Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی از گزارش اخیر بانک جهانی در پیوند به وضعیت اقتصادی افغانستان استقبال نمود

منتشر شده

در

معاونیت اقتصادی ریاست الوزراء امروز (سه‌شنبه، ۱۴قوس) در یک اعلامیه از نشر گزارش اخیر بانک جهانی در پیوند به وضعیت اقتصادی افغانستان استقبال نموده است.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزراء گفته است که در این گزارش به پیشرفت‌های انجام شده در عرصۀ وضعیت اقتصادی افغانستان اشاره گردیده است. 

در اعلامیه آمده است که: «معاونیت اقتصادی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان گزارش منتشره بانک جهانی پیرامون وضعیت اقتصادی افغانستان را تحسین می‌کند و می‌گوید که واقعیت‌های آمده در گزارش و پیشرفت‌ها یک واقعیت عینی بوده، که از سوی بانک جهانی ارائه گردیده است.»

اعلامیه افزوده است که امارت اسلامی به این باور است اگر جامعۀ جهانی به تعامل مثبت رو آورد، محدودیت‌ها را کنار بگذارد و سرمایه منجمد شده افغانستان را آزاد سازد، در این صورت افغانستان در پهلوی سایر عرصه‌ها در بخش اقتصادی نیز پیشرفت قابل ملاحظۀ خواهد نمود.

این درحالی است که در ارتباط به وضعیت اقتصادی افغانستان گزارشی در ۳۱ اگست ۲۰۲۳ میلادی از سوی بانک جهانی منتشر گردید. در این گزارش به پیشرفت‌های انجام شده در عرصۀ وضعیت اقتصادی افغانستان اشاره گردیده است. 

در گزارش بانک جهانی آمده است که: «سطح انفلاسیون نسبت به ماه‌های گذشته کاهش یافته، در تولید مواد خوراکی افزایش به عمل آمده، ارزش پول افغانی در برابر اسعار خارجی افزایش قابل ملاحظۀ یافته است، در قیمت مواد خوراکی و غیرخوراکی کاهش به وجود آمده، در سیستم بانکی پیشرفت صورت گرفته و خصوصاً برای شرکت‌های تجارتی تسهیلات فراهم شده، فرصت‌های کاری بیشتر گردیده، ضمن صادرات سطح واردات وعواید ملی نیز ازدیاد یافته، معاش کارمندان دولتی به وقت معینه تادیه شده و خدمات با کیفیت صحی برای مردم عرضه گردیده است.»

همچنان امارت اسلامی افغانستان از تمامی سازمان‌های بین‌المللی خواسته است تا در مورد افغانستان پیشرفت‌ها را آشکار سازند که با گذشت هر روز در افغانستان به وجود میایند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزراء می‌گوید: «با این کار جهان از وضعیت واقعی افغانستان و پیشرفت‌های انجام شده آگاه خواهد شد.»

در همین حال، امارت اسلامی از بانک جهانی خواسته است تا آن عده از پروژه‌های که از سوی این سازمان تمویل می‌‎شد و اکنون نیمه تمام باقی مانده اند، دوباره آغاز و آنرا تکمیل نماید.

رویداد های اخیر

دیدار عزیزی با نماینده چین برای گسترش روابط تجاری و سرمایه‌گذاری در افغانستان

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت با یو شیائو یونگ، نماینده ویژه چین در کابل دیدار و درباره گسترش تجارت و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، در این دیدار آقای عزیزی با اشاره به فراهم بودن فضای امن و مساعد برای سرمایه‌گذاری، از سرمایه‌گذاران چینی دعوت کرد تا از فرصت‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی به نفع هر دو کشور استفاده کرده و سرمایه‌گذاری کنند.

عزیزی همچنین بر افزایش و فراهم‌آوری تسهیلات بیشتر برای صادرات افغانستان به چین، به‌ویژه در بخش‌های پنبه، انار، جلغوزه، سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی و سایر اقلام صادراتی افغانستان تأکید کرد و خواهان تسهیلات بیشتر گمرکی، ترانزیتی و حمل‌ونقل میان دو کشور شد.

در این دیدار، نماینده چین نیز از علاقه‌مندی تاجران و سرمایه‌گذاران چینی برای حضور در بازار افغانستان یادآوری کرد و گفت که در استراتژی چین، افغانستان کشوری با فرصت‌های بکر و دست‌نخورده در عرصه سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود.

او نقش همکاری نهادهای مسئول دو کشور را در حمایت از سکتور خصوصی و توسعه روابط اقتصادی مهم خواند.

در این نشست بر همکاری بیشتر نهادهای مرتبط دو کشور برای تسهیل تجارت و گسترش سرمایه‌گذاری تأکید شد.

Continue Reading

تجارت

رئیس‌جمهور ازبیکستان توافقنامه تجارت ترجیحی با افغانستان را توشیح کرد

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، با امضای فرمانی رسماً توافقنامه تجارت ترجیحی  بین ازبیکستان و افغانستان را توشیح کرد.

این توافقنامه در ۱۰ جون ۲۰۲۵ در جریان نشست مجمع بین‌المللی سرمایه‌گذاری تاشکند توسط وزیر صنعت و تجارت افغانستان و وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی ازبیکستان به امضا رسیده بود.

توافقنامه تجارت ترجیحی، تعرفه بر ۱۴ دسته کالا را حذف می‌کند، صدور جوازهای بخش صحت گیاهی برای محصولات زراعتی افغانستان را ساده و اقدامات حمایتی بیشتری را برای صادرکنندگان ازبیکستان معرفی می‌کند.

گفتنی است که در ماه فبروری ۲۰۲۶، جمشید خواجه‌اف، معاون صدراعظم ازبیکستان، و نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان در باره اجرایی شدن این توافقنامه گفتگو کرده بودند. قرار است پس از پایان ماه مبارک رمضان، یک مجمع تجارتی مشترک جدید بین افغانستان و ازبیکستان در کابل برگزار شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام ملل متحد: افغان‌ها در ایران با گزینه‌های دشوار روبه‌رو هستند

Published

on

عرفات جمال، نماینده کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در افغانستان، می‌گوید بسیاری از افغان‌های ساکن ایران با انتخاب‌های دشواری روبه‌رو هستند.

جمال در مصاحبه با الجزیره گفت که افغان‌های ساکن ایران یا باید در میانه جنگ و مشکلات اقتصادی در این کشور بمانند یا به افغانستان بازگردند و با چالش‌های مشابهی روبه‌رو شوند.

او گفت: «در حال حاضر، به نظر می‌رسد که این (عودت مهاجرین) بیشتر یک اقدام پیشگیرانه است. مردم از بمب‌هایی که بر سرشان می‌افتد، صحبت می‌کنند. آنها ترس دارند، اما همچنین از یک اقتصاد ناکارآمد صحبت می‌کنند.»

به گفته جمال، امسال تاکنون حدود ۱۱۰ هزار افغان از ایران بازگشته‌اند.

وی با اشاره به اقدامات نظامی پاکستان در افغانستان گفت: «برای این افراد هیچ انتخاب خوبی وجود ندارد. آنها از یک جنگ فرار می‌کنند و به جنگ دیگری می‌آیند.»

گفتنی است که در سال ۲۰۲۵، حدود ۲.۸ میلیون نفر به افغانستان بازگشتند.

جمال همچنین هشدار داد که سازمان ملل متحد در حال حاضر فاقد منابع مالی کافی برای رسیدگی به وضعیت عودت کنندگان است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!