Connect with us

صحت

افزایش واردات قانونی ادویه به افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۱۱, ۱۴۰۱)

اداره ملی غذا و ادویه ازافزایش واردات قانونی ادویه به کشور خبر داده است.

این اداره در یک خبرنامه گفته است:«دراین اواخر در واردات رسمی دوا‌ها به کشور، افزایش چشمگیری آمده است.»

درخبرنامه هم‌چنان آمده است در نشست اعضای فنی این اداره، به رهبری مطیع‌‌الله صاحب زاده، معین برنامه‌های اداری، در جریان ماه قوس سال ‌روان، ۱۲۴ فورم دوا و هشت پیشنهاد موسسات و شرکت‌ها پس ازارزیابی، مورد تائید قرار گرفته است.

واردات قانونی ادویه درحالی افزایش یافته است که اداره ملی غذا و ادویه از آغازسال جاری تا اکنون، هشت صد قلم دوای تاریخ گذشته را در پی بررسی تاسیسات دوایی، ضبط و از بین برده است.

صحت

شفاخانه «طفل و مادر» به هزینه ۲۹۶ میلیون افغانی از سوی بنیاد بیات در کابل افتتاح شد

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۲۰, ۱۴۰۲)

شفاخانه «طفل و مادر» به‌گونه معیاری از سوی بنیاد بیات در محوطه شفاخانه صحت طفل در کابل افتتاح و رسماً به وزارت صحت عامه سپرده شد.

مسوولان بنیاد بیات هدف از ایجاد این شفاخانه را کاهش در ارقام مرگ‌ومیر مادران و کودکان عنوان می‌کنند.

داکتر احسان‌الله بیات، رییس عمومی بنیاد بیات، می‌گوید که بر اساس ارقام وزارت صحت تا کنون سه میلیون طفل و مادر در شفاخانه‌های که از سوی این بنیاد ساخته شده است، تداوی شده‌اند.

آقای احسان‌الله بیات گفته است: «بنیاد بیات امیدوار است که وزارت صحت عامه در قسمت تدارک، پرسونل مسلکی مورد نیاز و سایر ضروریات فعالیت نورمال شفاخانه توجه جدی داشته و خدمات را به مادران، نوزادان نیازمند عرضه نمایند که به ستندردهای منطقه و جهان سازگار باشد.»

آقای بیات افزوده که این بنیاد در تلاش است تا اشخاص و موسسات خیر را جستجو نماید تا در قسمت فراهم‌آوری ماشینری تجهیزات به افغانستان کمک کنند.

قابل ذکر است که این شفاخانه‌ ویژه کودکان و مادران در چهار منزل در مساحت ۳ هزار و ۲۰۰ متر مربع به هزینه ۲۹۶ میلیون افغانی مجهز با وسایل مدرن طبی ساخته شده است.

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییس الوزرا، نیز با ابراز خرسندی گفت: «جا دارد که به مناسبت تکمیل این شفاخانه چهار منزله که تخمیناً به سرمایه‌گذاری ۲۹۶ میلیون افغانی تکمیل شده از بنیاد بیات تشکری نمایم.»

در همین حال، وزارت صحت عامه می‌گوید که مرگ‌ومیر مادران و کودکان نسبت به دوسال پسین در کشور کاهش یافته و تلاش‌ها جریان دارد تا سطح آمار مرگ‌ومیر در نزد کودکان و مادران همچنان پایان یابد.

داکتر قلندر عباد، سرپرست این وزارت گفته است که برنامه‌های روی دست دارند تا خدمات صحی در تمامی ولایت‌ها رسانده شود.

گفتنی است که مقام‌های امارت اسلامی همچنان در کنار قدردانی از کارکردهای بنیاد بیات به خصوص در بخش‌های صحی، اجتماعی و کمک‌های بشری، از سایر سرمایه‌گذاران و تاجران ملی می‌خواهند تا در انکشاف کشور سهیم شوند.

Continue Reading

صحت

اداره ملی غذا: مواد خوراکی و ادویه بدون اجازه این اداره وارد کشور نشود

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۱۵, ۱۴۰۲)

رییس عمومی اداره ملی غذا و ادویه می‌گوید تا زمانی که این اداره اجازه ندهد، مواد خوراکی و دوا از گمرکات وارد کشور شده نمی‌تواند.

عبدالباری عمر طی نشستی در کابل یکی از اهداف این اداره را دسترسی مردم به مواد غذایی بهتر، ادویه باکیفیت و معیاری گفته است.

به گفته آقای عمر، در آینده نزدیک صادرات دوا از افغانستان به کشورهای جهان آغاز خواهد شد و این نهاد همچنان طرزالعملی ساخته که از قاچاق ادویه در داخل کشور جلوگیری می‌کند.

مسوولان اداره ملی غذا و ادویه افزوده‌اند که در یک و نیم سال گذشته، برای ۱۰ فابریکه جواز داده‌اند و بیش از ۳۴۲ تُن مواد غذایی بی‌کیفیت را از بین برده‌اند.

به گفته آنان، در این مدت علیه قاچاق ادویه مبارزه جدی صورت گرفته است و لابراتوارها نیز به فعالیت آغاز خواهند کرد که حلال را از حرام تجزیه می‌نمایند.

از سویی هم، معین وزارت صنعت و تجارت در این برنامه گفته است که افغانستان در ۵۰  قلم دوا به خود کفایی رسیده است و این رقم تا پایان سال آینده به ۱۰۰ قلم خواهد رسید.

 قدرت الله جمال از تاجران و سرمایه‌گذاران می‌خواهد که در بخش ادویه در کشورسرمایه‌گذاری کنند.

این در حالی است که سالانه مردم افغانستان ۵۰۰ میلیون دالر را صرف تداوی مریضان در بیرون از کشور می‌کنند زیرا در کشور روند تداوی آنچنان معیاری نیست که همه مریضان در داخل کشور تداوی شوند.

Continue Reading

صحت

اتحادیه خدمات دوایی هرات: هنوز هم دوا به گونه غیرقانونی وارد کشور می‌شود

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۹, ۱۴۰۲)

اتحادیه خدمات دوایی در هرات می‌گوید که هنوز هم بازار قاچاق ادویه گرم است و به گونه غیرقانونی وارد کشور می‌شود.

به گفته این اتحادیه، شرکت های مختلف دواها را با برند ونشان خاص وارد می کنند، بناءً تفاوت قیمت در بازارها محسوس است.

این در حالی است که شهروندان می‌گویند که در بعضی از دواخانه ها اضافه ستانی وجود دارد.

احمد فردین جامی، باشنده هرات می‌گوید: «به جای همکاری با مردم، مشاهده می‌شود که قیمت دوا در دواخانه ها افزایش پیدا کرده یا هر کمپنی عین دوا را با نام مخصوص خود به بازار عرضه می‌کند.»

عبدالوحید مفکر، باشنده هرات می‌گوید: «ریاست صحت عامه باید روی این موضوع یک برنامه ریزی منظم داشته باشد تا دواخانه ها را نظارت کنند.»

اتحادیه خدمات دوایی در زون غرب به این باور است که بازار دوا هنوز هم به گونه صدفیصد کنترول نمی شود، روند قاچاق دوا به داخل کشور ادامه دارد و شرکت‌های مختلف دواها را با برند ونشان خاص وارد می کنند، بناءً تفاوت قیمت در بازار دوا محسوس است.

عبدالکریم شیرزاد، رئیس اتحادیه خدمات دوایی زون غرب می‌گوید: «هنوز قوانین صد فیصد تطبیق نمی‌شود. امکانات ارگان های مسئول آنقدر وسیع نیست که بتوانند دقیقاً تحت کنترول بگیرند. اتحادیه های دوایی در سراسر افغانستان وجود دارد که همین زنجیره اتحادیه ها یک کمی بازار را تحت کنترول دارند ولی اتحادیه ها ادارات اجرایی نیستند.»

اما اداره صحت عامه تاکید می‌کند که بارها با کسانی که اضافه ستانی کرده و یا جواز آنها مشکل داشته برخورد جدی صورت گرفته است.

محمد آصف کبیر، معاون صحت عامه هرات می‌گوید: «اداره صحت عامه همیشه در برنامه های نظارتی خود، اسناد و مدارکی که شرکت دوا را خریداری کرده با آن قیمتی که به فروش می‌رساند، تطابق داده است ولی ما شاهد مواردی هم بودیم که تخطی های دال بر اضافه ستانی هایی صورت می‌گرفته است.»

از سوی دیگر برخی فروشنده های دوا به این باور اند که قیمت ها در بازارهای جهانی درحال تغییر است. با این حال دوای مورد نیاز بازار از صدها شرکت خارجی وارد کشور می‌شود، بناءً متنوع بودن دواها سبب تفاوت در قیمت آنها شده است.

فریدون توخی، وکیل صنف دواخانه داران شهر هرات می‌گوید: «فعلاً دواهای که در بازار فروخته می‌شود، دواهای اصلی و با کیفیت و از کمپنی های معتبر بین‌المللی است.»

خالد احمد غفوری، وارد کننده دوا می‌گوید: «دو بحث اینجا وجود دارد، یکی اینکه مردم می‌گویند دوا گران شده است. یکی اینکه به سطح جهانی اگر ما و شما حساب بکنیم، مواد خام در تمام جهان هر چه که باشد، گران شده است.»

در هرات صدها دواخانه و شرکت واردکننده دوا وجود دارد و همواره مسئله تفاوت قیمت‌ها معضل جدی برای مردم بوده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!