Connect with us

رویداد های اخیر

بایدن تمدید حضور نیروهایی امریکایی درافغانستان را بررسی می‌کند

منتشر شده

در

جوبایدن، رییس جمهور امریکا تمدید حضور نیرو‌های این کشور در افغانستان به مدت شش ماه دیگر را بررسی می‌کند.

شبکه تلویزیونی ان بی سی امریکا به نقل از دو منبع آگاه از رایزنی‌های تیم امنیتی جو بایدن رییس جمهور این کشور خبر داد و اعلام کرده است که، بایدن درحال بررسی ادامه حضور نیرو‌های این کشور در افغانستان تا نوامبر آینده به جای خارج کردن این نیرو‌ها از افغانستان در زمان تعیین شده یعنی اول ماه می است.

این شبکه تلویزیونی به نقل از منابع آگاه اعلام کرد، بایدن در مذاکراتی که با تیم امنیتی خود داشت با تمایل وزارت دفاع امریکا برای ادامه حضور نظامیان امریکایی و تمدید حضور آن‌ها از اول ماه می مخالفت کرد، اما متقاعد شد که تمدید حضور نیرو‌های این کشور برای شش ماه دیگر در افغانستان را بررسی کند.

از سوی دیگر سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا با خودداری از اظهار نظر درباره این موضوع گفت این مسئله همچنان در دست بررسی است.

این اظهارات درحال ابراز می شود که نیروهای امریکایی دو روز قبل گروه طالبان را مورد هدف حملات هوایی شان در ولایت کندهار قرار دادند.

در واکنش طالبان این حملات نقض آشکار توافقنامه دوحه میان طالبان و امریکا عنوان کردند و افزودند که در صورت ادامه چنین حملات طالبان نیز به مجبور اقدام شده و مسوولیت عواقب بعدی به دوش امریکا خواهد بود.

این درحالی است که نیویارک تایمز به نقل از مقام‌های امریکایی و افغان گزارش کرده است که نیروهای امریکایی در افغانستان بیشتر از آنچه که به طور رسمی اعلام شده، است.

در گزارش آمده است که هم اکنون ۳۵۰۰ سرباز امریکایی در افغانستان حضور دارند، در حالی امریکا پیشتر اعلام کرده بود که بر اساس توافق دوحه نیروهایش در افغانستان را به ۲۵۰۰ نفر کاهش داده است.

به گفته نیویازک تایمز، در شمارش سربازان امریکایی در افغانستان، نیروهای ویژه این کشور ذکر نشده است.

به گفته یک مقام ارشد امریكایی، حضور برخی از واحدهای موقت نیروهای امریکایی نیز جز این ۲۵۰۰ شمار نشده است.

یک مقام دیگر به نیویازک تایمز گفته است که این نیروها شامل واحدهای فرماندهی عملیات ویژه مشترک هستند که برخی از آنها نیروهای ویژه ارتش هستند که زیر نظر پنتاگون و سازمان «سیا» کار می کنند.

رویداد های اخیر

رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان در باره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران در دیدار با همتای تاجیکستانی خود، امام علی رحمان، در کنار سایر مسایل در باره افغانستان گفتگو کرده است.

پزشکیان در یک نشست مطبوعاتی امروز (پنجشنبه) گفت: «افغانستان کشوری مهم در همسایگی ماست و رشد و ثبات این کشور را همسو با منافع خود می‌دانیم؛ حفظ امنیت مرزها برای ما مهم است.»

ریاست جمهوری تاجیکستان نیز در خبرنامه‌ای گفته است که امام علی رحمان و مسعود پزشکیان، بر همکاری‌ برای مبارزه با تروریزم، افراط‌گرایی و قاچاق مواد مخدر تاکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی توافق آتش‌بس را به فلسطینیان تبریک گفت

Published

on

امارت اسلامی افغانستان ضمن استقبال از توافق آتش‌بس میان حماس و اسرائیل، این «موفقیت بزرگ» را به رهبری حماس و مردم فلسطین تبریک گفت.

وزارت امور خارجه با نشر اعلامیه‌ای امروز (پنجشنبه) گفت که این توافقنامه آتش‌بس نتیجه بیش از ۱۵ ماه «مبارزه و فداکاری تاریخی مردم فلسطین و مقاومت شجاعانه در نوار غزه است.»

در اعلامیه آمده است: «اکنون ضروری است که تمام مراحل توافق به طور کامل به نحوی اجرا شود که آتش بس پایدار را تضمین کند و کمک های بشردوستانه را بدون تاخیر به مردم غزه برساند. با توجه به پیامدهای توافقات قبلی، طرف های درگیر و جامعه بین المللی باید اطمینان حاصل کنند که رژیم اسرائیل به طور مسوولانه به تعهدات خود عمل می‌کند.»

اعلامیه افزود که صلح و ثبات پایدار در شرق میانه تنها از طریق راه حل مشروع برای مسئله فلسطین و استقلال مردم فلسطین امکان پذیر است.

امارت اسلامی تاکید کرده است که به حمایت از کشور مستقل فلسطین و مردم فلسطین به نمایندگی از مردم افغانستان ادامه خواهد داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان ملل: نیم میلیون کودک افغان در خطر سوء تغذیه در سال ۲۰۲۵ قرار دارند

بر اساس گزارش اخیر دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا)، نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان – حدود ۲۲.۹ میلیون نفر – در سال جاری برای رفع نیازهای ضروری و حاد به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.

Published

on

سازمان ملل متحد روز چهارشنبه (۲۶جدی) هشدار داد که بیش از ۵۰۰ هزار کودک در افغانستان در سال ۲۰۲۵ در معرض خطر سوء تغذیه قرار دارند.

سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای اعلام کرد یکی از دلایل وضعیت نگران‌کننده شرایط آب و هوایی شدید است که "توانایی مردم برای تغذیه خانواده‌هایشان را محدود کرده است."

بر اساس گزارش اخیر دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا)، نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان - حدود ۲۲.۹ میلیون نفر - در سال جاری برای رفع نیازهای ضروری و حاد به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.

این گزارش خاطرنشان کرد که اقتصاد شکننده افغانستان، بلایای طبیعی جاری و مشکلات ناشی از آب و هوا، همراه با بی ثباتی سیاسی منطقه‌ای، همچنان مانع بهبود پس از چندین دهه درگیری می‌شود.

از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در آگست ۲۰۲۱، افغانستان به ذخایر خارجی خود در بانک‌های غربی دسترسی ندارد و این امر بحران اقتصادی این کشور را تشدید می‌کند. بر اساس گزارش سازمان ملل، بیکاری و فقر حدود ۴۸ درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار داده است.

افغانستان همچنان در برابر بلایای محیط زیستی بسیار آسیب پذیر است. سیل شدیدتر در سال ۲۰۲ پیش‌بینی می‌شود که مانند سال‌های گذشته، انتظار می‌رود خانه‌ها، زمین‌های زراعتی را ویران کند و مردم را آواره کند و وضعیت وخیم بشردوستانه را بیشتر بدتر کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!