Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی‌ها از افزایش ناامنی‌ها؛ مجلس مسوولان امنیتی را فرا خواند

منتشر شده

در

مجلس نماینده‌گان مسوولان سکتور امنیتی ر ا در پیوند به افزایش ناامنی‌ها به ویژه ترورهای هدفمند برای پاسخگویی فرا خواندند.

اعضای مجلس کشتارهای هدفمند و افزایش ناامنی‌ها را تکان دهنده میدانند و می‌گویند که حکومت مسوولیت دارد تا برای مهار این وضعیت اقدامات عملی داشته باشد.

عبدالقیوم سجادی، عضو مجلس نماینده گان، در این باره گفت:”حمله‌های خونین در شهر کابل بی باروی‌ها را در برابر نیروهای امنیتی به میان آورده است و جنگ افغانستان نیازمند یک استراتیژی ملی و قوی است اما هنوز استراتیژی ملی امنیتی وجود ندارد.”

عبدالظاهر سالنگی،  عضو دیگر مجلس نماینده گان، رد این باره گفت:”را ما به شما از ضعف ما نبود و بخاطر مشت کوبنده به دهان دشمن به شما رای دادیم و دشمن مهمات را از کجا میاورد و ترورهای هدفمند و قتل‌های سازمان یافته چرا جلوگیری نمی‌شود و اگر کوتاهی وجود دارد پول‌های اوپراتیفی در کجا به مصرف میرسد.”

درهمین حال، مسعود اندرابی، وزیر امور داخله، می‌گوید که گروه طالبان اراده‌ی برای صلح ندارد و برای سال آینده آماده گی یک جنگ تمام عیار را گرفته است.

اندرابی تاکید می ورزد که در تمامی قضایا، انفجارها و ترورهای هدفمند طالبان به گونهء مستقیم دخیل استند.

مسعود اندرابی، وزیر امور داخله، در این باره گفت:”طالبان آماده‌گی یک جنگ تمام عیار را برای سال آینده دارد و ما برای این جنگ آماده گی داریم و ظرفیت‌های عملیاتی را تکمیل تر می سازیم. در مورد ترورهای هدفمند و انفجار ها مطلق طالب دست دارد.”

ازسوی دیگر، احمد ضیا سراج، رییس عمومی امنیت ملی، می‌گوید که گروه طالبان تلاش دارند تا یک پایگاه رهبری در یکی از ولایت‌های جنوب داشته باشد و به همین علت حملات شان را در ولایت‌های هلمند و کندهار شدت داده اند.

سراج در این باره گفت:”طالبان جغرافیای جنگ را به طرف ولایت‌های جنوب و جنوب غرب زیاد کرده اند تا پایگاه شان را در داخل افغانستان داشته باشند که تا حال نتوانستد به این هدف برسند.”

با این حال مسوولان امنیتی تاکید می‌ورزند که گروه طالبان برای خروج تمامی نیروهای خارجی لحظه شماری می‌کنند تا پس از آن بتوانند به اهداف نظامی شان دست پیدا کنند.

این مقام‌ها میگویند که تدابیر جدی برای جلوگیری از حمله‌های طالبان گرفته شده تا جلو بحران‌های کلان در کشور گرفته شود.

رویداد های اخیر

پاکستان نزدیک به ۲۰ هزار افغانِ در انتظار انتقال به امریکا را بازمی‌گرداند

منبع افزوده است که فهرست کامل این افراد با مقام‌های مربوطه شریک ساخته خواهد شد تا روند بازگرداندن آنان تسریع گردد.

Published

on

رسانه‌های پاکستانی به نقل از منابع آگاه در پاکستان گزارش داده اند که این کشور تصمیم گرفته است نزدیک به ۲۰ هزار شهروند افغان را که در انتظار انتقال به ایالات متحده امریکا به‌سر می‌برند، به افغانستان بازگرداند.

به گفته این منابع، قرار است ۱۹ هزار و ۹۷۳ شهروند افغان که هم‌اکنون در پاکستان اقامت دارند، تحت برنامه «بازگردانی اتباع خارجی غیرقانونی» به افغانستان منتقل شوند.

بر بنیاد این تصمیم، حکومت فدرال پاکستان به مقام‌های ارشد ایالات و قوماندانان پولیس در پنجاب، سند، خیبرپختونخوا، بلوچستان، کشمیر، گلگت-بلتستان و همچنان به مقام‌های اسلام‌آباد دستور داده است تا اقدامات فوری را برای اجرای این روند روی‌دست گیرند.

منبع افزوده است که فهرست کامل این افراد با مقام‌های مربوطه شریک ساخته خواهد شد تا روند بازگرداندن آنان تسریع گردد.

پس از تحولات سال ۲۰۲۱ در افغانستان، بیش از ۱۰۰ هزار شهروند افغان به پاکستان پناه بردند. بسیاری از این افراد پیش‌تر با دولت‌های امریکا و بریتانیا، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای کمک‌رسان همکاری داشتند. با این حال، هزاران تن از آنان بیش از چهار سال است که در انتظار طی مراحل پرونده‌های انتقال به امریکا مانده‌اند؛ روندی که به‌دلیل تعلیق بررسی پرونده‌ها از سوی دولت امریکا، با ابهام جدی روبه‌رو شده است.

بر اساس این تصمیم، تمامی شهروندان افغان که هنوز در انتظار انتقال به امریکا هستند، به افغانستان بازگردانده خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

لاوروف می‌گوید فعالیت‌های تروریستی در امتداد مرزهای افغانستان مشاهده می‌شود

Published

on

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، می‌گوید که فعالیت‌های تروریستی همچنان در امتداد مرزهای افغانستان و در مناطق میان هند-پاکستان-افغانستان مشاهده می‌شود.

لاوروف در مصاحبه با تلویزیون بریکس مستقر در روسیه، به نگرانی‌های جاری در خاورمیانه، از جمله مناطق آسیایی آن، اشاره کرد.

او بر اهمیت همکاری با هند در سازمان ملل متحد برای پیشبرد یک کنوانسیون جهانی مبارزه با تروریزم تأکید کرد.

لاوروف اظهار داشت که اگرچه مسوده کنوانسیون از قبل آماده شده است، اما هنوز اجماعی در مورد تصویب آن حاصل نشده است.

روسیه بارها نگرانی خود را در مورد تهدیدات شبه‌نظامیان از افغانستان ابراز کرده است. با این حال، امارات اسلامی این نگرانی‌ها را رد کرده و گفته است که اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گفتگوی تلیفونی وزیر سرحدات افغانستان با معاون حقوقی وزارت خارجه ایران

Published

on

نورالله نوری، وزیر امور سرحدات، اقوام و قبایل افغانستان در یک تماس تلیفونی با کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران گفتگو کرده است.

طبق گزارش خبرگزاری ایرنا، در این تماس، دو طرف بر تداوم همکاری‌های مرزی و به‌ویژه ادامه روند نوسازی علائم مرزی تاکید کردند. همچنین، توافق شد که نشست‌های تخنیکی و حقوقی مشترک با سرعت بیشتری برگزار شود.

بر اساس توافق طرفین، نشست بعدی مقام‌های عالی مرزی ایران و افغانستان در سال ۱۴۰۵ در ایران برگزار خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!