Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا ممکن برنامه بورسیه فولبرایت را برای افغان‌ها از سر بگیرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

وزارت خارجه ایالات متحده می‌گوید که در حال بررسی از سرگیری برنامه بورسیهٔ تحصیلی فلبرایت برای دانشجویان افغان در سال تحصلی آینده می‌باشد.

یک سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده به صدای امریکا گفته است: “ما به کار در جهت از سرگیری مصوون برنامه فولبرایت برای دانشجویان افغان ادامه می‌دهیم.”

به گفتهٔ این سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا باوجودیکه وضعیت در افغانستان تغییر نکرده اما آنان در حال برنامه ریزی از سرگیری بورسیه فلبرایت برای محصلین افغان برای سال تحصیلی ۲۰۲۳-۲۰۲۴ می‌باشند.

او علاوه کرد: “برای این دوره ما متقاضیان نیمه نهایی [سال تحصیلی] ۲۰۲۲-۲۰۲۳ را در نظر می‌گیریم.”

متقاضیان نیمه نهایی در حال حاضر اکثر مراحل واجد شرایط بودن و امتحانات از جمله امتحان زبان انگلیسی را که برای شمولیت در این برنامه تحصیلی الزامی می‌باشند،سپری کرده اند.

پس از فروپاشی حکومت پیشین و تسلط امارت اسلامی بر افغانستان در ماه اگست ۲۰۲۱ ایالات متحده برنامهٔ فلبرایت را برای افغان‌ها لغو کرد.

برخلاف بورسیه‌های دیگر که محصلین باید هزینه ویزه و مصارف سفر شان را بپردازند، محصلین فولبرایت مبلغی را به حیث کمک هزینه تحصیل طی زمان تحصیل در صنف های درسی شان و همچنین، مبلغی را ماهانه برای مصارف تحصیل شان دریافت می‌کنند. مزایای بیمه صحی و پرداخت هزینه سفر رفت و برگشت به امریکا، از دیگر امتیازات بورس تحصیلی فولبرایت است.

سالانه حدود ۴۰۰۰ دانشجوی خارجی از ده‌ها کشور بورسیه تحصیلی فولبرایت دریافت می‌کنند. بیش از ۴۰۰ هزار دانشجو از ۱۶۰ کشور جهان از زمان آغاز آن در سال ۱۹۴۶در این برنامه شرکت کرده اند.

وزارت خارجهٔ امریکا گفته است که درخواست‌های جدید برای سال تحصیلی ۲۰۲۳-۲۰۲۴ را نمی‌پذیرد و تاکنون مشخص نیست که آیا افغان‌ها می‌توانند برای سال تحصیلی ۲۰۲۴-۲۰۲۵ درخواست بدهند یا خیر.

از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۱، بیش از ۹۵۰ افغان از فرصت تحصیلی در مقطع ماستری و دکتورا در برنامه های فولبرایت مستفید شده اند. برنامه های ماستری فلبرایت یک یا دوساله بوده اما دورۀ تحصیلی مقطع دوکتورا پنج ساله می‎‌باشد.

رویداد های اخیر

زلزله ۵.۲ ریشتری افغانستان را لرزاند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۳)

به گزارش مرکز ملی زلزله‌نگاری هند، زمین لرزه‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر بعد از ظهر امروز (پنج‌شنبه) افغانستان را تکان داد.

مرکز این زلزله منطقه کوهستانی شمال شرق ولسوالی اشکاشم ولایت بدخشان در عمق ۷۰ کیلومتری زمین بوده و برعلاوه افغانستان، درکشورهای تاجیکستان، ازبیکستان و قرغیزستان نیز احساس شده است.

تاهنوز تلفات جانی و خسارات مالی از اثر این حادثه گزارش نشده است.

این در حالی است که در ماه اکتوبر سال گذشته، بیش از ۲ هزار تن در نتیجه وقوع چهار زلزله‌ی ۶.۳ ریشتری در ولایت هرات جان باختند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بنیاد بیات به خانواده‌های نیازمند در شهر مزارشریف کمک کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۳)

در ادامه کمک‌های رمضانی بنیاد بیات، ده‌ها خانواده نیازمند از کمک‌های این بنیاد در شهر مزارشریف، مرکز ولایت بلخ مستفید شدند. مسوولان این بنیاد می‌گویند که توزیع بسته‌های کمکی این نهاد به‌منظور دست‌گیری نیازمندان در بخش‌های مختلف کشور جریان دارد.

این بسته‌های غذایی مشمول آرد، روغن و برنج می‌شود که به خانواده‌های نادار توزیع شده است.

یافث ثاقب، نماینده بنیاد بیات در مورد این مساعدت‌ها گفته است: «به ادامه کمک‌های بنیاد بیات، این‌بار نیز یک مقدار مواد خوراکه از قبیل آرد، روغن و برنج برای فامیل‌های نیازمندان مزارشریف توزیع گردید و ان‌شاءالله این کمک‌ها ادامه خواهد داشت.»

در همین حال، شماری از خانواده‌های نادار از کمک‌های بنیاد بیات ابراز خرسندی کرده‌اند.

طیبه، دریافت‌کننده کمک گفت: «با تشکر فراوان از کمک‌های رمضانی بنیاد بیات، واقعاً از بنیاد بیات خیلی تشکر می‌کنم که برای مردم تنگدست و فقیر این منطقه کمک کردند. این کمک‌ها در ماه رمضان خیلی از مشکلات ما را می‌تواند رفع کند.»

خیرالله، دریافت‌کننده کمک نیز گفت: «تشکر می‌کنم از نهاد خیریه بنیاد بیات بابت همکاری شان که در این ماه مبارک رمضان دست نیازمندان را می‌گیرند. امید است که تاجران و موسسات خیریه از این کارها دوامدار انجام دهند.»

بنیاد بیات یکی از نهاد‌های خیریه است که در بیست سال گذشته در کنار توزیع بسته‌های کمکی به نیازمندان و خانواده‌های آسیب‌پذیر، درتطبیق طرح‌های عمرانی کشور نیز نقش مهم را ایفا نموده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت داخله: در شش ماه گذشته ۸ هزار و ۷۴۷ مورد جرمی در کشور ثبت شده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۳)

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت امور داخله روز پنج‌شنبه (۹حمل) در نشست خبری کارکردها و فعالیت‌های پولیس در شش ماه گذشته سال ۱۴۰۲ را با رسانه‌ها شریک نمود.

به گفته آقای قانع، در شش ماه پسین سال ۱۴۰۲  ۸ هزار و ۷۴۷ مورد جرمی ثبت شده که از این تعداد ۷ هزار و ۲۳۳ مورد کشف و یک هزار و ۵۲۵ مورد دیگر تحت تعقیب قرار دارند.

سخنگوی این وزارت می‌افزاید که در پیوند به ارتکاب جرایم جنایی گوناگون ۱۲هزار ۵۴۰ تن هم بازداشت شده اند. عبدالمتین قانع تصریح می کند که در این مدت، در سطح کشور ۲۱ اختطافچی را کشته، ۱۸فرد ربوده ‌شده را از چنگ اختطافچیان آزاد و در پیوند به جرایم اختطاف ۱۷۲تن بازداشت شده اند.

همچنان به گفته آقای قانع در پیوند به ارتکاب جرایم جنایی گوناگون ۱۲هزار ۵۴۰ تن بازداشت شده اند.

سخنگوی وزارت داخله در مورد توزیع پاسپورت می‌گوید که  در شش ماه پسین ۸۳۷ هزار جلد پاسپورت برای متقاضیان توزیع شده و برای فراهم کردن تسهیلات بیشتر در آینده نزدیک نیز سه نمایندگی جدید در شهرکابل ایجاد خواهد شد.

قانع گفت که: «روزانه ۱۰هزار جلد پاسپورت از سوی ریاست پاسپورت به شهروندان توزیع می‌گردد.»

به گفته‌ی آقای قانع کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر نیز به صفر رسیده و هشت ماشین تولید مواد مخدر، ۳۷۷ کارخانه تولید مواد مخدر در کشور کشف و از بین برده شده اند. هم‌چنان در بخش مسلکی سازی نیروهای پولیس، مبارزه با فساد و جمع آوری اسلحه نیز دست آوردهایی داشته اند.

وی همچنان گفت که، در جریان این مدت، در اکثریت ولایات کشور حتی یک رویداد امنیتی رخ نداده و هیچ تحرک ضد امنیتی نیز صورت نگرفته است.

به گفته آقای قانع، این میزان در مقایسه با چند دهه اخیر بی‌سابقه است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!