندان پاکستان که می‌تواند ادامه تحصیل آنان را با مشکل روبه‌رو کند، اعتراض دارند.

پیش از این، ستره محکمه لاهور و سند نیز با صدور احکام موقت، اجرای برخی اقدامات علیه محصلین افغان در ایالت‌های پنجاب و سند را متوقف کرده بودند.

وسیم حیدر گفته است که امیدوار است پس از بررسی دقیق دوسیه، آینده تحصیلی محصلین افغان حفظ شده و اطلاعیه مورد مناقشه شورای طبی و طب دندان پاکستان بازنگری شود.

این دوسیه برای شمار زیادی از محصلین افغان اهمیت ویژه دارد؛ زیرا برخی از آنان در سال‌های پایانی تحصیل طب قرار دارند و نگران‌اند که تغییر مقررات، ادامه تحصیل و آینده کاری‌شان را با خطر روبه‌رو کند.

ستره محکمه اسلام‌آباد اکنون درباره درخواست محصلین تصمیم خواهد گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش مرگ دست‌کم ۱۷ مهاجر افغان بر اثر تشنگی در نزدیکی مرز ایران

بر اساس گزارش این گروه، اجساد قربانیان بعداً به سردخانه‌ای در شهر خاش منتقل شده‌اند؛ زیرا سردخانه سراوان ظرفیت کافی برای نگهداری اجساد را نداشته است.

Published

on

دست‌کم ۱۷ مهاجر افغان، از جمله زنان و کودکان، در نزدیکی سراوان در جنوب‌شرق ایران، بر اثر تشنگی شدید جان باخته‌اند.

گروه حقوق بشری «حال‌وش» گزارش داده است که این رویداد روز پنج‌شنبه، ۱۰ سپتمبر، در منطقه مک‌سوخته در بخش روتک شهر سراوان رخ داده است.

بر اساس گزارش این گروه، اجساد قربانیان بعداً به سردخانه‌ای در شهر خاش منتقل شده‌اند؛ زیرا سردخانه سراوان ظرفیت کافی برای نگهداری اجساد را نداشته است.

حال‌وش می‌گوید پنج تن از قربانیان اعضای یک خانواده از ولایت بغلان افغانستان بوده‌اند؛ یک مادر ۴۵ ساله و چهار دخترش در میان آنان بوده‌اند که ۲۲، ۱۸، ۱۶ و ۱۴ سال سن داشته‌اند.

به گفته این نهاد، دست‌کم شش قربانی دیگر نیز کودکان زیر ۱۴ سال بوده‌اند.

شاهدان و بستگان قربانیان گفته‌اند که مهاجرین در جریان سفر با کمبود شدید آب روبه‌رو شده و شماری از آنان در فاصله‌ای کوتاه از یکدیگر جان باخته‌اند.

یکی از بستگان قربانیان نیز گفته است که مردان همراه این گروه در جریان سفر از زنان و کودکان جدا شده و زنان و کودکان بدون دسترسی کافی به آب، مسیر خود را ادامه داده‌اند.

حال‌وش اعلام کرده است که چهار روز پس از این رویداد، خانواده‌های قربانیان همچنان برای انتقال و خاک‌سپاری اجساد تلاش می‌کردند.

با این حال، این نهاد تأکید کرده است که شمار دقیق قربانیان و تمامی جزئیات این رویداد را به‌گونه مستقل تأیید نکرده و هویت شماری از قربانیان و علت دقیق مرگ آنان همچنان در دست بررسی است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!