Connect with us

رویداد های اخیر

انفجار در یک مسجد در مزار شریف ده‌ها کشته و زخمی برجا گذاشت

منتشر شده

در

در نتیجه انفجار در یک مسجد در شهر مزارشریف امروز (پنجشنبه، ۱ ثور)  ده تن جان باختند و ۱۵ تن دیگر زخمی شدند.

 مقام‌های امنیتی در بلخ می‌گویند این رویداد هنگام ادای نماز چاشت در داخل مسجد در ساحه سه دکان شهر مزارشریف رخ داده است.

آصف وزیری، سخنگوی پولیس این رویداد را تایید می‌کند و انفجار را ناشی از ماین جاسازی شده در داخل مسجد می‌داند .

شاهدان عینی اما تلفات را بالاتر از آماری می‌دانند که نیروهای امنیتی ارایه کرده اند.

داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.

این حمله دو روز پس ازآن اتفاق می‌افتد که سه انفجار پیهم در غرب کابل شش کشته و ۱۱ زخمی برجا گذاشت.

امارت اسلامی انفجارات اخیر در کشور را تقبیح کرده و گفته است که این “جنایات” کار حلقاتی است که “با جامعه افغانی هیچ ارتباط ندارند.”

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، گفته است که نیروهای امنیتی امارت اسلامی در کار از بین بردن “فتنه انگیزها و عناصر شریر تجربه خوبی دارند.”

او گفته است که به زودی عاملین این حملات گرفتار و مجازات خواهند شد.

 

Advertisement

رویداد های اخیر

Domestic investors eye $650 million investment in Hajigak iron mine

Published

on

A number of domestic investors have announced plans to invest $650 million in three phases for the exploration and extraction of one of the blocks in the Hajigak iron mine.

The announcement was made during a meeting on Monday with Mullah Abdul Ghani Baradar, Deputy Prime Minister for Economic Affairs, who welcomed the initiative and reaffirmed the Islamic Emirate’s full support for such investments.

According to the investors, the project will be implemented in partnership with a foreign company and carried out using professional and modern mining standards. In addition to extraction, the plan includes the establishment of a sponge iron processing plant within Afghanistan, equipped with advanced technology and compliant with international standards.

The facility is expected to process up to 9,000 tons of sponge iron daily, converting it into steel billets to meet Afghanistan’s domestic demand for iron products. The project is also projected to create 6,000 direct jobs, contributing significantly to the local economy.

Mullah Baradar instructed the Ministry of Mines and Petroleum to collaborate closely with the investors and to regularly report on the project’s progress. He reiterated the government’s commitment to supporting initiatives that foster economic growth and self-reliance in the mining sector.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت انرژی و آب برای اشتراک در یک نشست بین‌المللی عازم ازبیکستان شد

Published

on

عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب، در رأس یک هیأت امارت اسلامی به تاشکند، پایتخت ازبیکستان سفر کرده است تا در پنجمین نشست بین‌المللی انرژی اشتراک کند.

این کنفرانس از تاریخ ۱۳ تا ۱۵ می با محوریت «همکاری منطقه‌ای برای انرژی پایدار» برگزار می‌شود.

هدف از برگزاری این نشست، تقویت همکاری‌های منطقه‌ای، جذب سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مشترک انرژی، تبادل تجربیات و ترویج تکنالوژی سبز اعلام شده است.

قرار است آقای منصور در جریان این کنفرانس، بر گسترش همکاری با کشورهای منطقه، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و استفاده از تجربیات موفق بین‌المللی در زمینه مدیریت منابع انرژی تأکید کند.

در این نشست بین‌المللی، نمایندگان کشورهای منطقه از جمله ازبیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، روسیه و همچنین نهادهایی چون سازمان بین‌المللی انرژی اتمی و بانک جهانی حضور خواهند یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار اوچا درباره تشدید بحران کم آبی در افغانستان

اوچا گفته است این شرایط احتمالا بحران کم‌آبی را تشدید می‌کند و باعث کاهش بیشتر محصولات زراعتی و آسیب به چراگاه‌ها خواهد شد.

Published

on

دفتر هماهنگ‌کننده‌ی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا) درباره‌ی تشدید بحران کم آبی هشدار داده است. به گفته این دفتر میزان بارندگی در افغانستان پایین‌تر از حد نرمال است.

اوچا در گزارشی با اشاره به این که تنها در برخی مناطق افغانستان، میزان بارندگی به حد متوسط نزدیک شده است، گفته است که میزان کلی بارندگی در سرتاسر افغانستان همچنان پایین‌تر از حد متوسط باقی مانده است، حجم آب برف در اکثر حوضچه‌های دریای کم‌تر از متوسط و در حال کاهش است و این موضوع بحران کم‌آبی را بیش از پیش تشدید می‌کند.

اوچا گفته است که گزارش شاخص استرس زراعت (ای‌اس‌آی) مناطقی را در افغانستان نشان می‌دهد که رشد پوشش گیاهی در آن‌ها به‌طور قابل توجهی کم‌تر از حد عادی و حاکی از بروز خشک‌سالی است.

این نهاد افزوده است که رطوبت خاک در عمق ریشه گیاهان در بیشتر نقاط افغانستان، به‌جز برخی ولایت‌های شمالی و شمال‌شرقی، در سطح پایینی قرار دارد که بسیار نگران‌کننده است.

اوچا گفته است که دمای زمین در سراسر افغانستان بالاتر از حد متوسط ثبت شده است، به‌جز برخی مناطق در ولایت‌های شمال‌شرقی. به گفته اوچا، پیش‌بینی می‌شود که در ماه‌های آینده روند افزایش دمای زمین و بارندگی کم‌تر از حد متوسط ادامه داشته باشد.

اوچا گفته است این شرایط احتمالا بحران کم‌آبی را تشدید می‌کند و باعث کاهش بیشتر محصولات زراعتی و آسیب به چراگاه‌ها خواهد شد.

براساس گزارش اوچا، تا ماه مارچ سال جاری میلادی، بیشترین مناطق آسیب‌دیده از کاهش میزان بارندگی و افزایش دمای زمین، در ولایت‌های فاریاب و جوزجان در شمال افغانستان هستند.

این نهاد افزوده است که سایر مناطقی که در سطح هشدار قرار دارند شامل هلمند در جنوب، هرات در غرب، کندوز در شمال‌شرق و ننگرهار در شرق هستند.

افغانستان در چند سال اخیر از خشکسالی شدید و کاهش میزان بارندگی در رنج بوده است.

خشک‌سالی‌های متوالی باعث کاهش آب در سراسر کشور، از جمله در شهرهای بزرگ شده است. بسیاری از مردم را در دسترسی به آب آشامیدنی، با مشکل مواجه کرده است.

افغانستان در سال‌های اخیر در برابر سیل‌های شدید نیز آسیب‌پذیر بوده است.

افغانستان یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی است، در حالی که افغانستان در تولید گازگلخانه‌ و گرمایش زمین نقش ناچیز است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!