Connect with us

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا: حکومت جدید باید امنیت اقتصادی برای مردم ایجاد کند

منتشر شده

در

اتحادیه اروپا گفته است که شهروندان افغانستان شدیدا درگیر مشکلات اقتصادی اند و حکومت جدید باید امنیت اقتصادی برای مردم ایجاد کند.

توماس نیکلاسن، نماینده خاص این اتحادیه در گفتگو با آریانا نیوز گفته است که این اتحادیه به ارائه کمک‌های بیشتر بشردوستانه برای شهروندان افغانستان متعهد است.

آقای نیکلاسن گفت: “مردم فعلآ در افغانستان با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند، بناءً حکومت جدید ضرورت دارد تا امنیت اقتصادی را در کشور تامین کند. حکومت نیاز به سرمایه گذاری دارد، و نیاز است که بانک مرکزی افغانستان اختیارات کامل را داشته باشد”.

این دیپلومات ارشد اتحادیه اروپا هم‌چنان گفته است که از صحبت هایش با شهروندان افغانستان دریافته که مقام های دولت فعلی نسبت به مقام های دولت گذشته کمتر به فساد آغشته اند.

پس از تحولات اخیر در کشور، بحران اقتصادی شدید دامن گیری شهروندان افغانستان شده که بیشتر از هفت ماه می شود با آن دست و پنجه نرم می کنند.

بحرانی که نگرانی های جامعه جهانی و نهاد های امداد رسان را به دنبال داشته و برای مهار آن در تلاش تعامل با دولت جدید افغانستان اند.

از آغاز حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان تا کنون اتحادیه اروپا با دولت جدید افغانستان روابط خوبی داشته است و نمایندگی این اتحادیه نیز در حال حاضر در کابل فعال است. اما این اتحادیه بارها گفته که تعامل شان با امارت اسلامی به معنی به رسمیت شناختن آنان نیست.

عبدالواحد فقیری، آگاه روابط بین الملل در این باره گفت: ” اروپایی ها بسیار نگران استند از افغانستان که اگر افغانستان خدا ناخواسته سقوط کند، اروپایی ها می دانند که یک موجی از مهاجران به طرف آنها سرا زیر خواهد شد و از این راستا بسیار نگران استند و در این رابطه فکر می کنم که بالای امریکایی ها هم زیادتر فشار انداخته اند که با امارت اسلامی در تعامل شود.”

پیش از این مقام های اتحادیه اروپا گفته بودند که هرگونه تصمیم در مورد به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان وابسته به عملی شدن معیارهای بین المللی از سوی امارت اسلامی است.  امارت اسلامی اما می‌گوید که شرایط به رسمیت شناختن را تکمیل کرده است.

رویداد های اخیر

سلوونی ۲۰۰ هزار یورو برای حمایت از فعالیت‌های صندوق جمعیت ملل متحد در افغانستان کمک کرد

Published

on

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) گزارش داده است که دولت سلوونی ۲۰۰ هزار یورو برای حمایت از فعالیت‌های این نهاد در افغانستان کمک کرده است.

به گفته این نهاد، این کمک مالی به زنان و دختران کمک خواهد کرد تا به خدمات ضروری صحت باروری و حفاظت دسترسی پیدا کنند و همچنان به افراد نیازمند در سراسر کشور برسد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: اتهامات اخیر پاکستان «بی‌اساس» است

Published

on

امارت اسلامی افغانستان اظهارات اخیر مقام‌های پاکستانی را که مدعی طراحی حملات در خاک افغانستان شده‌اند، بی‌اساس خوانده و به‌طور کامل رد کرده است.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، گفته است که امارت اسلامی حل مشکلات را در تفاهم، احترام متقابل و همکاری‌های واقعی می‌داند، نه در اتهامات و مواضع احساسی و تهدید.

به گفته او، یک‌بار دیگر موضع امارت اسلامی روشن می‌سازد که از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نخواهد شد و به هیچ طرفی نیز اجازه چنین فعالیت‌هایی داده نمی‌شود که امنیت و ثبات منطقه را آسیب برساند.

این درحالیست که وزارت خارجه پاکستان روز دوشنبه اعلام کرده است که سردار احمد شکیب، شارزافیر افغانستان در اسلام‌آباد را فراخوانده و نامه اعتراضی خود را درباره حمله به یک پاسگاه پولیس در ولسوالی بنوِ در ایالت خیبر پختونخوا به او سپرده است. پاکستان ادعا کرده است که این حمله در افغانستان طراحی شده است.

این انفجار شام‌شنبه در منطقه فتح‌خیلِ بنو در ایالت خیبر پختونخوا رخ داد که در نتیجه آن ۱۵ پولیس کشته و چهار تن دیگر، از جمله «یک غیرنظامی» زخمی شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یوناما: صدها غیرنظامی در حملات پاکستان بر افغانستان کشته و زخمی شده‌اند

Published

on

دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارش تازه خود اعلام کرده است که در سه‌ماه نخست سال ۲۰۲۶ میلادی، نزدیک به ۸۰۰ غیرنظامی در نتیجه حمله‌ها و درگیری‌های مرتبط با پاکستان در افغانستان کشته و زخمی شده‌اند.

بر بنیاد این گزارش، از اول جنوری تا پایان مارچ، ۹۵ رویداد امنیتی در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ثبت شده که بیشترین تلفات در ولایت‌های کابل، کنر و پکتیکا رخ داده است. یوناما گفته است که زنان و کودکان نیز در میان قربانیان حضور دارند.

در بخشی از این گزارش آمده است که بیش از ۷۵۰ مورد تلفات ملکی ناشی از خشونت‌های مسلحانه میان نیروهای امنیتی افغانستان و نظامیان پاکستان مستندسازی شده است. به گفته یوناما، ۶۴ درصد این تلفات در نتیجه حمله‌های هوایی و ۳۵ درصد دیگر ناشی از راکت‌پراگنی‌ها بوده است.

یوناما همچنان افزوده است که در پی این درگیری‌ها، حدود ۹۴ هزار نفر شامل بیش از ۱۳ هزار خانواده بی‌جا شده‌اند و خانه‌ها، مکتب‌ها، مسجدها و دارایی‌های مردم نیز آسیب دیده است.

این نهاد حمله هوایی بر مرکز درمان معتادان در کابل در ماه مارچ ۲۰۲۶ را یکی از مرگبارترین رویدادهای این دوره خوانده است.

سازمان ملل از پاکستان خواسته است که به قوانین بین‌المللی بشردوستانه متعهد بماند و از هدف قرار دادن مناطق غیرنظامی خودداری کند.

در همین حال، آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور پاکستان، ادعا کرده است که فعالیت‌های تروریستی در پاکستان از طریق افغانستان و با حمایت هند انجام می‌شود. اما مقام‌های افغانستان پیش از این بارها این اتهامات را رد کرده و ناامنی‌های پاکستان را مسئله داخلی آن کشور دانسته‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!