رویداد های اخیر
اتحادیه اروپا: حکومت جدید باید امنیت اقتصادی برای مردم ایجاد کند

اتحادیه اروپا گفته است که شهروندان افغانستان شدیدا درگیر مشکلات اقتصادی اند و حکومت جدید باید امنیت اقتصادی برای مردم ایجاد کند.
توماس نیکلاسن، نماینده خاص این اتحادیه در گفتگو با آریانا نیوز گفته است که این اتحادیه به ارائه کمکهای بیشتر بشردوستانه برای شهروندان افغانستان متعهد است.
آقای نیکلاسن گفت: “مردم فعلآ در افغانستان با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند، بناءً حکومت جدید ضرورت دارد تا امنیت اقتصادی را در کشور تامین کند. حکومت نیاز به سرمایه گذاری دارد، و نیاز است که بانک مرکزی افغانستان اختیارات کامل را داشته باشد”.
این دیپلومات ارشد اتحادیه اروپا همچنان گفته است که از صحبت هایش با شهروندان افغانستان دریافته که مقام های دولت فعلی نسبت به مقام های دولت گذشته کمتر به فساد آغشته اند.
پس از تحولات اخیر در کشور، بحران اقتصادی شدید دامن گیری شهروندان افغانستان شده که بیشتر از هفت ماه می شود با آن دست و پنجه نرم می کنند.
بحرانی که نگرانی های جامعه جهانی و نهاد های امداد رسان را به دنبال داشته و برای مهار آن در تلاش تعامل با دولت جدید افغانستان اند.
از آغاز حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان تا کنون اتحادیه اروپا با دولت جدید افغانستان روابط خوبی داشته است و نمایندگی این اتحادیه نیز در حال حاضر در کابل فعال است. اما این اتحادیه بارها گفته که تعامل شان با امارت اسلامی به معنی به رسمیت شناختن آنان نیست.
عبدالواحد فقیری، آگاه روابط بین الملل در این باره گفت: ” اروپایی ها بسیار نگران استند از افغانستان که اگر افغانستان خدا ناخواسته سقوط کند، اروپایی ها می دانند که یک موجی از مهاجران به طرف آنها سرا زیر خواهد شد و از این راستا بسیار نگران استند و در این رابطه فکر می کنم که بالای امریکایی ها هم زیادتر فشار انداخته اند که با امارت اسلامی در تعامل شود.”
پیش از این مقام های اتحادیه اروپا گفته بودند که هرگونه تصمیم در مورد به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان وابسته به عملی شدن معیارهای بین المللی از سوی امارت اسلامی است. امارت اسلامی اما میگوید که شرایط به رسمیت شناختن را تکمیل کرده است.
رویداد های اخیر
شمار جان باختگان حوادث طبیعی در زمستان به ۱۷۰ تن رسید

وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث میگوید که در اثر سردی هوا و حوادث طبیعی در بیست روز پسین، دستکم ۱۷۰ تن جان باخته و ۳۰ تن زخم برداشته است.
به گفته این وزارت، درپی بارندگی، برفباری و سرمای زمستان در نقاط مختلف کشور، نزدیک به ۸۰ هزار رأس مواشی تلف شده و ۱۵۰ منزل مسکونی بهطور کامل یا نیمه نیز تخریب شده است.
از سویی هم، این وزارت برای جلوگیری از تلفات ناشی از حوادث طبیعی، از نهادهای مددرسان و دفاتر سازمان ملل متحد خواسته است که به کمکهای بشردوستانه به نیازمندان و آسیبدیدگان ادامه دهند.
شفیعالله رحیمی، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، میگوید: «کمکهای بشردوستانه نباید سیاسی شود و در این شرایط بد، از کشورها و سازمانهای کمککننده میخواهیم به کمکهای خود ادامه دهند تا از تلفات انسانی جلوگیری شود.»
در همین حال، برفباریهای سنگین سبب بندش راههای مواصلاتی در برخی از ولایات نیز شده است.
وزارت فواید عامه اما بر باز نگهداشتن راههای مواصلاتی و تمامی شاهراهها تأکید کرده است.
این وزارت میگوید که شاهراه سالنگ تنها بهروی مسافرین باز است اما کوتل حاجیگگ در بامیان بسته شده است.
علاوه براین، اداره هواشناسی نیز نسبت به وقوع ریزش سنگین برف و باران در سه روز آینده هشدار داده است.
محمد جمعه نوروزی، مسوول مرکز پیشگویی اداره هواشناسی، در این مورد گفت: «نظر به تحلیل نقشهها و مدلهای مختلف هواشناسی، طی سه روز آینده، بارندگیها و برفباریهای نسبتاً شدید در ولایات جنوبی، جنوبشرقی، شرقی و مرکزی بهشمول کابل و سالنگها وجود دارد.»
رویداد های اخیر
اشتراک دختران در امتحان کانکور پوهنتونهای خصوصی ممنوع اعلام شد

وزارت تحصیلات عالی در یک اقدام تازه به پوهنتونها و موسسات تحصیلی خصوصی افغانستان دستور داده است که به دختران اجازه ندهند تا در امتحانات کانکور اشتراک کنند.
این دستور در حالی صادر شده که قرار است پوهنتونهای خصوصی در افغانستان ماه آینده امتحان کانکور را برگزار کنند.
وزارت تحصیلات عالی با نشر نامهای خطاب به پوهنتونها و موسسات تحصیلی خصوصی در کابل و در شمال افغانستان، ولایتهای که قرار است در آنها امتحانات کانکور برگزار شود، دستور داده است که تا از دختران امتحان اخذ نکنند. در این نامه هشدار داده شده که اگر از این دستور پیروی نشود، «اقدام قانونی» صورت خواهد گرفت.
پیش از این، وزارت تحصیلات عالی در دسامبر ۲۰۲۲ ادامهٔ تحصیل زنان و دختران را در تمام پوهنتونهای افغانستان تا «امر ثانی» منع قرار داد.
این درحالی است که معاون سرمنشی سازمان ملل متحد میگوید، پس ازدیدار و گفتگو با مقامهای امارت اسلامی در افغانستان برای برداشته شدن ممنوعیتها در رابطه به کار وتحصیل زنان و دختران، امیدوار شده است.
امینه محمد در گفتگو با «سیانان» تصریح کرده است که نظریات موافق زیادی به کار و تحصیل زنان و دختران در ساختار سیاسی امارت اسلامی وجود دارد.
او در پاسخ به این سوال که آیا امیدواری برای برداشتن ممنوعیتها ومحدودیتها بر کار وتحصیل زنان ودختران وجود دارد، گفت: «بلی وجود دارد. هرچند مشکلات وجود دارد اما وضعیت قابل تحمل است. با توجه به گفتگوهای که من با طالبان (امارت اسلامی) داشتم بلی این امیدواری وجود دارد. هرچند تغییر در تصمیم سطح رهبری غیرقابل پیش بینی است اما با توجه به نظریات مختلفی که در بین طالبان (امارت اسلامی) وجود دارد بلی احتمال اینکه زنان ودختران بتوانند به تحصیل وکار برگردند وجود دارد. شما میدانید که مسئله به رسمیت شناختن طالبان (امارت اسلامی) و کمکهای بشری مسایل خیلی مهم هستند که به عنوان وسیله فشار از آن میشود استفاده کرد.»
رویداد های اخیر
سازمان ملل متحد: ادامه کمکهای بشردوستانه به افغانستان بسیار مهم است

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به اهمیت ادامه کمکهای بشردوستانه به افغانستان تاکید کرده است.
کارولین گلک، سخنگوی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، با نشر یک نوار تصویری در توییتر روز جمعه، ۲۷ جنوری، که به ولایت بامیان سفر کرده، گفته است افغانستان با بدترین زمستان مواجه بوده و توزیع کمکهای نقدی برای نیازمندان در این کشور بسیار مهم است.
خانم گلک در این نوار تصویری گفته است: «مردم افغانستان یکی از سختترین زمستانها را در ده سال گذشته تجربه و سپری میکنند، حدود ۱۶۰ تن بهدلیل سردی هوا جان باخته و دهها هزار مواشی تلف شده اند، این در حالی است که مردم افغانستان دچار یکی از فاجعهبار ترین بحران بشری اند، چنانچه میلیونها تن برای زنده ماندن به حمایت نیاز دارند، سال گذشته، یواناچسیآر شش میلیون نیازمند را کمک کرد، ما همچنان کمکهای اضافی را برای ۸۰ هزار آسیبپذیر در جریان فصل سرما فراهم کردیم، خانوادهها همچنان پول نقد دریافت کردند تا غذا و لباس بخرند.»
از سویی هم، شهروندان کشور با ابراز نگرانی از بیکاری میگویند که با وضعیت بد اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و از توزیع غیرعادلانه کمکها نیز شکایت دارند.
یک تن از نیازمندان گفت: «اگر برای ما کمک نشود، هیچ چیز نداریم، باید برای ما کمک شود، فرزندم کار کرده نمیتواند و بیکار است.»
با این حال، آگاهان اقتصادی میگویند که برای کاهش فقر، بیکاری و بحران بشری در افغانستان باید در قسمت ساخت زیر بناهای اقتصادی توجه صورت گیرد و یگانه راهی که میتواند برای حل بحران اقتصادی در کشور موثر واقع شود، فعالیت موسسات مددرسان در کشور است.
آذرخش حافظی، آگاه امور اقتصادی، گفت: «یگانه وسیلهای که در شرایط فعلی میتواند برای مردم کمک کند، فعالیت موسسات بینالمللی و همچنان موسسات غیردولتی است.»
گفتنی است که طبق گزارشها، بیش از بیست وهشت میلیون تن در افغانستان در سال جاری میلادی نیاز به کمک دارند.
-
صحت5 روز ago
هشدار بیل گیتس درباره شیوع یک ویروس بعدی ساخت دست بشر در آینده
-
تجارت3 روز ago
بانک جهانی: جمعآوری عواید در افغانستان بهتر شده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
معاون سرمنشی سازمان ملل: خواست امارت اسلامی از جامعه جهانی به رسمیت شناختن حکومت شان است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت معارف: تعلیم برای هر افغان ضروری است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
۳۱۴ شهروند افغانستان از زندانهای عربستان آزاد شدند
-
جهان5 روز ago
دعوت هند از پاکستان برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ادامه واکنشها به هتک حرمت قرآنکریم در سویدن
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هزاران تن در افغانستان علیه اهانت به قرآنکریم تظاهرات کردند