Connect with us

رویداد های اخیر

بانک جهانی: شمار افرادی که در افغانستان به غذا دسترسی ندارند دو برابر شده است

منتشر شده

در

بانک جهانی نتیجه سروی تازه را از افغانستان نشر کرده که نشان می‌دهد، شمار نیازمندان به مواد غذایی و سایر نیازمندی‌های درجه یک زندگی در این کشور دو برابر شده است.

“سروی رفاه افغانستان” که روز گذشته (۲۴ حوت) نشر شد، در میان اکتوبر و دسامبر سال ۲۰۲۱ انجام شده و ۷۰ درصد اشتراک کننده‌های آن گفته اند که نمی‌توانند غذا و سایر نیازمندی‌های اصلی شانرا تامین کنند.

به گفته بانک جهانی، این آمار در ماه می سال ۲۰۲۱ در افغانستان به حدود ۳۵ درصد می‌رسید.

افزایش نرخ‌ها، بیکاری و قطع کمک‌های بین‌المللی از مهم‌ترین عوامل بحران فعلی در افغانستان دانسته شده.

بانک جهانی گفته که نیمی از جمعیت افغانستان نمی‌توانند به سه وعده غذا دسترسی داشته باشند در حالی که میان ماه‌های جولای و آگست سال گذشته، این آمار به ۲۵ درصد یا یک چهارم می‌رسید.

با گذشت بیش از هفت ماه از حاکمیت دوباره امارت اسلامی در افغانستان، هیچ کشوری حکومت سرپرست آنها را به رسمیت نشناخته.

تمویل کننده‌ها از جانب دیگر بیش از ۷۰ درصد کمک‌ها را برای افغانستان قطع کرده اند و اینسو بیش از ۹ میلیارد دالر دارایی بانک مرکزی افغانستان که در کنترل امارت اسلامی است، منجمد شده است.

با ادامه بحران، رامز الاکبروف معاون سازمان ملل متحد در امور کمک‌های بشری گفته که عدم امنیت غذایی و گرسنگی حاد، بیش از ۲۳ میلیون تن در افغانستان را تهدید می‌کند. به گفته او، این آمار یک ماه پیش از رویکار آمدن دوباره امارت اسلامی به حدود ۱۴ میلیون تن می‌رسید.

الاکبروف افزوده که ۹۵ درصد مردم در افغانستان به غذای کافی دسترسی ندارند و این آمار در خانواده‌های که زنان در گذشته مصارف را تامین می‌کردند، اکنون به نزدیک ۱۰۰ درصد رسیده.

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید رئیس‌جمهور ازبیکستان بر تسهیل مشارکت افغانستان در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، بر اهمیت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرده و گفته است که این کشور همچنان یکی از حوزه‌های کلیدی تعامل بین شرکای منطقه‌ای است.

میرضیایف روز جمعه در سخنرانی خود در اولین اجلاس «آسیای مرکزی جمع جاپان» گفت که کشورهای اشتراک کننده در این نشست، آرزوی مشترکی برای افغانستانی صلح‌آمیز، باثبات و متمایل به توسعه معنادار دارند.

رئیس جمهور ازبیکستان از حمایت دیرینه و مداوم جاپان از افغانستان قدردانی کرد و خاطرنشان نمود که توکیو سال‌هاست در میان اهداکنندگان بزرگ برای افغانستان قرار داشته است.

او ابراز اطمینان کرد که تلاش‌های هماهنگ  کشورهای منطقه و جاپان به بهبود استندردهای زندگی در افغانستان، پیشبرد توسعه اجتماعی-اقتصادی و زیربنایی و تسهیل مشارکت فعال این کشور در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای کمک خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!