Connect with us

رویداد های اخیر

سفر اعلام ناشده ی رییس ستاد ارتش پاکستان به کابل

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

جنرال قمرجاوید باجوه رییس ستاد ارتش پاکستان در یک سفر از پیش اعلام ناشده به کابل آمده است.

منابع میگویند که آقای باجوه در دیدار با رییس جمهور غنی درباره روند صلح، مبارزه مشترک با هراس افگنی و روابط دوجانبه میان کابل و اسلام گفتگو کرده اند.

به گزارش ارگ ریاست جمهوری دو طرف روی پروسه صلح و حمایت پاکستان از این پروسه صحبت نمودند.

ارگ افزود که دو طرف در مورد این که از خاک دو کشور به ضد یکدیگر استفاده نشود هم بحث و تبادل نظر کرده اند.

 پیشتر زلمی خلیلزاد در دیدار با این مقام پاکستانی روی زمینه سازی برای آغاز مذاکرات میان افغانی گفتگو کرده بود.

در همین حال ینس ستولتنبرگ دبیر کل ناتو روز گذشته در یک نشست ویدویی یک بار دیگر از گفتگوهای میان افغان‌ها اعلام پشتیبانی کرده است.

 آقای ستولتنبرگ بهترین راه برای آوردن صلح در کشور را بلند بردن ظرفیت نیروهای امنیتی افغان عنوان کرد و در کنار چالش های که در افغانستان وجود دارد نیرومند شدن نیروهای افغان را در مبارزه با هراس افگنی یک دست آورد خوانده است.

رویداد های اخیر

رئیس‌الوزرا و صدراعظم مالیزیا درباره حل تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان گفتگو کردند

Published

on

ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی در تماس تلیفونی که از سوی داتو محمد انور ابراهیم، صدراعظم مالیزیا، برقرار شد، در مورد تحولات منطقه‌ای، به‌ویژه وضعیت اخیر میان پاکستان و افغانستان گفتگو کرده‌اند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با نشر خبرنامه‌ای نوشته که آقای حسن آخند در این تماس گفت موقف اصولی امارت اسلامی افغانستان واضح است و بر حل مشکلات از طریق تفاهم و همکاری مشترک باور دارد.

حسن آخند افزود که امارت اسلامی در ایام عید فطر، به درخواست عربستان سعودی، ترکیه و قطر با احترام به توقف عملیات دفاعی، حسن نیت خود را ثابت ساخته است.

او اظهار داشت که خشونت به نفع هیچ‌طرفی نیست و باید از اقداماتی که باعث افزایش تنش‌ها می‌شود، اجتناب گردد و برای حل مشکلات باید از حکمت و عقلانیت کار گرفته شود.

وی همچنان نگرانی خود را نسبت به افزایش تنش‌ها در منطقه در پی حمله امریکا و اسرائیل بر ایران ابراز نمود.

صدراعظم مالیزیا نیز نگرانی خود را نسبت به وضعیت منطقه ابراز داشت و ابراز امیدواری کرد که توقف موقت خشونت‌ها میان افغانستان و پاکستان ادامه یابد و مشکلات موجود از طریق مذاکرات صادقانه و تفاهم حل گردد.

وی افزود که مالیزیا تلاش می‌کند تا با هر دو طرف در تفاهم، نقش مثبت در این زمینه ایفا نماید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اسرائیل می‌گوید قوماندان نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران کشته شد

Published

on

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، می‌گوید که یک حمله هوایی این کشور علیرضا تنگسیری، قوماندان نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران را کشته است.

کاتز در یک پیام ویدیویی گفت که این حمله «شب گذشته، در یک عملیات دقیق و مرگبار» انجام شده و «افسران ارشد دیگر قوماندانی دریایی» را نیز هدف قرار داده است.

او ادعا کرد: «فردی که مستقیماً مسئول عملیات تروریستی مین‌گذاری و مسدود کردن تنگه هرمز برای کشتی‌رانی بود، منفجر و نابود شد.»

از زمان آغاز جنگ مشترک امریکا و اسرائیل علیه ایران در ۲۸ فبروری، اسرائیل اعلام کرده که چندین مقام ارشد ایرانی را ترور کرده است، از جمله علی خامنه‌ای، رهبر و چهره قدرتمند امنیتی این کشور، علی لاریجانی.

توحید اسدی، خبرنگار الجزیره در تهران، گفت که تا کنون هیچ تأیید رسمی از سوی ایران درباره کشته شدن تنگسیری وجود ندارد.

او افزود: «اما اگر این خبر درست باشد، ضربه بزرگ دیگری برای کشوری خواهد بود که از زمان آغاز جنگ، شاهد کشته شدن شمار زیادی از فرماندهان نظامی خود بوده است.»

همچنین در حملات اسرائیل، رئیس نیروهای بسیج، بریدجنرال غلامرضا سلیمانی، و وزیر اطلاعات، اسماعیل خطیب، نیز ترور شده‌اند.

علاوه بر این، در روزهای اخیر نیروهای اسرائیلی چندین حمله را علیه دارایی‌های دریایی ایران انجام داده‌اند.

هفته گذشته، حملات هوایی اسرائیل چندین کشتی نیروی دریایی ایران را در دریای خزر هدف قرار داد، از جمله کشتی‌های مجهز به سیستم‌های موشکی، کشتی‌های پشتیبانی و قایق‌های گشتی.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تاجکستان تغییر رویکرد دیپلماسی با افغانستان را دنبال می‌کند

به اساس ین گزارش، این تغییر رویکرد در واکنش به حملات مرزی و افزایش ناامنی‌ها رخ داده است؛ در نومبر، پنج شهروند چینی در این حملات کشته شدند.

Published

on

نشریه اوراسیا‌نت گزارش داده است که، تاجکستان در پی افزایش ناامنی‌ها در طول مرز ۱۳۷۵ کیلومتری با افغانستان، رویکرد دیپلماسی و امنیتی خود را تغییر داده است. در ماه مارچ، پارلمان تاجکستان توافقنامه‌ای را تصویب کرد که چین با سرمایه‌گذاری ۵۷ میلیون دالر، ساخت و تجهیز ۹ پایگاه جدید مرزی را برعهده گیرد. این اقدام نشان‌دهنده مشارکت عمیق چین در امنیت همسایه خود است.

هم‌زمان، تاجکستان روابط دیپلماسی با امارت اسلامی در افغانستان را گسترش داده است. وزیر خارجه امارت اسلامی افغانستان، در دسامبر و فبروری، تماس‌ها و دیدارهایی با مقام‌های تاجک داشت که بالاترین سطح تماس میان دو کشور پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت در آگست ۲۰۲۱ محسوب می‌شود.

به اساس ین گزارش، این تغییر رویکرد در واکنش به حملات مرزی و افزایش ناامنی‌ها رخ داده است؛ در نومبر، پنج شهروند چینی در این حملات کشته شدند و در جولای و دسمبر، درگیری‌ها میان قاچاقچیان، هفت افغان و دو مرزبان تاجک را به کام مرگ کشاند. مقام‌های امارت اسلامی این حملات را ناشی از فعالیت گروه‌های مسلح خارج از کنترل کابل دانستند.

به گفته کارشناسان، این تغییر سیاست تاجکستان همزمان با همکاری‌های چین و روسیه در امنیت مرزی، تلاش برای ایجاد روابط فعال و گسترده با افغانستان و پاسخ به واقعیت‌های موجود منطقه است. تاجکستان از طریق این گام‌ها قصد دارد حضور فعال خود در امور منطقه‌ای و دیپلماسی مرزی را تقویت نماید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!