رویداد های اخیر
اداره جهانی غذا بار دیگر از وقوع فاجعه انسانی در افغانستان هشدار داد

اداره غذا و زراعت سازمان ملل با نشر گزارشی میگوید در آینده نزدیک در افغانستان حدود شش میلیون تن از رهگذر گرسنگی با وضعیت عاجل مواجه خواهند شد.
بربنیاد گزارش مشترک اداره غذا و زراعت ملل متحد و برنامه جهانی غذا قرار است تا ماه نوامبر سال روان میلادی، حدود شش میلیون نفر در افغانستان از رهگذر گرسنگی در وضعیت عاجل قرار بگیرند.
در این گزارش که به چندین محراق گرسنگی در جهان از نوامبر ۲۰۲۲ تا جنوری ۲۰۲۳ اشاره شده آمده است که پس از ماه نوامبر احتمالاً در افغانستان ناامنی غذایی بیشتر و مرگ و میر گسترده به دلیل گرسنگی شدید و هوای سرد، افزایش خواهد یافت.
این ادارات ملل متحد گفته اند که زمستان گذشته در ساحات مرتفع افغانستان ۲۰ هزار نفر با گرسنگی شدید مواجه شدند.
دراین گزارش آمده است :« افغانستان، اتیوپیا، نایجریا، سودان جنوبی، سومالیا و یمن به عنوان نقاط داغ در بالاترین سطح هشدار قرار دارند، دهها میلیون تن دراین کشورها درسطح فاجعهبار گرسنگی مواجه اند واقعات مرگ و میر کودکان به دلیل سوء تغذیه نگران کننده است، برای رسیدگی به این مشکلات نیازاست تا اقدام مشترک صورت بگیرد.»
از سوی هم وزیر خارجه قطر با نگرانی از اوضاع وخیم افغانستان خواستار بسیج شدن تلاشهای جامعه جهانی برای حل مسایل افغانستان شده است.
شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی وزیرخارجه قطر میگوید:« ما تلاش میکنیم تا این وخامت را که در وضعیت افغانستان رخ داده است، حل کنیم چه وضعیت انسانی و چه وضعیت اقتصادی، ما معتقدیم که جامعه جهانی باید دور هم جمع شود و باید یک سلسله شروطی را که باید توسط رهبری افغانستان رعایت میشد، به آنها پیشکش کنند تا دولت کنونی افغانستان زمینه فراهم سازی این شرایط را فراهم و یک راه روشن را برای مطابقت با آن پیدا کند.»
درهمین حال، شماری از شهروندان کشور که از بیکاری و ستم روزگار به سطوح آمده اند میگویند؛ زندهگی شهروندان افغانستان نباید گروگان معاملات سیاسی باشد.
آنان از جامعهی جهانی میخواهند که باید فوراً برای جلوگیری از رفتن سریع افغانستان به سوی فروپاشی کامل و فاجعه انسانی، گامهای همهجانبه بردارد.
امارت اسلامی اما بارها چنین هشدارها را رد کرده و گفته است، وضعیت را به آن پیمانه که سازمانهای جهانی نگران کننده عنوان میکنند نیست.
در حال حاضر هم معاون سخنگوی امارت اسلامی تأکید میکند که به شمول پولهای مسدود مانده افغانستان، تمامی حقوق افغانها باید اعاده شود.
با این حال، آگاهان اقتصادی میگویند، برای کاهش فقر، بیکاری و بحران بشری در افغانستان باید شکل گرفتن زیر بناهای اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
به باور این آگاهان، ادارات سازمان ملل متحد اگر به جلب منابع کمکهای مالی با دیگر سازمانها برای افغانستان کار کند تا این هشدارها، پروژههای که پس از سرنگونی نظام جمهوریت متوقف مانده اند به حرکت خواهند آمد و زمینه اشتغال زایی فراهم خواهد شد و همین گونه فقر هم آرام آرام کاهش خواهد یافت.
پیش از این، برنامه جهانی غذا سازمان ملل تخمین زده بود که بیش از ۲۰ میلیون تن در افغانستان – حدود نصف جمعیت این کشور با بحران شدید گرسنگی مواجه اند و به فراهمآوری کمکهای بیشتر جامعه بینالمللی به افغانهای نیازمند تاکید کرده بود.
این هشدارها در حالی مطرح میشوند که افغانستان عملاً با بحران اقتصادی دستوپنجه نرم میکند و جامعه جهانی با سقوط نظام قبلی کمکهایشان را به افغانستان قطع کرد. اکنون صدها هزار نفر بیکار شدهاند و سیستم بانکی با مشکل روبهرو است.
رویداد های اخیر
سه زن به اتهام سرقت زیورات در بلخ بازداشت شدند

مسوولان امنیتی بلخ از بازداشت سه زن در پیوند به سرقت طلا به ارزش ۴۵ هزار دالر امریکایی از یک خانه در این ولایت خبر میدهند.
عبدالحی عابد، آمر امنیت قوماندانی امنیه بلخ، گفته است که این گروه در هماهنگی با یک مرد پیش از چاشت روز گذشته، مقداری از طلای یک خانم را از آرایشگاه واقع در کارته آریانا از مربوطات حوزه دهم امنیتی این ولایت به سرقت برده و از ساحه فرار کرده بودند که به اثر تلاش نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
به گفته عابد، زیورات سرقتشده که شامل تاج، گلوبند، کمربند و دستبند میباشد، دوباره به مالک آن برگردانده شده است.
رویداد های اخیر
نگرانی یونیسف از گزارش ممنوعیت گروههای کمکی از تحصیل در افغانستان

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) با ابراز نگرانی از گزارشها مبنی بر اینکه حکومت افغانستان کمک سازمانهای غیردولتی در بخش تحصیل را ممنوع کرده است، تأکید کرد این گزارشها را مورد بررسی قرار خواهد داد.
یونیسف در بیانیهای اعلام کرد: «ما به شدت نگران گزارشهایی هستیم که نشان میدهد در صورتی که سازمانهای غیرحکومتی که در زمینه تعلیم کار میکنند دیگر اجازه فعالیت نداشته باشند، ممکن است بیش از ۵۰۰ هزار کودک از جمله ۳۰۰ هزار دختر از تعلیم با کیفیت از طریق «برنامه آموزش مبتنی بر جامعه» در طی یک ماه آینده محروم شوند.»
یونیسف در همکاری با ۱۵ سازمان غیردولتی افغانستان و ۱۲ سازمان بینالمللی ۲۱ هزار صنف آموزشی محلی را از طریق «برنامه آموزش مبتنی بر جامعه» در دورافتادهترین و فقیرترین مناطق افغانستان تأمین مالی میکند.
این صنوف معمولاً در ساختمانها یا خانههای محلی در مناطقی که هیچ مکتبی وجود ندارد، برگزار میشود و کودکان برنامههای درسی افغانستان را توسط معلمان افغان فرا میگیرند.
پیش از این حکومت افغانستان در اواخر حمل سال جاری، ۶۲۰ صنف آموزشی محلی را در ولایتهای کندهار و هلمند تا اطلاع بعدی مسدود کرده بود.
استفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل نیز در واکنش به گزارشها مبنی بر ممنوعیت فعالیت آموزشی مؤسسات بینالمللی در شماری از ولایات گفت: «اگر این اتفاق بیفتد، یک گام هولناک دیگر برای مردم افغانستان به ویژه زنان، دختران، جوانان و به طور عمومی برای افغانستان خواهد بود.»
وی خاطر نشان کرد که سازمان ملل در این باره با مقامهای امارت اسلامی صحبت خواهد کرد تا مشخص شود قرار است چه چیزی اتفاق بیفتد، زیرا هیچ سند رسمی بر منع فعالیت آموزشی مؤسسات بینالمللی در افغانستان وجود ندارد.
یونیسف پیش از این از گسترش برنامههای آموزشی خود برای کودکان افغان در سال ۲۰۲۳ خبر داده و گفته بود قرار است در این سال برای ۶۰۰ هزار کودک در افغانستان زمینه آموزش فراهم شود.
بر اساس آمارهای سازمان ملل، در حال حاضر ۴.۲ میلیون کودک در افغانستان از رفتن به مکتب محروم هستند که ۶۰ درصد آنان را دختران تشکیل میدهند.
سازمان ملل پیش بینی کرده است که ۸.۷ میلیون افغان در سال جاری به کمکهای بشردوستانه برای آموزش نیاز دارند.
رویداد های اخیر
حقانی در جوزجان: اعتماد سازی میکنیم، شمولیت خود به خود میآید

وزیر امور داخله در سفری به ولایت جوزجان گفته است که دشمنان افغانستان تلاش کردند تا بنامهای مختلف افغانستان را تجزیه کنند و در میان اقوام کشور تفرقه ایجاد نمایند.
سراج الدین حقانی اما تاکید کرد که از این پس دسیسه دشمنان خنثی میشود و محبت و اعتماد میان مردم افزایش مییابد.
آقای حقانی گفت: «دشمنان میخواستند افغانستان را درگیر یک فتنه کنند که شمال و جنوب و غرب و شرق به جزیره های مختلف تقسیم شود، اما الحمدلله این یک ملت مسلمان و یک ملت وطن دوست است. الحمدلله تمام حلقات مغرض و بد از کشور خارج شدند. حاکمان وقت سوء تفاهم ایجاد کرده بودند و ما این سوء تفاهم را از بین میبریم. از این به بعد دسیسه دشمنان خنثی میشود و محبت و اعتماد افزایش مییابد.»
آقای حقانی همچنان تاکید کرد که امارت اسلامی به اجرای فرمان عفو عمومی پایبند است و به هیچ کسی اجازه نمی دهد تا خود سرانه خلاف این فرمان عمل کند.
او گفت: «از همه مهمتر اینست که اعتماد سازی کنیم و فاصله را از بین ببریم. پس از اعتمادسازی، خود به خود شمولیت میآید، زیرا حکومت یک امانت است، ملکیت کسی نیست، گاهی نوبت من است و گاهی نوبت کدام برادر دیگر است. هر کسی که به گونه درست این امانت را نگهداری کند، به همان اندازه بقا خواهد داشت.»
در همین حال، والی جوزجان گفت که مردم خواستار یک نظام اسلامی در کشور هستند، نه منصب دولتی.
گل حیدر شفق، والی جوزجان گفت: «این مردم، مردم چوکی پرست نیستند. این مردم، مردم حکومت پرست نیستند. این مردم طلبگار یک نظام اسلامی در کشور خود هستند.»
از سویی هم شماری از باشندگان ولایت جوزجان در این نشست بر حمایت از نظام امارت اسلامی تاکید کردند و از حکومت خواستند که به مشکلات مردم رسیدگی نماید.
این درحالی است که روز گذشته وزیر داخله در سفری به ولایت بلخ با مقام های محلی و شماری از باشندگان این ولایت دیدار کرد و تاکید نمود که امارت اسلامی حکومت مشترک و خانه همه است و در آن از افراد شایسته و متخصص قدردانی خواهد شد و به همه از راه مشروع آزادی و حقوق شان داده میشود.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سنگ تهداب یک منار در چهارراهی پلسرخ کابل با حمایت مالی شرکت افغان بیسیم گذاشته شد
-
جهان1 روز ago
در پی تخریب بند کاخوفکا اوکراین، ۶۰۰ کیلومتر مربع از منطقه خرسون زیر آب رفت
-
ورزش3 روز ago
گزارشها از تعویق مسابقات کریکت میان افغانستان و هند
-
تجارت2 روز ago
کمک ۸.۱ میلیون دالری بانک انکشاف اسلامی به مردم افغانستان
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ملل متحد و نهاد های کمک رسانی بودجه کمک به افغانستان را به ۳.۲ میلیارد دالر کاهش دادند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ازدواجهای زیر سن نسبت به سالهای گذشته در کشور کاهش یافته است
-
تجارت4 روز ago
علاقهمندی شرکتهای چینی به سرمایهگذاری روی تولید انرژی از برق سولری و زغال سنگ در افغانستان
-
تجارت3 روز ago
وزارت معادن: در سال جاری دو حلقه چاه گاز جدید در جوزجان حفر خواهد شد