صحت
اتحادیه خدمات دوایی هرات: هنوز هم دوا به گونه غیرقانونی وارد کشور میشود

اتحادیه خدمات دوایی در هرات میگوید که هنوز هم بازار قاچاق ادویه گرم است و به گونه غیرقانونی وارد کشور میشود.
به گفته این اتحادیه، شرکت های مختلف دواها را با برند ونشان خاص وارد می کنند، بناءً تفاوت قیمت در بازارها محسوس است.
این در حالی است که شهروندان میگویند که در بعضی از دواخانه ها اضافه ستانی وجود دارد.
احمد فردین جامی، باشنده هرات میگوید: «به جای همکاری با مردم، مشاهده میشود که قیمت دوا در دواخانه ها افزایش پیدا کرده یا هر کمپنی عین دوا را با نام مخصوص خود به بازار عرضه میکند.»
عبدالوحید مفکر، باشنده هرات میگوید: «ریاست صحت عامه باید روی این موضوع یک برنامه ریزی منظم داشته باشد تا دواخانه ها را نظارت کنند.»
اتحادیه خدمات دوایی در زون غرب به این باور است که بازار دوا هنوز هم به گونه صدفیصد کنترول نمی شود، روند قاچاق دوا به داخل کشور ادامه دارد و شرکتهای مختلف دواها را با برند ونشان خاص وارد می کنند، بناءً تفاوت قیمت در بازار دوا محسوس است.
عبدالکریم شیرزاد، رئیس اتحادیه خدمات دوایی زون غرب میگوید: «هنوز قوانین صد فیصد تطبیق نمیشود. امکانات ارگان های مسئول آنقدر وسیع نیست که بتوانند دقیقاً تحت کنترول بگیرند. اتحادیه های دوایی در سراسر افغانستان وجود دارد که همین زنجیره اتحادیه ها یک کمی بازار را تحت کنترول دارند ولی اتحادیه ها ادارات اجرایی نیستند.»
اما اداره صحت عامه تاکید میکند که بارها با کسانی که اضافه ستانی کرده و یا جواز آنها مشکل داشته برخورد جدی صورت گرفته است.
محمد آصف کبیر، معاون صحت عامه هرات میگوید: «اداره صحت عامه همیشه در برنامه های نظارتی خود، اسناد و مدارکی که شرکت دوا را خریداری کرده با آن قیمتی که به فروش میرساند، تطابق داده است ولی ما شاهد مواردی هم بودیم که تخطی های دال بر اضافه ستانی هایی صورت میگرفته است.»
از سوی دیگر برخی فروشنده های دوا به این باور اند که قیمت ها در بازارهای جهانی درحال تغییر است. با این حال دوای مورد نیاز بازار از صدها شرکت خارجی وارد کشور میشود، بناءً متنوع بودن دواها سبب تفاوت در قیمت آنها شده است.
فریدون توخی، وکیل صنف دواخانه داران شهر هرات میگوید: «فعلاً دواهای که در بازار فروخته میشود، دواهای اصلی و با کیفیت و از کمپنی های معتبر بینالمللی است.»
خالد احمد غفوری، وارد کننده دوا میگوید: «دو بحث اینجا وجود دارد، یکی اینکه مردم میگویند دوا گران شده است. یکی اینکه به سطح جهانی اگر ما و شما حساب بکنیم، مواد خام در تمام جهان هر چه که باشد، گران شده است.»
در هرات صدها دواخانه و شرکت واردکننده دوا وجود دارد و همواره مسئله تفاوت قیمتها معضل جدی برای مردم بوده است.
صحت
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
به گفته سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد از اوایل ماه اپریل دستکم ۴۴۹۰۰ افغاتن برگشته اند که حدود ۵۸ درصد آنها کودک هستند.

وزارت صحت عامه میگوید که در نشستی که به رهبری امینالله شریف، رئیس صحتعامه ولایت ننگرهار برگزار شد، در آن نمایندهگان سازمان صحی جهان، اداره یونیسیف، مؤسسه تطبیق کننده جک و یک تعداد از نمایندهگان مؤسسات دیگر اشتراک داشتند درباره گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در گذرگاه تورخم برگزار شد.
در اعلامیهای وزارت صحت عامه آمده است که در این نشست در مورد پاسخ گویی و آمادهگی در حالات اضطراری، گسترش عرضه خدمات صحی برای عودتکنندهگان و حل مشکلات موجود بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
همچنان، تصمیم گرفته شد تا شمار مراکز صحی و کارمندان صحی افزایش یابد، تا به مشکلات صحی عودتکنندهگان به موقع رسیدهگی شود.
این درحالیست که جمعیت هلال احمر افغانی میگوید که در یک هفته گذشته برای حدود ۲ هزار مهاجر افغانستانی اخراجشده از پاکستان خدمات صحی ارائه کرده است. این جمعیت گفته که روزانه برای ۱ هزار و ۵۰۰ عودتکننده نیز غذای آماده توزیع میشود.
گفتنی است که روزانه هزاران نفر از مهاجرین افغان به گونه اجباری از پاکستان اخراج میشوند.
به گفته سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد از اوایل ماه اپریل دستکم ۴۴۹۰۰ افغاتن برگشته اند که حدود ۵۸ درصد آنها کودک هستند.
صحت
سازمان ملل: کاهش کمکهای خارجی باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت میشود
گزارش سازمانهای سازمان ملل از جمله سازمان جهانی صحت (WHO) در روز دوشنبه نشان میدهد که در سطح جهانی، بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، مرگ و میر مادران ۴۰ درصد کاهش داشته است

سازمان ملل میگوید کاهش کمکها میتواند باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت شود.
خبرگزاری رویترز نوشته است که، سازمان ملل هشدار داده است که کاهش بودجههای کمکرسانی تهدیدی برای تضعیف سالها پیشرفت در کاهش مرگ زنان در دوران بارداری و ولادت است و میتواند منجر به افزایش مرگ و میر زنان و نوزادان شود.
گزارش سازمانهای سازمان ملل از جمله سازمان جهانی صحت (WHO) در روز دوشنبه نشان میدهد که در سطح جهانی، بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، مرگ و میر مادران ۴۰ درصد کاهش داشته است که عمدتاً به دلیل دسترسی بهتر به خدمات صحی ضروری است.
با اینکه این گزارش مستقیماً به قطع کمکهای خارجی امریکا اشاره نکرده اما تاکید دارد که روند کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان با روند کنونی میتواند برعکس شود.
به جز امریکا سایر کشورهای کمک کننده از جمله بریتانیا نیز برنامههایی را برای کاهش بودجه کمک اعلام کرده اند. در این گزارش آمده است که حتی قبل از کاهش کمکها به رهبری ایالات متحده، اوضاع در برخی کشورها رو به عقب بود و پیشرفت از سال ۲۰۱۶ در سطح جهانی کند شده است.
این کاهش خدمات حیاتی برای سلامت مادران، نوزادان و کودکان در بسیاری از کشورها را به تعویق میاندازد و از سوی دیگر تعداد کارکنان را کاهش میدهد، تأسیسات را تعطیل کرده و زنجیره تامین تجهیزات را مختل میکند.
گفتنی است ترمپ با آمدن دوباره به قصر سفید دستور تعطیلی اداره توسعه خارجی امریکا را صادر و هزاران نیروی آن را اخراج کرد.
صحت
هشدار سازمانهای جهانی از پیامدهای قطع کمکها در بخش صحی افغانستان

سازمانهای جهانی از پیامدهای قطع کمکها در بخش صحی و کاهش بودجه نهادهای امداد رسان برای افغانستان هشدار میدهند.
نهادهای مربوط به سازمان ملل گفتهاند که دستور کامل قطع کمکهای دولت ایالات متحده و کاهش بودجه سال ۲۰۲۵، باعث تعلیق یا بستهشدن نزدیک به دو هزار مرکز صحی در افغانستان خواهد شد.
از سویی هم، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) هشدار داده است که اگر تنها ۲۵ درصد از بودجه تأمین شود، از میان ۹.۳ میلیون نفر که به خدمات صحی نیاز دارند، ۷ میلیون نفر از این خدمات محروم خواهند شد.
این گزارش خاطرنشان ساخته که بدون تأمین فوری و بودجه کافی، میزان مرگ ومیر کودکان ممکن است به طور چشمگیری افزایش یابد، زیرا سوءتغذیه همچنان یکی از علل اصلی مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال است.
برنامه جهانی غذا نیز هشدار داده که افغانستان با بحران شدید سوءتغذیه در میان کودکان روبهرو است و پیشبینی میشود که در سال ۲۰۲۵، تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه به ۳.۵ میلیون نفر برسد.
گزارشهای جدید برنامه جهانی غذا نشان میدهند که از هر۱۰ خانواده در افغانستان، ۸ خانواده قادر به تأمین یک رژیم غذایی کافی نیستند و از هر چهار خانواده، سه خانواده برای خرید مواد غذایی اولیه مجبور به قرض گرفتن پول میشوند.
نهادهای سازمان ملل بر لزوم توجه فوری جامعه جهانی به وضعیت انسانی در افغانستان و ارائه کمکهای بشردوستانه تأکید کردهاند.
این درحالی است که پیشتر وزارت اقتصاد گزارشهای برخی نهادهای بینالمللی در مورد گسترش فقر در افغانستان را اغراق آمیز و دور از واقعیت دانسته بود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پولیس آلمان هشت مورد جعل اسناد در میان مهاجرین تازه وارد افغان را بررسی میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مولانا فضل الرحمان: اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام میگیرد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
حماس: اسرا را تنها در صورت پایان جنگ آزاد میکنیم، آتشبس موقت را نمیپذیریم
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سارنوالان امریکایی: افغان متهم به قصد حمله در روز انتخابات به جرم خود اعتراف کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
معاون صدر اعظم پاکستان فردا به کابل سفر میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان طی کمتر از سه هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار افغان را اخراج کرده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
راتوات: راه حل مشکلات افغانستان تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است