Connect with us

رویداد های اخیر

ملل‌ متحد گزارش ملی حقوق بشر افغانستان را تصویب کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

نماینده‌ دایمی افغانستان در جینوا می‌گوید که شورای حقوق بشر سازمان ملل‌ متحد گزارش ملی حقوق بشر افغانستان را تصویب کرده است. نصیراحمد اندیشه در نشست جینوا گفته است که پس از بررسی‌های همه‌جانبه، ۲۴۳ توصیه از سوی ۷۰ کشور نشان دهنده بدترشدن اوضاع حقوق‌ بشری در افغانستان است.

احمد اندیشه در این نشست بیان کرده است: «گزارش ملی افغانستان به هدف ارایه یک گزارش جامع و کامل از واقعیت‌های اساسی بحران رو به وخامت حقوق بشر در افغانستان تهیه شده است. این گزارش ضمن تأکید بر وخامت بحران حقوق بشری، بر نیاز و نگرانی فوری مردم افغانستان نیز پرداخته است.»

در بررسی وضعیت حقوق ‌بشری افغانستان در دوره‌ چهارم، ۲۴۳ دیدگاه از سوی ۷۰ کشور جهان دریافت شده که از بدترشدن وضعیت حقوق‌ بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده‌ و پیشنهاد داده‌اند تا تحقیقات بی‌طرفانه و مستقلی در مورد نقض حقوق بشر در افغانستان انجام شود.

با این حال، امارت اسلامی همواره حقوق بشر را موضوع داخلی کشور دانسته و تأکید کرده است که حقوق بشر به ویژه حقوق زنان در کشور بیش از هر زمان دیگر تأمین است.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی در این مورد گفته است: «حقوق اسلامی و شرعی تمام اتباع افغانستان تأمین است. امارت اسلامی به تأمین حقوق شهروندان متعهد است.»

نگرانی‎ها درباره اوضاع حقوق بشری در افغانستان در حالی مطرح می‌شود که روز دوشنبه هفته گذشته، شورای حقوق بشر ملل ‌متحد در نشستی اوضاع حقوق بشری را در افغانستان به شدت نگران کننده دانست. اما امارت اسلامی تأکید کرده است که جامعه‌ جهانی از مسئله حقوق بشر استفاده ابزاری و سیاسی می‌کند.

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: از کادرها و شخصیت‌های کشور حمایت می‌کنیم

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۳)

معاون سیاسی ریاست الوزرا گفته است که پالیسی امارت اسلامی قدردانی و حمایت از کادرها و شخصیت‌های کشور می‌باشد و برای فراهم کردن سهولت‌ها به آنان تلاش صورت می‌گیرد.

مولوی عبدالکبیر این مطلب را روز یکشنبه (۶ جوزا) در دیدار با نمایندگان اتحادیه متخصصان صحی خارج مرز بیان کرده است.

طبق خبرنامه ارگ، معاون سیاسی ریاست الوزرا متخصصان را سرمایه بزرگ کشور خواند و گفت که افغانستان در هر حالت به متخصصان نیاز دارد.

وی افزود که با توجه به اینکه افغان‌ها بی بضاعت و فقیر هستند، نیاز است تا ادارات صحی دولتی و خصوصی در راستای تشخیص و تداوی آنان از دقت و مهربانی کامل کار بگیرند.

طبق خبرنامه، در این دیدار نمایندگان اتحادیه متخصصان خارج مرز اعلام کردند که تعداد زیادی از افغان‌های متخصص مقیم خارج آماده اند به کشور برگردند.

معاون سیاسی ریاست الوزرا به اعضای اتحادیه مذکور اطمینان داد که مشکلات و پیشنهادات آنان را برای حل، با ادارات مربوطه شریک خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اسلام آباد از امارت اسلامی خواست که رهبران تحریک طالبان پاکستان را تحویل دهد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۳)

محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا رهبران تحریک طالبان پاکستان را تحویل دهد.

نقوی در یک کنفرانس مطبوعاتی روز یکشنبه در لاهور گفت حمله‌ای که در آن پنج انجنیر چینی و راننده پاکستانی آنان کشته شدند، در افغانستان برنامه ریزی گردیده و با کمک تسهیلگران مستقر در پاکستان اجرا شد.

او بدون ارایه جزئیات بیشتر گفت: «رهبران تی تی پی این حمله را به عنوان یک پروژه فوق العاده طراحی نمودند و سازمان‌های استخباراتی دشمن پول زیادی برای این حمله به آنان پرداخت کردند.»

نقوی از امارت اسلامی خواست که سه نفر به نام‌های بختیار شاه، عبدالله و خان لالا را به همراه نور ولی محسود، رهبر تحریک طالبان پاکستان، عظمت‌الله، قوماندان در منطقه ملاکند پاکستان و سایر رهبران این گروه، دستگیر کند.

او گفت: «ما خواهان روابط خوب با افغانستان هستیم، اما برای آن مهم است که این تروریست‌ها را دستگیر کنند، محاکمه کنند یا به ما تحویل دهند.»

روابط پاکستان و افغانستان در ماه های اخیر تیره شده است. اسلام آباد می‌گوید که کابل به اندازه کافی برای مقابله با گروه های شورشی که پاکستان را هدف قرار می‌دهند، انجام نمی دهد.

نقوی گفت: «پاکستان این موضوع را با حکومت سرپرست افغانستان در میان گذاشته و تاکید کرده است که باید علیه تروریست‌های فعال در آنجا اقدام کنند، اما تاکنون نتیجه خوبی نگرفته‌ایم.»

او گفت که شورشیان از ضعف حکومت سرپرست افغانستان استفاده می‌کنند.

نقوی در پاسخ به این سوال که اگر حکومت افغانستان همکاری نکند، پاکستان چه خواهد کرد، گفت که «دولت تصمیم یک جانبه خواهد گرفت.»

اظهارات وزیر داخله پاکستان تقریبا دو هفته پس از آن بیان شد که احمد شریف، سخنگوی اردوی پاکستان گفت که حمله بر انجنیران چینی در افغانستان برنامه ریزی شده بود و بمب گذار انتحاری نیز تبعه افغانستان بود.

رای طاهر، هماهنگ کننده اداره ملی مبارزه با تروریزم پاکستان نیز در کنفرانس مطبوعاتی با وزیر داخله این کشور گفت که مهاجم با نام اصلی متقی و با نام مستعار تقی، شهروند افغانستان است.

نیروهای امنیتی پاکستان تا کنون ۱۱ مظنون را در پیوند به این حمله دستگیر کرده اند.

رای گفت که مهاجم چهار ماه قبل از حمله از افغانستان سفر کرده بود.

به گفته وی، بمب گذار انتحاری در ولایت کنر افغانستان آموزش دیده بود و یکی از چهار تروریستی بود که در نومبر ۲۰۲۳ وارد پاکستان شد.

او گفت که مالک یک موترفروشی در منطقه ملاکند ظاهراً به اعضای تحریک طالبان پاکستان در قاچاق موتر مملو از مواد منفجره به پاکستان کمک کرده است.

هنگامی که از نقوی پرسیده شد که چگونه یک موتر مملو از مواد منفجره توانست حدود یک هزار کیلومتر را در داخل پاکستان بدون شناسایی بپیماید، گفت که مقامات امنیتی موتر را برای بررسی متوقف کردند، اما هیچ‌گونه شک ایجاد نشد.

او گفت که به دلیل سهل انگاری در بررسی دقیق موتر، با مسوولان برخورد صورت گرفته است.

پیش از این، وزارت دفاع افغانستان ادعاهای پاکستان مبنی بر دست داشتن افغان‌ها در حمله به انجنیران چینی را رد کرده بود.

عنایت الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع ملی گفته بود که افغان ها در این گونه حملات دخالت ندارند و مقصر دانستن افغانستان یک تلاش ناکام برای انحراف اذهان از حقیقت موضوع است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تحول: تاکید ایران بر تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۶, ۱۴۰۳)

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!