Connect with us

رویداد های اخیر

ایران: دشمنان درگیری مرزی میان کابل و تهران را بزرگ‌نمایی می‌کنند 

منتشر شده

در

چند روز پس از درگیری مسلحانه میان نیروهای سرحدی امارت اسلامی با نظامیان ایرانی در نقطه سرحدی ولایت نیمروز، حالا مقامات ارشد نظامی ایران می‌گویند که برخی حلقات این درگیری را بزرگ‌نمایی می‌کنند و تلاش دارند تا جنگ و درگیری بزرگی را میان دو کشور به راه بیندازند.

امیرعلی حاجی‌زاده، قوماندان قوای هوایی سپاه پاسداران ایران هرچند از حلقه خاصی نام نبرده اما گفته است که دشمنان بدانند هیچ جنگ و درگیری میان افغانستان و ایران اتفاق نخواهد افتاد.

قوماندان قوای هوایی سپاه پاسداران ایران در این مورد گفته است: «پشت از این قضایا خیلی از دشمنان ما هستند که می‌خواهند این را تبدیل به یک موضوع بزرگ بکنند، تبدیل به یک درگیری بکنند، تبدیل به یک جنگ بکنند که مطمئناً این اتفاق نخواهد افتاد.»

آقای حاجی زاده همچنان تأکید کرده که درگیری اخیر سرحدی میان افغانستان و ایران یک مشکل کوچک محلی بوده است که در حال حاضر حل شده و مقامات دو کشور تلاش دارند تا از راه‌های دیپلوماتیک مانع همچون حوادث در آینده شوند.

در همین حال، امارت اسلامی نیز می‌گوید که طرفدار روابط نیک با همه کشورهای همسایه به شمول ایران است و اجازه نمی‌دهد که مشکلات کوچک روابط میان دو کشور را خدشه‌دار بسازد.

معاون سخنگوی امارت اسلامی تأکید می‌کند که مشکلات موجود میان دو کشور از طریق گفتگو و مذاکره حل خواهد شد.

بلال کریمی گفته است: «ما در اصول و پالیسی خود خواهان هیچ‌گونه تنش نیستیم، کوچک باشد یا بزرگ. با همسایه‌ها خواهان تعامل خوب هستیم.»

آقای کریمی افزود: «ولی اگر احیاناً باز هم در امتداد خط در بعضی از مناطق برخوردها صورت می‌گیرد، ما ترجیح می‌دهیم که باید به‌گونه مسالمت‌آمیز و از طریق تفاهم و گفتگو پایان پیدا بکند و جلو همچو اتفاق‌ها گرفته شود.»

این در حالی است که روابط میان کابل و تهران پس از آن متشنج شد که حدود دو هفته پیش رییس جمهور ایران خواستار تأمین حقابه این کشور از دریای هلمند افغانستان شد و هشدار داد که اگر امارت اسلامی حقابه ایران را نپردازد، از هر گزینه ممکن برای بدست آوردن حق مردم ایران استفاده خواهد کرد.

امارت اسلامی اما بارها گفته که در چارچوب معاهده سال ۱۳۵۱ متعهد به تأمین حقابه ایران است اما در حال حاضر آب کافی در دریای هلمند وجود ندارد.

رویداد های اخیر

لوی درستیز: ارتش امارت اسلامی به پای خود ایستاده است

Published

on

محمد فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح می‌گوید که در چهار سال گذشته، نیروهای ارتش امارت اسلامی در دفاع و حفاظت از افغانستان هیچ‌گونه تردیدی به خود راه نداده‌اند و امروز ارتش کشور به پای خود ایستاده است.

براساس خبرنامه وزارت دفاع، آقای فطرت این اظهارات را در نشستی با نمایندگان رسانه‌ها، تحلیلگران سیاسی و شماری از مسئولان کشور به‌منظور هماهنگی و تقویت همکاری‌ها بیان کرده و افزوده است: «ملت‌هایی که نمی‌توانند به پای خود بایستند و به دیگران متکی باشند، حتی اگر رشد کنند، قادر به پیشرفت واقعی نخواهند بود.»

فطرت همچنان از نقش رسانه‌ها در تأمین امنیت و همراهی با نیروهای دفاعی کشور قدردانی کرد و تصریح کرد: «ما و شما به‌عنوان فرزندان این سرزمین، باید دست‌به‌دست هم بدهیم و کشور را با هم بسازیم، به نیروهای خود افتخار کنیم و در آبادانی کشور با تمام توان تلاش نماییم. ما ارتشی را ایجاد کرده‌ایم که از شرف، تمامیت ارضی و مرزهای کشور دفاع می‌کند و پاسدار آزادی ماست.»

او تاکید کرد که امارت اسلامی در تلاش است تا ارتش مجهز به سلاح‌های مدرن تشکیل دهد تا در هر شرایطی از خاک کشور دفاع نماید.

وی بیان نمود که ارتش کشور به مردم ثابت کرده که هر کسی با نیت سوء به این سرزمین بنگرد، با پاسخ قاطع و شجاعانه مواجه خواهد شد و به همسایگان نیز ثابت شده است که هرگونه تجاوز به افغانستان، پاسخ چندین‌برابری در پی خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر صحت‌ عامه در نشست سازمان صحی جهان پیرامون طب سنتی در هند اشتراک کرد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت‌ عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند، در دومین نشست سازمان صحی جهان در مورد طب سنتی اشتراک کرده است.

وزارت صحت عامه امروز (پنجشنبه) در خبرنامه‌ای نوشته است که این نشست با حضور نمایندگان حدود ۱۰۰ کشور، وزرای صحت ۲۳ کشور جهان، متخصصان مسلکی از کشورهای مختلف و مسئولان حوزه‌های مختلف سازمان صحی جهان در هند برگزار شد.

در این نشست، پیرامون معیاری‌سازی طب سنتی، آموزش افراد فعال در این بخش، به رسمیت شناختن طب سنتی به‌عنوان یک واقعیت، و شریک‌سازی تجارب کشورها در این زمینه بحث شده است.

وزارت صحت عامه هدف از اشتراک در این کنفرانس را معیاری‌سازی طب سنتی در افغانستان عنوان کرده و افزوده است که این بخش از چندین دهه بدین‌سو به‌گونه غیرمعیاری و بدون نصاب و اصول مشخص تطبیق می‌شود، اما اخیراً روند تنظیم و سازمان‌دهی آن سرعت گرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افزایش همکاری‌های تجاری و مالی دیجیتال میان افغانستان و قرغیزستان

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

Published

on

در ادامه تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، با هیأتی بلندپایه به رهبری بخت سیدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، دیدار کرد. این دیدار بر ارتقای تجارت دوجانبه و دیجیتال‌سازی خدمات مالی متمرکز بود.

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

وزیر قرغیزستان، سیدیکوف، ضمن اطمینان از ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، تمایل کشورش برای همکاری در حوزه‌های حکومت‌داری الکترونیک، چاپ اوراق بهادار و سیستم‌های پرداخت الکترونیک را اعلام کرد.

این ملاقات گامی مهم در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی و دیجیتال میان دو کشور منطقه‌ای قلمداد می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!