تجارت
اموال تاجران افغان در بندر کراچی هنوز هم متوقف است
مسئولان در اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان میگویند که پاکستان هنوز اجازه نداده است تا اموال تجارتی افغانستان از بندر کراچی انتقال یابد.
در سفر اخیری که سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان به پاکستان داشت، مقامهای پاکستانی تعهد کرده بودند که به زودی روند انتقال این اموال آغاز خواهد شد.
نقیب الله صافی، رئیس اجرایی اتاق مشترک افغانستان و پاکستان میگوید: «روز پنجشنبه هفته گذشته وعده سپرده شده بود که اموال متوقف شده تاجران افغان اجازه انتقال مییابند اما تا هنوز روند عملی سازی آغاز نگردیده است.»
وزارت صنعت و تجارت اما میگوید کار روی طرح انتقال این اموال جریان دارد و به زودی این طرح نهایی و مطابق آن روند انتقال آغاز میشود.
عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت میگوید: «ما میپذیریم که تا هنوز اجازه آزاد سازی اموال سرمایه گذاران افغان از بندر کراچی داده نشده است. پاکستان تلاش میکند روند عملی سازی به زودی آغاز گردد.»
آگاهان اقتصادی اما میگویند که امارت اسلامی باید به شکل دایمی مشکلات تجارتی میان دو کشور را حل کند.
شبیر بشیری، آگاه اقتصادی میگوید: «وزارت صنعت و تجارت باید تلاش هایش را برای آزاد سازی این اموال بیشتر سازد تا پاکستان برای عملی سازی تعهد اش اقدام کند.»
افغانستان و پاکستان با وجودی که چندین قرارداد تجارتی دارند تا دو کشور برای اموال تزانزیتی همدیگر مشکلات خلق نکنند اما به نظر میرسد جانب پاکستان به قرارداد ها به گونه کامل عمل نمیکند.
حدود چهار هزار کانتینر حامل اموال تجارتی افغانستان از چندین ماه به اینسو در بندر کراچی از سوی پاکستان متوقف شده است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
تجارت
کار پروژه تاپی عملاً در خاک افغانستان جریان دارد
آقای مجاهد افزوده است که شماری زیادی از مردم سرگرم کار در بخشهای مختلف این پروژه هستند و تا دو سال آینده فاز اول آن تکمیل خواهد شد.
سخنگوی امارت اسلامی میگوید کار پروژه تاپی عملاً در خاک افغانستان جریان دارد.
ذبیح الله مجاهد، امروز دوشنبه ( ۱۲قوس) به آریانا نیوز گفته است که پس از افتتاح این پروژه تا کنون، وسایل تخنیکی مورد نیاز برای تطبیق پروژه به ساحه (در نقطه صفری بین افغانستان و ترکمنستان) انتقال داده میشد و پس از انتقال وسایل و تجیزات، حالا کار عملی آغاز شده است.
آقای مجاهد افزوده است که شماری زیادی از مردم سرگرم کار در بخشهای مختلف این پروژه هستند و تا دو سال آینده فاز اول آن تکمیل خواهد شد.
به گفتهای آقای مجاهد کار عملی پروژه کاسا یکهزار نیز به زودی آغاز خواهد شد و نیز پروژههای که پلان گذاری شده کارش آغاز میشود.
سخنگوی امارت اسلامی میافزاید که افغانستان آهسته آهسته به پا میایستد و فرصتهای کاری خوب برای شهروندان کشور فراهم خواهد شد.
آگاهان اقتصادی نیز به این باور اند که این پروژه نقش حیاتی در رشد اقتصاد منطقه دارد.
به گفته مسؤولان پروژه تاپی، با تکمیل کار این پروژه، برای ۱۲هزار نفر در افغانستان فرصت کار فراهم میشود و درآمد سالانه افغانستان از این پروژه نزدیک به یک میلیارد دالر خواهد بود.
تجارت
هشدار ترمپ به کشورهای بریکس
گروه بریکس متشکل از ٩ کشور برازیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، ایران، مصر، اتیوپی، و امارات متحده عربی است و تلاش میکند تاثیر خود بر اقتصاد جهانی را افزایش دهد.
دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا تهدید کرد در صورتی که کشورهای بریکس با هدف تضعیف دالر به دنبال ایجاد ارز بریکس باشند، تعرفه ۱۰۰ درصدی بر روی کالاهای وارداتی از این کشورها وضع خواهد کرد.
وی در پیامی در یکی از شبکههای اجتماعی نوشت: «این نظریه که کشورهای بریکس در تلاش برای کنار گذاشتن دالر بوده در حالی که ما بایستیم و نظارهگر آن باشیم به پایان رسیده است».
ترمپ اضافه کرد: «ما نیازمند تعهدی از سوی این کشورها هستیم که نه ارز جدید بریکس را ایجاد خواهند کرد و نه از هیچ ارز دیگری که ممکن است جایگزین دالر باشد حمایت خواهند کرد».
رئیس جمهور منتخب امریکا افزود: «در غیر این صورت این کشورها با تعرفه ۱۰۰ درصدی مواجه خواهند شد و باید انتظار داشته باشند که با هرگونه فروش به اقتصاد فوقالعاده امریکا خداحافظی کنند».
وی ادامه داد: «هیچ چانسی برای بریکس برای جایگزین کردن دالر در اقتصاد بینالمللی وجود ندارد و هر کشوری که در این زمینه تلاش کند باید با امریکا خداحافظی کند».
گروه بریکس متشکل از ٩ کشور برازیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، ایران، مصر، اتیوپی، و امارات متحده عربی است و تلاش میکند تاثیر خود بر اقتصاد جهانی را افزایش دهد.
در اجلاس بریکس که ماه گذشته در کازان روسیه برگزار شد، مسکو با صدور بیانیهای تقویت «شبکههای بانکی کارگزاری درون بریکس و تسهیل پرداختهای محلی مطابق با ابتکار پرداختهای بیرون مرزی بریکس» را تشویق کرد.
-
تجارت4 روز ago
هشدار ترمپ به کشورهای بریکس
-
اخبار ساحوی4 روز ago
گاتم ادانی میلیاردر هندی اتهام فساد و طرح پرداخت رشوه از سوی مقامات امریکا را رد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه جهانی غذا: اکثر خانواده ها در افغانستان برای به دست آوردن غذا قرض میگیرند
-
جهان3 روز ago
تشدید حملات هوایی نیروهای سوری و روسی بر مواضع شورشیان
-
اخبار ساحوی3 روز ago
تلفات درگیریهای فرقهای در پاکستان به بیش از ۱۳۰ تن رسید
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ایران تلاشها برای تشدید امنیت در امتداد مرز با افغانستان و پاکستان را افزایش میدهد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
جنگ اونال: ترکیه به روابط با افغانستان «نگاه مثبت» دارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
توافقنامه امکانسنجی بند برق باغدره کاپیسا با یک شرکت چینی امضا شد