Connect with us

رویداد های اخیر

سفیر افغانستان از حکم محکمه پاکستان علیه اخراج محصلان افغان استقبال کرد

منتشر شده

در

سردار احمد شکیب، سفیر افغانستان در پاکستان، از تصمیم محکمه عالی لاهور علیه اخراج محصلان افغان رشته طب استقبال کرد.

شکیب در شبکه اجتماعی ایکس همچنین از توضیحات وزارت خارجه پاکستان استقبال کرد که بر اساس آن، محصلان افغان دارای ویزه معتبر می‌توانند تحصیلات خود را در پاکستان ادامه دهند.

او گفت: «امیدواریم مقام‌های مربوط جمهوری اسلامی پاکستان همچنان رویکردی روشن، منسجم و عملی را در پیش بگیرند تا محصلان افغان که به‌صورت قانونی ثبت‌نام کرده‌اند بتوانند وضعیت قانونی خود را حفظ کرده و بدون وقفه‌های غیرضروری تحصیلات‌شان را به پایان برسانند.»

محکمه عالی لاهور روز جمعه اجرای دستورهای صادرشده از سوی شورای طب معالجوی و طب دندان پاکستان را که به محصلان افغانِ مشغول تحصیل در مؤسسات آموزشی پاکستان دستور بازگشت به افغانستان داده بود، به حالت تعلیق درآورد.

این حکم محکمه به محصلان افغان اجازه می‌دهد تحصیلات خود را ادامه دهند، در امتحانات شرکت کنند و به لیلیه‌های خود بازگردند.

قاضی خالد اسحاق این حکم را در جریان رسیدگی به شکایت ۱۳ محصل افغان صادر کرد که در مؤسسات مختلف طب در لاهور، از جمله پوهنتون علوم طبی کینگ ادوارد، کالج طب معالجوی و طب دندان شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان و انستیتوت علوم طبی سِرویسز، تحصیل می‌کنند.

این شکایت‌ها پس از آن مطرح شد که شورای طب معالجوی و طب دندان پاکستان در اول سپتمبر اطلاعیه‌ای صادر کرد و از محصلان افغانِ مشغول تحصیل در رشته طب در پاکستان خواست «به افغانستان بازگردند». این اطلاعیه همچنین پوهنتون‌های طب معالجوی و طب دندان را از پذیرش یا اختصاص جایگاه تحصیلی به محصلان افغان در سال تحصیلی جاری منع کرده بود.

محصلان همچنین دستور مشابه شورای طب معالجوی و طب دندان پاکستان در ۳۱ جولای را به چالش کشیدند و از محکمه خواستند هر دو دستور را غیرقانونی، مغایر با قانون اساسی و فاقد مبنای قانونی اعلام کند.

در جلسه روز جمعه، اسد جمال، وکیل محصلان، گفت که محصلان بدون آن‌که فرصت دفاع از خود داشته باشند، هدف این تصمیم قرار گرفته‌اند و حقوق اساسی آنان برای تحصیل، زندگی و کرامت انسانی نقض شده است.

او همچنین استدلال کرد که شورای طب معالجوی و طب دندان پاکستان از حدود صلاحیت خود بر اساس قانون این شورا فراتر رفته است و از محکمه خواست حقوق اساسی محصلان را مطابق قانون تضمین کند.

در مخالفت با تعلیق این دستورها، حارث عظمت، وکیل شورای طب معالجوی و طب دندان پاکستان، گفت که این موضوع با امنیت ملی مرتبط است.

با این حال، قاضی خالد اسحاق این استدلال را رد کرد و دستورهای شورای طب معالجوی و طب دندان پاکستان در تاریخ‌های ۳۱ جولای و اول سپتمبر را به حالت تعلیق درآورد.

محکمه دستور داد که محصلان افغان اجازه داشته باشند تحصیلات خود را ادامه دهند، در امتحانات شرکت کنند و به لیلیه‌های خود بازگردند.

محکمه همچنین از شورای طب معالجوی و طب دندان پاکستان، وزارت صحت پاکستان و رؤسای پوهنتون‌ها و کالج‌های طبی مربوطه خواست پاسخ‌های خود را ارائه کنند. جلسه بعدی محکمه برای ۱۸ سپتمبر تعیین شده است.

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: یک پوسته پاکستان در نزدیکی سپین‌بولدک تخریب شد

Published

on

عنایت‌الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان، می‌گوید که روز گذشته یک پوسته نظامی پاکستان در نزدیکی سپین‌بولدک، پس از تیراندازی به سوی افغانستان، هدف قرار گرفته و تخریب شده است.

خوارزمی در صفحه ایکس خود نوشته است که در این درگیری به نیروهای افغان هیچ‌گونه تلفات و خسارتی وارد نشده است.

او همچنین ادعاهای منتشرشده از سوی پاکستان درباره این درگیری را «پروپاگند» خوانده و گفته است که این ادعاها حقیقت ندارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: پاکستان با حمله بر افغانستان می‌خواهد از مسئولیت‌های پیمان مکه شانه خالی کند

او تأکید کرد که امارت اسلامی افغانستان به آنچه «بدمعاشی» رژیم نظامی پاکستان خواند، «پاسخ مناسب» خواهد داد.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید پاکستان پس از پیوستن به «پیمان مکه» و در حالی که با بحران‌های داخلی روبه‌رو است، با حملات به افغانستان تلاش می‌کند از مسئولیت‌های خود در این پیمان شانه خالی کند.

مجاهد که در یک مدرسه در کندهار صحبت می‌کرد، گفت پاکستان همچنین با این حملات می‌خواهد افکار عمومی را از تظاهرات، مشکلات سیاسی و بحران اقتصادی در داخل این کشور منحرف کند.

او گفت فضای سیاسی در پاکستان محدود شده و آزادی‌هایی که قوانین این کشور برای مردم تضمین کرده، به آنان داده نمی‌شود و به گفته او، نوعی دیکتاتوری بر مردم حاکم شده است.

مجاهد افزود مشکلات اقتصادی پاکستان نیز به‌گونه سرسام‌آوری افزایش یافته و این کشور با تجاوز به حریم افغانستان، می‌خواهد توجه مردم را از ناکامی‌های خود منحرف کند.

سخنگوی امارت اسلامی گفت مقام‌های نظامی پاکستان با موضع‌گیری‌های خود، مردم این کشور را نیز با خود به سوی هلاکت می‌برند.

او تأکید کرد که امارت اسلامی افغانستان به آنچه «بدمعاشی» رژیم نظامی پاکستان خواند، «پاسخ مناسب» خواهد داد.

گفتنی است که رژیم نظامی پاکستان روز پنجشنبه بر ولایت‌های کندهار، پکتیا و خوست حملات هوایی انجام داد که درنتیجه آن چهار غیرنظامی به شهادت رسیدند.

این حملات سه روز پس از حملات رژیم نظامی پاکستان بر کنر و پکتیکا انجام شد که در نتیجه آن سه غیرنظامی شهید شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه: نسبت دادن مواد مخدر کشف‌شده در پاکستان به افغانستان بی‌اساس است

بلخی گفت سفارت امریکا در اسلام‌آباد باید منشأ مواد مخدر کشف‌شده را در پاکستان جستجو کند، نه اینکه به عنوان یک وسیله پروپاگند عمل کند.

Published

on

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان، نسبت دادن افغانستان به یک محموله مواد مخدر کشف‌شده در پاکستان را «بی‌اساس» خوانده و گفته است که این ادعا با «انگیزه سیاسی» مطرح شده است.

بلخی گفت سفارت امریکا در اسلام‌آباد باید منشأ مواد مخدر کشف‌شده را در پاکستان جستجو کند، نه اینکه به عنوان یک وسیله پروپاگند عمل کند.

بلخی افزود که امارت اسلامی افغانستان تولید، قاچاق و استفاده از همه انواع مواد مخدر را در کشور به‌گونه کامل ممنوع کرده است.

او همچنین مدعی شد که پس از ممنوعیت مواد مخدر در افغانستان، کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر «در آن سوی خط دیورند» افزایش یافته است.

بلخی همچنین گفت افغانستان ظرفیت تولید مواد مخدر مصنوعی را ندارد و گذرگاه‌ها در امتداد خط فرضی دیورند نیز نزدیک به یک سال است که به‌طور کامل به روی رفت‌وآمد بسته شده‌اند.

سفارت امریکا در اسلام‌آباد روز پنجشنبه اعلام کرد نیروهای مبارزه با مواد مخدر امریکا و پاکستان، ۴۶۳ کیلوگرام مت‌آمفتامین به ارزش حدود ۲۱ میلیون دالر را که به گفته این سفارت از افغانستان منشأ گرفته و به مقصد سریلانکا انتقال داده می‌شد، کشف و ضبط کرده‌اند.

سفارت امریکا گفت در پی این عملیات چند نفر بازداشت شده‌اند و این اقدام نشان‌دهنده ادامه همکاری و آموزش نیروهای پاکستانی از سوی امریکا برای مقابله با شبکه‌های بین‌المللی قاچاق مواد مخدر است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!