اخبار ویژه
آمادگی حکومت برای کنفرانس ۲۰۲۰ افغانستان

افغانستان و شرکای خارجی آن در کابل برای کنفرانس ۲۰۲۰ افغانستان – آخرین نشست تعهد دهه تحول – را آغاز کرده اند.
به همین مناسبت روز سهشنبه برنامه ای با حضور نمایندگان بیش از ۷۰ کشور جهان، نهادهای بین المللی و نمایندگان جامعه مدنی در کابل برگزار شده بود.
این کنفرانس آخرین نشست تعهد دهه تحول (۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴) خواهد بود که برای کمک به خود اتکایی افغانستان در ماه نوامبر برگزار خواهد شد.
انتظار میرود جامعه بین المللی و افغانستان تعهدات شان در زمینه توسعه و ثبات کشور را تا سال۲۰۲۴ میلادی تجدید کنند.
این کنفرانس دو روزه در ۲۳ و ۲۴ نوامبر برگزار می شود. اما کنفرانس اصلی در روز دوم برگزار می شود که در مورد چالش ها و دستاوردهای اساسی برای کشور گفتگو خواهد شد.
عبدالهادی ارغندیوال سرپرست وزارت مالیه کشور روز سهشنبه در سخنرانی افتتاحیه خود گفت: “کنفرانس ۲۰۲۰ افغانستان فرصتی منحصر به فرد برای کار مشترک با تعهد قوی برای موثریت کمک و پاسخگویی متقابل برای بهبود شفافیت، مشروعیت، و همچنین اثربخشی خواهد بود.”
آقای ارغندیوال گفته است: “پیشرفت در مورد پاسخگویی متقابل از اهمیت بیشتری برخوردار است و هم دولت و هم شرکای بین المللی ما باید خود و یکدیگر را مسوول استفاده از منابع توسعه و نتایج توسعه بدانند.”
در همین حال رییس جمهور اشرف غنی، که هم اکنون در دوحه پایتخت قطر به سر می برد، در پیام ویدیویی گفت: “روند آماده سازی کنفرانس فرصتی را برای ما فراهم کرده است که بتوانیم بحث جامع و مفصلی درباره مسیر توسعه گذشته، حال و آینده افغانستان داشته باشیم.”
آقای غنی افزوده است: “این کنفرانس فرصتی برای ادامه همکاری جامعه جهانی با افغانستان است و گفتگوی سازنده مداوم با تمرکز بر سیاست و تطبیق آن پیش از کنفرانس و پس از کنفرانس خواهد بود.”
این نشست بخش دوم کنفرانس صلح و توسعه ملی افغانستان که چشم انداز، استراتژی و برنامه های توسعه را برای دوره ۲۰۲۱ تا ۲۰۱۵ بر سه محور بازار، دولت، و ساخت صلح را ارایه میکند، خواهد بود.
در این کنفرانس نمایندگان بیش از ۷۰ کشور جهان، مقام های حکومت افغانستان، نهادهای بین المللی و جامعه مدنی شرکت خواهند کرد.
با توجه به بیماری همه گیر کووید-۱۹ این کنفرانس به صورت انلاین برگزار و از طریق ویب نشرات مستقیم خواهد داشت.
اخبار ویژه
یک زندانی گوانتانامو آزاد و به امارت اسلامی سپرده شد

اسدالله هارون، یک شهروند افغان پس از اسارت حدود ۱۵ سال در زندان گوانتانامو از سوی امریکا آزاد و به مقامهای امارت اسلامی در کابل سپرده شد.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در اعلامیه ای گفته که آقای هارون در نتیجه تلاشهای امارت اسلامی و تعامل مثبت با امریکا از زندان رها شده است.
او گفت: “امارت اسلامی افغانستان رهایی زندانیان افغان را در سایر کشورها و جویا شدن احوال آنان را نیز وجیبه خود می داند و تلاش میکند که هیچ افغانی در سایر کشورها در حالت مظلومیت قرار نداشته باشد.”
وی افزود که اکنون نیز امارت اسلامی با شماری از کشورها که در آنجا افغان ها به عناوین مختلف زندانی اند، در حال تماس است و در راستای رهایی عاجل آنان تلاش ها جریان دارد.
آقای مجاهد همچنان از قطر برای ایجاد سهولت در این زمینه سپاسگزاری کرده است.
اخبار ویژه
وزارت انرژی و آب: شانزده پروژه تولید برق روی دست گرفته شده است

وزارت انرژی وآب میگوید که شانزده پروژه تولید برق را روی دست گرفته است تا افغانستان در درازمدت بتواند از رهگذر تولید انرژی برق به خودکفایی برسد.
مولوی اختر محمد نصرت، سخنگوی این وزارت گفته است که از مجموعه این پروژه ها، دوازده پروژه آن تولید برق حرارتی و آفتابی خواهد بود. به گفته وی، طرح این پروژه ها را در حال حاضر با سرمایه گذاران داخلی و خارجی شریک کرده اند تا با جلب توجه سرمایه گذاران کار عملی این پروژه ها آغاز شود.
با این حال، آقای نصرت میافزاید که با سرمایه سرمایه گذاران کشورهای روسیه، ایران، امریکا، چین و ترکیه بحثهای دراین مورد شده است اما هیچ توافقی روی هیچ یکی از این پروژه ها صورت نگرفته است.
درهمین حال، آگاهان اقتصادی به این باورند که اگر در بخش تولید برق سرمایه گذاری صورت گیرد، صنعت کشور رشد خواهد کرد، زیرا بخش بزرگ از مشکلات صنعت کاران در کشورهمین کمبود و یا هم نبود برق است.
تاج محمد تلاش، یکی از آگاهان اقتصادی کشور میگوید: “من فکر میکنم که دومین عامل که میتواند در رشد سکتور زراعت نقش مهم را انجام دهد، انرژی است. امارت اسلامی میتواند انرژی را به سه بخش اولویت بندی کند، از طریق آب، باد و آفتاب.”
این درحالیست که افغانستان بیشترین پول را به کشورهای بیرونی از بابت صرفیه برق می پردازد. بربنیاد آمار وزارت اقتصاد، هم اکنون افغانستان سالانه بیش از۲۵۰ میلیون دالر هزینه مصرف برق را به کشورهای دیگر میپردازد.
اخبار ویژه
اوزبیکستان: طیارههای دولت پیشین افغانستان را به امارت اسلامی نمیدهیم

مقامهای اوزبیکستان میگویند که دهها طیاره قوای هوایی افغانستان که توسط پیلوتهای حکومت پیشین این کشور به اوزبیکستان آورده شده اند، ملکیت ایالات متحده بوده و به امارت اسلامی افغانستان داده نمی شوند.
بر اساس گزارشها، در اواخر ماه اگست، شماری از پرسونل نظامی افغان همراه با اعضای خانوادههای شان فقط چند ساعت قبل از سقوط کابل به دست امارت اسلامی توسط حدود ۵۰ طیاره و هلیکوپتر به اوزبیکستان و تاجیکستان فرار کردند.
عصمتالله ارگاشف، مشاور ارشد شوکت میرضیایف، رییس جمهور اوزبیکستان اخیراً در مصاحبه با صدای امریکا گفته است که این طیارهها متعلق به ایالات متحده است و به کابل باز نخواهند گشت.
آقای ارگاشف که دپلومات ارشد ازوبیکستان در امور افغانستان است، گفت:” دولت ایالات متحده هزینهٔ آنها را پرداخته است. دولت [ ایالات متحده] دولت پیشین افغانستان را تمویل میکرد و بنابرین ما معتقدیم که این کاملاً به واشنگتن بستگی دارد که با آنها [طیارهها] چه میکند.”
او افزود:” ما این تجهیزات نظامی را در توافق با ایالات متحده نگه داشته ایم و به طالبان (امارت اسلامی افغانستان) هم چنین گفته ایم.”
در همین حال مقامات دفاعی ایالات متحده نیز به صدای امریکا تایید کرده اند که اوزبیکستان و تاجیکستان هیچ برنامهای برای تحویل این طیارهها به امارت اسلامی ندارند.
راب لودویک، یک سخنگوی وزارت دفاع امریکا، در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت این طیارهها و هلیکوپترها گفت: “این طیارهها موضوع همکار امنیتی منطقهای با دولتهای اوزبیکستان و تاجیکستان است”.
او گفت که ۴۶ طیاره در اوزبیکستان و ۱۸ طیاره در تاجیکستان وجود دارد که شامل هلیکوپترهای Mi-17 UH-60 و همچنین طیارههای بال ثابت PC-12، C-208، AC-208 و A-29 میباشند.
تخمینهای غیررسمی نشان میدهد که حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ افغان در این طیارهها به اوزبیکستان و حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ نفر به تاجیکستان رفته اند.
پیلوتهای این طیارهها در ماههای سپتامبر و نوامبر سال گذشته به امارات متحده عربی و سپس به ایالات متحده منتقل شدند.
این درحالی است که پیش از این ملا محمد یعقوب، سرپرست وزارت دفاع بتاریخ۱۱ جنوری (۲۱ جدی) به تاجیکستان و اوزبیکستان هشدار داد تا طیارهها و هلیکوپترهای این کشور را برگردانند.
ملا یعقوب گفت که از این کشورها میخواهد تا در این راستا اقدام کنند، زیرا هیچ کشور حق ندارد که طیارهها و هلیکوپترهای افغانستان را نزد خود نگهدارد یا از آن استفاده کند، در غیر آن امارت اسلامی دست به اقدام تلافیجویانه خواهد زد.
او افزود: “با بسیار احترام از آنان تقاضا میکنم که صبر ما را نه آزمایند و ما را مجبور نسازند که تا حد توان دست به عمل مشابه بزنیم.”
مقامات امریکایی میگویند که هنوز در مورد اینکه آیا این طیارهها در آن کشورها باقی بمانند یا به جای دیگری منتقل شوند، تصمیم گرفته نشده است. اما میافزایند که به هیچ وجه به امارت اسلامی داده نخواهند شد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
بستههای کمکی سازمان جهانی غذا به مناطق زلزلهزده کشور
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امریکا: تلاشها برای سپردن طیارههای نظامی منتقل شده از افغانستان به تاجکستان جریان دارد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امارت اسلامی از کشورهای جهان خواست با مهاجرین افغان بربنیاد حقوق بینالمللی رفتار کنند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
صدها تن بر اثر زلزله در شرق افغانستان کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
متقی: امارت اسلامی متعهد به تأمین امنیت شخصیتهای عودت کننده میباشد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
رییس صحت عامه پکتیکا: سه هزار خانواده زلزله زده به کمک عاجل نیاز دارند
-
ورزش5 روز ago
جدول مسابقات هشتمین لیگ شپگیزه کرکت افغانستان اعلان شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
کمک های غذایی، غیر غذایی و صحی بنیاد بیات به زلزله زدگان توزیع شد