Connect with us

رویداد های اخیر

شورای امنیت سازمان ملل به امارت اسلامی: اجازه دهید تمام دختران به مکتب بروند

منتشر شده

در

نمایندگان ده کشور در شورای امنیت سازمان ملل در یک بیانیه‌ مشترک از امارت اسلامی خواسته‌اند که اجازه دهند تا تمام دختران در افغانستان بتوانند به مکتب بروند.

این بیاینه ازسوی ناروی، آلبانیا، برازیل، فرانسه، ایرلند، مکزیک، بریتانیا، امریکا و امارات متحده عربی دیروز (جمعه، ۵ حمل) صادر شده است.

در بخشی از این بیانیه‌ آمده است که “در این هفته، بیش از یک میلیون دختر افغان آماده می شدند تا بالاخره بتوانند به مکتب بازگردند. امید آنها در آخرین لحظه و در دروازه مکتب ها از بین رفت.”

براساس این بیانیه، تصمیم اخیر در مورد متعلمین دختر “معکوس‌کننده تعهداتی است که خود طالبان در هفته‌ها و ماه‌های اخیر به‌عنوان بخشی از تعامل جاری با جامعه بین‌المللی پذیرفته‌اند.”

از سوی دیگر، هجده وزیر خارجه زن همچنان خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه در افغانستان شده اند و ازامارت اسلامی خواسته اند که به تعهدات خود در قبال مردم افغانستان عمل کنند.

در بیانیه آنان آماده است: “ما به عنوان زنان و به عنوان وزیران خارجه، از اینکه دختران در افغانستان در بهار امسال از رفتن به مکاتب محروم شدند، عمیقاً ناامید و نگران هستیم وموانع عملی سیاست آموزشی بدون تبعیض در افغانستان باید برطرف شود.”

مسوولان وزارت معارف گفته اند که به تحصیل دختران متعهد اند اما مکاتب لیسه و متوسطه دختران  تا امر ثانی همچنان بسته می‌ماند.

با این حال، اعضای شورای امنیت سازمان ملل گفته‌اند که این سازمان و جامعه‌ی بین‌المللی آماده ادامه حمایت از مردم افغانستان از جمله در بخش تعلیم و تربیه برای همه کودکان هستند.

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!