رویداد های اخیر
تاجکستان از نشست امنیتی کشورهای منطقه در مورد افغانستان میزبانی میکند

قراراست تاجکستان روزهای پنج شنبه و جمعه (پنجم و ششم جوزا) میزبان نشست امنیتی کشورهای منطقه در مورد اوضاع افغانستان باشد.
رسانههای هندی گزارش داده اند این نشست در دوشنبه پایتخت تاجکستان برگزار میشود و قرار است در این نشست مشاورین امنیت ملی کشورهای منطقه اشتراک کنند.
با این حال یک نشست دیگر میان هیات وزارت دفاع افغانستان و قوماندان نیروی سرحدی ازبکستان هم برگزار شده است.
امارت اسلامی در حالی که اطمینان میدهد، خاک افغانستان برای هیچ کشوری تهدید نیست اما میگوید از هر نشستی که برای همکاری و تعامل با دولت جدید افغانستان برگزار شود استقبال مینماید.
به دنبال نشستهای پی هم کشورهای همسایه و منطقه در پیوند به وضعیت افغانستان، اینبار تاجکستان نشستی امنیتی را با حضور مشاوران امنیت ملی کشورهای همسایه و منطقه برای بررسی اوضاع امنیتی، سیاسی، اقتصادی و بشری افغانستان میزبانی خواهد کرد.
رسانههای هندی گزارش داده اند که این نشست فردا و پس فردا در دوشنبه، پایتخت تاجکستان برگزار میشود و در آن مشاور امنیت ملی هند و نمایندگانی از روسیه، چین، ایران و کشورهای آسیای میانه حضور خواهند داشت، اما هنوز معلوم نیست که آیا پاکستان هم در این نشست هیئت خود را میفرستد یا نه.
در گزارش تایمز هندیا آمده است که:”در این نشست وضعیت سرحدات و نیز تهدید که از آدرس تروریزم متوجه کشورهای آسیای مرکزی و سایر همسایههای افغانستان است مورد بحث خواهد بود مشاور امنیت ملی هند قرار است موضع هند را روشن کند و همچنان درمورد حقوق بشر به شمول حقوق زنان و نیاز برای تشکیل یک حکومت همه شمول نیز بحث خواهد شد.”
تاجکستان در حالی این نشست امنیتی را قرار است میزبانی کند که اخیراً چندین راکت از خاک افغانستان و از مربوطات ولایت تخار به سوی خاک این کشور پرتاب گردید و مسولیت آن را نیز گروه داعش پذیرفت.
امارت اسلامی اما در حالی که اطمینان میدهد هیچ تهدیدی از خاک افغانستان متوجه کشورهای همسایه و منطقه نیست از این کشورها میخواهد که بجای نگرانی باید تعاملات و همکاری های شان را با دولت جدید افغانستان گسترش بدهند.
این درحالی است که یک هیات از وزارت دفاع ملی افغانستان به رهبری مولوی غوث الدین رهبر قوماندان لوای ششم سرحدی بخاطر رفع سو تفاهم و مشکلات در نقاط مرزی دو کشور با مقامهای امنیتی ازبکستان دیدار وگفتگو کرده اند
این نشست دو طرف بر حل مشکلات، حفظ خویشتن داری، وهماهنگی بیشتر در مرز میان دو کشور تاکید شده است.
رویداد های اخیر
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم

طلال چودری، وزیر دولت در امور داخله پاکستان، میگوید آنعده مهاجرین افغان که دارای کارت اقامت «پیاوآر» هستند، تا ۳۰ جون به گونه داوطلبانه به کشور شان برگردند، درغیر آن اخراج خواهند شد.
چودری به جیونیوز گفته است: «پناهندگان افغان مهمان ما بودند و هستند. آنها با عزت و احترام کامل بازگردانده میشوند.»
پاکستان در حال حاضر مهاجرین غیرقانونی و دارندگان کارت شهروندی افغان را اخراج میکند و روزانه هزاران تن به کشور شان بر میگردند.
قیصر خان افریدی، سخنگوی کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که برگشت مهاجرین باید به گونه داوطلبانه باشد، نه اجباری.
به گفته وی، با وجود اعلام پاکستان مبنی بر اخراج مهاجرین غیرقانونی، در برخی موارد مهاجرین دارای اسناد نیز بازداشت شده اند.
چودری اما این موضوع را رد کرده است.
او گفت: «این یک روند ساختارمند و انسانی است. هیچ هرج و مرجی وجود ندارد. مهماننوازی ما همیشه برای شهروندان افغان وجود داشته است.»
چودری تاکید کرد که افغانهایی که میخواهند به پاکستان سفر کنند، باید ویزه داشته باشند.
رویداد های اخیر
تجارت افغانستان با هند از طریق واگه پاکستان با بسته شدن مرز متوقف شد

با اعلام پاکستان مبنی بر تعلیق تجارت با هند، صادرات افغانستان به هند از طریق بندر واگه نیز متوقف شده است.
تنش تازه میان هند و پاکستان در پی کشته شدن ۲۶ نفر در یک محل توریستی در کشمیر زیر اداره هند، به میان آمده است.
روزنامه هندوستان تایمز امروز جمعه در مطلبی نوشته است که تعلیق تجارت بر اقتصاد محلی، به ویژه تاجران و صنایع کوچک که معیشت آنها تا حد زیادی به این تجارت بستگی دارد، تأثیر خواهد گذاشت.
به گفته این روزنامه، راه واگه تنها مسیر زمینی مجاز برای تجارت بین هند و پاکستان بوده و برای واردات از افغانستان بسیار مهم است.
در آگست ۲۰۱۹، زمانی که هند وضعیت ویژه کشمیر را لغو کرد، پاکستان تمام روابط تجارتی خود با هند را متوقف کرد. پاکستان همچنین هند را از صادرات کالاها به افغانستان منع کرده بود، اگرچه واردات ازقبیل میوههای خشک، حتی پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به طور عادی ادامه یافت.
رویداد های اخیر
هیأتی از افغانستان در یک نمایشگاه بینالمللی در ایران اشتراک میکند

مقامهای ایرانی میگویند که قرار است یک هیأت ۲۰۰ نفری، از مقامهای دولتی و بخش خصوصی افغانستان در هفتمین نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای صادراتی ایران اشتراک کنند.
در همین حال، مسوولان امارت اسلامی حضور تاجران افغان را در این نمایشگاه مهم میدانند و میگویند که با به نمایش گذاشته شدن تولیدات داخلی، برای کالاهای افغانستان بازاریابی خوب میشود.
عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، در این مورد گفت: «همکاریهای اقتصادی بین بخش خصوصی و دولتی افغانستان و ایران به نفع هر دو کشور است.»
آقای نظری افزود: «سفر هیأت بلندپایه امارت اسلامی به ایران میتواند تاثیرکننده گسترش مبادلات اقتصادی و تجاری بین دو کشور باشد.»
از سویی هم، اتاق تجارت و سرمایهگذاری کشور گفته است که در این نمایشگاه ۸۰ غرفه به تاجران افغان اختصاص داده شده و در آن تولیدات زراعتی، سنگهای قیمتی و دیگر تولیدات به نمایش گذاشته میشود.
شماری از آگاهان همچنان گفتهاند که اشتراک افغانستان در نمایشگاههای منطقهای و بینالمللی مهم است و میتواند منجر به تقویت روباط اقتصادی با کشورها شود.
این در حالی است که ایران یکی از شرکای مهم اقتصادی افغانستان است و حجم تجارت دو کشور به بیش از ۳ میلیارد دالر در سال میرسد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
تجارت2 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
اخبار ساحوی1 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
علم و تکنالوژی1 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
فراغت ده پیلوت از پوهنتون هوایی افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند