Connect with us

رویداد های اخیر

TAHAWOL 28 Aug 2018| تحول: گفتگوی ویژه با عبدالعزیز آریایی رییس کمیسیون شکایات انتخاباتی

منتشر شده

در

رویداد های اخیر

سفارت افغانستان در هند فعالیت‌های خودرا به حالت تعلیق درآورد؛ دیپلومات‌ها به اروپا و امریکا رفتند

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

رویترز به نقل از سه مقام سفارت افغانستان در هند روز جمعه گزارش داد که این سفارت پس از خروج سفیر و سایر دیپلومات‌های ارشد به مقصد اروپا و ایالات متحده که در آنجا پناهندگی دریافت کردند، فعالیت‌هایش را به حالت تعلیق درآورد.

هند امارت اسلامی را به رسمیت نمی شناسد و پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، سفارت خود را در کابل بست، اما دهلی نو به سفیر و کارمندان مأموریتی که توسط دولت اشرف غنی، رئیس جمهور مخلوع افغانستان گماشته شده بودند، اجازه داده بود که ویزه صادر نمایند و موضوعات تجاری را مدیریت کنند.

به گزارش رویترز، حداقل پنج دیپلومات افغان هند را ترک کرده اند. یکی از مقامات سفارت افغانستان گفت که دولت هند اکنون این مجتمع دیپلوماتیک را به عنوان سرپرست تصاحب خواهد کرد.

یک مقام وزارت خارجه هند در دهلی نو در پاسخ به سوالی درباره این موضوع، بدون ارائه جزئیات گفت که آنها در حال بررسی تحولات هستند.

امارت اسلامی تاکنون در رابطه به این موضوع واکنش نشان نداده است.

هند یکی از کشورهایی است که ماموریت کوچکی در کابل برای تسهیل تجارت، کمک های بشردوستانه و کمک‌های طبی دارد. تجارت دوجانبه در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ۱.۵ میلیارد دالر رسید، اما پس از روی کار آمدن امارت اسلامی به شدت کاهش یافت.

در اوایل ماه جاری، صدها محصل افغان که علیرغم انقضای ویزه تحصیلی شان در هند زندگی می‌کنند، ، تظاهراتی را در دهلی نو برگزار کردند و از دولت هند خواستند که اقامت شان را تمدید کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت آب و انرژی: مدیریت منابع آبی به‌گونه جدی آغاز شده است

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

سرپرست وزارت آب و انرژی می‌گوید که امارت اسلامی افغانستان مدیریت منابع آبی را به شکل جدی آغاز کرده است.

عبداللطیف منصور در یک گفتگوی ویژه با آریانانیوز گفته است که به دلیل خشکسالی‌های اخیر، مردم کشور با کمبود آب آشامیدنی صحی مواجه هستند و برای حل این مشکل، این وزارت مدیریت جدی منابع آب را آغاز کرده است.

آقای منصور همچنان با اشاره به نگرانی برخی کشورهای همسایه در مورد اقدامات امارت اسلامی برای مدیریت آب‌های افغانستان و ایجاد کانال قوش‌تیپه می‌گوید، کشورهای که از این بابت نگرانی دارند می‌توانند از طریق مذاکره نگرانی‌های خود را با امارت اسلامی شریک بسازند.

منصور افزوده که در سال جاری سه میلیارد افغانی بودجه انکشافی به این وزارت در نظر گرفته شده است که بیشتر این بودجه صرف پروژه‌های ناتمام بندهای آبی خواهد شد.

با این حال، او تصریح کرده که ظرفیت تولید ۳۰ هزار میگاوات برق در کشور وجود دارد و این وزارت اقداماتی را برای جلب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در بخش تولید انرژی انجام داده تا افغانستان در درازمدت از ناحیه برق به خودکفایی برسد.

سرپرست وزارت آب و انرژی خاطر نشان کرد که برای جلب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در بخش تولید انرژی در کشور آماده هرگونه همکاری با سکتور خصوصی اند و تمامی سهولت‌ها را به آنان مهیا خواهند ساخت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امیرخان متقی در نشست فارمت مسکو: هیچ نسخه خارجی مشکلات افغانستان را حل نکرده است

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

نشست «فارمت‌مسکو» با حضور هیات امارت اسلامی افغانستان و نمایندگان کشورهای منطقه امروز (جمعه، ۷میزان) در شهر کازان روسیه آغاز شده است.

دراین نشست امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه گفته است در ۴۵ سال گذشته هیچ نسخه خارجی مشکلات افغانستان را حل نکرده است.

آقای متقی همچنان می‌گوید افغانستان آماده تعامل مثبت با همه بر اساس منافع مشروع مشترک است و افزوده: «امیدواریم که همه کشورها با در نظر گرفتن منافع ملی خود از این فرصت استفاده کنند.»

آقای متقی گفت: «اکنون بیش از هر زمان دیگری شرایط برای اجرای «دهلیز تجاری شمال – جنوب» فراهم شده است. همچنین باید برای کشورهای منطقه مهم باشد که بدانند چگونه از منافع خود محافظت کنند و از فرصت‌ها استفاده کنند.»

دراین نشست نماینده‌گان کشورهای همسایه نیز در مورد افغانستان صحبت‌های داشتند و از امریکا خواستند تا تحریم‌ها بر افغانستان را بردارند.

نماینده ویژه چین دراین نشست گفت که در دو سال گذشته، دولت افغانستان گام‌های مهمی در بخش‌های امنیتی، اقتصادی و اجتماعی برداشته است.

وی همچنان گفت ایالات متحده باید تحریم‌ها علیه مردم افغانستان را لغو کند.

وی افزود: «ممنوعیت سفر برخی از رهبران دولت افغانستان باید برداشته شود و به آنها فرصت داده شود تا در نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی شرکت کنند.

نماینده ویژه ازبکستان گفت که بسیار خوب است که افغانستان به بخشی از “کریدور شمال-جنوب” تبدیل شود.

وی گفت: «باید در افغانستان پروژه‌های بزرگ از جمله پروژه برق ماوراء النهر، سرخان-پلخمری و دیگر پروژه‌ها اجرا شود تا اقتصاد ملی افغانستان به طور کامل احیا شود.»

وی همچنان از بازگشت بانک توسعه آسیایی به افغانستان استقبال کرده است.

به گفته او کشورهای غربی متأسفانه تصویری منفی از افغانستان ارائه می‌دهند.

او می گوید: «ما به تعامل خود با افغانستان ادامه می‌دهیم و با چین موافقیم که نماینده افغانستان در همچو نشست‌ها حضور داشته باشد.»

طلعت بیگ، نماینده ویژه قرقیزستان می‌گوید: «دولت کنونی افغانستان دستاوردهای خوبی مانند حفظ ارزش پول، کنترل تورم و مبارزه با فساد دارد.قرقیزستان به یک افغانستان صلح‌آمیز و با ثبات امیدوار است. ما خواهان روابط دوستانه با افغانستان هستیم.»

نماینده‌گان کشورهای همسایه همچنان از کشورهای دیگر خواستند تا با افغانستان وارد تعامل شوند.

نماینده ویژه امارات متحده عربی می‌گوید خواهان تعامل و همکاری با افغانستان هستند.

او گفت: «ما یک هفته پیش سفیر خود را به افغانستان فرستادیم. ما باید در افغانستان حضور داشته باشیم. این نشان می‌دهد که ما خواهان تعامل و همکاری با افغانستان هستیم. ما یک افغانستان صلح‌آمیز و با ثبات می‌خواهیم.»

نماینده ویژه هند نیز گفت که کمک و روابط  شانرا با افغانستان حفظ نموده اند.

او گفت: «ما حدود سه میلیارد دالر در افغانستان سرمایه گذاری کرده ایم و ۳۵ هزار محصل به پوهنتون٬های هند راه یافته اند.

او همچنان از مبارزه امارت اسلامی با مواد مخدر و تروریسم ستایش کرد و افزود: «اولویت ما باید کمک‌های بشردوستانه باشد.»

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!