رویداد های اخیر
اتحادیه اروپا: گفتگوهای بینالافغانی در داخل افغانستان برگزار شود
نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان میگوید که نیاز است تا گفتگوهای بینالافغانی در داخل این کشور برگزار شود و اقشار مختلف جامعه در آن حضور داشته باشند.
توماس نیکلاسون در یک نشست خبری در کابل امروز (یکشنبه، ۱۴ حوت) گفت افغانهایی که بیرون از افغانستان بهسر میبرند، نباید از این مذاکرات خارج کرده شوند.
او گفت: «من امیدوارم که گفتگو در داخل کشور آنها (افغانها) انجام شود. من فکر نمیکنم نیازی به حذف افغانها در خارج وجود داشته باشد، اما فکر میکنم تجربه من این است برای اینکه بتوانید یک گفتگوی معنادار داشته باشید، باید رودررو بنشینید و بهصورت مداوم تعامل کنید، و اگر در عین مکان باشید، بسیار سادهتر خواهد بود.»
وی افزود: «فکر میکنم واضح است که چه کسی در یک طرف میز قرار میگیرد و این البته مقامات بالفعل (امارت اسلامی) خواهد بود. تصمیمگیری یا یافتن راهی برای اینکه چه کسی نماینده سایر افغانها باشد دشوارتر است. در واقع، من فکر نمیکنم که ما لزوماً به این موضوع بهعنوان یک میز دو طرف فکر کنیم. من فکر میکنم که ما باید بیشتر بهعنوان میزگردی در مورد آن فکر کنیم که در آن شما علایق مختلف، علایق سیاسی متفاوت، ریشههای قومی مختلف، مردان و زنانی که میتوانند دور هم جمع شوند، داشته باشید.»
آقای نیکلاسون همچنان گفت در حالی که بیش از ۲۸ میلیون تن از شهروندان افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند اما تعلیق کار زنان در انجوهای خارجی و داخلی از سوی امارت اسلامی روند کمکرسانی به نیازمندان را پُر چالش ساخته است.
نیکلاسون گفت: «زمستان سخت رو به پایان است، اما وضعیت بشردوستانه بدتر از گذشته باقی مانده است چنانچه بیش از ۲۸ میلیون افغان آسیبپذیر نیازمند کمک هستند که بیش از نیمی از آنها کودکان زیر ۱۷ سال اند.»
این دیپلومات ارشد اتحادیه اروپا همچنان گفت که مقامهای امارت اسلامی میپذیرند که دختران و زنان حق تعلیم و تحصیل دارند، اما از سوی آنان هیچ «تعهد قاطعی» مبنی بر بازگشایی مکاتب در آغاز سال جدید تعلیمی دریافت نکرده است.
نیکلاسون گفت: «اگرچه بسیاری (وزرا) حق تحصیل دختران و زنان را میپذیرند، اما با وجود سؤال بسیار صریح از سوی ما، من هیچ تعهد قاطعی مبنی بر بازگشایی مکاتب در آغاز سال تعلیمی پس از نوروز نشنیدم. اما باز کردن مکاتب و پوهنتونها برای ارایه آموزش با کیفیت به پسران و دختران، زنان و مردان افغان یک امر اختیاری نیست. این یک سرمایهگذاری ضروری در آینده، در نسل آینده، در یک افغانستان بهتر است، و مهمتر از همه، این خواست همه افغانهایی است که با آنها صحبت میکنیم.»
رویداد های اخیر
د افغانستان بانک: طی یک سال گذشته بیش از ۷ میلیارد افغانی پول فرسوده از بازارها جمعآوری شده است
د افغانستان بانک میگوید که در یک سال گذشته بیش از هفت میلیارد افغانی پول مندرس را از بازارهای پولی کشور گردآوری کرده است.
مسوولان این بانک از شهروندان خواستهاند که در معاملات روزانه خود به حفاظت از پول افغانی توجه کنند.
به گفته آنان، این روند بیشتر توسعه خواهد یافت و همچنان بانکنوتهای جدید افغانی در بازار تزریق شده است.
حسیبالله نوری، سخنگوی این بانک گفته است: «د افغانستان بانک متعهد است تا برای شهروندان در تمام بخشهای مالی و بانکی سهولت ایجاد کند. جمعآوری بانکنوتهای مندرس از بازارها ادامه دارد و این یک پروسه دوامدار است. طی یک سال گذشته د افغانستان بانک توانسته است که بیش از هفت میلیارد افغانی پول مندرس را جمعآوری کند.»
از سویی هم، باشندگان برخی ولایات نیز بیان نمودهاند که به دلیل افزایش پول کهنه در امور روزمره خود با مشکلات زیادی مواجه هستند.
در همین حال، مسوولان انجمن صرافان سرای شهزاده نیز گفتهاند، بانک مرکزی توانسته است که بیشتر پولهای مندرس را از بازار پولی جمعآوری کند و به جای آن پولهای جدید به بازار تزریق کند.
مسوولان بانک مرکزی همچنان اظهار کردهاند که روند جمعآوری پولهای مندرس از مارکیتهای پولی ادامه خواهد داشت و از مردم نیز میخواهند که به مصونیت فیزیکی پول افغانی توجه جدی داشته باشند.
رویداد های اخیر
ایران میگوید که سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر را هزینه مهاجران افغان میکند
امیر سعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل متحد اعلام کرده که کشورش سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر را برای تامین نیازهای مهاجران افغان هزینه میکند، در حالی که با حمایت کافی از سوی جامعه بینالمللی همراه نبوده است.
ایروانی روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت ملل متحد درباره افغانستان گفت: «ایران بهعنوان یک همسایه، بهویژه پس از خروج بیپروای ایالات متحده در سال ۲۰۲۱، بخش نامتناسبی از بار ناشی از بحران افغانستان را متحمل شده است. بیش از شش میلیون افغان در ایران پناه گرفتهاند که فشار زیادی بر منابع محدود ما وارد کرده است. ایران سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر برای تأمین نیازهای آنان هزینه میکند، اما این بار با حمایت کافی از سوی جامعه بینالمللی مواجه نشده است.»
این دیپلومات ارشد ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: «کشورهایی مانند ایران و پاکستان نیازمند کمکهای مستمر هستند، در حالی که تلاشها باید بر تقویت ظرفیت افغانستان برای ارائه مسکن، شغل و خدمات اساسی متمرکز شود تا بازگشت پناهندگان امکانپذیر گردد.»
ایروانی افزود که ایجاد حکومتی که وضع قوانین آن با نمایندگان ملت باشد و حکومتی همه شمول برای صلح و ثبات بلندمدت در افغانستان ضروری است.
وی افزود که چنین حکومتی میتواند به چالشهای کلیدی پرداخته، از بازگشت درگیری جلوگیری کرده و جریان پناهندگان به کشورهای همسایه را مهار کند.
رویداد های اخیر
قصر سفید: تهدید داعش در افغانستان وجود دارد
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا در پاسخ به سوالی در مورد حمله بر خلیل الرحمن حقانی، سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان گفته است که هنوز تهدید داعش در افغانستان وجود دارد و این گروه امارت اسلامی را هدف قرار میدهد.
آقای کربی در یک نشست خبری روز پنجشنبه گفت که امریکا پس از خروج از افغانستان، توانایی انجام عملیات ضد تروریزم از بیرون از کشور را بهبود بخشیده است.
او در مورد روند انتقال همکاران سابق نیروهای امریکایی در افغانستان گفت که تا کنون برای ۷۶ هزار ویزه خاص مهاجرتی برای آنان و خانوادههای شان صادر شده است و از کانگرس درخواست شده که صدور تعداد بیشتری ویزه را اجازه دهد.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
قطر و امریکا ۵۰ میلیون دالر به تعلیم و تربیه در افغانستان کمک میکنند
-
International Sports5 روز ago
تلویزیون آریانا فصل افتتاحیه سوپرلیگ ۱۰ آوره سریلانکا را نشر میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
بلینکن از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سرپرست وزارت مهاجرین در انفجاری در کابل به شهادت رسید
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قرارداد جاناتان ترات، سرمربی تیم ملی کریکت افغانستان تمدید شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
حقانی: دین نباید انحصار شود، حاکم نباید هر سخن خود را تحمیل کند
-
رویداد های اخیر18 ساعت ago
قصر سفید: تهدید داعش در افغانستان وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
امارت اسلامی: خلیلالرحمن حقانی «يک مجاهد خستهناپذير در راه خدا» بود