Connect with us

رویداد های اخیر

اداره جهانی غذا بار دیگر از وقوع فاجعه انسانی در افغانستان هشدار داد

منتشر شده

در

اداره غذا و زراعت سازمان ملل با نشر گزارشی می‌گوید در آینده نزدیک در افغانستان حدود شش میلیون تن از رهگذر گرسنگی با وضعیت عاجل مواجه خواهند شد.

بربنیاد گزارش مشترک اداره غذا و زراعت ملل متحد و برنامه جهانی غذا قرار است تا ماه نوامبر سال روان میلادی، حدود شش میلیون نفر در افغانستان از رهگذر گرسنگی در وضعیت عاجل قرار بگیرند.

در این گزارش که به چندین محراق گرسنگی در جهان از نوامبر ۲۰۲۲ تا جنوری ۲۰۲۳ اشاره شده آمده است که پس از ماه نوامبر احتمالاً در افغانستان ناامنی غذایی بیشتر و مرگ و میر گسترده به دلیل گرسنگی شدید و هوای سرد، افزایش خواهد یافت.

این ادارات ملل متحد گفته اند که زمستان گذشته در ساحات مرتفع افغانستان ۲۰ هزار نفر با گرسنگی شدید مواجه شدند.

دراین گزارش آمده است :« افغانستان، اتیوپیا، نایجریا، سودان جنوبی، سومالیا و یمن به عنوان نقاط داغ در بالاترین سطح هشدار قرار دارند، ده‌ها میلیون تن دراین کشورها درسطح فاجعه‌بار گرسنگی مواجه اند واقعات مرگ و میر کودکان به دلیل سوء تغذیه نگران کننده است، برای رسیدگی به این مشکلات نیازاست تا اقدام مشترک صورت بگیرد.»

از سوی هم وزیر خارجه قطر با نگرانی از اوضاع وخیم افغانستان خواستار بسیج شدن تلاش‌های جامعه جهانی برای حل مسایل افغانستان شده است.

شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی وزیرخارجه قطر می‌گوید:« ما تلاش می‌کنیم تا این وخامت را که در وضعیت افغانستان رخ داده است، حل کنیم چه وضعیت انسانی و چه وضعیت اقتصادی، ما معتقدیم که جامعه جهانی باید دور هم جمع شود و باید یک سلسله شروطی را که باید توسط رهبری افغانستان رعایت می‌شد، به آنها پیشکش کنند تا دولت کنونی افغانستان زمینه فراهم سازی این شرایط را فراهم و یک راه روشن را برای مطابقت با آن پیدا کند.»

درهمین حال، شماری از شهروندان کشور که از بیکاری و ستم روزگار به سطوح آمده اند می‌گویند؛ زنده‌‌گی شهروندان افغانستان نباید گروگان معاملات سیاسی باشد.

آنان از جامعه‌ی جهانی میخواهند که باید فوراً برای جلوگیری از رفتن سریع افغانستان به سوی فروپاشی کامل و فاجعه انسانی، گام‌های همه‌جانبه بردارد.

امارت اسلامی اما بارها چنین هشدارها را رد کرده و گفته است، وضعیت را به آن پیمانه که سازمان‌های جهانی نگران کننده عنوان میکنند نیست.

در حال حاضر هم معاون سخنگوی امارت اسلامی تأکید میکند که به شمول پول‌های مسدود مانده افغانستان، تمامی حقوق افغان‌ها باید اعاده شود.

با این حال، آگاهان اقتصادی می‌گویند، برای کاهش فقر، بیکاری و بحران بشری در افغانستان باید شکل گرفتن زیر بناهای اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.

به باور این آگاهان، ادارات سازمان ملل متحد اگر به جلب منابع کمک‌های مالی با دیگر سازمان‌ها برای افغانستان کار کند تا این هشدارها، پروژه‌های که پس از سرنگونی نظام جمهوریت متوقف مانده اند به حرکت خواهند آمد و زمینه اشتغال زایی فراهم خواهد شد و همین گونه فقر هم آرام آرام کاهش خواهد یافت.

پیش از این، برنامه جهانی غذا سازمان ملل تخمین زده بود که بیش از ۲۰ میلیون تن در افغانستان - حدود نصف جمعیت این کشور با بحران شدید گرسنگی مواجه اند و به فراهم‌آوری کمک‌های بیشتر جامعه بین‌المللی به افغان‌های نیازمند تاکید کرده بود.

این هشدارها در حالی مطرح می‌شوند که افغانستان عملاً با بحران اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کند و جامعه جهانی با سقوط نظام قبلی کمک‌های‌شان را به افغانستان قطع کرد. اکنون صدها هزار نفر بیکار شده‌اند و سیستم بانکی با مشکل روبه‌رو است.

رویداد های اخیر

ملاله یوسف‌زی خواهان حمایت جهانی از حق آموزش دختران و زنان در افغانستان شد

Published

on

ملاله یوسف زی، برنده جایزه صلح نوبل و از فعالان حق آموزش برای دختران، می‌گوید که جامعه جهانی باید برای حقوق زنان افغان در کنار آنها بایستد.

ملاله یوسف زی به روز شنبه (۱۹عقرب) در یک مصاحبه با شبکه اسکای نیوز گفته است که تلاش‌ها را برای حمایت سیستماتیک از حقوق زنان در افغانستان مطابق با قوانین بین‌المللی آغاز کرده است.

ملاله می‌گوید که به چنین رهبرانی نیاز است که برای حقوق دختران و زنان افغان تلاش کنند.

پس از برگشت امارت اسلامی، این چندمین بار است که ملاله برای حمایت از زنان صدا بلند می‌کند.

پیش از این ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی ادعاها درباره نقض حقوق بشری به ویژه حقوق زنان دختران را رد کرده و گفته است که در چهارچوب شریعت اسلامی حقوق زنان تأمین شده و در بخش‌های دیگر هم کار جریان دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت مهاجرین می‌گوید در دو روز بیش از ۳۰۰ مهاجر افغان از ترکیه اخراج شده اند

عبدالرحمن راشد، معین مسلکی وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، ضمن استقبال از مهاجران برگشته در میدان هوایی کابل گفت که این وزارت با دولت ترکیه تماس خواهد گرفت تا مشکلات مهاجران افغان حل گردد.

Published

on

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان اعلام کرده است که در دو روز گذشته ۳۲۵ مهاجر افغان از ترکیه اخراج و به افغانستان بازگردانده شده ‌اند.

به گفته این وزارت، این مهاجران در شهر استانبول اقامت داشتند و برخی از آنان دارای اسناد نیز بودند.

عبدالرحمن راشد، معین مسلکی وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، ضمن استقبال از مهاجران برگشته در میدان هوایی کابل گفت که این وزارت با دولت ترکیه تماس خواهد گرفت تا مشکلات مهاجران افغان حل گردد.

به گفته این وزارت، سازمان بین المللی مهاجرت برای هر یک از مهاجران بازگشته، ۱۵۰ یورو کمک کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: امارت اسلامی به تمام نگرانی‌های جهان در پیوند به تهدیدات از افغانستان رسیدگی کرده است

Published

on

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا در دیدار با رونیکا بوسویک پوهار، نماینده اتحادیه اروپا برای افغانستان گفته که امارت اسلامی به تمام نگرانی‌های جهان در ارتباط به تهدیدات از افغانستان رسیدگی کرده است.

ارگ به نقل از آقای عبدالکبیر امروز (شنبه) نوشته است: «امارت اسلامی به همه آن نگرانی‌های جهان که در رابطه به تهدید از افغانستان دارد، رسیدگی کرده است.»

در این دیدار، عبدالکبیر همچنان از کمک‌های اتحادیه اروپا ابراز امتنان کرده و گفته است که امارت اسلامی خواستار مناسبات مثبت با تمام کشورهای جهان است.

او مناسبات افغانستان با جهان را در حال گسترش خواند و خاطرنشان کرد که اکنون ضمن فعالیت تعداد زیادی از سفارت‌ها در کشور، امارت اسلامی ۴۰ نمایندگی سیاسی را در خارج در اختیار دارد و این تعداد در حال افزایش است.

وی خواستار کمک اتحادیه اروپا به افغانستان در زمینه‌های انکشافی، محو مواد مخدر، کشت بدیل، فرصت‌های کاری و درمان معتادان مواد مخدر شد و گفت که امارت اسلامی به تنهایی علیه مواد مخدر مبارزه می‌کند.

در همین حال، خانم بوسویک پوهار در مورد فعالیت‌های اتحادیه اروپا گفت که این اتحادیه در بخش‌های مختلف به کمک‌های بشری خویش به افغانستان ادامه می‌دهد و طرفدار حل مشکلات موجود می‌باشد.

او بر روابط امارت اسلامی و اتحادیه اروپا تاکید کرد و افزود که این اتحادیه تلاش می‌کند تا فعالیت‌های خود را در بخش‌های مورد نیاز به گونه مؤثر انجام دهد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!