Connect with us

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حق تعلیم دختران در مذاکرات با امارت اسلامی خط سرخ باشد

منتشر شده

در

سازمان عفو بین‌الملل از جامعه جهانی خواسته تا حق تعلیم دختران را در مذاکرات با امارت اسلامی “خط سرخ” قرار دهد.

یامینی میشرا، مسوول بخش جنوب آسیای سازمان عفو بین‌الملل اجازه نیافتن دختران بالاتر از صنف ششم به مکتب را نقض آشکار حق آموزش دانسته و گفته است این امر زندگی میلیون ها دختر افغان را متاثر می سازد.

خانم یامینی گفت: “عفو بین‌الملل از جامعه بین‌ المللی می‌‌خواهد که حق زنان و دختران برای آموزش را در جریان مذاکرات با مقامات باالفعل طالبان خط سرخ قرار دهد. طالبان باید بدون تأخیر بیشتر به دختران در هر سنی که هستند اجازه دهد که به مکتب بروند”.

مکتب‌های دختران بالاتر از صنف ششم در اکثریت مناطق افغانستان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی در بیش از هفت ماه گذشته مسدود بود. به باور آگاهان ادامه این وضعیت بر روان دختران تاثیر منفی می‌گذارد.

امارت اسلامی اما می‌گوید که مسئله مکاتب یک موضوع داخلی افغانستان است و هر نوع فشار در این رابطه می‌تواند مداخله در امور این کشور تلقی شود.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی  گفت: “بسته ماندن مکتب یک مشکل داخلی است و دوباره باز کردن آن براساس فشار های بیرون مداخله در امور داخلی است و مکاتب مطابق دستور رهبری امارت اسلامی باز می‌شود.”

با این همه نگرانی ها اما  تا کنون معلوم نیست که امارت اسلامی چه زمانی دروازه‌ مکاتب را به روی دختران بالاتر از صنف ششم باز می‌کند.

رویداد های اخیر

پالیسی ملی توسعه سکتور زراعت و مالداری تأیید شد

Published

on

در نشست نوبتی کمیسیون اقتصادی به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، پالیسی ملی توسعه سکتور زراعت و مالداری تأیید شد.

بر اساس خبرنامه ریاست‌الوزرا، میکانیزه‌سازی سکتور زراعت و مالداری، توسعه سیستم‌های تحقیقی و ترویجی زراعت، آبیاری و مالداری، مدیریت سیستم‌های آبیاری، حمایت از سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها و فراهم‌سازی دسترسی مردم به محصولات باکیفیت زراعتی و حیوانی از اهداف اساسی این پالیسی است.

در همین نشست، طرح توسعه سکتور پرورش ماهی نیز تأیید شد. بر بنیاد این طرح، از طریق سرمایه‌گذاری سکتور خصوصی، در ۶۵۰۰ هکتار زمین در بخش‌های مختلف کشور، ۷۷۰۰ فارم کوچک، متوسط و بزرگ تولید و پرورش ماهی ایجاد می‌شود.

به گفته خبرنامه، با تطبیق این طرح به‌گونه مستقیم برای ۵۰ هزار نفر و به‌گونه غیرمستقیم برای ۲۵۰ هزار تن زمینه کار فراهم خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سومین نشست گروه کاری بخش خصوصی پروسه دوحه در کابل برگزار شد

نشست در دو بخش برگزار شد؛ بخش اول بر رشد و شمولیت و بخش دوم بر هماهنگی و شفافیت متمرکز بود.

Published

on

سومین نشست گروه کاری بخش خصوصی پروسه دوحه به صورت حضوری و آنلاین در هوتل کابل گرند و با میزبانی ماموریت حمایت ملل متحد در افغانستان (یوناما) برگزار شد.

در این نشست، نمایندگان امارت اسلامی افغانستان شامل وزارت‌های خارجه، مالیه، صنعت و تجارت، اقتصاد، کار و امور اجتماعی و بانک مرکزی، به همراه یوناما، سازمان‌های ملل، سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، سفیران و دیپلمات‌ها و کارشناسان بخش خصوصی حضور داشتند.

نشست در دو بخش برگزار شد؛ بخش اول بر رشد و شمولیت و بخش دوم بر هماهنگی و شفافیت متمرکز بود.

نمایندگان امارت اسلامی افغانستان دستاوردها و پیشرفت‌های پس از حاکمیت امارت را ارائه کردند و شرکت‌کنندگان ضمن تقدیر از تلاش‌ها، بر حمایت از بخش خصوصی و تقویت همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار امیرخان متقی با رئیس انستیتوت آسیای مرکزی اوزبیکستان؛ تأکید بر گسترش همکاری‌های دوجانبه

متقی همچنین بر نقش مراکز تحقیقاتی در ترویج روابط دوجانبه، تفاهم و درک واقعیت‌های عینی تأکید کرد.

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه کشور، با هیئتی به ریاست جولان وهابوف، رئیس انستیتوت بین‌المللی آسیای مرکزی اوزبیکستان و مشاور معاون رئیس‌جمهور آن کشور، دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار که پیرامون تقویت همکاری‌های سیاسی و اقتصادی و مسائل منطقه‌ای برگزار شد، وزیر امور خارجه گفت که اوزبیکستان نسبت به افغانستان دارای پالیسی مثبت و مبتنی بر حسن نیت است و امیدواریم روابط و همکاری‌های دوجانبه بیش از پیش توسعه یابد.

متقی همچنین بر نقش مراکز تحقیقاتی در ترویج روابط دوجانبه، تفاهم و درک واقعیت‌های عینی تأکید کرد.

جولان وهابوف پیشرفت‌ها و ثبات موجود در افغانستان را ستود و ابراز امیدواری کرد که سطح تجارت میان دو کشور در سال جاری بیش از پیش افزایش یابد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!