علم و تکنالوژی
امریکا از پیشرفته ترین بمبافکن رادارگریز هستهای خود رونمایی کرد

امریکا پس از سالها تلاش برای مدرنسازی و توسعه مخفیانه تجهیزات نظامی خود، روز جمعه از پیشرفته ترین بمبافکن رادارگریز هستهای خود رونمایی کرد.
این طیاره که «B-21 Raider» یا «مهاجم بی ۲۱» نام دارد اولین طیاره بمبافکن جدید امریکا در طی ۳۰ سال گذشته است. تقریباً تمام اطلاعات این برنامه محرمانه است.
در نگاه اول، تصاویر نشان میدهد که بمب افکن جدید به لحاظ ظاهری شبیه بمبافکن رادارگریز هستهای سیاه معروف به «شبح بی-۲» است که در نهایت جایگزین آن خواهد شد؛ اما به گفته مقامات پنتاگون، بخش داخلی این بمبافکن کاملاً متفاوت است.
به گفته واردن، مدیر اجرایی شرکت «نورثروپ گرومن بی-۲ اسپیریت» روش عملکرد داخلی این بمبافکن از نظر قابلیت محاسباتی در مقایسه با «شبح بی-۲» بسیار پیشرفتهتر است. بر این اساس، این بمبافکن رادارگریزتر از نمونه قبلی خود است.
پنتاگون برای مقابله با تهدیدات فزاینده چین و روسیه، در حال مدرنسازی بخشهای سهگانه هستهای خود شامل بمبافکنهای هستهای، راکتهای بالستیک هستهای سیلو-پرتاب و کلاهکهای زیردریایی است.
امریکا روز چهارشنبه با انتشار جدیدترین گزارش سالانه پنتاگون در مورد «تحولات نظامی و امنیتی چین» اعلام کرده بود که چین تا سال ۲۰۳۵ میلادی شمار سلاحهای هستهای خود را به ۱۵۰۰ میرساند و این تهدیدی جدی برای امنیت ملی امریکا است.
علم و تکنالوژی
قطع جهانی دسترسی به خدمات مایکروسافت

مایکروسافت سرگرم تحقیقات درباره یک مشکل شبکه است که دسترسی به خدمات متعدد این شرکت شامل تیمز (Teams) و اوتلوک (Outlook) را برای هزاران تن از استفاده کنندهگان در سراسر جهان، مختل کرد.
مایکروسافت شمار استفادهکنندهگانی که دسترسی آنها به خدمات این شرکت مختل شد را اعلام نکرد، اما نشان داده است که بیش از ۳۹۰۰ مورد اختلال دسترسی در هند و بیش از ۹۰۰ مورد در جاپان گزارش کرد. گزارشهای اختلال در دسترسی در استرالیا، انگلیس و امارات متحده عربی هم افزایش یافت.
سایت “داون دتکتور” با جمعآوری گزارش از منابع مختلف شامل گزارشهای خطا که توسط استفادهکنندهگان ارسال شده است، قطعی سایتها و خدمات را جستجو میکند.
مایکروسافت در توییتی نوشت:«ما مشکل شبکه احتمالی را شناسایی کردهایم و مصروف بازبینی هستیم تا اقدام بعدی برای حل مشکل را مشخص کنیم.»
در جریان این اختلال، اکثر استفادهکنندهگان خدمات مایکروسافت قادر به مبادله پیام، پیوستن به مکالمات ویدئویی یا استفاده از قابلیتهای نرم افزار تیمز نبودند. بسیاری از استفادهکنندهگان در تویتر به ارسال اخبار درباره اختلال سرویس مایکروسافت پرداختند و هشتگ مایکروسافت تیمز، در این سایت شبکه اجتماعی بیشتر شد.
مایکروسافت تیمز بیش از ۲۸۰ میلیون استفادهکننده در سراسر جهان دارد و بخشی از فعالیتهای روزانه کسب و کارها و مکاتب را تشکیل میدهد که از این خدمات، برای تماس، برگزاری جلسات برنامهریزی شده و سازماندهی جریان کار، استفاده میکنند.
بر اساس گزارش رویترز، خدمات دیگر مایکروسافت نیز با اختلال روبرو شده اند.
علم و تکنالوژی
یک ماهواره قدیمی ناسا بهزودی روی زمین سقوط میکند

یک ماهواره ۳۸ ساله بازنشسته ناسا به نام ERBS قرار است بهزودی از آسمان سقوط کند. طبق گزارشها، انتظار میرود که این ماهواره یکشنبه شب (۱۸ جدی) سقوط کند.
ناسا اعلام کرده است که سقوط این ماهواره هیچ تهدید جانی برای انسانها بههمراه ندارد.
ناسا در بیانیه خود گفته که احتمال سقوط لاشه این ماهواره روی انسانها بسیار کم است.
مقامات سازمان فضایی ناسا گفتهاند: «ناسا انتظار دارد که بخش زیادی از این ماهواره هنگام ورود به جو بسوزد، اما انتظار میرود بخشی از اجزای آن نیز پس از ورود مجدد باقی بمانند. خطر آسیب رسیدن به افراد روی زمین بسیار کم یعنی تقریباً یک در ۹۴۰۰ است.»
ماهواره «ERBS»، بخشی از ماموریت سه ماهوارهای ناسا بود که در سال ۱۹۸۴ به مدار پایین زمین پرتاب شد.
از سویی هم، Aerospace Corp، شرکت فضایی مستقر در کالیفرنیا ادعا دارد که این ماهواره صبح روز دوشنبه (۱۹ جدی) سقوط خواهد کرد و از فراز افریقا، آسیا، خاورمیانه و غربیترین مناطق امریکای شمالی و جنوبی میگذرد.
علم و تکنالوژی
ممنوعیت تبلیغات سیاسی در توییتر لغو شد

توییتر با معکوس کردن سیاست قبلی خود، اعلام کرده است که تبلیغات سیاسی مجاز در این پلتفرم شبکه اجتماعی را گسترش خواهد کرد.
طبق گزارشها، توییتر گفته است که سیاست تبلیغات خود برای «تبلیغات مبتنی بر یک آرمان» در امریکا را تسهیل خواهد کرد و سیاست تبلیغاتی با تلویزیون و دستگاههای رسانهیی دیگر را همسو میکند.
توییتر پس از اینکه این شرکت و شرکتهای شبکه اجتماعی دیگر مانند فیسبوک، بهدلیل انتشار اطلاعات غلط مربوط به انتخابات ریاست جمهوری امریکا در پلتفرمهایش، هدف انتقاد گسترده قرار گرفتند، تبلیغات سیاسی را در سال ۲۰۱۹ ممنوع کرد و تبلیغات مربوط به جنبشهای اجتماعی را نیز محدود کرد.
جک دورسی، مدیرعامل وقت توییتر در زمان اعلام این تصمیم، گفته بود: «ما بر این باوریم که پیام سیاسی باید خودش بتواند نظر مخاطب را جلب کند، نه این که آن را خریداری کند.»
از زمانی که ایلان ماسک توییتر را خریداری کرده است، شرکتهای آگهیدهنده در واکنش به اخراج هزاران کارمند، برگردانده شدن حساب دونالد ترامپ و عرضه احراز هویت پولی که باعث افزایش جعل هویت شرکتهای معتبر توسط کلاهبرداران در توییتر شد، از این پلتفرم گریخته اند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بی برقی شهرهای بزرگ افغانستان را در تاریکی فرو برده است
-
تجارت3 روز ago
وزارت خارجه: ازبیکستان صادرات برق به افغانستان را از سر میگیرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت مهاجرین: تلاشها برای رهایی زندانیان باقیمانده در پاکستان ادامه دارد
-
جهان5 روز ago
صدراعظم سویدن بیحرمتی به قرآن کریم را محکوم کرد
-
صحت2 روز ago
هشدار بیل گیتس درباره شیوع یک ویروس بعدی ساخت دست بشر در آینده
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بنیاد بیات برای خانوادههای نیازمند در شهر مزارشریف مواد غذایی کمک کرد
-
ورزش3 روز ago
راشد خان ۵۰۰ ویکت در کریکت ۲۰ آوره بدست آورد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در سه روز گذشته بیش از ۳۰۰۰ مهاجر افغان به وطن برگشتند