Connect with us

رویداد های اخیر

امیرخان متقی: تضعیف دولت به نفع هیچ کسی نیست

منتشر شده

در

مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان می‌گوید، تضعیف دولت طالبان به نفع هیچ کسی نیست.

به اساس اعلامیه وزارت خارجه امارت اسلامی، او این اظهارات را روز گذشته (سه شنبه ۲۰ میزان) در نشست مشترک با سفیران و نمایندگان امریکا، اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای غربی در دوحه بیان کرده است.

متقی در این نشست، در مورد وضعیت کنونی افغانستان، روابط با دیگر کشورها، مشکلات اقتصادی جاری در افغانستان، از سرگیری پروژه‌های کمک های بشردوستانه و تحریم‌های بین‌المللی صحبت کرده‌است.

او دراین باره گفت:”تضعیف دولت افغانستان به نفع هیچ‌کس نیست، تأثیر منفی بر جهان خواهد گذاشت، چه در زمینه امنیت و چه مهاجرت اقتصادی از افغانستان.”

آقای متقی گفت:”نسخه فشار بر افغانستان جواب نداده است، بیایید روی نسخه تعامل و همکاری بهتر کار کنیم.”

آقای متقی گفته که اولویت طالبان اجرای حقوق ماه گذشته نیم میلیون کارمند در افغانستان و شروع پروژه‌های اقتصادی جدید است.

او در این زمینه از جامعه بین‌المللی خواسته است که تحریم‌های کنونی را لغو کند تا بانک‌ها فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیرند و نهادهای خیریه و دولت بتوانند از طریق منابع شخصی خود یا از راه کمک‌های مالی بین‌المللی به کارمندان خود حقوق پرداخت کنند.

در اعلامیه همچنان آمده است که اشتراک کننده‌گان گفته اند که:” معتقدیم که بی‌ثباتی افغانستان به نفع هیچکس نیست، اما ما نگرانی هایی داریم که شما (امارت اسلامی) باید به آنها توجه کنید. این امر بر روابط ما با شما تأثیر مثبت خواهد گذاشت.”

این درحالی است که امارت اسلامی در حال حاضر در تلاش شناسایی دولت خود و دست یافتن به منابع ارزی افغانستان است.

از سوی دیگر تاکنون هیچ کشوری حاکمیت امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است.

درهمین حال، سران گروه ۲۰ روزگذشته با برگزاری یک نشست فوق العاده با محوریت افغانستان، تعهد کردند که به مردم افغانستان کمک می‌کنند؛ اما این به معنای به رسمیت شناختن دولت امارت نخواهد بود.

رویداد های اخیر

تاکید وزیر صحت بر گسترش همکاری‌ها در بخش ادویه و تجهیزات طبی میان کابل و دهلی‌نو

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند و در نشستی با مسئولان اداره توسعه ادویه آن کشور در مورد گسترش همکاری‌ها و روابط دوجانبه در بخش ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی میان کابل و دهلی‌نو گفتگو کرده است. هر دو طرف همچنان بر تقویت ظرفیت صنعت دوا‌سازی و اهمیت دسترسی مردم به ادویه ارزان و باکیفیت تأکید نموده‌اند.

براساس خبرنامه وزارت صحت عامه، آقای جلالی همکاری اداره توسعه ادویه هند با سکتور صحی افغانستان را ضروری دانسته و بر تقویت همکاری‌های مؤثر تأکید کرده است.

او افزود که وزارت صحت عامه تلاش می‌نماید تا سیستم صحی کشور را تقویت کرده و زمینه ارائه خدمات صحی معیاری را برای شهروندان فراهم سازد.

آقای جلالی تصریح کرد که همکاری اداره توسعه ادویه هند با افغانستان از نگاه تقویت سکتور صحی، مصئونیت ادویه، تضمین کیفیت و توسعه خدمات صحی پایدار، دارای ارزش مهم و استراتیژیک می‌باشد.

در این نشست، مسئولان اداره توسعه ادویه هند بیان داشتند که ساحه فعالیت این اداره گسترده بوده و شامل ادویه کامل، مواد فعال ادویه‌جات، واکسین‌ها، محصولات بیولوژیکی، وسایل طبی، تجهیزات تشخیصی، ادویه نباتی و سنتی، تولید قراردادی و خدمات تحقیق و توسعه می‌باشد.

اداره توسعه ادویه هند یک نهاد رسمی و دولتی زیر چتر وزارت تجارت و صنعت آن کشور می‌باشد که مسئولیت تنظیم، توسعه و هماهنگی صادرات جهانی ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی هندی را بر عهده دارد.

در این نشست، اداره توسعه ادویه هند به‌منظور تداوی امراض موسمی، حدود یک‌صد هزار دوز پیچکاری را به افغانستان کمک کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!