Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان هنوز هم با گروه القاعده ارتباط دارد – سازمان ملل 

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

 به گفته سازمان ملل طالبان حتی پس از توافق صلح با امریکا هم روابط شان با گروه القاعده را قطع نکرده است.

سازمان ملل متحد در گزارش تازه اش گفته که القاعده در افغانستان به گونه محرمانه در تبانی با طالبان دست به عملیات های نظامی میزند و حتی این گروه با رهبران القاعده در اوایل سال جاری میلادی نشست های را از بهر مستحمکتر  ساختن روابط شان چندین بار را ه اندازی کرده اند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارش تازه اش از روابط تنگاتنگ گروه طالبان با القاعده حتی پس از توافق صلح میان امریکا و این گروه پرده بر داشته است. در بخش این گزارش امده است که القاعده در دوازده ولایت افغانستان فعال است و شمار انها تخمینا به ۴۰۰ الی ۶۰۰ فرد نظامی میرسد.

سازمان ملل همچنان گفته است که رهبران گروه القاعده در جریان ۱۲ ماه گذشته بیشتر از شش دیدار با گروه طالبان داشته و گل آغا اسحق زی مشاور پیشین ملا محمد عمر به رهبران القاعده اطمینان داده است که طالبان به هیچ قیمتی روابط تاریخی شان با القاعده را قطع نخواهد کرد.

در گزارش سازمان ملل آمده است: “القاعده به گونه محرمانه در افغانستان عملیات میکند در حالیکه هنوز هم رابطه نزدیک با طالبان دارد. اگر شرایط توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان اجباری شود ممکن به دو دسته گی طالبان بی انجام دسته که طرفدار گروه القاعده باشد و دسته که بر ضد ان است. الظواهری رهبر گروه القاعده در فبروری ۲۰۲۰ با اعضای گروه شبکه حقانی دیدار کرده و روی روند صلح با ایالات متحده امریکا صحبت های داشته اند.”

درین گزارش همچنان آمده است که طالبان در جریان مذاکرات با ایالات متحده با القاعده مشورت کرده و اطمینان داده اند که روابط شان با این گروه همچنان ادامه خواهد یافت.

اما زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان از نظارت جدی امریکا از طالبان خبر داده می گوید که طالبان تعهد کرده اند که در بدل خروج نیرو های امریکایی روابط شان را با گروه های هراس افگن قطع می کند.

خلیلزاد گفت: “امریکا از اجرای تعهد طالبان در توافق‌نامه صلح نظارت دارد و براساس این توافق‌نامه طالبان به هیچ صورت میزبان گروه‌های تروریستی نخواهند بود و رابطه‌اش را با القاعده قطع می‌کند.”

از سوی دیگر، سید اکبر اغا، عضو پیشین طالبان، گفته است: “سازمان ملل ناکامی خود را می خواهد با گفتن اینکه طالبان با القاعده ارتباط دارد پنهان کند به نظر من کدام سندی آنها ندارند که این مسله را ثابت کند.”

باید گفت  که حکومت افغانستان نیز قبلاً از ارتباط نزدیک طالبان با داعش و دیگر گروه‌های هراش افگن از جمله القاعده سخن گفته بود.

طالبان اما، اظهارات گزارش سازمان ملل را رد نموده اند.

 

رویداد های اخیر

لاوروف می‌گوید فعالیت‌های تروریستی در امتداد مرزهای افغانستان مشاهده می‌شود

Published

on

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، می‌گوید که فعالیت‌های تروریستی همچنان در امتداد مرزهای افغانستان و در مناطق میان هند-پاکستان-افغانستان مشاهده می‌شود.

لاوروف در مصاحبه با تلویزیون بریکس مستقر در روسیه، به نگرانی‌های جاری در خاورمیانه، از جمله مناطق آسیایی آن، اشاره کرد.

او بر اهمیت همکاری با هند در سازمان ملل متحد برای پیشبرد یک کنوانسیون جهانی مبارزه با تروریزم تأکید کرد.

لاوروف اظهار داشت که اگرچه مسوده کنوانسیون از قبل آماده شده است، اما هنوز اجماعی در مورد تصویب آن حاصل نشده است.

روسیه بارها نگرانی خود را در مورد تهدیدات شبه‌نظامیان از افغانستان ابراز کرده است. با این حال، امارات اسلامی این نگرانی‌ها را رد کرده و گفته است که اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گفتگوی تلیفونی وزیر سرحدات افغانستان با معاون حقوقی وزارت خارجه ایران

Published

on

نورالله نوری، وزیر امور سرحدات، اقوام و قبایل افغانستان در یک تماس تلیفونی با کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران گفتگو کرده است.

طبق گزارش خبرگزاری ایرنا، در این تماس، دو طرف بر تداوم همکاری‌های مرزی و به‌ویژه ادامه روند نوسازی علائم مرزی تاکید کردند. همچنین، توافق شد که نشست‌های تخنیکی و حقوقی مشترک با سرعت بیشتری برگزار شود.

بر اساس توافق طرفین، نشست بعدی مقام‌های عالی مرزی ایران و افغانستان در سال ۱۴۰۵ در ایران برگزار خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نمایندگان سازمان همکاری اسلامی و آلمان در باره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

محمد سعید علی‌ العیاش، رئیس دفتر نمایندگی سازمان همکاری اسلامی در کابل،با رولف دیتر رینهارت، سرپرست سفارت آلمان برای افغانستان، دیدار کرده است.

در این ملاقات که روز یکشنبه صورت گرفت، دو طرف درباره تازه‌ترین تحولات افغانستان گفتگو کردند. محور بحث‌ها وضعیت امنیتی، بشری و اقتصادی کشور بود.

همچنان، دو طرف روی تحولات سیاسی اخیر و چالش‌های گسترده‌ای که افغانستان با آن روبه‌رو است تبادل نظر کرده و بر نیاز به ادامه همکاری و حمایت جامعه جهانی تأکید نمودند.

در پایان، دو طرف اهمیت تداوم همکاری و هماهنگی میان نمایندگی سازمان همکاری اسلامی و آلمان را در راستای تأمین ثبات و بهبود وضعیت بشردوستانه در افغانستان برجسته ساختند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!