Connect with us

تجارت

بازگشت کسب و کارها به حالت عادی در کابل

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که با وجود ابهامات طولانی مدت و نگرانی‌ها ناشی از بحران اقتصادی و بشری کسب و کارها در افغانستان به حالت عادی برگشته است.

این گزارش افزوده که دست‌فروشان، مالکان دوکان‌ها و رستورانت‌ها همه روزه به کاروبار خود ادامه میدهند.

درحالیکه شماری از باشنده‌گان کابل به زنده‌گی بهتر خوشبین استند، اما شماری از دوکانداران در باره کاروبار شان نگران استند.

نصیر، مالک فابریکه پشمی در شهر کابل در این باره گفت:” فروش خوب نیست، زیرا کاروبار ما متکی به خارجیان است. این جا کمپنی‌های خارجی و سفارت‌های خارجی بودند، اما حالا همه رفته اند.”

نصیر افزوده که افغان‌ها توانایی خرید را ندارند و بیشتر شان در باره تهیه کردن غذا و لباس نگران استند.

خالد، یک جواهر فروش در این باره گفت:” فروش ۵۰ درصد کاهش یافته است، من امیدوارم که کاروبار رونق خواهد یافت و صلح و امنیت خواهد آمد.”

این درحالی است که پس از تصرف افغانستان توسط امارت اسلامی امریکا و صندوق بین المللی پول حدود ۱۰ میلیارد دالر افغانستان را منجمد کرد، که این اقدام باعث تضعیف نظام اقتصادی افغانستان شد.

از سوی دیگر، وزارت خارجه افغانستان در یک نامه سرگشاده از کانگرس امریکا خواسته تا در باره آزاد سازی پول‌های افغانستان اقدام کنند.

امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه افغانستان، گفته اگر در وضعیت تغییر نیاید، افغان‌ها با مشکلات جدی روبرو خواهند شد و مهاجرت‌های گسترده آغاز خواهند شد.

تجارت

گشایش بزرگ‌ترین مرکز قالین‌بافی در غرب افغانستان توسط کمیساریای عالی پناهندگان

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در سال گذشته بیش از ۲ میلیون افغان از ایران به کشور بازگشته‌اند و این مرکز به ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای آنان کمک خواهد کرد.

Published

on

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد با همکاری بانک اسلامی توسعه، بزرگ‌ترین مرکز قالین‌بافی در ولایت هرات افغانستان را افتتاح کرد.

این مرکز که با حضور ایندریکا راتوات، معاون نماینده ویژه سرمنشیی سازمان ملل، و بزرگان محلی افتتاح شد، در ابتدا برای ۴۰۰ بازگشت‌کننده افغان، بیش از سه‌چهارم آن‌ها زنان، فرصت‌های شغلی و آموزش مهارت فراهم می‌کند.

این طرح با هدف توانمندسازی بازگشت‌کنندگان و جامعه میزبان راه‌اندازی شده است و بازسازی معیشت پایدار به ویژه برای زنان، یکی از نیازهای اساسی بازگشت‌کنندگان از ایران است.

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در سال گذشته بیش از ۲ میلیون افغان از ایران به کشور بازگشته‌اند و این مرکز به ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای آنان کمک خواهد کرد.

Continue Reading

تجارت

رئیس‌جمهور ازبیکستان توافقنامه تجارت ترجیحی با افغانستان را توشیح کرد

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، با امضای فرمانی رسماً توافقنامه تجارت ترجیحی  بین ازبیکستان و افغانستان را توشیح کرد.

این توافقنامه در ۱۰ جون ۲۰۲۵ در جریان نشست مجمع بین‌المللی سرمایه‌گذاری تاشکند توسط وزیر صنعت و تجارت افغانستان و وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی ازبیکستان به امضا رسیده بود.

توافقنامه تجارت ترجیحی، تعرفه بر ۱۴ دسته کالا را حذف می‌کند، صدور جوازهای بخش صحت گیاهی برای محصولات زراعتی افغانستان را ساده و اقدامات حمایتی بیشتری را برای صادرکنندگان ازبیکستان معرفی می‌کند.

گفتنی است که در ماه فبروری ۲۰۲۶، جمشید خواجه‌اف، معاون صدراعظم ازبیکستان، و نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان در باره اجرایی شدن این توافقنامه گفتگو کرده بودند. قرار است پس از پایان ماه مبارک رمضان، یک مجمع تجارتی مشترک جدید بین افغانستان و ازبیکستان در کابل برگزار شود.

Continue Reading

تجارت

افغانستان جایگزین ایران در تامین میوه و سبزیجات به روسیه می‌شود

Published

on

رسانه‌های روسی به نقل از رستم حبیب بولین، رئیس مرکز تجارت روسیه در افغانستان، گزارش داده اند که افغانستان پس از ممنوعیت موقت صادرات مواد غذایی توسط ایران، به دنبال افزایش صادرات میوه و سبزیجات به روسیه است.

گفتنی است که روز سه شنبه هفته جاری، دولت ایران اعلام کرد که صادرات مواد غذایی و زراعتی را با هدف اولویت دادن به امنیت غذایی داخلی در میانه جنگ با امریکا و اسرائیل، متوقف می‌کند.

در پاسخ، افغانستان اولین محموله ۱۰۰ تنی سیب خود را به روسیه ارسال کرده است و محموله‌های انواع دیگر محصولات زراعتی در هفته‌های آینده آماده می‌شود.

حبیب بولین خاطرنشان کرد که تقاضا از روسیه در حال افزایش است و صادرکنندگان افغان قصد دارند درخواست‌های رو به افزایش را برآورده کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!