Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر خارجه ترکیه: حکومت سرپرست افغانستان باید برای گرفتن مشروعیت جهانی گام های را بردارد

منتشر شده

در

وزیر خارجه ترکیه گفته است که حکومت سرپرست افغانستان باید برای گرفتن مشروعیت جهانی گام های را بردارد.

مولود چاوش اغلو این موضوع را با همتای افغانی اش به تازگی در آنتالیا مطرح کرده است.

به گفته او، بدون به رسمیت شناختن حکومت جدید، مشکلات افغانستان حل نخواهد شد.

آقای اغلو در یک نشست خبری گفت: “دولت سرپرست هرچند مشکل ودشوار، گام های را ازجمله فراگیربودن باید بردارد، اگرخواهان به رسمیت شناخته شدن ازسوی جامعه جهانی است. اقدام های مثبت صورت گرفته اما کافی نیست وپیگیری نشده است می خواهیم گام های دیگری هم برداشته شود.”

این دیپلومات ارشد ترکیه گفت که کشورش مانند سایر کشورهای جهان عجله برای به رسمیت شناختن حکومت سرپرست ندارد و شرط اساسی گام های است که کابل باید درمطابقت با خواست های جهانی بردارد.

آقای اغلو گفت: “ما همچون سایر کشورهای جهان، برای به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان عجله نداریم. ما هم می خواهیم گام های عملی را ازسوی دولت جدید شاهد باشیم. گام های برداشته شده است اما کافی نیست وپیگیری نشده است، باید اقدام های ملموس بیشترازسوی دولت جدید انجام شود تا زمینه مشروعیت بین‌المللی برای دولت جدید فراهم شود.”

وزیر خارجه ترکیه برمدیریت پنج میدان هوایی افغانستان به شمول میدان هوایی کابل نیزاشاره کرده است.

آقای اغلو گفت: “ما با قطرروی تمام مسایل تفاهم داریم اما برخی ازمسایل با دولت جدید افغانستان حل نشده است. نیازبه گفتگوهای بیشتری است. نظریات مختلف میان حاکمان جدید افغانستان وجود دارد. به آقای متقی گفتم که این کار را برای منفعت خود نمی کنیم بلکه هدف ما پشتیبانی ازپیشرفت افغانستان است. بازشدن میدان های هوایی افغانستان به روی پروازهای بین المللی بسیارمهم است؛ بودجه ملی این کشور را تقویت می کند، لذا توافق دراین خصوص با دولت سرپرست نهایی نیست.”

از سوی دیگر، سخنگوی امارت اسلامی درتویتی شرکت هیلت حکومتی درنشست آنتالیا را پردستاورد خوانده تاکید می کند که دراین نشست نمایندگان کشورهای مختلف تشویق شدند تا روابط دیپلوماتیک خود با افغانستان را احیا کنند وهمچنین همکاری‌های تجارتی با افغانستان را گسترش دهند.

Advertisement

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!