تغییرات اقلیمی
امارت اسلامی: تغییرات اقلیمی دو میلیارد دالر امسال به افغانستان زیان وارد کرده است

همزمان با برگزاری ۲۷همین نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در مصر، وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان میگوید که با آنکه افغانستان هیچ سهم منفی در تغییر اقلیم نداشته، اما این کشور بیشترین زیان را از این ناحیه دیده است
عبدالقهار بلخی، سخنگوی این وزارت روز دوشنبه (۱۶ عقرب) با نشر اعلامیهای گفت که تغییرات اقلیمی بیشتر از دو میلیارد دالر در سال جاری به افغانستان زیان وارد کرده است.
بلخی افزوده است: «از آنجایی که اثرات تغییر اقلیم مرزهای سیاسی را نمیشناسد، لذا راهحلهای آن نیز باید مستقل از ملاحظات سیاسی باشد و کشورهایی مانند افغانستان که هیچگونه سهم منفی در تغییر اقلیم نداشته اند، اما با تاثیرات منفی آن دست و پنجه نرم میکنند، نباید نادیده گرفته شوند.»
معاون نمایندهای خاص سازمان ملل برای افغانستان روزگذشته (یک شنبه ۱۵عقرب) دراعلامیهای گفت که افغانستان ششمین کشور آسیب دیده از تغییرات اقلیمی در جهان است وافغانها در پرتگاه این تغییرات قرار دارند.
او از جامعه جهانی خواست تا کمکهای فوری و مشترک برای مبارزه با تغییرات نابود کننده اقلیمی افغانستان داشته باشند.
سرمنشی عمومی سازمان ملل هم خواهان برداشتن گامهای بنیادی ازسوی کشورها برای کاهش تاثیرات بد تغییرات اقلیم به کشورهای نادار وفقیر است.
آنتونیو گوترش، سرمنشی عمومی سازمان ملل میگوید که:«نیاز است تا کشورها گامهای بنیادی را برای اقدام سریع و جسورانهای اقلیمی در دهه سرنوشتساز پیش رو را بگذارد وکشورهایی را کمک کنند که با وجود نداشتن نقش منفی درتغییرات اقلیمی، آسیبهای فراوان را متحمل میشوند، این زمانی است که در جنگ جهانی اقلیمی پیروز یا مغلوب خواهیم شد.»
این درحالی است که درافغانستان خشکسالیهای چند سال گذشته و اینسو بارندگیها وسرازیرشدن سیلابهای غیر معمول، به مردم زیانهای زیادی وارد کردهاست.
برنامه غذایی جهان تخمین میکند که درافغانستان حدود ۱۹ میلیون تن مصونیت غذایی ندارند و نزدیک به ۶ میلیون هم به کمکهای اضطراری غذایی نیازمند استند.
این درحالی است که بیش از ۱۲۰ رهبر جهان برای شرکت درنشست موسوم به”کاپ ۲۷” به شرم الشیخ مصر رفتهاند و حدود ۳۰ هزار نفر در این نشست دو هفتهای، شرکت خواهند کرد.
تغییرات اقلیمی
جدا شدن یک کوه یخی به بزرگی شهر لندن از قطب جنوب

موسسه بریتانیایی پیمایش قطب جنوب بس (BAS) اعلام کرد یک کوه یخی با وسعت ۱۵۵۰ کیلومتر مربع برابر مساحت شهر لندن از قطب جنوب جدا شده است.
این شکاف به طور طبیعی بر روی یک سکوی یخی در قطب جنوب ایجاد شده است.
مدیر موسسه بریتانیایی پیمایش قطب جنوب اظهار داشت جریان جزر و مدی شدید باعث شکستن کوه یخ شده است.
وی افزوده است:«این پدیده به دلیل تغییرات اقلیمی نبوده است، دانشمندان یخ و تیم عملیاتی ما انتظار داشتند که چنین اتفاق بیفتد.»
به نقل از رسانهها یک ایستگاه تحقیقاتی در نزدیکی این کوه یخی قرار دارد و کارکنان آن تخلیه شده اند.
به گفته وبسایت موسسه بریتانیایی پیمایش قطب جنوب، تأثیر رویدادهای یخزایی غیرقابل پیشبینی است.
در حال حاضر ۲۱ نفر در ایستگاه تحقیقی هالی وظیفه نگهداری و مراقبت از منابع تغذیه و تجهیزات علمی را بر عهده دارند.
تغییرات اقلیمی
استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در انگلستان ممنوع میشود

ادارهٔ محیط زیست بریتانیا اعلام کرده است که سر از ماه اکتوبر سال جاری استفاده از اقلام پلاستیکی یکبارمصرف از جمله قاشق، پنجه، کارد و بشقاب را ممنوع خواهد کرد تا آلودهگی فزایندهٔ ناشی از پلاستیک را کاهش دهد.
در بیانیهٔ این اداره آمده است که این تصمیم پس از مشورت عامه که در آن ۹۵ در صد از پاسخدهندهگان موافق ممنوعیت آنها بودند، اتخاذ شده است.
تریس کافی، رییس ادارهٔ محیط زیست گفت: «همه ما از تاثیرات مخربی که پلاستیک میتواند بر محیط زیست و حیات وحش ما داشته باشد، باخبریم. ممنوعیت جدید بر اقلام پلاستیکی یکبارمصرف کار حیاتی ما برای حفاظت از محیط زیست را تسریع خواهد کرد.»
استفاده از اقلام پلاستیکی سالانه سبب جمعشدن میلیونها تُن زباله میشود. بیشتر اقلام پلاستیکی میتوانند برای قرنها دستنخورده باقی بمانند و به اقیانوسها، دریاها و زمین آسیب برسانند. ملل متحد میگوید که چندین دهه استفادهٔ بیش از حد اقلام پلاستیکی یکبار مصرف باعث «فاجعه محیط زیست جهان» شده است.
حکومت بریتانیا میگوید که این کشور سالانه ۷۲۱ میلیون بشقاب و ۲.۷ میلیارد قاشق، پنجه و کارد مصرف میکند که اکثر آن یکبار مصرف میباشند، اما تنها ۱۰ در صد آنها بازیافت میشوند.
این ممنوعیت همچنین شامل پتنوس، گیلاس و محفظههای پلاستیکی برای نگهداشت غذا میشوند.
پیش از این نیز بریتانیا عرضه بعضی از اقلام پلاستیکی مانند گوشپاککن پلاستیکی و نی (پیپ) برای نوشیدن نوشابهها را در سال ۲۰۲۰ ممنوع کرده بود.
گروههای ضد استفاده از اقلام پلاستیکی از این تصمیم حکومت بریتانیا استقبال کرده، اما خواستار محدودیتهای بیشتری از جمله بر خریطههای پلاستیکی شده اند.
گفتنی است که دولتها در سراسر جهان استفاده از پلاستیکهای یکبار مصرف را به درجات مختلف محدود کردهاند و یک نظرسنجی جهانی در سال گذشته نشان داد که از هر چهار نفر، سه نفر خواهان ممنوعیت پلاستیکهای یکبار مصرف میباشند.
تغییرات اقلیمی
پاکستان برای بازسازی خسارات ناشی از سیلاب، بهدنبال ۱۶ میلیارد دالر کمک است

سازمان ملل و پاکستان فردا دوشنبه (۱۹جدی)، نشستی را در جنیوا در بارۀ جمعآوری کمک برای بازسازی خسارات سیلاب سال گذشته در پاکستان برگزار میکنند.
اسلامآباد هزینه بازسازی میلیونها خانه، هزاران کیلومتر جاده و راه آهن و کاهش فقر ناشی از سیل را حدود ۱۶.۳ میلیارد دالر تخمین زده است.
شهباز شریف، صدراعظم پاکستان روز یکشنبه در توییتی نوشت که با استفاده از این فرصت وضعیت پاکستان را به جهان توضیح خواهد داد.
آقای شریف افزود: «مردم پاکستان تحت تاثیر ویرانیهای بیسابقه قرار گرفته و او به دنبال “همبستگی و شفقت” جامعه جهانی برای ساخت آینده بهتر کشورش است.»
صدراعظم پاکستان در این نشست که منشی کل سازمان ملل و رییسجمهور فرانسه نیز سخنرانی خواهند کرد، راهکاری برای بهبود وضعیت پاکستان ارایه خواهد کرد.
باران شدید و سیلاب در ماه سپتمبر سال گذشته در پاکستان جان دستکم ۱۷۰۰ نفر را گرفت و بیش از ۸ میلیون نفر را آواره کرد.
آنتونیو گوتریش که پس از این سیلاب به پاکستان رفت، تخریب ناشی از سیلاب را «قتل عام آب وهوا» توصیف کرد.
-
تجارت4 روز ago
وزارت خارجه: ازبیکستان صادرات برق به افغانستان را از سر میگیرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت مهاجرین: تلاشها برای رهایی زندانیان باقیمانده در پاکستان ادامه دارد
-
صحت3 روز ago
هشدار بیل گیتس درباره شیوع یک ویروس بعدی ساخت دست بشر در آینده
-
ورزش4 روز ago
راشد خان ۵۰۰ ویکت در کریکت ۲۰ آوره بدست آورد
-
جهان4 روز ago
دعوت هند از پاکستان برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت معارف: تعلیم برای هر افغان ضروری است
-
ورزش5 روز ago
کرکت بورد: جدول زمانی سلسله مسابقات داخلی برای سال جاری اعلام شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
۳۱۴ شهروند افغانستان از زندانهای عربستان آزاد شدند