Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا به اروپا هشدار داد: تا ۲۰۲۷ مسوولیت دفاع ناتو را بر عهده بگیرید

کشورهای اروپایی به‌طور کلی درخواست دونالد ترمپ برای پذیرفتن مسئولیت بیشتر در قبال امنیت خود را پذیرفته‌اند و افزایش‌های بزرگی در بودجه نظامی وعده داده‌اند.

منتشر شده

در

امریکا از اروپا خواسته تا سال ۲۰۲۷ اکثریت ظرفیت‌های دفاع متعارف ناتو، از جمله اطلاعات، راکت‌ها و سایر حوزه‌ها را بر عهده بگیرد.

وزارت دفاع امریکا از دیپلمات‌های اروپایی در واشنگتن خواسته است که اروپا تا سال ۲۰۲۷ اکثریت ظرفیت‌های دفاع متعارف ناتو ـ از جمله اطلاعات، راکت‌ها و سایر حوزه‌ها ـ را بر عهده بگیرد. مقام‌های پنتاگون این پیام را در دیداری که این هفته میان کارکنان مرتبط با سیاست ناتو و چند هیئت اروپایی برگزار شد، منتقل کردند. پنج منبع آشنا با این گفتگوها، از جمله یک مقام آمریکایی، این موضوع را بازگو کرده‌اند.

به گزارش انتخاب، چنین جابه‌جایی‌ای در بار مسئولیتی که اکنون بر دوش امریکا قرار دارد، به‌طور چشمگیری شیوهٔ همکاری ایالات متحده ـ یکی از بنیان‌گذاران این ائتلاف پس از جنگ جهانی دوم ـ با مهم‌ترین شرکای نظامی خود را تغییر خواهد داد.

به گفتهٔ این منابع، مقام‌های پنتاگون در نشست مذکور اشاره کردند که واشنگتن هنوز از پیشرفتی که اروپا در افزایش توان دفاعی خود از زمان گسترش تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ داشته، راضی نیست.

آن مقام‌های امریکایی به همتایان اروپایی خود گفتند اگر اروپا نتواند تا موعد ۲۰۲۷ به هدف برسد، ممکن است ایالات متحده مشارکت در برخی سازوکارهای هماهنگی دفاعی ناتو را متوقف کند. منابع که به علت محرمانه بودن گفتگوها نخواستند نامشان فاش شود، این موضوع را مطرح کردند.

یک مقام امریکایی گفت برخی مسئولان در کنگره نیز از این پیام پنتاگون مطلع و نسبت به آن نگران هستند.

توانمندی‌های دفاع متعارف شامل دارایی‌های غیرهسته‌ای ـ از نیروهای نظامی تا تسلیحات ـ می‌شود و مقام‌های امریکایی توضیح ندادند که چگونه قصد دارند میزان پیشرفت اروپا در پذیرش بخش عمدهٔ این بار را اندازه‌گیری کنند.

همچنین مشخص نبود که آیا مهلت ۲۰۲۷ موضع رسمی دولت ترمپ است یا صرفاً نظر برخی مقام‌های پنتاگون. در واشنگتن اختلاف‌نظرهای قابل توجهی دربارهٔ نقش نظامی امریکا در اروپا وجود دارد.

چند مقام اروپایی گفتند چنین مهلتی در هر حالتی غیرواقع‌بینانه است، حتی اگر معیار دقیق امریکا مشخص نباشد، زیرا اروپا برای جایگزینی برخی قابلیت‌های امریکا در کوتاه‌مدت به چیزی فراتر از پول و ارادهٔ سیاسی نیاز دارد.

از جمله چالش‌ها، عقب‌ماندگی تولید تسلیحات است؛ تجهیزاتی که کشورهای اروپایی قصد خرید آنها را دارند با تأخیرهای طولانی در تولید مواجه‌اند. درحالی‌که امریکا اروپا را ترغیب کرده است بیشتر از تجهیزات ساخت امریکا خریداری کند، برخی از ارزشمندترین سامانه‌های دفاعی و تسلیحات امریکایی در صورت سفارش فعلی، سال‌ها طول می‌کشد تا تحویل داده شوند.

امریکا همچنین قابلیت‌هایی دارد که صرفاً با خرید قابل جایگزینی نیستند؛ از جمله ظرفیت‌های منحصربه‌فرد اطلاعاتی، شناسایی و مراقبت که برای تلاش‌های جنگی اوکراین کلیدی بوده‌اند.

یک مقام ناتو در پاسخ به پرسش‌ها گفت کشورهای اروپایی آغاز کرده‌اند که مسئولیت بیشتری برای امنیت قاره بر عهده بگیرند، اما دربارهٔ مهلت ۲۰۲۷ اظهار نظری نکرد.

او گفت: «متحدان به ضرورت افزایش سرمایه‌گذاری دفاعی و انتقال بار دفاع متعارف از امریکا به اروپا اذعان کرده‌اند.»

پنتاگون و قصر سفید به درخواست‌ها برای اظهارنظر رویترز پاسخ ندادند.

کشورهای اروپایی به‌طور کلی درخواست دونالد ترمپ برای پذیرفتن مسئولیت بیشتر در قبال امنیت خود را پذیرفته‌اند و افزایش‌های بزرگی در بودجه نظامی وعده داده‌اند.

اتحادیه اروپا هدف‌گذاری کرده است که تا سال ۲۰۳۰ قاره را برای دفاع از خود آماده کند و می‌گوید باید شکاف‌هایی را در حوزه‌های سیستم دفاع هوایی، طیاره های بدون سرنشین، جنگ سایبری، مهمات و دیگر بخش‌ها پر کند. مقام‌ها و تحلیل‌گران می‌گویند حتی آن مهلت نیز بسیار بلندپروازانه است.

دولت ترمپ همواره استدلال کرده است که متحدان اروپایی باید سهم بیشتری در ناتو داشته باشند، اما همیشه مشخص نیست رئیس‌جمهور چه دیدگاهی دربارهٔ ناتو دارد.

ترمپ در کمپاین انتخاباتی ۲۰۲۴ بارها از متحدان اروپایی انتقاد کرد و حتی گفت کشورهای عضو ناتو که «سهم عادلانه» خود را هزینه نمی‌کنند باید انتظار داشته باشند که او روسیه را به حمله به آنها تشویق کند.

اما در نشست سالانهٔ رهبران ناتو در ماه جون، او با شور و حرارت از رهبران اروپایی بابت موافقت با طرح امریکا برای افزایش هدف هزینهٔ دفاعی به ۵ درصد تولید ناخالص داخلی تمجید کرد.

در ماه‌های پس از آن، ترمپ میان اتخاذ موضعی سخت‌تر علیه روسیه ـ اصلی‌ترین رقیب ناتو ـ و تمایل به مذاکره با مسکو دربارهٔ جنگ اوکراین نوسان داشته است. مقام‌های اروپایی شکایت دارند که تا حد زیادی از این مذاکرات کنار گذاشته شده‌اند.

در نشست وزیران خارجهٔ ناتو در این هفته، کریستوفر لاندائو، معاون وزیر خارجهٔ امریکا، گفت «واضح» است که متحدان ناتو باید مسئولیت دفاع از اروپا را بر عهده بگیرند.

او در پستی در ایکس نوشت: «دولت‌های پی‌درپی امریکا تقریباً در تمام طول زندگی من این موضوع را به یک شکل یا شکل دیگر گفته‌اند… اما دولت ما معنای واقعی آن را جدی می‌گیرد.»

 

رویداد های اخیر

والی هرات: ملل متحد در خریداری مواد غذایی، تولیدات داخلی افغانستان را اولویت دهد

Published

on

نور احمد اسلام‌جار، والی هرات، در دیدار با مقام‌های سازمان ملل متحد از این سازمان خواسته است که در خریداری مواد غذایی و اجناس مورد نیاز، تولیدات داخلی افغانستان را در اولویت قرار دهد.

طبق خبرنامه دفتر والی هرات، اسلام‌جار با ایندریکا راتواتی، معاون نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد، و عرفات جمال، رئیس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در افغانستان، دیدار کرده است.

والی هرات ضمن ستایش همکاری‌های ادارات سازمان ملل متحد، خدمات انجام شده در موج نخست بازگشت مهاجرین را موفقیتی بزرگ خواند و تأکید کرد که در صورت ورود موج جدید مهاجرین، اداره محلی آمادگی کامل برای رسیدگی به نیازهای آنان را دارد.

اسلام‌جار همچنین بر لزوم همکاری نهادهای بین‌المللی در پیدا کردن بازارهای خارجی برای محصولات زراعتی و تولیدات صنعتی افغانستان تأکید کرد و خواستار رفع محدودیت‌های بانکی، تسهیل صدور ویزه و خدمات آنلاین برای سکتور خصوصی و تاجران شد.

در پایان، ایندریکا راتواتی ضمن استقبال از دیدگاه‌ها و پیشنهادات والی هرات، اطمینان داد که سازمان ملل متحد در آینده تلاش خواهد کرد تا خرید کالاهای مورد نیاز را از تولیدات داخلی انجام دهد و همکاری‌های خود با اداره محلی در بخش‌های مختلف ادامه دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چهار غیرنظامی در خوست شب گذشته در حملات رژیم نظامی پاکستان شهید شدند

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید که چهار غیرنظامی در ولایت خوست شب گذشته در حملات توپخانه‌ای و هاوان رژیم نظامی پاکستان شهید شدند.

این حملات ساعت چهار شب در ولسوالی علیشیر تریزی رخ داده است. جان باختگان اعضای یک خانواده کوچی و شامل یک مرد، یک زن و دو کودک می‌باشند. سه کودک نیز زخمی شده اند.

رژیم نظامی پاکستان شب گذشته در ولایت کنر نیز حملاتی را انجام داده که منجر به تلفات جانی نشده اما برخی خانه‌ها و اموال مردم آسیب دیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین خواستار توقف درگیری‌ها در ایران و کاهش تنش میان افغانستان و پاکستان شد

بر بنیاد اعلامیه وزارت خارجه چین، وانگ یی در مورد وضعیت در ایران تأکید کرده است که کلید جلوگیری از تشدید بیشتر بحران، توقف عملیات‌های نظامی از سوی امریکا و اسرائیل است.

Published

on

وزارت امور خارجه چینن اعلام کرده است که وانگ یی، وزیر امور خارجه این کشور، در یک گفتگوی تیلیفونی با محمد اسحاق‌دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان درباره تحولات منطقه‌ای گفتگو کرده است.

بر بنیاد اعلامیه وزارت خارجه چین، وانگ یی در مورد وضعیت در ایران تأکید کرده است که کلید جلوگیری از تشدید بیشتر بحران، توقف عملیات‌های نظامی از سوی امریکا و اسرائیل است.

او در عین حال گفته است که چین از حملات علیه کشورهای خلیج حمایت نمی‌کند و تمامی حملات علیه غیرنظامیان و تأسیسات غیرنظامی را محکوم می‌کند.

در این گفتگو همچنین به درگیری‌های اخیر میان افغانستان و پاکستان پرداخته شده است. وانگ یی گفته است که نماینده ویژه چین در امور افغانستان در حال رفت‌وآمد میان دو کشور است تا زمینه گفتگو و آشتی را فراهم کند.

به گفته او، وظیفه فوری جلوگیری از تشدید تنش‌ها و بازگشت هرچه سریع‌تر طرف‌ها به میز مذاکره است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!