رویداد های اخیر
امریکا: طالبان با گروه القاعده روابط نزدیک دارد

وزارت خزانه داری امریکا در یک گزارش تازه میگوید که گروه القاعده تحت حمایت طالبان در افغانستان قوت میگیرد.
این وزارت گفته است که با وجودیکه در توافقنامه امریکا و طالبان این گروه تعهد کرده بود که روابط خود را با القاعده قطع میکند، اما این دو گروه تاکنون روابط نزدیک دارد.
در این گزارش آمده است که ” در سال ۲۰۲۰ القاعده در افغانستان قوت گرفته است و همچنان در مناطق تحت حمایت طالبان فعالیت میکند. القاعده تاکنون وابسته به کمک گروهها و افراد است که عقیده دارد که پول شان در راه بشردوستانه به مصرف برسد.”
این گزارش میگوید که طالبان از طریق مشاورین خود با گروه القاعده در تماس است و از آنها مشوره، رهنمایی و کمک مالی میگیرد.
گزارش افزوده است:” چهرههای ارشد شبکهی حقانی با گروه القاعده در مورد تشکیل یک قطعه مشترک با همکاری مالی این گروه گفتگو کرده است.”
وزارت خزانه داری امریکا افزوده است که عناصر القاعده بشمول تحریک طالبان پاکستان در تلاش استند تا مناطق مرزی افغانستا و پاکستان را پناه گاهای امن بسازد.
این وزارت میگوید:” گروه القاعده برای نیمه قاره هند از رهبری ارشد این گروه پول بدست می آورد. در می سال ۲۰۲۰ طالبان و گروه القاعده روابط مستحکم داشت و به گونه منظم دیدار میکردند.”
این گزارش وزارت خزانه داری همچنان گفته است که گروه داعش در افغانستان از نگاه مالی بیشتر بر جمع آوری مالیات، اخاذیها و دیگر منابع مالی داعش تکیه میکند.
در گزارش آمده است که در سال ۲۰۱۹ میلادی طالبان و حکومت افغان بر پناه گاهای گروه داعش در ننگرهار حمله کردند که در نتیجه آن آشکار شد که این گروه از منابع طبیعی پول بدست می آوردند.
تاکنون طالبان و حکومت افغان در این باره چیزی نگفته است.
قبل از این مشارو شورای امنیت ملی امریکا با همتای افغانی خود گفته بود که امریکا قصد دارد تا توافقنامه امریکا و طالبان را بازنگری کند.
رویداد های اخیر
تاکید متقی بر تعامل مثبت جهان با امارت اسلامی

وزیر امور خارجه با نوشتن مقالهای گفته که امارت اسلامی آماده است تا با در نظر گرفتن منافع مشترک، بار دیگر دست تعامل مثبت خود را به سوی جهان دراز کند.
در مقاله امیرخان متقی که در شبکه خبری «الجزیره» نشر شده، آمده است که امارت اسلامی معتقد به گفتگو و تبادل نظر است، اما این اقدام باید از هر دو طرف انجام شود.
او از جامعه جهانی خواسته است تا استقلال افغانستان را حرمت کند، زیرا حساسیتهای دینی و فرهنگی افغانستان به رویکرد محتاطانه نیاز دارد.
به گفته وزیر خارجه، هر دولتی که نسبت به این حساسیتها تعادل مناسب را حفظ نکرده باشد، در نهایت با مشکلهای جدی مواجه شده است.
آقای متقی نوشت: «ما همچنین درک میکنیم که ماهیت جهانیشدن روابط مدرن به این معنی است که همه بازیگران دولتی باید یاد بگیرند که در هماهنگی و صلح با یکدیگر زندگی کنند. چنین روابطی باید بر اساس اصول تغییر ناپذیر برابری، احترام متقابل و همکاری از طریق پیگیری منافع مشترک استوار باشد. با در نظر گرفتن این موضوع، دولت کنونی افغانستان بار دیگر دست تعامل مثبت خود را به سوی جهان دراز میکند.»
وی افزود: «ما به گفتگو و تبادل نظر در فضای عاری از فشارهای سیاسی یا اقتصادی و با هدف یافتن راهحلهای عملی و رفع سوءتفاهمات اعتقاد داریم.»
آقای متقی در این مقاله اش نوشته است که علت اصلی تداوم بحران اقتصادی در افغانستان، اعمال تحریمها و محدودیتهای بانکی توسط ایالات متحده است.
او تأکید کرده است که تحریمها و فشارها، اختلافات را حل نمی کند بلکه اعتماد متقابل در این راستا کارساز خواهد بود.
در مقاله آمده است: «علت اصلی تداوم بحران اقتصادی اعمال تحریمها و محدودیتهای بانکی توسط ایالات متحده است. این سبب به تعویق انداختن تلاشهای ما برای رسیدگی به بحران انسانی میشود. تنها مسیری که به عزت مردم افغانستان احترام می گذارد، رفع تحریمها و دیگر محدودیتهای تجاری بر این کشور است. باید فضایی برای پرورش روحیه و ابتکار مردم افغانستان ایجاد شود. علاوه بر این، ایالات متحده باید داراییهای مسدود شده افغانستان را آزاد کند.»
در این مقاله گفته شده است که فرصت فوق العاده برای آغاز نزدیکی بین افغانستان و جهان به وجود آمده است.
این در حالی است که کشورهای جهان همواره پیششرطهایی همچون رعایت حقوق بشر و برداشتن محدودیتهای آموزشی و کاری زنان و دختران را برای تعامل با امارت اسلامی گذاشتهاند.
وزیر خارجه در مقاله اش همچنان گفته است که اتحاد و انسجام در جامعه افغانستان قویتر از گذشته است.
به باور او، سیاست خارجی امارت اسلامی مبتنی بر رویکرد متوازن و مستقل خواهد بود که از درگیری در رقابتهای جهانی و منطقهای جلوگیری کند.
رویداد های اخیر
رهبر امارت اسلامی حکم آزادی ۷۰ زندانی را به مناسبت ماه رمضان صادر کرد

رهبر امارت اسلامی افغانستان حکم رهایی ۷۰ زندانی از محابس ولایتهای قندهار و هلمند را طی فرمانی به مناسبت ماه مبارک رمضان صادر کرده است.
پنجاه و شش تن این زندانیان از محبس ولایت هلمند و ۱۴ تن دیگر آنان از زندان قندهار بودهاند.
مسوولان محکمه نظامی حوزه جنوب غرب میگویند این زندانیان آزادشده به اتهام سوء استفاده از نام امارت اسلامی، حمل اسلحه غیر قانونی، فساد اخلاقی و جرایم جنایی دیگر دستگیر شده بودند که طی فرمانی از سوی مولوی هبتالله آخندزاده، بقیه حبس آنان معاف شده است.
غلام رسول احسانی، رییس محکمه نظامی زون جنوب غرب، میگوید: «به مناسبت ماه مبارک رمضان، رهبر امارت اسلامی شما (زندانیان) را عفو کرده است.»
آقای احسانی همچنان از زندانیان خواست تا دوباره به اعمالی دست نزنند که سبب فسق و فساد در جامعه شود.
در همین حال، زندانیان آزادشده با ابراز خوشحالی میگویند که پس از این دست به جنایت نخواهند زد.
این درحالی است که با فراه رسیدن ماه مبارک رمضان، دهها زندانی از سوی هیئتهای مختلف قضایی از زندانهای کشور آزاد و به خانههای شان برگشتهاند.
رویداد های اخیر
بلینکن: برای خروج شهروندان امریکایی که از سوی امارت اسلامی بازداشت شدند تلاش میکنیم

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا روز پنجشنبه (۳حمل) در کانگرس این کشور گفت که ایالات متحده میخواهد چهل و چهار شهروند این کشور را از افغانستان خارج کند.
آنتونی بلینکن افزود که در کنار این افراد، شماری دیگر از شهروندان امریکایی از سوی امارت اسلامی افغانستان بازداشت شدند که ایالات متحده برای خروج آنها تلاش میکند.
به گفته بلینکن، از زمان تسلط امارت اسلامی افغانستان بر افغانستان، وزارت خارجه امریکا به ۹۷۵ شهروند این کشور جهت خروج از افغانستان کمک کرده است. او تاکید کرد که حدود ۱۷۵ شهروند امریکا در افغانستان باقی ماندهاند که برخی از آنها بعد از سقوط دولت در آگست ۲۰۲۱ وارد افغانستان شدهاند.
آنتونی بلینکن در پاسخ به سوالی درباره تعداد امریکاییهای بازداشت شده از سوی امارت اسلامی افغانستان گفت: «ما برای تامین آزادی آنها تلاش میکنیم. خانوادههای آنها خواستهاند که از هویت آنها محافظت کنیم و علناً در مورد پرونده آنها صحبت نکنیم.»
قانونگذاران جمهوریخواه در این نشست از خروج شتابزده ایالات متحده از افغانستان انتقاد کردند و درباره بیتوجهی به هشدار دیپلوماتهای امریکایی مبنی بر سقوط کابل، خواستار پاسخگویی وزارت خارجه شدند.
همچنین در این جلسه، مایک مککال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، مساله حمله انفجاری ۲۶ آگست ۲۰۲۱ را در خارج از میدان هوایی کابل مطرح کرد.
در این حمله که گروه داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، ۱۳ سرباز امریکایی و حدود ۱۷۰ غیرنظامی کشته شدند.
نماینده جمهوریخواه خطاب به مادر یک سرباز نیروی دریایی که در این حمله کشته شد، قول داد “تا زمانی که افراد پاسخگو باشند” عمل خواهد کرد.
آقای مککال گفت:«تا زمانی که پاسخها را دریافت نکنیم، آرام نخواهیم گرفت، و حتی اگر مجبور باشیم برای انجام این کار تا آخر زنجیره قوماندانی برویم، آرام نمیگیریم».
این در حالی است که مایکل مککال، رییس کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا هفته گذشته گفته بود که وزارت خارجه امریکا در فراهم آوری معلومات به تحقیقات در مورد روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان ناکام بوده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سرباز آسترالیایی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان گرفتار شد
-
تجارت4 روز ago
محصول گمرگی مواد اولیه کاهش یافت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
معاون والی جوزجان پسرش را از وظیفه برکنار کرد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
یک زن در فاریاب چهارگانگی بدنیا آورد
-
جهان3 روز ago
تایلند از انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات در ماه می خبر داد
-
ورزش3 روز ago
فهرست بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان در برابر پاکستان اعلام شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سازمان قطر برای حمایت از ۳۰ هزار شاگرد افغان قرارداد امضا کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
زلزله شدید در افغانستان و پاکستان ۱۳ کشته برجا گذاشت