Connect with us

رویداد های اخیر

اردوغان: ترکیه و پاکستان برای تأمین صلح و ثبات در افغانستان متعهد اند

منتشر شده

در

رییس‌جمهور ترکیه اخیراً در یک نشست خبری مشترک با صدراعظم پاکستان گفته است که ترکیه و پاکستان برای تأمین صلح و ثبات در افغانستان متعهد هستند.

رجب طیب اردوغان همکاری‌های این دو کشور را برای بهبود اوضاع بشری در افغانستان مهم می‌داند.

آقای اردوغان گفته است: «صلح و ثبات در افغانستان، جز وظیفه بشر‌ دوستانه ما در قبال برادران افغان ما است و ‌از نظر مقابله با تهدیدها و خطرات مشترک، اهمیت حیاتی دارد. برای روابط بهتر دو کشور و جلوگیری از مهاجرت‌های غیرقانونی افغان‌ها به پاکستان، نیاز به یک افغانستان با ثبات است، و ما باید باهم در مورد آن کار کنیم.»

از سویی هم، رییس‌جمهور ترکیه خاطر نشان کرده که کشورش به کمک‌های بشر دوستانه در افغانستان ادامه می‌دهد وتاکنون چندین محمولۀ غذایی و کمک‌های اولیه به افغانستان فرستاده است.

در همین حال، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، خواستار پیوستن انقره به پروژۀ چندین میلیارد دالری دهلیز اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) شده است.

به گفته آقای شریف، این نوع همکاری میان سه کشور سبب توسعه و رفاه در منطقه خواهد شد.

آقای شریف ابراز کرد: «این امر به محو فقر و بیکاری کمک خواهد کرد. این امر سبب توسعه آموزش خواهد شد و این راهی است که از طریق آن می‌توانیم چالش‌های امروز را حل کنیم.»

علاوه براین، آگاهان نیز بر این باورند که همکاری پاکستان و ترکیه در مورد افغانستان اگر صادقانه باشد می‌تواند موثر واقع شود زیرا این دو کشور روابط نزدیک با مقام‌های حاکم دارند.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی تصمیم اخیر امریکا درباره افغانستان را تأسف‌بار خواند و بر گفتگو تأکید کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان تصمیم اخیر ایالات متحده مبنی بر معرفی افغانستان به‌عنوان «کشور حامی بازداشت‌های غیرقانونی» را تأسف‌بار خوانده و بر حل مسائل از طریق گفتگو تأکید کرده است.

این وزارت در اعلامیه‌ای که امروز (سه‌شنبه) منتشر شد، گفته است که اتباع هیچ کشوری در افغانستان به هدف معامله بازداشت نشده‌اند، بلکه برخی افراد به اتهام نقض قوانین بازداشت شده‌اند که بسیاری از آنان پس از طی مراحل قانونی به‌گونه عادی آزاد شده‌اند.

وزارت امور خارجه همچنین خاطرنشان کرده است که در یک سال گذشته، امارت اسلامی در مورد برخی از شهروندان امریکایی به‌عنوان نشانه حسن نیت اقدامات مثبت انجام داده است.

در این اعلامیه همچنان به نقش قطر در تسهیل گفتگوها میان افغانستان و ایالات متحده اشاره شده و بر ادامه تعامل و حل مسائل از راه‌های دیپلوماتیک تأکید شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش‌ها در مورد بسته شدن دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه تکذیب شد

Published

on

دوحه نیوز به نقل از منابعی در سفارت افغانستان در قطر نوشته است که گزارش‌ها مبنی بر درخواست قطر برای بسته شدن دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه نادرست است.

دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه در سال ۲۰۱۳ برای تسهیل مذاکرات مربوط به جنگ افغانستان افتتاح شد و بعداً به عنوان محل اصلی مذاکرات بین امارت اسلامی و ایالات متحده عمل کرد که در نهایت منجر به توافق دوحه شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده ترمپ: اگر افغانستان امریکایی‌ها را رها نکند، به سرنوشت ایران و ونزویلا گرفتار خواهد شد

Published

on

آدم بوهلر، نماینده ویژه رئیس‌جمهور امریکا در امور زندانیان، هشدار داده که اگر امریکایی‌های بازداشت شده در افغانستان آزاد نشوند، این کشور به سرنوشت ونزویلا یا ایران گرفتار خواهد شد.

این در حالیست که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا، روز دوشنبه افغانستان را به عنوان «کشور حامی بازداشت‌های غیرقانونی» معرفی کرد، اقدامی که می‌تواند منجر به ممنوعیت سفر دارندگان پاسپورت امریکایی به کشور شود.

روبیو در بیانیه خود از کابل خواست که همه شهروندان امریکایی بازداشت شده در افغانستان، از جمله محمود حبیبی و دنیس کویل، را آزاد کند.

او گفت: «طالبان (امارت اسلامی) همچنان از تاکتیک‌های تروریستی، آدم‌ربایی افراد برای باج‌گیری یا به دست آوردن امتیازات سیاسی استفاده می‌کند. این تاکتیک‌های نفرت‌انگیز باید پایان یابد.»

خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع آگاه گزارش داده که ایالات متحده همچنین به دنبال بازگرداندن بقایای پاول اوربی، نویسنده‌ای است که آخرین بار در سال ۲۰۱۴ در نزدیکی خط دیورند دیده شده بود.

طبق گزارش، اگر افغانستان به خواسته‌های ایالات متحده عمل نکند، امریکا می‌تواند استفاده از پاسپورت امریکایی برای سفر به افغانستان را محدود کند. چنین محدودیتی در حال حاضر فقط برای کوریای شمالی اعمال می‌شود.

گفتنی است که در ۲۶ فبروری، ایران نیز از سوی امریکا به عنوان «کشور حامی بازداشت‌های غیرقانونی» معرفی شده بود. روبیو هشدار داد که ایالات متحده می‌تواند سفر به ایران را به دلیل بازداشت شهروندان امریکایی محدود کند، اما هیچ محدودیتی اعمال نکرده است. ایالات متحده و اسرائیل یک روز پس از اعلام این تصمیم، جنگی را علیه ایران آغاز کردند.

امارت اسلامی پیش از این چندین زندانی امریکایی را پس از مذاکرات آزاد کرده است، اما بازداشت حبیبی، رئیس سابق اداره هوانوردی ملکی افغانستان، را تکذیب کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!