Connect with us

رویداد های اخیر

اشرف غنی: اعتماد به همکاران خارجی افغانستان اشتباه بود

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

اشرف غنی، رییس جمهور پیشین کشور در نخستین گفت‌وگوی رسانه‌یی‌اش پس از ترک کشور می‌گوید که اعتماد او به امریکا و دیگر شرکای بین المللی افغانستان یک اشتباه بوده است.

غنی در گفتگوی ویژه با بی بی سی گفته که تصمیم ترک کشور به گونه ناگهانی زمانی گرفته شد که نیروهای امنیتی ارگ به وی گفتند که دیگر قادر به محافظت از  او و پایتخت نیستند.

غنی افزود:” کارنامه زندگی من ‌نابود شد، ارزش‌هایم لگدمال شد و مرا قربانی کردند. امریکا و دیگر همکاران غربی ما این انتخاب را داشتند که یا شیوه جنگیدن ‌شان با ترور  تغییر دهند یا کلا کنارش بگذارند و خارج شوند.”

اشرف غنی در گفتگوی ویژه با جنرال نیک کارتر، رییس پیشین ستاد ارتش بریتانیا در برنامه “تودی” رادیو بی‌بی‌سی می‌گوید که در صبح پانزده‌هم آگست، روز سقوط کابل، فکر نمی‌کرد که در نیمه دوم روز کشور را ترک خواهد کرد.

او افزود:” صبح آن روز، به ذهنم هم خطور نمی‌کرد که بعد از ظهر من کشور را ترک می‌کنم. به ما اطلاع دادند که گروه حقانی تعهد داده که وارد کابل نشود. ولی دو ساعت بعد، این‌طور نبود. از من خواسته شد که به همکارانم از جمله مشاور شورای امنیت ملی اجازه بدهم تا کشور را ترک کنند. همچنین از همسرم خواستم تا کشور را ترک کند، او متردد بود که این کار را بکند. آنها یک و نیم ساعت قبل از خروج من، محل را ترک کردند.”

غنی می‌گوید که او می‌خواست کابل را به مقصد خوست ترک کند، اما به او گفتند که خوست سقوط کرده است.

او گفت:” دکتر محب (حمدالله محب)، مشاور شورای امنیت ملی و بعد رییس “پی‌پی‌اس” وارد شدند و گفتند که “پی‌پی‌اس” از هم پاشیده و اگر من بر ماندن اصرار کنم، همه آن‌ها کشته می‌شوند. آن‌ها توانایی حفاظت از من را ندارند. داکتر محب واقعا ترسیده بود. برای من بیش از دو دقیقه فرصت نداد. برنامه و دستور من این بود که آماده شویم و به طرف خوست حرکت کنیم. او به من گفت که خوست سقوط کرده و جلال آباد هم سقوط کرده است. من نمی‌دانستم که کجا می‌رویم. تنها وقتی سوار هلیکوپتر شدیم، مشخص شد که ما کشور را ترک می‌کنیم، این واقعا اتفاق ناگهانی بود.”

اشرف غنی همچنان با رد ادعای انتقال میلیون‌ها دالر به بیرون از کشور می‌گوید که برای تحقیقات در این زمینه آماده است.

در همین حال زلمی خلیلزاد نماینده پیشین رییس جمهور امریکا برای صلح افغانستان در واکنش به مصاحبه آقای غنی می گوید، اگر غنی ترسیده بود باید از امریکا کمک میخواست.

رویداد های اخیر

تبادل زندانیان میان ایران و افغانستان در مرز میلک

براساس گزارش‌ها، در این تبادله زندانیان دو شهروند ایرانی که در زندان‌های افغانستان دوران محکومیت خود را سپری می‌کردند، به مقام‌های ایرانی سپرده شده‌است.

Published

on

(Last Updated On: )

بربنیاد گزارش‌ها، ایران ۱۹۹ افغان را که در این کشور زندانی بودند، به امارت اسلامی تسلیم داده و دو شهروند ایرانی نیز از سوی مقام‌های افغانستان به حکومت ایران سپرده شده‌اند.

این تبادل زندانیان روز گذشته (یک‌شنبه، ۷ثور) از مرز میلک میان دو طرف صورت گرفته‌است.

طبق گزارش، ۱۹۹ زندانی افغان که پیش از این در زندان‌های تهران، سیستان و بلوچستان و اصفهان نگه‌داری می‌شدند، در گذرگاه میلک در شمال سیستان و بلوچستان به مقام‌های افغان تحویل داده شده‌اند.

براساس گزارش‌ها، در این تبادله زندانیان دو شهروند ایرانی که در زندان‌های افغانستان دوران محکومیت خود را سپری می‌کردند، به مقام‌های ایرانی سپرده شده‌است.

پیش از این نیز مقام‌های ایرانی به تاریخ ۲۸ حمل سال ۱۴۰۴ خورشیدی نیر ۱۹۹ زندانی افغان را که به دلیل جرایم مختلف در این کشور زندانی شده بودند، در دروازۀ پُل ابریشم ولایت نیمروز به مقام‌های امارت اسلامی سپرده‌ بودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رییس یوناما در سفر به شمال افغانستان با شماری از مقام‌های محلی دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

روزا اوتنبایوا، رییس دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (UNAMA)، اخیراً از شهر میمنه در شمال افغانستان بازدید کرد و با مقام‌های محلی، کارآفرینان و کارمندان سازمان ملل دیدار و گفتگو نمود.

دفتر یوناما امروز یک‌شنبه (۷ثور) در یک صفحه‌ای فیس‌بوک خود نگاشته است که در جریان این سفر، کارآفرینان – به شمول زنان – با نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد خانم اوتنبایوا دیدار کرده و خواهان حمایت در زمینه تسهیل دسترسی به بازارهای جدید، به‌خصوص در کشور ازبکستان، شدند.

یوناما در ادامه نگاشته است که، در میان این کارآفرینان، گروهی از زنان که با پشتیبانی برنامه انکشافی ملل متحد (UNDP) یک کارگاه خیاطی تأسیس کرده ‌اند، ضمن ابراز قدردانی از حمایت‌‌های صورت گرفته، از رشد و توسعه چشمگیر کسب‌ و کار خود سخن گفتند.

یوناما افزوده است که این سازمان بر تعهد خود برای ترویج فرصت‌‌های اقتصادی و توانمند سازی جوامع افغان، به‌خصوص زنان، همچنان استوار باقی می‌ماند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک مقام ارشد هندی با سرپرست وزارت امور خارجه در کابل دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

آنند پرکاش، رئیس بخش افغانستان، ایران و پاکستان وزارت امور خارجه هند با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در کابل دیدار کرده است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه که امروز (یکشنبه) منتشر شد، در این دیدار، روابط سیاسی دوجانبه، تجارت، ترانزیت و تحولات اخیر سیاسی در منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سرپرست وزارت امور خارجه بر گسترش روابط دیپلوماتیک و اقتصادی بین دو کشور تأکید کرد و توضیح داد که افغانستان در حال حاضر فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری ارائه می‌دهد و سرمایه‌گذاران هندی باید از این فرصت‌ها استفاده کنند.

امیرخان متقی همچنین گفت که باید تسهیلاتی برای رفت و آمد مردم بین افغانستان و هند ایجاد شود و صدور ویزه برای مریضان، محصلان و تاجران به حالت عادی بازگردد.

از سوی دیگر، آنند پرکاش گفت که روابط با افغانستان برای هند مهم است و امیدوار است که این روابط در زمینه‌های مختلف بیش از پیش گسترش یابد.

او تصریح کرد که هند به همکاری خود با افغانستان ادامه خواهد داد و می‌خواهد در برخی از پروژه‌های زیربنایی سرمایه‌گذاری نماید و پروژه‌هایی را که مدتی متوقف شده بودند، دوباره آغاز کند.

دو طرف همچنان بر گسترش روابط، رفت و آمد هیات‌ها، تسهیل ویزه و همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!