Connect with us

رویداد های اخیر

امنیت ملی: آماده ایم رهبر داعش را با دو رهبر طالبان تبادله کنیم

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

احمد ضیا سراج رییس امنیت ملی میگوید که کابل آماده است که اسلم فاروقی رهبر شاخه خراسان داعش را به پاکستان تسلیم کند، در صورت که این کشور دو رهبر طالبان را به حکومت افغانستان تحویل دهد.

نیروهای ویژه امنیت ملی در سال ۲۰۱۹ در عملیاتی عبدالله اورکزی مشهور به «اسلم فاروقی» رهبر گروه داعش شاخه خراسان با ۱۹ تن از همکاران نزدیکش به شمول قاری ذاهد و سیف الله مشهور به ابوطلحه‌ی پاکستانی طی یک عملیات هدفمند و پیچیده توسط نیروهای قطعات خاص امنیت ملی بازداشت شدند.

امنیت ملی در اعلامیه ای گفته بود که اسلم فاروقی در اعترافات اولیه خود از ارتباطات گسترده سازمان‌های استخباراتی منطقه‌ای با گروه داعش شاخه خراسان پرده برداشته است.

در اعلامیه امنیت ملی آمده بود: “عبدالله اورکزی مشهور به اسلم فاروقی، باشنده‌ی اصلی قریه‌ی آخندزاده‌گان منطقه‌ی اورکزی اجنسی بوده است. نامبرده قبلاً به عنوان مسئول نظامی شهر پشاور، قومندان گروه داعش مستقر در دره عبدالخیل ولسوالی اچین ولایت ننگرهار و مسئول عملیات‌های داعش در خیبر اجنسی فعالیت داشته است که بعد از کشته شدن ابوسعید باجوری به عنوان والی نام نهاد داعش در افغانستان تعیین گردید. موصوف روابط تنگاتنگی با سایر شبکه‌های تروریستی مانند لشکر طیبه و شبکه‌ حقانی نیز داشت که این ارتباطات اکنون در سطوح مختلف گروه داعش شاخه خراسان گسترش یافته است. همچنان قاری زاهد مشهور به معاذ مسئول نظامی داعش در افغانستان و سیف الله مشهور به ابوطلحه‌ی پاکستانی مسئول جلب و جذب و تنظیم افراد در کتیبه‌های مختلف داعش در ولایت ننگرهار بوده‌ اند.”

رییس عمومی امنیت ملی میگوید:” اسلم فاروقی در این…او را در صورت تسلیم می کنیم که پاکستان دو رهبر گروه طالبان را به ما تسلیم کند.”

احمد ضیا سراج می‌گوید که نظامیان افغان در سال‌ های پسین ۴۰۸ جنگجوی خارجی وابسته به گروه داعش را بازداشت کرده اند.

آقای سراج تاکید می ورزد که در میان جنگجویان خارجی بازداشت‌شده داعش ۱۷۳ زن و فرزند داعشی نیز شامل استند که شهروندان ۱۴ کشور خارجی می باشند.

از این میان ۲۹۹ تن این داعشی ها اتباع پاکستان، ۳۷ تن از اوزبیکستان، ۱۳ تن از تاجیکستان، ۱۲ تن از قرغیزستان و متباقی این داعشی ها شامل پنج اردنی، پنج اندونیزیایی، چهار ایرانی، چهار هندی، سه ترکی، دو بنگله‌‌دیشی، دو مالیزیایی و یک الجزایری می باشند.

آقای سراج گفته است”برای روشن‌شدن سرنوشت این بازداشت‌شدگان با کشورهای مربوط شان مذاکرات آغاز شده است این جنگجویان خارجی داعش بیشتر از مسیر ها ایران و پاکستان به افغانستان داخل می شوند.”

رویداد های اخیر

وزارت زراعت: چین می‌خواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایه‌گذاری کند

Published

on

(Last Updated On: )

عطاءالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در دیدار با یک هیأت و نمایند‌گان سکتور خصوصی چین در کابل در مورد گسترش همکاری‌ها، سرمایه‌گذاری در بخش‌های زراعت، مالداری، آبیاری و شریک‌سازی تجارب چین با افغانستان گفتگو کرده است.

وزارت زراعت از این دیدار امروز (سه‌شنبه) خبر داده و گفته است که این هیأت چینی بر علاقه‌مندی بخش خصوصی بیجینگ به سرمایه‌گذاری در سکتور زراعت و مالداری افغانستان تأکید کرده و از آمادگی‌ها برای آغاز عملی پروژه‌ها پس از فراهم‌سازی سهولت‌هایی از جمله اجاره زمین، اطمینان داده‌ است.

این هیأت چینی همچنان با نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت گفتگو کرده است. در این دیدار، آقای عزیزی گفت که آنان تمامی سهولت‌ها را برای سرمایه‌گذاران خارجی فراهم می‌کنند.

گفتنی است که طی سه سال گذشته، اکثریت شرکت‌های چینی علاقه‌مندی شان‌را برای سرمایه‌گذاری روی معادن کشور ابراز کرده‌اند.

با این حال، این نخستین بار است که سرمایه‌گذاران چینی می‌خواهند در بخش زراعت در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان محصولات خود را در مجمع کازان در روسیه به نمایش می‌گذارد

Published

on

(Last Updated On: )

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که در شانزدهمین مجمع بین‌المللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» که از تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار می‌شود، بخشی ویژه به نمایش محصولات و کالاهای افغانستان اختصاص یافته است.

پاول کالمیچک، مدیر بخش وزارت توسعه اقتصادی روسیه، در این مورد گفته است: «دولت تاتارستان با فراهم کردن بستری برای برپایی نمایشگاه کالاهای افغانستان موافقت کرده است و این نمایشگاه برگزار خواهد شد. من اطمینان دارم که این موضوع با توجه به تصمیمات اخیر در خصوص لغو ممنوعیت گروه طالبان (امارت اسلامی از فهرت گروه‌های ممنوعه) با استقبال مواجه خواهد شد.»

از سویی هم، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه وزارت خارجه روسیه در امور افغانستان، نیز از برگزاری یک مجمع تجاری بزرگ میان روسیه و افغانستان در حاشیه این نشست بین‌المللی خبر داده است.

به گفته او، این نشست تجاری با حضور هیأت‌هایی در سطح بلندپایه از هر دو کشور برگزار خواهد شد.

قرار است هیأت افغانستان متشکل از مقام‌های دولتی و نمایندگان سکتور خصوصی در این نمایشگاه و مجمع تجاری اشتراک کرده و در کنار گفتگوهای اقتصادی، زمینه‌های جدیدی را برای همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری با فدراسیون روسیه بررسی کنند.

موضوع محوری نشست امسال، «دیجیتالی‌سازی: واقعیت نوین و فرصت‌های تازه برای گسترش همکاری‌ها» تعیین شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک خانم افغان‌تبار مسوول سیاست امریکا برای افغانستان شد

بر اساس زندگینامه رسمی، او از نوادگان دختری ثریا طرزی، همسر شاه امان‌الله خان، است. ماری بیشاپینگ در ایالات متحده متولد شده است.

Published

on

(Last Updated On: )

امریکا یک مقام جدید را مسؤول امور افغانستان تعیین کرد. دولت دونالد ترمپ، ماری کبیر سراج بیشاپینگ را به‌ عنوان متولی  امور افغانستان تعیین کرده است.

ماری بیشاپینگ که در اصل افغان‌تبار است، در امریکا متولد شده و فعالیت‌های حقوقی و دیپلوماتیک داشته است.

انتصاب این مقام نشان می‌دهد، وزارت خارجه ایالات متحده در حال حاضر موضوع افغانستان را به بخش آسیای مرکزی و جنوبی این وزارت منتقل کرده است.

ماری کبیر سراج بیشاپینگ دارای مدرک دکترای حقوق از پوهنتون ویرجینیا و مدرک لسانس از پوهنتون کالیفرنیا در لس‌آنجلس است. او به زبان‌های آلمانی و فارسی تسلط دارد.

بر اساس زندگینامه رسمی، او از نوادگان دختری ثریا طرزی، همسر شاه امان‌الله خان، است. ماری بیشاپینگ در ایالات متحده متولد شده است.

شماری از آگاهان می‌گویند افغانستان همچنان در سیاست خارجی امریکا مهم است و ممکن پیشرفت‌های در روابط کابل و واشگتن بوجود بیاید.

این نخستین انتصاب سیاسی ترمپ در ارتباط با امور افغانستان پس از بازگشت به قصر سفید است. در سمت جدید، بیشاپینگ مسئول هدایت سیاست‌های امریکا در قبال افغانستان در چارچوب اداره امور جنوب و مرکز آسیا خواهد بود.

از سوی هم، روزنامه‌ی نیویارک تایمز گزارش داده است که ‏بر اساس پیش‌نویس فرمان اجرایی تازه‌ دونالد ترمپ، قرار است سمت نمایندگی ویژه امریکا در امور حقوق بشر و زنان افغانستان و چند نهاد دیگر حذف شود. در ادامه آمده است که این تغییرات بخشی از یک طرح کلی بازسازی وزارت خارجه است که هدف آن «کاهش فساد و هزینه‌ها» و «تطبیق سیاست خارجی هم‌سو با دیدگاه رییس‌ جمهور» خوانده شده است.

این تغییرات و انتصابات در حالی صورت گرفته که سیاست خارجی امریکا در قبال افغانستان در دوره تازه‌ای از بازنگری و ارزیابی قرار دارد.

امارت اسلامی افغانستان راه گفتگو و روابط دیپلوماتیک با امریکا را بازگذاشته و خواهان ارتباط و همکاری مثبت شده است. دیده شود دولت جدید امریکا در ادامه چه مسیری را با افغانستان در پیش می گیرد؟!

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!