Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید امریکا بر ادامه فشار بر امارت اسلامی

منتشر شده

در

ایالات متحده امریکا تاکید کرده است که بر امارت اسلامی همچنان فشار وارد می‌کند تا به تعهدات اش در زمینه تامین حقوق بشر پابند باشد.

وزارت خارجه ایالات متحده در بیانیه ای هشدار داده است که اگر امارت اسلامی در زمنیه  حقوق بشر پابند نباشد و به حقوق زنان و دختران افغان به ویژه حق تحصیل آنان احترام نگذارد؛ ادامه این وضعیت به مردم افغانستان، رشد اقتصادی این کشور و آرزوی امارت اسلامی برای بهبود روابط اش با جهان آسیب خواهد رساند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا همچنان در یک نشست خبری از کشور های جهان خواسته است که در رویکرد شان نسبت به افغانستان متحد بمانند.

ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا گفت: “خواست ما همه یکی است، رفتن دختران به مکتب ودسترسی زنان به کار. همه اعضای ترویکا دراین خصوص رویکرد مشترک دارند. این پیامی است که طالبان نه تنها ازسوی ما بل ازسوی شرکای اروپایی‌ما، کشورهای منطقه وجهان دریافت کرده اند”.

به دنبال روی کار آمدن امارت اسلامی در بیست و چهارم اسد سال گذشته نگرانی ها نسبت به نقض حقوق بشری به ویژه حقوق زنان و دختران بیشتر شده و در تازه ترین مورد مسدود ماندن مکاتب به روی دختران واکنش های زیادی را به دنبال داشته است.

سمیرا حمیدی، مسئول بخش افغانستان در سازمان عفو بین الملل گفت: “نهادهای بین المللی حقوق بشر در قسمت مستند، گزارش دهی و همچنان دادخواهی بر حقوق زنان به شکل عموم بخصوص حق دسترسی دختران به تعلیم و تربیه در چند ماه گذشته کار می کنند و ما همچنان این دادخواهی خود را ادامه می دهیم.”

در همین حال امارت اسلامی در واکنش به فشارهای جهانی می گوید که دولت جدید افغانستان به تمامی موضوعاتی که ابعاد خارجی دارد حاضر به مذاکره است اما در مسایل داخلی افغانستان مستقلانه عمل خواهند کرد و به فشارهای بیرونی تن نخواهد داد.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی گفت: “امارت اسلامی در مورد تمام قضایایی کشور خود که ابعاد خارجی می‌داشته باشد با کشورهای بیرونی آماده گفتگو و مفاهمه است ولی ما منحیث یک نظام مسئول و ملت آزاد حق داریم که کشور خود را داشته باشیم و مطابق عنعنات، فرهنگ ارزش های ملی و اسلامی خود نظامی را داشته باشیم.”

حدود هشت ماه از حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان می گذرد اما تا کنون هیچ کشوری دولت جدید افغانستان را به رسمیت نشناخته است. آگاهان هم به این باورند که دولت تازه افغانستان تا چند قدمی به رسمیت شناختن قرار دارد که اگر در مواضع سختگیرانه شان اندکی نرمش از خود نشان دهند.

رویداد های اخیر

افغانستان و ازبکستان بر گسترش همکاری‌های تجارتی و اقتصادی تأکید کردند

این موضوع در دیدار نورالدین عزیزی، وزیر وزارت صنعت و تجارت افغانستان، با امانبای اورینبایف، رئیس شورای عالی منطقه قره‌قالپاقستان ازبکستان، در شهر مزارشریف مطرح شده است.

Published

on

افغانستان از ازبکستان خواسته است تا برای تقویت روابط تجارتی میان بخش خصوصی دو کشور، یک دفتر هماهنگی و ارتباطی در بازار مرزی ترمذ ایجاد کند.

این موضوع در دیدار نورالدین عزیزی، وزیر وزارت صنعت و تجارت افغانستان، با امانبای اورینبایف، رئیس شورای عالی منطقه قره‌قالپاقستان ازبکستان، در شهر مزارشریف مطرح شده است.

در این دیدار، دو طرف درباره گسترش همکاری‌ها در بخش صادرات پنبه، زغال‌سنگ، میوه‌های تازه و خشک افغانستان و همچنان پروژه‌های مشترک در بخش تولید مواد غذایی، مصالح ساختمانی، گردشگری، تولید دوا، پروسس مواد معدنی و سرمایه‌گذاری در بخش‌های مهم اقتصادی گفتگو کردند.

مقام‌های ازبکستان همچنین از برنامه ایجاد اتاق‌های تجارت در روسیه، قزاقستان و قرغیزستان برای حمایت از صادرات و دسترسی بهتر به بازارهای منطقه خبر داده‌اند.

در همین حال، هیئت ازبکستانی در جریان سفر خود نمایشگاهی از تولیدات ملی این کشور را نیز در شهر مزارشریف افتتاح کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جاپان بورسیه‌های جدید تحصیلی برای افغان‌ها اعلام کرد

Published

on

سفارت جاپان در کابل بورسیه‌های جدید تحصیلی برای سال ۲۰۲۷ اعلام کرده است. متقاضیان علاقه‌مند و واجد شرایط می‌توانند دستورالعمل‌ها و فورم‌های درخواست را از وب‌سایت رسمی «تحصیل در جاپان» دانلود کنند و باید درخواست‌های خود را تا ۲۵ می ۲۰۲۶ ارسال کنند.

امتحان کتبی در کابل در ۱۸ جون ۲۰۲۶ اخذ و پس از آن در ماه جولای مصاحبه انجام خواهد شد.

سفارت جاپان خاطرنشان کرده که بنیاد آقاخان در جمع‌آوری درخواست‌ها و تسهیل امتحانات کتبی کمک خواهد کرد، اما در روند انتخاب دخالتی نخواهد داشت.

این سفارت همچنین تأکید کرد که انتخاب به طور مستقل توسط سفارت و دولت جاپان، بر اساس شایستگی تحصیلی، کیفیت اسناد درخواست و عملکرد در امتحان کتبی و مصاحبه، بدون در نظر گرفتن پیشینه مذهبی، زبانی یا قومی انجام خواهد شد.

سفارت جاپان به متقاضیان هشدار داد که متوجه کلاهبرداری‌ها باشند و تأکید کرد که در هیچ مرحله‌ای از روند درخواست، نیازی به پرداخت پول نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آغاز روند توزیع بیش از یک هزار نمره زمین برای عودت کنندگان در لوگر

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزرا، در سفرش به لوگر اعلام کرده است که بیش از یک هزار نمره زمین در این ولایت برای عودت کنندگان توزیع خواهد شد.

او در مراسم افتتاح این شهرک، بر سرعت‌بخشیدن به روند توزیع نمرات رهایشی برای عودت کنندگان تأکید ورزید.

حنفی گفت: «امروز این شهرک را افتتاح کردیم که بیش از یک هزار نمره است. این نمره‌ها به مهاجرین توزیع می‌شود. علاوه بر این، دیگر شهرک‌ها نیز به زودی ساخته می‌شود.»

معاون اداری ریاست الوزرا خاطرنشان کرد که در سه سال گذشته بیش از پنج میلیون مهاجر از کشورهای همسایه به کشور عودت کرده اند و امارت اسلامی خدمات خود را برای آنان ارائه می‌نماید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!