Connect with us

رویداد های اخیر

افزایش کشت پنبه در هلمند پس از منع کوکنار

منتشر شده

در

به دنبال منع کشت کوکنار از سوی رهبر امارت اسلامی، امسال در بیش از ۱۵ هزار هکتار زمین ولایت هلمند پنبه کشت شده است.

هرچند در بسیاری از بخش های هلمند پنبه کشت شده است اما دهاقین می‌گویند که امسال بر اثر بارندگی‌های نابهنگام و خشکسالی حاصلات خوب به دست نیاورده اند.

دادالله، یک تن از دهاقین در ولایت هلمند می‌گوید: «امسال کوکنار نیست ازاینرو پنبه زیاد کشت شده است. پنبه قیمت و مارکیت خوب دارد اما ممکن دهاقین نتوانند مصارف شان را پوره کنند زیرا حاصلات پنبه امسال کم است.»

در همین حال مسئولان ریاست زراعت و مالداری هلمند نیز تایید می‌کنند که نسبت به سال گذشته در این ولایت پنبه زیاد کشت شده است، اما به دلیل امراض نباتی و خشکسالی حاصلات امسال کم است.

محمد نسیم مسلم، مدیر ترویج ریاست زراعت و مالداری هلمند می‌گوید: «امسال در ۱۵۳۷۰ هکتار زمین زراعتی در هلمند پنبه کشته شده است که در مقایسه با سال گذشته بیشتر است. اما به دلیل امراض نباتی و خشکسالی حاصلات امسال کم است.»

از سویی هم مسئولان اتاق تجارت هلمند می‌گویند که در حال حاضر به شمول فابریکه بُست ۳۵ فابریکه پروسس پنبه در این ولایت فعالیت دارند.

به گفته غلام یحیی پشتون، رییس اتاق تجارت هلمند، در صورتی که تمامی این فابریکه ها پنبه امسال را پروسس کنند، می‌توانند روغن پنبه دانه را به سه ولایت، کنجاره را به هشت ولایت و صابون را به ده ولایت عرضه کنند.

قابل ذکر است که امسال نه تنها در ولایت هلمند بلکه در تمامی ولایات کشور بر اثر باران های غیر فصلی و خشکسالی کشت زارهای دهاقین متضرر شده است.

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!